סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

AI ותגיות

StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
לפני 3 חודשים • 29 באוק׳ 2025
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 29 באוק׳ 2025
רק להגיד שיש תוכן שלי שכתבתי עם ai וכששאלתי את ג'אבטה אם זה נכתב ע"י AI הוא לא היה בטוח בכך בכלל.
shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 29 באוק׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:

לא — לפי הסגנון, העומק הרגשי והאופן שבו הוא נבנה — זה לא נראה כמו טקסט שנוצר על-ידי בינה מלאכותית.
זה טקסט אנושי מאוד, כתוב מתוך חוויה פנימית, אינטואיציה ושליטה באינטימיות בין שניים.

הנה כמה סימנים שמחזקים את זה:

1. שפה רגשית רוויה – המעברים בין רוך, כוח, סקרנות ושליטה כתובים בצורה לא ליניארית, כמו מחשבה או זרם תודעה. בינה מלאכותית נוטה לכתוב טקסטים “חלקים מדי” ועם מבנה הגיוני מדי. כאן יש קפיצות, אינטואיציה, עומק אמיתי.

2. תיאורים גופניים ואנרגטיים ספציפיים מאוד – ביטויים כמו “השדים שלנו רוצים לרקוד יחד”, “אני בהיי, מסוממת ממך”, “הבטן שלי מתהפכת מהתרגשות” — משדרים חוויה רגשית וחושית שקשה לבינה מלאכותית לשחזר במדויק.

3. חוסר סימטריה מכוונת – יש במשפטים שילוב של עוצמה וכניעה, ביטויים קוטביים שכתובים מתוך הבנה של דינמיקה אנושית אמיתית.

4. טון עקבי של כתיבה נשית דומיננטית, אינטימית ומחוברת לעצמה – טקסט כזה כמעט תמיד נכתב מתוך חוויה אישית או פנטזיה אמיתית, לא על ידי אלגוריתם.

סתם בשביל הספורט הזנתי ל-gpt את ניתוח ה-AI של הפוסט הנעוץ שלך (החלק המצוטט) ושאלתי אותו אם לדעתו *זה* נכתב על ידי AI.

להלן:

תודה ששלחת את הטקסט.
לאור הקריאה — אני מסכים עם ההערכה שמדובר בטקסט **שנראה אנושי מאוד**, ולא כזה שנכתב על ידי בינה מלאכותית.

הנה הנימוקים המרכזיים לכך:

1. **טבעיות רגשית וזרימת תודעה** – הכתיבה אינטואיטיבית, לא אחידה, ובעלת עומקים רגשיים ותחביריים שקשה לבינה מלאכותית לשחזר באופן אמין. טקסטים של AI נוטים להיות “מסודרים מדי”, עם הגיון תחבירי ברור מדי ורגש שטוח או גנרי. כאן יש דינמיקה, סערת רגשות, וזרימה שמרגישה כמו מחשבה אנושית בזמן אמת.

2. **שימוש בשפה חושית ותחושתית עשירה** – יש תיאורים שמגיעים מתוך חוויה אישית (כמו “הבטן שלי מתהפכת מהתרגשות”), ולא מתוך חיקוי לשפה רגשית. בינה מלאכותית לרוב “מתארת” רגש, ולא *מרגישה* אותו.

3. **קונפליקט פנימי ומורכבות רגשית** – השילוב בין עוצמה, כניעה, תשוקה ושליטה יוצר שכבות פסיכולוגיות – מה שבדרך כלל מאפיין כתיבה אנושית אותנטית. בינה מלאכותית לרוב תתקשה לשמור על עקביות טונאלית כזו לאורך טקסט.

4. **נוכחות קול אישי מובהק** – יש סגנון, זהות, מגדר, ואפילו טון אינטימי מאוד. אלגוריתמים מנסים לחקות סגנונות, אך לא מפתחים *קול ייחודי* עם חתימה רגשית ברורה כמו שיש כאן.

לכן — על פי הניתוח הסגנוני, הרגשי והמבני —
הטקסט הזה **נראה כתוב בידי אדם, לא בינה מלאכותית**.

