טל השחר |
לפני 17 שנים •
8 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
8 באפר׳ 2007
טל השחר • 8 באפר׳ 2007
pagosh כתב/ה: צואה מכילה מרקם נורמלי של חיידקים מסוגים שונים שחלקם בלתי מזיקים וחלקם יכולים לגרום למוות. כל עוד החיידקים הללו נמצאים במעי הגס הם בדרך כלל בלתי מזיקים (נמצאים שם באופן נורמלי). ברגע שהללו מגיעים למקומות אחרים - יכולות להווצר בעיות. אחת הבעיות הנפוצות ביותר עם קקי זה כאשר חיידקים עוברים או נוסעים בדרכי השתן ואז מקבלים דלקת. אחד החידקים הראשיים שגורמים לדלקת בדרכי השתן הוא האי קולי. סיבוכים ידועים הם אלח דם, פגיעה בכליה, פגיעה בשסתום הלב, פגיעה בקרום המח. הללו יכולים להוביל למוות.
חיידקים צואתיים שנכנסים לגוף דרך הפה יגרמו בדרך כלל לקלקול קיבה שיגרור הקאות ושלשולים במקרה הטוב (יחד עם חום, ככל הנראה, וכן מצב תשישות אופייני). מעבר לכך, עם במקרה בחלל הפה או במקום כל שהו לאורך מערכת העיכול ישנה פציעה, חיידקי מעיים עלולים לחדור לזרם הדם ולגרום לאין ספור סיבוכים שאת חלקם תארתי בשמותיהם למעלה. אכילת צואה לא מומלצת בחום!!! איך ניתן בכל זאת לעקוף את הבעיה? אם כן, הנושא בעייתי שהרי גם אם עושים לקקי "סטריליזציה" ייתכן שהיא לא מוחלטת וגם אם כן ידועים חיידקים שמסוגלים לעמוד בתנאי עקה קשים מאוד. אני בשום אופן לא הייתי ממליץ לאף אחד לאכול או לטעום או אפילו להתקרב יותר מדי לקקי, אבל אם כן - רצוי לנסות ולמזער את הנזק הפוטנציאלי. איך? למשל חימום. קחו את הקקי, שימו בכלי סגור, הכניסו לתנור למשך זמן רב בטמפ' גבוה מאוד. אני לא יודע מה יקרה לו. אולי יתיבש, אולי ישמור על המרקם, אולי יתפרק.... מה שבטוח שהחום הרב יהרוג כמה וכמה חיידקים בלתי חסינים לחום. זכרו: ככל שהזמן ארוך יותר כך ימותו יותר חיידקים מסוכנים. בתנאים של לחץ אטמוספרי גבוה מאוד וחום גדול, מקובל לשמור על חום כזה במשך 25 דקות - אבל אלו תנאים מאוד קיצוניים הודות ללחץ הגבוה. בבית אנחנו לא יכולים ליצור לחץ כזה לכן כדאי להחזיק בחימום גבוה יותר לזמן גדול יותר. נניח 250 מעלות לשעה. חשוב לזכור!!! גם התהליך הזה של חימום לאורך זמן לא יהרוג את כל החיידקים. תמיד יהיה מה שישרוד. תמיד! אבל כמותית יכול להיות שהמסה תקטן והתופעות הרגילות של אכילת חרא יתמזערו. עוד אפשרות היא משקה חרא חם: יש לקחת את הקקי, לשים אותו בפנג'ן עם מים ולחמם עד הרתחה. יש להרתיח במשך זמן רב ולהוסיף כל הזמן מים היות והללו מתאדים. סיר לחץ יהיה אידיאלי לבישול כזה שהרי אין בו אבדן לחץ והחום שנוצר בפנים וודאי יהרוג את רוב החיידקים. למעשה, עכשיו שאני חושב על זה - סיר לחץ הוא הדרך הטובה ביותר לניקוי החרא ממזיקים. יחד עם זאת - חשוב שוב להזכיר ולהגיד - גם בסיר לחץ הנקיון של החרא לא יהיה אבסולוטי. עוד אפשרות - לשים קקי בשקית קוקי (יפה הא?) שהן השקיות האלו שעושים בהם עוף ולא נשרפות בתנור, ולהכניס לתנור עם קצת נוזלים (לימון, תבלינים, קצת יין...) ולאפות על חום גבוה לזמן רב. שוב ושוב ושוב ושוב - אי אפשר להגיד את זה מספיק פעמים: אכילת קקי יכולה לגרום למוות. זה אפילו לא כל כך מסובך להגיע למצב של מוות מאכילת קקי. לא מומלץ בחום! לא לעשות את זה אם אפשר להמנע. הטבע האנושי גורם לנו דחיה והתרחקות מקקי באופן טבעי ויש סיבה אבולוציונית לכך - זה גורם מוות. לאחר שכל זה נאמר: בתאבון. (הכותב הוא מיקרוביולוג) מה שדמהים בעיני, הוא כמות המחשבה שהקדדת לענין. |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
