בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

האם הכל יכול להיות פטיש?

טלי35​(שולטת)
לפני 6 חודשים • 16 ביולי 2025

ספרי ספרי

טלי35​(שולטת) • 16 ביולי 2025
שיר כאב כתב/ה:
נתקלתי בפטישים מאד מוזרים.
אז never say never

סקרנת icon_smile.gif
Loopyko
Loopyko • 16 ביולי 2025
האם לפעולה גם אפשר לקרוא פטיש?

כלומר לא למשהו דומם אלה לפעולה עצמה של אדם?
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 16 ביולי 2025
Loopyko כתב/ה:
האם לפעולה גם אפשר לקרוא פטיש?

כלומר לא למשהו דומם אלה לפעולה עצמה של אדם?

בהגדרה פטיש היא ייחוס הנאה מינית או רגש/אמונה אל חפץ או איבר גופני, ולא אל אקט או פעולה.
בד"כ זה יגרור ויוביל לפעולה מול או עם אותו איבר/חפץ, אבל לא על הפעולה בפני עצמה דובר בהגדרה של פטשיזם.
teacher​(שולט)חשבון מאומת
לפני 6 חודשים • 17 ביולי 2025
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 17 ביולי 2025
השאלה הזו גרמה לי להרהר בעניין.
אם פלוני מתגרה מינית (לא "מחייך", אלא מגיע קרוב לגמירה) מלהסתכל על מישהו אחר מכין קפה, או מגרד באוזן,
הייתי אומר שזה נכנס להגדרה של פטיש.

צריך לזכור שאיברים ופעולות שתכליתן הבסיסית היא מיניות, לא יכולים להיחשב כפטיש.

וגם - פעולות שאדם ספציפי עושה ומגרות אותך - אינן פטיש.
אם בת הזוג שלך מניעה את האגן במעגלים וזה מדליק אותך מיד,
אבל לראות את דוידוביץ' מהמשרד עושה את אותו הדבר במטבחון הקומתי - פחות, אז זה לא פטיש.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 17 ביולי 2025
teacher כתב/ה:
השאלה הזו גרמה לי להרהר בעניין.
אם פלוני מתגרה מינית (לא "מחייך", אלא מגיע קרוב לגמירה) מלהסתכל על מישהו אחר מכין קפה, או מגרד באוזן,
הייתי אומר שזה נכנס להגדרה של פטיש.

צריך לזכור שאיברים ופעולות שתכליתן הבסיסית היא מיניות, לא יכולים להיחשב כפטיש.

וגם - פעולות שאדם ספציפי עושה ומגרות אותך - אינן פטיש.
אם בת הזוג שלך מניעה את האגן במעגלים וזה מדליק אותך מיד,
אבל לראות את דוידוביץ' מהמשרד עושה את אותו הדבר במטבחון הקומתי - פחות, אז זה לא פטיש.

אתחייס רגע לסוף - אני לא חושבת שפטיש אומר שזה משיכה בכל מצב שהוא.
הרי יש לא מעט גברים עם משיכה לכפות רגליים, אבל הן צריכות להיות נשיות (או של אישה ממש) ולא משיכה לכל כף רגל שהיא.
כלומר, זה לא לגמרי שחור ולבן.

אני כן מסכימה שאם המשיכה היא לפעולה או לגוף של *אדם ספצפי* זה לא פטיש אלא פשוט משיכה שחלק ממנה יכול לבא לידי ביטוי במשיכה מוגברת לאקט או איבר ספצפי שאינם מיניים בהכרח.
פישוטו
פישוטו • 17 ביולי 2025
ברוב הפירושים שנתקלתי ההבדל בין פטיש לקינק סובב סביב רמת האובססיה.

יש שם המון בלאגאן בעיני אז אני פשוט שואל את אותם השאלות שאתם שואלים כדי להבין את מי שמולי וזה רלוונטי לי.