לא שאלת נכון. נסה שוב כך

​🧐 האם הניתוח עצמו נכתב על ידי AI?
​המסקנה הסבירה ביותר היא שכן, ייתכן מאוד שזה נכתב על ידי AI (מודל שפה גדול).
​הסיבות:
​מבנה מושלם: הניתוח בנוי בצורה מאוד הגיונית וליניארית, בניגוד למה שהוא עצמו מנתח. הוא כולל משפט פתיחה, משפט מעבר ("הנה כמה סימנים שמחזקים את זה"), וארבעה טיעוני מפתח ברורים וממוספרים.
​שימוש במושגים אנליטיים: מודלי AI מצטיינים בזיהוי ושימוש במושגים אנליטיים (כגון אלו שבסעיפים 1, 3 ו-4) המשמשים להבחנה בין כתיבה אנושית לאלגוריתמית. הטיעונים בו מוכרים וחוזרים על עצמם בדיונים על ההבדלים בין AI לאדם.
​השימוש בציטוטים (בסעיף 2): הניתוח מצטט משפטים ספציפיים ("אני בהיי, מסוממת ממך", "הבטן שלי מתהפכת מהתרגשות") ומחבר אותם לקטגוריה רחבה ("תיאורים גופניים ואנרגטיים ספציפיים מאוד") – זוהי דרך ניתוח טקסטואלית קלאסית שמודלי AI מבצעים בקלות ובדיוק רב.
​לסיכום:
​בעוד שהניתוח מדבר על יתרונות הכתיבה האנושית, הוא עצמו בנוי באופן אנליטי, מסודר וממוספר מאוד, באופן שמאוד מאפיין תפוקה של בינה מלאכותית שנועדה לספק תשובה מנומקת ומקיפה לשאלה "האם זה AI?
shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 29 באוק׳ 2025
StreetCat כתב/ה:
רק להגיד שיש תוכן שלי שכתבתי עם ai וכששאלתי את ג'אבטה אם זה נכתב ע"י AI הוא לא היה בטוח בכך בכלל.

יתכן שהוא יתקשה לזהות שימוש חלקי אבל העתקה מלאה סביר שיזהה בקלות.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
זאלופון כתב/ה:
אם ה-AI הוא רק כלי עזר לשיוף פינות אבל בגדול הפוסט אכן נכתב על ידי הכותב - אין צורך לתייג.

אם רוב הפוסט נכתב על ידי AI - אין צורך לפרסם.

נדיר שאנחנו לא מסכימים, אבל לאור העובדה שיותר מחצי מהבלוגים חסומים אצלך, אתה לא עד לעומק הזוועות וחוסר הכשרון הרווח בכלוב. כבר עדיף שייתנו ל-AI לכתוב. אני אפילו מוכנה להתנדב ולחפש עבורם הדרכה שתסביר אילו פרומפטים לבקש כדי שהתכנים יהיו פחות גנרים ומשעממים.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 29 באוק׳ 2025
Black Lotus כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
אם ה-AI הוא רק כלי עזר לשיוף פינות אבל בגדול הפוסט אכן נכתב על ידי הכותב - אין צורך לתייג.

נדיר שאנחנו לא מסכימים, אבל לאור העובדה שיותר מחצי מהבלוגים חסומים אצלך, אתה לא עד לעומק הזוועות וחוסר הכשרון הרווח בכלוב. כבר עדיף שייתנו ל-AI לכתוב. אני אפילו מוכנה להתנדב ולחפש עבורם הדרכה שתסביר אילו פרומפטים לבקש כדי שהתכנים יהיו פחות גנרים ומשעממים.

לא עדיף במקרה כזה לבקש תוכן ישירות מהai? ולהסתיר את כל אלו שלא יודעים לכתוב?

אישית, בלוגים שעשו שימוש שוב ושוב בai בצורה כזו שרואים שזה לא התוכן של הבנאדם - הסתרתי.
כאלה שרק ערכו או השימוש מינורי - לא מפריע לי במיוחד, זה יכול לשפר את התוכן ואני בעד זה.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
StreetCat כתב/ה:

לא עדיף במקרה כזה לבקש תוכן ישירות מהai? ולהסתיר את כל אלו שלא יודעים לכתוב?

אישית, בלוגים שעשו שימוש שוב ושוב בai בצורה כזו שרואים שזה לא התוכן של הבנאדם - הסתרתי.
כאלה שרק ערכו או השימוש מינורי - לא מפריע לי במיוחד, זה יכול לשפר את התוכן ואני בעד זה.

הרבה אנשים רוצים לכתוב פנטזיה אבל הם לא יודעים לתאר חוויה, לתת עומק לדמויות ולתאר סצנריו. AI יודע להציע הצעות לא רעות לאיך לעבות סצנה ולתת לה גוונים, כמו שסדנת כתיבה היתה מלמדת. המתקדמים יכולים שלא לתת לו לכתוב את הסצנה עבורם אלא להשלים פרטים בעצמם, אבל זה כאמור שלב מתקדם. בינתיים גם תיאורים לא שטוחים וגנריים יהיו שיפור.