מקבי(מתחלף) • 9 באפר׳ 2007
ציטוט: (הכותב הוא מיקרוביולוג)
נשמע יותר כמו קקולוג מומחה! |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
מיתוסית(שולטת) • 9 באפר׳ 2007
פגוש, הרגת אותי מצחוק פה, אתה יכול להתחרות ברות סירקיס בספרי בישול
|
|
השולט אור(שולט) |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
השולט אור(שולט) • 9 באפר׳ 2007
פגוש,
ניסית פעם לעמוד ליד חרא שכלב מוריד ביום חמסין? יש לך מושג כמה זה מסריח? עכשיו קח חרא של אדם שמורכב מהרבה יותר מאכלים ולכן הוא יותר מסריח, והכנס אותו לתנור... אבל לפני שאתה עושה את זה, בבקשה שלח אליי את כתובתך. אני חייבת לעמוד מחוץ לבית כשתרוץ ממנו בשעה שכל השכנים רוגמים אותך בחתיכות... לא אפרט. יש לך מושג כמה מה שהצעת עומד להיות מסריח? אולי סטרילי, אבל מסריח! |
|
ניקי666 niki |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
ניקי666 niki • 9 באפר׳ 2007
לגבי הפטיטיס A IB אני יכול לומר שקיים חיסון יעיל ורצוי להתחסן גם ללא הפטיש לאכול חרא
לרופא אין כל צורך לומר דבר מלבד העובדה שמעמידים לו כי רוצים להתחסן ..... לגבי אכילת החרא אני חושב שעדיף לאכול משהו מזין יותר וגם פחות מסוכן .... |
|
pagosh(שולט) |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
pagosh(שולט) • 9 באפר׳ 2007
השליטה שלום ותודה על תגובתך הבונה.
כן, עמדתי לא פעם ולא פעמיים ליד חרא כלבים טרי ומהביל. גדלתי עם כלבים גדולים כל חיי. יותר מזה - גדלתי בבית פרטי עם דשא וכלבים. מה שאת לא יודעת זה איזה ענן של סרחון עולה כשעולים עם מכסחת דשא על חרא טרי והלהבים מרסקים אותו בשאיבה ומרססים אל תוך כלי הקיבולת. למעשה, כמיקרוביולוג נאלצתי להתמודד עם לא מעט ריחות קשים - אפילו קשים מחרא. מי שלא רוצה ריחות - שיכניס את הקקי לניילון קוקי של עוף. זה אמור להתגבר על הבעיה. בברכה פגוש פג |
|
The Shield(שולט) |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
פוליטיקאים יותר מסריחים ומסוכנים מחרא
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
The Shield(שולט) • 9 באפר׳ 2007
פגוש בעקבות הדברים החכמים שכתבת אני רוצה להוסיף שצפייה בחדשות מסוכנת בהרבה מאכילת קקי, יש שם חיידקים שנקראים פוליטיקאים שמגע איתם אפילו צפייה בהם. יכול לגרום לזיהומים קשים ואפילו למוות. והם מסריחים הסירחון שלהם נודף לקילומטרים. גם בישול בחום של 250 מעלות לא יוכל להוציא את הסירחון שדבק בהם. לא במקרה האבולוציה גרמה לפוליטיקאים להסריח. זאת כדי שנדע להזהר מהם.
|
|
עגיל בפטמה(שולטת) |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
עגיל בפטמה(שולטת) • 9 באפר׳ 2007
בהחלט אחד השרשורים המסריחים.
ופגוש תודה על כל העצות השימושיות אבל תזכיר לכולנו לא לאכול כלום אצלך בבית . מי יודע מה עשית עם התנור / פינג'ן / סיר הלחץ שלך .... (לפחות שקיות קוקי זה חד פעמי) |
|
kaly |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
kaly • 9 באפר׳ 2007
לחמם קקי?
איכססס אני לא מצליחה להבין למה כל אישה באשר היא תרצה להתעסק עם החרא שלה ולא משנה למה{אלא אם כן היא חזרה מהודו ויש לה טולה בתחת } |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 באפר׳ 2007
מקבי(מתחלף) • 9 באפר׳ 2007
השרשור הזה נהיה ממש 'טעמים' עם צחי בוקששתר...
|
|