בגדול פטיש - בד"כ מרמז על איזשהו הכרח, והתניה מסוימת במוחו של בעל הפטיש.
קינק - מסמל על משיכה מינית בעוצמה יותר נורמלית לדברים שחורגים מהסטנדרט המיני המקובל.

במשל הרגליים כדי שזה יחשב לי כפטיש צריך:
או - אני מתעורר מינית בכל פעם שרואה כף רגל נשית.
או - אני מסוגל להתעורר מינית רק בנוכחות כף רגל נשית.

אם אני לפעמים מתעורר מינית מרגל ספציפית בקונוטציה מסוימת במצב מנטלי מסוים - זה קינק.

אם אתה מביט במגבים ביום חורפי ולא יכלת לעצור את הזקפה - זה פטיש 😉

ככה אני ורוב מי שאני מדבר איתו תופס את ההבדל.
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 17 ביולי 2025
אני אוהב את השיחה הזו.
סטריט קט - שאלת את עצמך מה הופך כף רגל לנשית?
כמה טרנסיות נאלצו לעשות ניתוח בכפות הרגליים כדי שייראו נשיות?
לדעתי אפס.
אני גם חושב שאם תסתכלי על תמונות של ראשים מגולחים ולא מאופרים, יש סיכוי גדול שתטעי לא מעט בזיהוי של זכר/נקבה.
חלקים ענקיים בתרבות המודרנית עוסקים ביצירת הבדלים מלאכותיים נוספים בין גברים לנשים (בנוסף להבדלים הביולוגיים).
בגדים, עקבים (שהתחילו בגברים בכלל), איפור. אולי כדי שיהיה יותר קל להבדיל (מעניין למה)
הכל קונטקסטואלי.
פטיש, בצורתו המובהקת, הוא בדיוק משיכה בכל מצב. אדם שמתגרה מנעל עקב גבוה, לא צריך כבר את האדם שמאכלס את הנעל. הוא יתגרה מהנעל עצמה ובסופו של דבר ישתמש בה בלבד לפורקן המיני שלו. יש אמנם מנעד, אבל הוא מתחיל ונגמר בייחוס מיני למשהו שאינו מיני במהותו.
פישוטו התייחס בדיוק למנעד הזה וקרא למי שזה פחות מובהק אצלו (יכולים ליהנות ממין שגם אינו כולל את הפטיש שלהם) - קינק.
אני מסכים עם ההגדרה הזו וגם שיש קצת תחום אפור. הקו עובר בקונטקסט. קיום הקונטקסט הופך את זה ליותר קינק, ואי קיום קונטקסט - לפטיש.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 17 ביולי 2025
teacher כתב/ה:
אני אוהב את השיחה הזו.
סטריט קט - שאלת את עצמך מה הופך כף רגל לנשית?
כמה טרנסיות נאלצו לעשות ניתוח בכפות הרגליים כדי שייראו נשיות?
לדעתי אפס.
אני גם חושב שאם תסתכלי על תמונות של ראשים מגולחים ולא מאופרים, יש סיכוי גדול שתטעי לא מעט בזיהוי של זכר/נקבה.
חלקים ענקיים בתרבות המודרנית עוסקים ביצירת הבדלים מלאכותיים נוספים בין גברים לנשים (בנוסף להבדלים הביולוגיים).
בגדים, עקבים (שהתחילו בגברים בכלל), איפור. אולי כדי שיהיה יותר קל להבדיל (מעניין למה)
הכל קונטקסטואלי.
פטיש, בצורתו המובהקת, הוא בדיוק משיכה בכל מצב. אדם שמתגרה מנעל עקב גבוה, לא צריך כבר את האדם שמאכלס את הנעל. הוא יתגרה מהנעל עצמה ובסופו של דבר ישתמש בה בלבד לפורקן המיני שלו. יש אמנם מנעד, אבל הוא מתחיל ונגמר בייחוס מיני למשהו שאינו מיני במהותו.
פישוטו התייחס בדיוק למנעד הזה וקרא למי שזה פחות מובהק אצלו (יכולים ליהנות ממין שגם אינו כולל את הפטיש שלהם) - קינק.
אני מסכים עם ההגדרה הזו וגם שיש קצת תחום אפור. הקו עובר בקונטקסט. קיום הקונטקסט הופך את זה ליותר קינק, ואי קיום קונטקסט - לפטיש.