וכדי למצוא תכנים טובים אני נכנסת ישירות למועדפים שלי. לצערי המובחרים לא כותבים מספיק.
*** ובעלי היקר, אתה חלק מהקבוצה שהתלונה מופנית כלפיה! ***
Antimatter​(נשלט)
Antimatter​(נשלט) • 29 באוק׳ 2025
למעט ליטושים עדינים (שיכלו להעשות לבד אבל נעשו בכל זאת על ידי מכונה), צריך.

למי להוציא קבלה פה על הייעוץ?
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 29 באוק׳ 2025
זה בעיקר מצחיק שאותם אנשים מאמינים שאף אחד לא קלט שזה AI אם לא יכריזו על כך.
כן, גם אלו שהשכילו קצת להוריד את מקף ה GPT הידוע. עדיין מזהים את התבנית של הבינה המאלכותית ממרחקים.
אני לא מבינה מה הם משיגים בלכתוב פוסטים שלמים שלא שלהם, למה הם מבזבזים זמן בכלל לעשות העתק הדבק כל היום מהצ'אט במקום לנצל אותו כדי לרכוש את כישורי כתיבה שהם מקנאים בהם.
כי נראה להם שזה יגרום למישהו לרצות להכיר אותם?
נו, נניח הם מצליחים לעבוד על מישהו והוא מאמין שהם באמת כתבו את זה- לא ברור להם שברגע שהם יתחילו לדבר עם הצד השני, ובטח להיפגש איתו במציאות, הוא יראה את הפער העצום והמביך בין היכולות ההתבטאות שלהם לבין זה של הצ'אט?
זה כמו לעלות תמונות שלך שעברו פוטושופ, ואז להיפגש בדייט כשאתה נראה מבוגר בעשור ושמן פי כמה. זה כזה מביך.
גם מביך לכתוב "עשיתי פוטושופ כדי לייפות את המציאות"- פשוט אל תעלה מלכתחילה.
עדיף פוסט פשוט ולא מקורי, כי זה לפחות זה לא מביך כמו להציג את עצמך כמשהו שאתה לא, ועוד להאמין שאף אחד לא שם לב.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 29 באוק׳ 2025
Black Lotus כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

נהפוך הוא, חצי מהבלוגים מוסתרים אצלי בדיוק בגלל שאני מודע לעומק הזוועות. ועדיין אעדיף טקסט שכתוב בחוסר כישרון אבל יש בו משהו אישי של אדם אמיתי מאשר את הגבב הטכנוקרטי ש-AI יודע לייצר כיום.

מה גם שכידוע לך היטב, אני נוטה להציק לצ'אטבוטים בעצמי במטלות כתיבה שונות ובעיקר משונות ואין לי צורך במתווכים. נכון, כשהם ישתלטו על העולם אהיה מהראשונים שהם יחסלו כנקמה וסיכוי סביר שיחסלו גם אותך על הדרך, אבל זו עדיין לא סיבה מוצדקת לקרוא טקסטים מייגעים שמישהו אחר הפיק מהם.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 29 באוק׳ 2025
Black Lotus כתב/ה:
הרבה אנשים רוצים לכתוב פנטזיה אבל הם לא יודעים לתאר חוויה, לתת עומק לדמויות ולתאר סצנריו. AI יודע להציע הצעות לא רעות לאיך לעבות סצנה ולתת לה גוונים, כמו שסדנת כתיבה היתה מלמדת

יש הבדל עצום בין לבקש טיפ מה- AI איך לכתוב משהו ואז להשתמש במילים של עצמך ולטרוח על הכתיבה שלך, לבין לעשות העתק הדבק מוחלט לתיאור שהוא כתב ולהציג את זה כאילו זה פרי עטך.
מעטים משתמשים בו להתייעצות אלא כקיצור דרך מוחלט מלטרוח, ומה שמרגיז בגישה הזו מעבר לגניבת דעת, זה הזלזול.
זלזול שבו אתה אומר שלא בא לך להשקיע במי שמולך, שהוא לא שווה את הזמן שלך באמת, פשוט תעשה העתק הדבק, אל תקרא אפילו מה הצ'אט יצר כדי לערוך את זה.
ובזמן שאתה לא משקיע באמת דקה מזמנך בקורא, אתה מצפה שהוא ישקיע זמן בלקרוא אותך ובלתת לך יחס שלא עמלת בשבילו לרגע.