|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
Vanila princess • 27 ביוני 2025
DyingEmber כתב/ה: Vanila princess כתב/ה: השאלה אם אנחנו יודעים מספיק כדי לקבוע כך או אחרת?
אולי דוד שלך היה טוב למשפחה ואליך זה מה שאתה חווית והרגשת. אותו אחד שפגע בי למשל, היה חבר טוב והיה טוב למשפחה שלו. אבל כשהוא זיהה חולשה אצלי הוא ניצל אותה עד הקצה ובמודעות מלאה. זה על האנשים שאנחנו לא יודעים הכל עליהם ואולי גם לא יודעים מספיק על הקוסמום מי יודע.. אולי אנחנו לא יודעים מספיק כדי לקבוע כך, אבל את יכולה להגיד את זה על הכול, לא? בסופו של כשאני בוחר להאמין לטענה כלשהי, אני בודק על מה היא מבוססת. אם היא לא מבוססת - אני משאיר אותה בגדר הדברים שאני לא יודע. בכלל, אני חושב שאם היה קיים כוח שכזה, לא היה ניתן להתכחש אליו מכיוון שהתקיימו ומתקיימים המון בני-אדם, ואם באמת בכל פעם שמישהו היה פוגע במישהו אחר הוא היה נדפק, זה היה מן הסתם ברור וגלוי לעין, ואנשים היו מפחדים לעשות דברים שנחשבים לא אתיים. דווקא לא חושבת שזה בהכרח היה צריך להיות כזה מתמטי כמו שתיארת. ואני אגיד לך מה עוד מעניין, אני לא בקשר איתו שנים ומה שגיליתי היה במקרה לחלוטין בלי שחיפשתי את זה זה כן קצת הרגיש כאילו היקום או משהו בסגנון אבל מי יודע.. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
Donnie(נשלט) • 27 ביוני 2025
אני לא מאמין בכוח כלשהו שאוכף צדק מוסרי.
הלוואי שהיה דבר כזה ואני יכול להבין מי שבוחר להאמין בזה בגלל שזה עושה לו טוב על הלב אבל זה לא מתכתב עם המציאות. כולנו שמענו על סיפורים מזעזעים ממלחמת העולם השנייה והשואה, שאחריהם לא מעט קצינים נאצים זכו להזדקן בשקט בארגנטינה. כולנו מודעים לקיומם של משטרים דיקטטורים שבהם אליטה קטנה מביאה סבל נורא על רוב העם. הצורה שבה העושר בעולם מחולק, כשחצי עולם סובל מעוני קשה, כזה שכמעט אין סיכוי לצאת ממנו, רק בגלל שנולד לאיזור הגיאוגרפי הלא נכון ורבים האנשים מהחצי העשיר שמזלזלים באנשים מהחצי העני. יש גם תופעה מובהקת שבה דברים טובים או רעים מביאים איתם עוד מאותה הקטגוריה, כמו שלאדם עשיר הרבה יותר קל לעלות עוד יותר גבוה בסולם הכלכלי מאשר אדם עני, או כמו שלאדם עם חיי חברה מוצלחים הרבה יותר קל להכיר עוד אנשים לעומת אדם בודד. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
Curious B • 27 ביוני 2025
לפעמים כן מאמינה ולפעמים לא.
