סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלה בנושא הדרס קוד המפורסם

אמילי קייג'​(אחרת)
לפני 18 שנים • 17 בספט׳ 2006
אמילי קייג'​(אחרת) • 17 בספט׳ 2006
בנושא דרס קוד:

מתוך wikipedia:

The most important rule in a BDSM dresscode is that guests' attire should be erotic and/or fetishist. This usually makes it the opposite of a standard formal dresscode - although casual "jeans and T-shirt" is excluded from both, what is included in one is generally excluded from the other. There are two reasons for having a dresscode. One is to discourage those people not in the BDSM scene from entering the event solely to ogle at the guests, and another is to raise the event's atmosphere by ensuring guests are dressed excitingly enough to attract others' attention.

והנה תרגום קטן:
החוק הכי חשוב בדרס קוד ב-BDSM הוא זה שהאורחים צריכים להיות לבושים בבגדים אירוטים ו/או פטישיסטים. דבר זה מדגיש את הניגוד בין בגדי ערב רגילים לבגדי BDSM. בעוד שג'ינס וטי שירט אינם מקובלים לא כאן ולא כאן, מה שמורחק בד"כ מאחד מקובל בשני. קיימות שתי סיבות לקיומו של הדרס קוד: האחת היא - למנוע מאנשים שאינם ב"סצינה" להיכנס לאירועים.
השניה היא - לעורר את רוח המסיבה על ידי משיכת תשומת לב האורחים, אחד של השני, בעזרת הלבוש המלהיב.

אפשר לקרא עוד על DressCode בויקיפדיה. הנה הלינק:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dresscode_%28BDSM%29

אז לגבי
אדום, לדעתי אין כל בעיה עם אדום, כל עוד הוא מופיע כלבוש אירוטי או פטישיסטי.
חולצת טי שירט או גופיית טריקו אדומה אינן לבוש אירוטי ולא לבוש פטישיסטי ולכן, במקרה הזה, לא מדובר בדרס קוד, מצד שני, מחוך אדום, מכנסי ויניל אדומים וכד' הינן בהחלט לבוש פטישיסטי ומהווים דרס קוד.
נויה הל​(לא בעסק){צ}
נויה הל​(לא בעסק){צ} • 17 בספט׳ 2006
הבעיה מבחינתי בדרס קוד זה שלוקחים כמובן מאליו שאם אתה אוהב בדסמ אתה גם אוהב לבוש פטישיסטי.
ומה עם לדעתי כל לבוש הפטיש בכלל לא מחמיא?

וגם שחור? למה שחור? ואם אני אוהבת שמלות או חצאיות בצבעי פסטל? זה הרי לא לבוש של יום יום ועדיין זה הרי לא ייכנס לדרס קוד.

מי בכלל החליט שככה צריך ללכת? ולמה החליטו דווקא על זה?
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 17 בספט׳ 2006
נויה הל כתב/ה:
הבעיה מבחינתי בדרס קוד זה שלוקחים כמובן מאליו שאם אתה אוהב בדסמ אתה גם אוהב לבוש פטישיסטי.

וגם שחור? למה שחור? ואם אני אוהבת שמלות או חצאיות בצבעי פסטל? זה הרי לא לבוש של יום יום ועדיין זה הרי לא ייכנס לדרס קוד.

אני מניח שאלה הצבעים והבגדים שכולנו למדנו לקשר לפעילויות ה"אפלות" שהבדסמ כולל ולאירוטיקה בכלל. בסרטים שבהם יש אנשים סדיסטים שמצליפים באחרים, הם יעשו את זה בדרך כלל במרתף אפלולי לאור נרות (מי אמר דאנג'ן?) ולצלילי מוזיקה עוכרת שלווה, כשהם לבושים בשחור או אדום. אנו לא נחשפים יותר מדי לסצנות שבהן לבוש ורוד פרחוני מתקשר לפעילות אלימה, בדסמית או מינית. לכן נראה "טבעי" שמי שעוסק בפעילויות כאלה יתלבש בדרך מסוימת.

כשלעצמי, אני דווקא אוהב שחור בלי קשר, אבל ביגוד יותר מדי פטישיסטי יוצר אצלי תחושה חריפה של משחק או הצגה. דווקא יש משהו מאד סקסי בבגדי יום יום פשוטים ובבדסמ שנעשה בבגדים כאלה. עם זאת, אני לא בטוח שזה סגנון הלבוש שהייתי רוצה לראות כשאני יוצא למסיבה, בפרט מסיבה בדסמית.
נויה הל​(לא בעסק){צ}
נויה הל​(לא בעסק){צ} • 17 בספט׳ 2006
זאלופון כתב/ה:
נויה הל כתב/ה:

אני מניח שאלה הצבעים והבגדים שכולנו למדנו לקשר לפעילויות ה"אפלות" שהבדסמ כולל ולאירוטיקה בכלל. בסרטים שבהם יש אנשים סדיסטים שמצליפים באחרים, הם יעשו את זה בדרך כלל במרתף אפלולי לאור נרות (מי אמר דאנג'ן?) ולצלילי מוזיקה עוכרת שלווה, כשהם לבושים בשחור או אדום. אנו לא נחשפים יותר מדי לסצנות שבהן לבוש ורוד פרחוני מתקשר לפעילות אלימה, בדסמית או מינית. לכן נראה "טבעי" שמי שעוסק בפעילויות כאלה יתלבש בדרך מסוימת.

