מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
29 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
29 בדצמ׳ 2006
מיתוסית(שולטת) • 29 בדצמ׳ 2006
אז למה הוא נהנה? הוא טרנסקסואל?
|
|
בתול(נשלט) |
לפני 17 שנים •
29 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
29 בדצמ׳ 2006
בתול(נשלט) • 29 בדצמ׳ 2006
תזכירי לי מה זה טראנססקסואל?.
|
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
29 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
29 בדצמ׳ 2006
מיתוסית(שולטת) • 29 בדצמ׳ 2006
טראנססקסואל הוא אדם הרוצה לשנות את מינו, אדם המרגיש כי הוא "כלוא" בגוף שהוא לא מתחבר אליו מבחינה רגשית, נפשית ומנטאלית ולכן הפיתרון מבחינתו זה לעשות ניתוח לשינוי מין.
|
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 17 שנים •
30 בדצמ׳ 2006
שאלת צה מפריע לי, כחולית...
לפני 17 שנים •
30 בדצמ׳ 2006
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 30 בדצמ׳ 2006
כחולית כתב/ה: אז למה הוא נהנה? הוא טרנסקסואל?
והנה התשובה כאן, מתחת לאף שלך. כשמרכיבים משקפיים שכאלו, פתאום כל הרבה דברים שאנשים נהנים מהם הופכים למילים לטיניות, ומאפשרות לסווג אותם לטוב ורע, ימינה ושמאלה. בואי נתחיל את הניתוח משני הפטישים הנפוצים ביותר - רוביופיליה ומאמארופיליה. רוביופיליה פטיש לשיער בלונדיני אצל נשים. אנשים בעלי םטיש זה מיחסים תכונות מיניות חריגות לבעלות שיער בלונדיני, רואים אותן כפסגת החלומות ו/או השאיפות. מאמרופיליה פטיש לשדיים גדולוץ. אנשים בעלי פטיש זה נועצים מבטים בחזה של נשים, בטוחים שגודל השדיים הוא מוקד המשיכה והמיניות של האישה. יש גם נשים שאינן מרוצות מגודל השדיים שלהן וחושבות שכל בעיותהין תיפתרנה אם יגדילו את החזה שלהן. האם תוכלי לספק לנו ניתוחים של אולכוסיות סוטות אלו, כחולית? |
|
בתול(נשלט) |
לפני 17 שנים •
31 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
31 בדצמ׳ 2006
בתול(נשלט) • 31 בדצמ׳ 2006
אז הוא לא. הוא סתם נהנה מהלבוש ומהביטו של החלק הזה שלו.
|
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
31 בדצמ׳ 2006
Re: שאלת צה מפריע לי, כחולית...
לפני 17 שנים •
31 בדצמ׳ 2006
מיתוסית(שולטת) • 31 בדצמ׳ 2006
Dan_Kap כתב/ה: כחולית כתב/ה: אז למה הוא נהנה? הוא טרנסקסואל?