בהחלט הייתי רוצה להאמין, בעיקר עכשיו |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
אבל אתה בן אדם אחד קטן
איך אתה כזה בטוח במהי המציאות? אתה לא באמת יכול לדעת מה אחר חווה אתן רק דוג' אחת התייחסת לקצינים שהזדקנו, לפעמים החיים יותר אכזריים מהמוות. איזו דרך יש לך לדעת אם הם סבלו "נענשו" בידי הקארמה וכו. אם תפיסת המציאות שלך היא סיפורים ואפילו הסטוריה כתובה זה בסדר ויש הרבה שחושבים כמוך אבל אף אחד לא באמת יודע הכל ובצורה וודאית. אני חושבת שהדבר היחיד שבטוח הוא שאנחנו לא יודעים הכל ואולי יש להכל איזשהו הסבר מדעי מתמטי אפילו, אבל עדיין לא פיענחנו הרבה דברים. כולל איך להשתמש במח אפילו באופן מיטבי אומרים שבעתיד נוכל להבריא ממחלות ע"י שליטה במח ועוד דברים בסגנון הזה. האם זה נשמע לנו הגיוני היום? ברור שלא, בעתיד אולי נדע יותר.. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
הוא(שולט) • 27 ביוני 2025
קצת דיכוטומי אבל ככה מרגיש לי
אם אנחנו דכאוניים ורע על הנשמה או ההתנסויות שלנו רעות אז בדסמ שלילי ונצלני ואם אנחנו שמחים ואופטימים הוא לא. יש בחיים שלל מצבים בינהם חוסר שליטה חוסר אונים אי ודאות ויש כלים להתמודד. בדסמ יכול להיות מדהים ומפעים כשעושים בחירות נכונות ידע אישי |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
Donnie(נשלט) • 27 ביוני 2025
Vanila princess כתב/ה: אבל אתה בן אדם אחד קטן
איך אתה כזה בטוח במהי המציאות? אתה לא באמת יכול לדעת מה אחר חווה אתן רק דוג' אחת התייחסת לקצינים שהזדקנו, לפעמים החיים יותר אכזריים מהמוות. איזו דרך יש לך לדעת אם הם סבלו "נענשו" בידי הקארמה וכו. אם תפיסת המציאות שלך היא סיפורים ואפילו הסטוריה כתובה זה בסדר ויש הרבה שחושבים כמוך אבל אף אחד לא באמת יודע הכל ובצורה וודאית. אני חושבת שהדבר היחיד שבטוח הוא שאנחנו לא יודעים הכל ואולי יש להכל איזשהו הסבר מדעי מתמטי אפילו, אבל עדיין לא פיענחנו הרבה דברים. כולל איך להשתמש במח אפילו באופן מיטבי אומרים שבעתיד נוכל להבריא ממחלות ע"י שליטה במח ועוד דברים בסגנון הזה. האם זה נשמע לנו הגיוני היום? ברור שלא, בעתיד אולי נדע יותר.. הכוונה שלי לא הייתה שאני בטוח שזה לא יכול להיות. אני מסכים שאי אפשר לדעת בוודאות ורב הנסתר על הגלוי אבל אני לא מאמין בתאוריות רק בגלל שיש סיכוי שהן נכונות, אני מאמין במה שתואם את מה שאני רואה ואת ההיגיון שלי. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
אלפא-בטא(מזוכיסט) • 27 ביוני 2025
נקודת מבט אישית, אין על טבעי.
אדם שדפוס ההתנהגות שלו פוגעני סביר שבהמשך הדרך יפגע או יחל לפגוע באחר שהוא לא אנחנו, אותו אחר, לפני יקדים תרופה למכה. יוצאים מכל הנחה זו, רובנו שלעיתים פוגעים מבלי שהיתה מאחורי זה כוונה להזיק, מבלי שתיארנו לעצמנו, או ללא היסטוריה שאנו מכירים על עצמנו כמחוללי פגיעה סידרתיים. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שישי יונ' 27, 2025 11:15 pm, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
אז אני אומרת שזה מאוד צר להאמין רק למה שאתה רואה ואת ההגיון שלך.
מבינה שככה זה יותר קל. והיו תקופות שגם לי זה היה נוח |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
Adasha • 27 ביוני 2025
כן
|
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
27 ביוני 2025
Sirene(נשלטת) • 27 ביוני 2025
אני לא מאמינה בקארמה כפי שהיא מוצגת במערב, ואין לי ידע מספיק נרחב כדיי להבין או להאמין בה כפי שהיא מופיעה במזרח. יש השלכות לפעולות של כל אחד מאיתנו, אבל בגלל שישנו גם את אפקט פרפר (שיכול כמובן גם להגיע באופן בלתי צודק בעליל) זה לרוב לא יסתדר באופן הגון והוגן בטבלה שמסמנת ומאזנת את הסבל והשמחה של כל אחד מאיתנו בהתאם לפעולות והבחירות שלו וההשלכות שלהן על חיים של אחרים. אז אני לא חושבת שישנה קארמה - למרבה המזל של רובנו, שמשתמשים בטלפונים ומכשירים שאנחנו לא באמת יודעים מהיכן החומרים שלהם נכרו, שלובשים בגדים שאנחנו לא יודעים על ידי מי יוצרו ובאילו תנאים, וכו', וכו'.
|
|
|