כשלעצמי, אני דווקא אוהב שחור בלי קשר, אבל ביגוד יותר מדי פטישיסטי יוצר אצלי תחושה חריפה של משחק או הצגה. דווקא יש משהו מאד סקסי בבגדי יום יום פשוטים ובבדסמ שנעשה בבגדים כאלה. עם זאת, אני לא בטוח שזה סגנון הלבוש שהייתי רוצה לראות כשאני יוצא למסיבה, בפרט מסיבה בדסמית.

זה העניין "למדנו לקשר". זה בעצם שאם אנו לא מתאימים לנורמות המיניות של החברה אנו צריכים עכשיו ליצור נורמות משלנו ולעקוב אחריהם. למה בכלל להתאים עצמנו לנורמות?

אין לי בעיה אם מישהו אוהב פטיש או אוהב שחור וככה הוא רוצה ללכת למסיבה. אבל יש לי תחושה שאנשים נכנסים לבדסמ ואז אומרים לעצמם, "טוב עכשיו אנחנו צריכים לאהוב בגדי פטיש".

כמובן שיכול להיות שהתחושה שלי אינה נכונה אז בבקשה לא לסקול אותי icon_smile.gif
sssssss
sssssss • 17 בספט׳ 2006
ציטוט: אז לגבי אדום, לדעתי אין כל בעיה עם אדום, כל עוד הוא מופיע כלבוש אירוטי או פטישיסטי.
חולצת טי שירט או גופיית טריקו אדומה אינן לבוש אירוטי ולא לבוש פטישיסטי ולכן, במקרה הזה, לא מדובר בדרס קוד, מצד שני, מחוך אדום, מכנסי ויניל אדומים וכד' הינן בהחלט לבוש פטישיסטי ומהווים דרס קוד.

תודה לכל המגיבים! icon_arrow.gif
אני אישית קיבלתי את התשובה שרציתי ואני שמח על כך. אפילו עשיתי טלפון ל"נוקס" על מנת לברר אם יש במלאי מכנס ויניל אדום או לפחות אם ניתן לייבא, לייצר או וואט אבר. לצערי, התשובה הייתה נכון לעכשיו שלילית, מכיוון שהויניל האדום שכן יש בארץ, כך נאמר לי, אינו איכותי מספיק (לא כמו השחור). יחד עם זאת שמעתי שיש ביקוש גדול למכנס ויניל בצבע אדום, והובטח לי שברגע שיהיה מכנס בצבע זה יתקשרו אליי. ככה שברגע שאכן אמצא מכנס כזה אני בהחלט אלבש אותו.
אם יש למישהו/י מידע על חנות שכן מוכרת מכנס ויניל אדום כבר עכשיו אני אשמח לקבל על כך פרטים.
isolde​(שולטת)

רגע, ומה אם אני מעדיפה את העבדים שלי בוורוד?

isolde​(שולטת) • 17 בספט׳ 2006
חוץ מזה חום הוא השחור החדש
עכשיו אני תקועה עם יותר מדי דברים בחום שוקולד ושאר גוונים
וכל מה ששחור כבר דהה לאפור פחם או גרפיט
scarlettempress{L}
לפני 18 שנים • 18 בספט׳ 2006
scarlettempress{L} • 18 בספט׳ 2006
נויה הל כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
נויה הל כתב/ה:

זה העניין "למדנו לקשר". זה בעצם שאם אנו לא מתאימים לנורמות המיניות של החברה אנו צריכים עכשיו ליצור נורמות משלנו ולעקוב אחריהם. למה בכלל להתאים עצמנו לנורמות?

אין לי בעיה אם מישהו אוהב פטיש או אוהב שחור וככה הוא רוצה ללכת למסיבה. אבל יש לי תחושה שאנשים נכנסים לבדסמ ואז אומרים לעצמם, "טוב עכשיו אנחנו צריכים לאהוב בגדי פטיש".

כמובן שיכול להיות שהתחושה שלי אינה נכונה אז בבקשה לא לסקול אותי icon_smile.gif

רק רציתי להביע את ההזדהות המוחלטת שלי עם נויה.

ולא שאני הולכת ליותר מדי מסיבות, אבל כשאני כבר הולכת אני תמיד נורא נלחצת כי אין לי בגדים מספיק פטישיסטיים. בסופו של דבר אני הולכת על שחור כדי לא לקחת סיכונים שחס וחלילה לא יכניסו אותי כי אני לא באמת בדס"מית.

טוב נו, כל קבוצה צריכה נורמות. ואיכשהו בכל קבוצה אני סוטה מהנורמות האלה... icon_smile.gif
תהום​(מתחלפת)
לפני 18 שנים • 18 בספט׳ 2006
תהום​(מתחלפת) • 18 בספט׳ 2006
הדרס קוד הוא מן הסתם סוג אמצאי זהוי
לדעת מי בקטע ומי לא.
רובנו מרגישים הקלה מסויימת בפניה לבנאדם לבוש כך ולדבר איתו על בדס"מ

אני אשיתי מאד אהבתי בגדי פטיש עוד הרבה לפני שהייתי בכלוב
בעיניי הם מאד סקסים ומדליקים על רובנו.
וגם הם מכניסים אותו לסוג מסויים של אישיות שונה
אישיות סקסית, מינית, חושנית וכו'

ופעם הלכתי לדנג' בחציאת מיני ורודה
ולא ניתקלתי בפחד שלא יכניסו אותי.