לא עשו ניתוח בכף הרגל, אבל בהחלט יש הבדל במבנה כף הרגל בין אישה לגבר
זה מנעד ולא שחור ולבן
אבל מבחינת שיער, רוחב כף הרגל (אני למשל רוכשת נעלי ספורט של גברים כי כף הרגל שלי רחבה יחסית לנשים), צורת האצבעות שבד"כ שונה ומעודנת יותר אצל נשים.
ולכן כתבתי" נשית" ולא בהכרח של אישה.
וכן, זה אולי לא pc להגיד את זה אבל בכפות רגליים בד"כ יש הבדלים ברורים בין גברים לנשים.
כמובן שיש יוצאים מהכלל הזה, כמו שיש נשים עם קול נמוך וגברי וגברים עם קול נשי (טבעי. לא אלו שעושים במכוון)
Seayam
Seayam • 17 ביולי 2025
הלן הדוב כתב/ה:
אם יש אנשים שמתחרמנים מלגו אז הכל אפשרי.

אני יכולה לראות איך בובת לגו של טום הולנד יכולה לעשות לי את זה. בטח אנסה לצלם סרטון שלה רוקדת את אמברלה.
מלישס
לפני 6 חודשים • 18 ביולי 2025
מלישס • 18 ביולי 2025
דיון מעניין.
קודם כל אפרסם כאן את ההגדרה הכללית לפטיש(Fetish) בהקשר מיני :
משיכה מינית חזקה ומתמשכת לגירוי שאינו נחשב מיני באופן טיפוסי* – כמו חפצים (למשל נעליים, גרביים), חלקים מסוימים בגוף (כמו כפות רגליים), חומרים (כמו לטקס), מצבים, התנהגויות או אפילו רעיונות מסוימים.*

ועכשיו במילים שלי ומהניסיון שלי:
פטיש זה בעצם גירוי לא רגיל אלא התעוררות מינית ולא שגרתית כלפי אותו החפץ/איבר/וכדומה שבלעדי הגירוי הספציפי לפעמים אפשר להגיע למצב שהאדם לא מסוגל להגיע לפורקן.אז פטיש בהחלט יכול להיות חפץ. זה יכול להיות גם איבר גוף.
ברגע שיש גירוי מיני גבוה מאותו החפץ/איבר-פטיש.
אם מישהו מתגרה מכפות רגליים של אישה עד שזה מגיע לגירוי מיני-זה פטיש.
אפשר להתגרות מפרטי לבוש וגם חפצים.
והכרתי אנשים שרק במבט על משהו מסוים,הגיעו לפורקן מיני.
וכן לדעתי זה תופס גם אם מדובר ברגליים של מישהי ספציפית.כי בהחלט אפשר לפתח פטיש לכפות רגליים של אישה אחת ספציפית.
ברגע שהדבר גורם לגירוי מיני ואף רצון לפרוק-זה פטיש.
עכשיו חשוב לשים לב למשהו שאנשים נוטים להתבלבל לגביו ואני אתן דוגמא:
אם אני נותנת פקודה לנשלט נניח "לאונן לתוך גרב" הוא לא עושה זאת כי יש לו פטיש לגרב,
אלא כי יש לו פטיש ואף קינק לרצות את השולטת.
כי הרי ללא הפקודה,הוא לא היה מבצע את הפעולה הזו..אין לו שום גירוי מיני מלאונן לתוך הגרב לבד.
רק כי אני נתתי לו את הפקודה,לכן חשוב לשים לב להבדלים.