|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
ComingBackForU(שולט) • 3 ביוני 2025
► פישוטו כתב/ה: ► Kitty frank כתב/ה: לא בדיוק מה שביקשת, אבל יש לי דעות חזקות בנושא ואני מתכוונת להשמיע אותן בכל בהזדמנות.
*אבחונים הם ניסיון הסדרה אנושי, לא אמת צרופה!* אני לא אנטי פסיכולוגיה ואנטי פסיכיאטריה באופן מוחלט, אבל בחייאת, רק תסתכל על כל השינוווים בDSM ותבין שזו לא תורה מסיני. הטבלה המחזורית לדוגמא לא עברה טלטלות פוליטות, אף אחד לא עשה מחאות על כך שפחמן הוא לא חומר, כמו שעשו על עניין ההומאים זה מחלה, או נשים היסטריות זו מחלה. כשצריך, להשתמש: אחלה. אבל לפעמים יטיב עם כולם להחליף את המילה ''אבחון'' במילה ''אופי''. זה ידרוש קצת יותר מחשבה מופשטת אבל יעשה הרבה יותר שכל. משכב זכר לא קשור בכלום לזהנ שאדם מתנהג בצורה הומואית, וגם אנשים שאינם מאובחנים יכולים להיות קצת אוטיסטים. ואז השאלה שלך בכלל לא תהייה עניין, כי הרי מה כל כך מפתיע בזה שאנשים עם אופי דומה נוטים למיניות דומה, או לפעילויות דומות? איזה דיוק, סידרת לי תמחשבה על זה. כשהשתתפתי בדיון דומה גם ניגשתי לזה מזווית האבחון. בגלל שאין מחקרים רציניים על זה זה נתון לדעות. אז דעתי היא שזו רק תחושה שיש יותר אנשים מאובחנים בשלל הפרעות נפשיות בבדסמ מאשר בסביבה הרגילה. התחושה הזו לדעתי קיימת כי אנשים בדסמיים בהכללה יותר פתוחים וגלויים עם עצמם והסביבה. יותר בקלות יחפרו פנימה וישתפו את הבעיות שלהם. ומכאן הסקתי שהבדסמי הממוצע הוא לא יותר "מופרע נפשית" מהאדם הממוצע. אלא שהבדסמי פשוט ילך להתאבחן וגם ישתף את סביבתו הרלוונטית בזה. אוטיזם זה לא הפרעה נפשית |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
זוג פלוס(שולטת) • 3 ביוני 2025
► ComingBackForU כתב/ה: בוודאי שיש מקור. https://scholarworks.gvsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1107&context=ought ״BDSM may both include high portions of people with innate neurodivergence and result in additional beneficial neurodivergence.״ ''עשוי לכלול'' זו הנחה. לא קביעה. זו כמו אזהרת האלרגנים: החטיף עשוי לכלול בוטנים. לעצם העניין, עולם הבדסמ מורכב מכל שכבות האוכלוסיה, כך שאם כבר, השכיחות באוכלוסיה תהיה זהה. אולי... המחקר שהפנית אליו נוגע במיניות אצל אנשים על הרצף, הוא לא טוען את הטענה שאתה מעלה. אי היכולת לעיתים להבין סיטואציות ומצבים, בעיות התקשורת שמאפיינות אנשים על הרצף הם משהו שיהווה מכשול בכל קשר ושבעתיים בקשר בדסמי. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
StreetCat(שולטת) • 3 ביוני 2025
► ComingBackForU כתב/ה: בוודאי שיש מקור. https://scholarworks.gvsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1107&context=ought ״BDSM may both include high portions of people with innate neurodivergence and result in additional beneficial neurodivergence.״ טרחת והבא את המקור אז קראתי אותו, זה לא מחקר אלא מאמר *דעה* שאומר מפורשת שנדרש מחקר רוחב ועומק רציני כדי להוכיח את הטענה שעולה שם. הוא כן מעלה השערות למה בדסמ מייטיב עם אוטיזם כי הוא נותן מענה ומסגרות שעוזרת להם בצורה מסוימת, אין שם התייחסות לקשים האחרים שיש בד"כ לאוטיזם ובבדסמ באים לידי ביטוי כמו תקשורת גבוהה והבנה של דינמיקה וסיטואציות חברתיות וכו' יש שם אזכור לסקר (לא מחקר. סקר) שעשו ובדקו האם יש יותר אוטיסטים ומהסקר עלה שכן. לא נכנסתי לנתוני הסקר, וייתכן ופה הסקר הוא חלק ממחקר רחב ומסודר אבל חשוב להדגיש שבד"כ סקר הוא לא מחקר. ואינו עומד בתנאי מחקר. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
lara croft for u(קינקית) • 3 ביוני 2025
מחקר שהתבצע ב 2018 כמה שנים קודם ,