והנה התשובה כאן, מתחת לאף שלך. כשמרכיבים משקפיים שכאלו, פתאום כל הרבה דברים שאנשים נהנים מהם הופכים למילים לטיניות, ומאפשרות לסווג אותם לטוב ורע, ימינה ושמאלה. בואי נתחיל את הניתוח משני הפטישים הנפוצים ביותר - רוביופיליה ומאמארופיליה. רוביופיליה פטיש לשיער בלונדיני אצל נשים. אנשים בעלי םטיש זה מיחסים תכונות מיניות חריגות לבעלות שיער בלונדיני, רואים אותן כפסגת החלומות ו/או השאיפות. מאמרופיליה פטיש לשדיים גדולוץ. אנשים בעלי פטיש זה נועצים מבטים בחזה של נשים, בטוחים שגודל השדיים הוא מוקד המשיכה והמיניות של האישה. יש גם נשים שאינן מרוצות מגודל השדיים שלהן וחושבות שכל בעיותהין תיפתרנה אם יגדילו את החזה שלהן. האם תוכלי לספק לנו ניתוחים של אולכוסיות סוטות אלו, כחולית? מעניין, כמדומני אתה מנסה להתקיל אותי בכוונה ולא סתם לאתגר אותי ואף על פי כן, אטול את האתגר. אז ככה: אתה צודק, אחד החסרונות העיקריים שיש בסיווג רפואי ופסיכיאטי, הוא שאתה מכניס אדם לסוג של סטטיסטיקה ואתה מכניס אותו לפרופיל מסויים ולאחר שאתה מאבחן/מתייג אותו, הוא בעצם מאסד חלק מהאינדיבידואליות שלו. הוא כבר לא הוא, אלא "חולה סרטן", "חולה סכיזופרניה" או "סאדומאזוכיסט" לצורך העניין. מצד שני יש בזה יתרונות כמו למשל העברת אינפורמציה בין אנשי מקצוע בצורה הטובה והיעילה ביותר, נתינת טיפול באופן יעיל יותר וכיוצ"ב. לגבי המקרים שנתת: ראשית עליי לציין שמעודי לא שמעתי על פטישים אלו. יחד עם זאת, אנסה לענות על שאלותיך: ככל שידיעותיי מגיעות, מה שציינת אינו פטיש של ממש. כלומר, ישנו פטיש לשיער ואני מניחה שפטיש לשיער בלונדיני הוא תת-פטיש. פטיש לחזה גדול אינו נחשב לפטיש, מאחר ופטיש נחשב לכל משיכה מינית לעצם או לאיבר שאינם ארוגניים והשדיים בהחלט נמנים על האיברים הארוגניים יחד עם הישבן ואיברי המין. לדעתי דיברת יותר על העדפה: יש כאלה שאוהבים עיניים כחולות או שמנות או גבוהות.. זה אומר שיש לגברים הללו פטיש לעיניים כחולות, לגובה או לשומן? הגברים שמייחסים תכונות (ונשים) לבלונדיניות, נובע יותר ממה שהחברה משדרת ש"בלונדיניות הן סקסיות" "בלונדיניות נהנות יותר" וכו'... למעשה לפני עידן מרלין מונרו, ל יודעת כמה העריצו בכלל בלונדיניות וכמה נשים שאפו לצבוע את שיערן. וציצים? תמיד ציצים היו מוקד למשיכה אירוטית- לפחות בחברה המערבית (ישנן חברות כמו למשל בשבטים אפריקאים בהן החזה הנשי אינו נחשב לדבר סקסי במיוחד, ביחסי המין לא נוגעים בו יותר מידי ובכלל נשיםהולכות חשופות חזה ואיש לא מתרגש). אישה שרוצה להגדיל ציצי זה רק כדי להרגיש מושכת יותר, כי זה מה ששידרו לה מגיל צעיר, שחזה גדול ועומד זה יפה בדיוק כמו להיראות צעירה, בלונדינית וחטובה. איפה הפטיש פה בדיוק?? ובכל מקרה, גם אם נניח שזה פטיש כמו למשל פטיש לליצנים, לויניל או לכפות רגליים, כל הפטישים הם תחת קטגוריית סטייה אחת של "פטישיזם", רק שהאוביקט שכלפיו המשיכה מינית מותקת- שונה. |
|
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} |
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
ואני שואלת
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} • 1 בינו׳ 2007
מה זה משנה ?
למה ההגדרות הללו חשובות? |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
מיתוסית(שולטת) • 1 בינו׳ 2007
משתי סיבות.
