שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מה המשמעות של הצבע הלבן או הצהוב בכינוי פה?

Marcus Wright​(אחר)
לפני 7 שנים • 24 בדצמ׳ 2016
Marcus Wright​(אחר) • 24 בדצמ׳ 2016
James Bondage
תודה רבה על הידע הרב שחלקת איתנו.
אני מסכים עם מרבית דבריך
אבל קצת מוזר לי ש
Privacy Badger
כן מספר לי שבכלוב יש "טרקרים פוטנציאלים"
FYI

https://www.eff.org/privacybadger
James Bondage​(מתחלף)
James Bondage​(מתחלף) • 24 בדצמ׳ 2016
Marcus Wright: כמו שציינתי בהודעה השניה שלי, עד כמה שאני רואה הכלוב כן משתמש בדבר אחד (Google Analytics) שמצליב מידע בין אתרים. בניגוד לפייסבוק, גוגל לא מחלקים את המידע הזה לכל המרבה המחיר אלא רק משתמשים בו בעצמם בכל מני צורות. עדיין, מי שמטריד אותו (לדוגמא, אני), יכול לחסום את זה - עם privacy badger או אחת מהתוכנות שהזכרתי קודם. אם Privacy Badger מספר על משהו שהוא לא google analytics, אנא שתף - אני לא ראיתי אחר.

אני רוצה להבהיר שהבעיה עם פייסבוק גדולה בהרבה (מאשר עם גוגל או הכלוב) בגלל שבפועל המידע זורם מהם החוצה מחד, ובגלל שאיסוף המידע שלהם הרבה ברחבי הרשת הרבה יותר אפקטיבי מאידך. (ביקרתם בעמוד שיש בו כפתור לייק? לא משנה אם לחצתם או לא, פייסבוק קיבלו על זה הודעה ומתעדים את זה. אפילו אם אין לכם חשבון פייסבוק). אבל גם את כמויות המידע שיש לגוגל על כולנו אני לא אוהב, וממליץ בחום רוב להתקין חוסם מעקב. נכון להיום גוגל מתנהגת יחסית אתית. אבל הם כן שומרים את המידע, ומחרתיים, בעקבות התערבות של הממשל האמריקאי החדש או בעל בית חדש - כל המידע הזה יכול להיות מושמש לרעה. גם WhatsApp היו אתיים בטרם נרכשו ע"י פייסבוק.

בנוסף, יש אלטרנטיבות ל- Google Analytics כמו Piwik שנותנות כמעט הכל לבעל האתר מבלי לספר על הכל לגוגל. כלובי, למקרה שיש לך עודף זמן icon_smile.gif
Marcus Wright​(אחר)
Marcus Wright​(אחר) • 24 בדצמ׳ 2016
www.googletagmanager.com
fonts.googleapis.com

לא שאני יודע מה המשמעות.