מצא כי 5.7 % העונים לסקר בקרב העוסקים בבדסמ דיווחו על אבחנה של ASD , כבר לא אומרים אוטיסטים ( מכונת ה CP , תקינות פוליטית) שיעור האבחון של asd באוכלוסייה כללית נע בין 1 ל 1.2 אחוז בדומה לסכיזופרניה . מה שזה אומר שמדובר ביותר מפי 5 מהממוצע , החיים ונמשכים לעולם השליטה את הסיבות אני יכולה להבין : 1. העדפה לתקשורת ישירה 2. מבנה ברור של היררכיה 3. וויסות חושי ( התאמה תחושתית ) יחד עם זאת הערת שוליים *** מדובר במחקר ראשוני ובמדגם קטן יחסית אני פגשתי שני גברים מהכלוב שלהתרשמותי לוקים בהפרעה תקשורתית אני לא אומרת זאת לגנאי חלילה !! באם היו מודעים לקשיים שלהם היו חווים פחות תסכול . |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
► StreetCat כתב/ה: ► ComingBackForU כתב/ה: בוודאי שיש מקור. https://scholarworks.gvsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1107&context=ought ״BDSM may both include high portions of people with innate neurodivergence and result in additional beneficial neurodivergence.״ טרחת והבא את המקור אז קראתי אותו, זה לא מחקר אלא מאמר *דעה* שאומר מפורשת שנדרש מחקר רוחב ועומק רציני כדי להוכיח את הטענה שעולה שם. הוא כן מעלה השערות למה בדסמ מייטיב עם אוטיזם כי הוא נותן מענה ומסגרות שעוזרת להם בצורה מסוימת, אין שם התייחסות לקשים האחרים שיש בד"כ לאוטיזם ובבדסמ באים לידי ביטוי כמו תקשורת גבוהה והבנה של דינמיקה וסיטואציות חברתיות וכו' יש שם אזכור לסקר (לא מחקר. סקר) שעשו ובדקו האם יש יותר אוטיסטים ומהסקר עלה שכן. לא נכנסתי לנתוני הסקר, וייתכן ופה הסקר הוא חלק ממחקר רחב ומסודר אבל חשוב להדגיש שבד"כ סקר הוא לא מחקר. ואינו עומד בתנאי מחקר. אני לא יודע לאיזה מחקר ציפית. אני לא חושב שיש מחקרים נרחבים על bdsm. הרבה סקרים, פסיכולוגיה והתבוננות בקהילה. לפי דעתי זה מראה די טוב את מה שהתכוונתי |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
StreetCat(שולטת) • 3 ביוני 2025
מאמר דעה הוא לא הוכחה.
זו בדיוק הנקודה. זו דעה. לא הוכחה ולא בהכרח המצב בשטח. אלא סה"כ נקודה שמאמר מסוים בחר להתמקד עליה. ייתכן והיא נכונה, ייתכן באותה המידה שהיא לא. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
Seayam • 3 ביוני 2025
אם זה באמת נכון, וכתבו פה לפניי כבר התייחסויות לזה, אז הייתי מציעה השערה אחרת - אחוז אבחון גבוה. כמובן שאין לי שום סימוכין לזה, אני מהרהרת פה.
ואחרי כל הדיסקליימרים: אורח חיים בדסמי וא-מונוגמי נפוצים יותר בשכבות סוציו אקונומיות חזקות. זה גם מאד הגיוני. בשכבות כאלה יש יותר פנות לחקירה עצמית ויותר קבלה של זהויות אלטרנטיביות. אלה גם שכבות שמודעות יותר לצורך לברר האם אדם הוא נוירו טיפיקלי או מגוון נוירולוגית ולתועלת בהבחנה הזו. בדיוק כמו שאלה השכבות שמאבחנות יותר לקויות למידה. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
► StreetCat כתב/ה: מאמר דעה הוא לא הוכחה.
זו בדיוק הנקודה. זו דעה. לא הוכחה ולא בהכרח המצב בשטח. אלא סה"כ נקודה שמאמר מסוים בחר להתמקד עליה. ייתכן והיא נכונה, ייתכן באותה המידה שהיא לא. הוכחות יש רק במטמטיקה. אנחנו מדברים על סבירות כזאתי או אחרת. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
Master Bruce{©} • 3 ביוני 2025
פוסטים שכאלו בדרך כלל מיועדים כדי ללעוג ולהשפיל אנשים בקהילת חובבי הבדסמ.
העובדה שהפוסט נכתב ע"י פרופיל שנפתח לפני חודשיים וחצי מחזקת את ההשערה הזו. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
► Master Bruce כתב/ה: פוסטים שכאלו בדרך כלל מיועדים כדי ללעוג ולהשפיל אנשים בקהילת חובבי הבדסמ.
העובדה שהפוסט נכתב ע"י פרופיל שנפתח לפני חודשיים וחצי מחזקת את ההשערה הזו. תוכיח. תביא מחקר. מה המקור שלך 😂 |
|
|