1.אני בטוחה שאת לא רוצה להגיע למצב שאת הולכת לרופא ואת מתלוננת על סימפטומים אלו ואחרים והרופא אומר לך:"שמעי, אין לי מושג מה יש לך. בואי ננסה תרופה כלשהי ונראה אם זה יעבוד" 2.אם זה לא חשוב, למה את מגדירה את עצמך כ"נשלטת"? כי חשוב לך שידעו שאת בדסמית וחשוב לך שידעו מה המגדר(?) הבדסמי שלך כדי שאנשים אחרים ידעו אם את מתאימה לצד שלהם- או לא. |
|
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} |
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} • 1 בינו׳ 2007
כחולית,
אני לא רואה את עצמי הולכת לרופא ואומרת לו: אני נהנית שמכאיבים לי ומשפילים אותי.. תעזור לי בבקשה. אז זה ממש לא רלוונטי. גם ההגדרות "הרפואיות" של ה"סטיה" שלי מוגבלות על ידי הפרעה למהלך החיים התקין במשך חצי שנה בדיוק כדי שלא יחשוב מישהו שצריך ל"טפל" ב"מצבי". אני מגדירה את עצמי כנשלטת כדי שמי שבדס"מ מענין אותו ידע מה התפקיד שלי, כפי שאני רואה אותו, בתוך מבחר התפקידים הקיימים. ההגדרה הזו ממש לא משנה כהוא זה. באותה מידה יכלה להיות מזוכיסטית, או ורוד אם זה היה רלוונטי. בדיוק כמו שאני מגדירה את עצמי כאמא, בת, אחות, דודה, אשת קריירה, חברה וכל שאר התפקידים החברתיים שהם חלק מהדרך בה אני מציגה את עצמי בחברה. בדיוק כפי שכל אחד מאיתנו עושה כדי להקל על האחרים להבין איך הוא תופס את עצמו. לא רואה צורך ביותר מזה. גם אני קראתי את ההגדרות ב-DSM IV. מוצאת אותן לא ממש רלוונטיות. רובנו לא נופלים בהגדרות שמחייבות לפי ההגדרה טיפול ממילא. אז למה לנסות ולהגדיר בכוח? למה להכניס את עצמנו לתוך משבצות שמישהו הגדיר עבורינו? מעבר לענין אולי שיש באיך מסתכלים על ה"סטיות" שלנו בעולם הפסיכולוגי-רפואי. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
1 בינו׳ 2007
מיתוסית(שולטת) • 1 בינו׳ 2007
יקירתי, אני באמת ובתמים לא מבינה על מה את מלינה פה? שאלת לשם מה צריך הגדרות, והגדרתי.
סאדיזם ומאזוכיזם נחשבים מבחינה פסיכיאטרית כסטיות מין. מישהו חשב שצריך לסווג את זה כסטייה בדיוק כמו שמישהו חשב לסווג הפרעת אישיות אנטי סוציאלית, פיגור שכלי, אוטיזם ופארנויות. כמו שדיכאון הוא מצב טבעי, אבל תחת קריטריונים מסויימים הוא נחשב דיכאון קליני שדורש טיפול- בדיוק כמו שאמרת, כך הבדסמ שלמרבה המזל, אינינו צריכים טיפול פסיכיאטרי. יחד עם זאת, יש צורך בהגדרה ובסיווג על מנת שבמידה ואדם כלשהו כן יזדקק לטיפול, וזה בכלל לא חייב להפריע למהלך החיים התקין שלו בלה בלה כמו שמוגדר בDSM, זה יכול אפילו להיות סתם מישהו שלא נוח לו עם הסטיה שלו והוא רוצה או "להירפא", או להשלים עם הנטייה הזאת. אני הייתי שמהח לדעת שאם אני צריכה פסיכולוג, שאוכל לדבר איתו על חיי המין והבדסמ שלי בדיקו כמו שאני יכולה לדבר איתו על אמא שלי ועל הבעיות איתה- לצורך העניין והוא יבין עם מה יש לון עסק (לצערי יש בורות בתחום, אבל זה כבר שייך לנושא אחר). אם התכוונת למשהו אחר ותשובתי אינה מניחה את דעתך, אשמח אם תחדדי. |
|