אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

האם יצא לכם לתת את הכול בקשר שליטה (100%) ולגלות בדיעבד שהקשר הפך רעיל?

ve-ra
לפני חודשיים • 28 בנוב׳ 2025
ve-ra • 28 בנוב׳ 2025
מסתבר שאני טעונה בנושא..
אז בנוסף, אם כבר הבנת שאתה בקשר רעיל, אל תנסה לתקן. זה לא בר תיקון. תודה ותפרגן לעצמך על כך שהבנת וברח כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק.
Too sweet​{}
לפני חודש • 29 בנוב׳ 2025
Too sweet​{} • 29 בנוב׳ 2025
ivy sweet כתב/ה:
אין באמת דבר כזה שליטה 100%, יש חיים, עבודה, ילדים…
ואני חושבת שקל לזהות את הסימנים, להפסיק להדחיק אותם זה כבר משהו אחר
[באופן אישי אין לי בעיה עם קצת רעל ונורות אדומות וכאלה… כשיש אמון הדדי מלא]

גם עם ילדים ועבודה שליטה היא שליטה.
בטח כשחיים יחד..
העבודה היא לגמרי חלק לגיטימי לפחות אצלנו (להתפטר? ללכת לראיון עבודה ההוא? לבדוק מיילים מהבית או לא? לאיזה כיוון לקחת את הקריירה?...)
ואפילו הילדים. לא - לא בקטע של לשלוט בהם או החלטות חד צדדיות לגביהם. אבל כן למשל שהערב יוצאים ומגיעה בייביסיטר אפילו שבא לי להיות אמא טוטאלית (זו סתם דוגמא טיפשית, אבל הרעיון ברור).

לדעתי, רעל ונורות אדומות זה בסתירה לשליטה שהיא חלק מעצים וממלא בנשמה.

ולשאלת פותח הפוסט -
נושא ממש חשוב!!
אני חיה עם אדוני ולדעתי הקו הזה עובר בתקשורת תמידית וראייה כנה ואמיתית של צרכי האחר.
כל מה שהוא עושה - אני מרגישה שזה בעדי. זה אף פעם לא קטנוני. גם אם זה משהו קשוח שמעורר אצלי מערבולת ומאבק פנימי - הוא שם לעבד את זה איתי. הוא לא משאיר אותי לבד - לא בתחושות ולא בנוכחות.
הוא מחפש איך שאעוף גבוה ולא לקרקע אותי לאזור שיהיה לו נוח (בכל תחומי החיים אגב - הוא המעודד העיקרי שלי).
תמיד יש הדדיות, הוא מצפה ממני להמון, אבל גם מעניק לי המון.
אנחנו מדברים על הכל. התוכן תמיד לגיטימי. אין נושא אסור/מעליב...(ואם בכל זאת יש מעליב, מתמודדים כמו בני אדם) אבל צורת השיחה והפנייה אליו מהמקום שלי, בדרך שהגדיר לי.
המסר שלו תמיד - גם אם פישלת ואני כועס, אני פה ואני אוהב אותך ודואג לך. אבל תתקני ותשתפרי.
ivy sweet​(נשלטת)
ivy sweet​(נשלטת) • 29 בנוב׳ 2025
Too sweet כתב/ה:
ivy sweet כתב/ה:

בטח כשחיים יחד..
העבודה היא לגמרי חלק לגיטימי לפחות אצלנו (להתפטר? ללכת לראיון עבודה ההוא? לבדוק מיילים מהבית או לא? לאיזה כיוון לקחת את הקריירה?...)
ואפילו הילדים. לא - לא בקטע של לשלוט בהם או החלטות חד צדדיות לגביהם. אבל כן למשל שהערב יוצאים ומגיעה בייביסיטר אפילו שבא לי להיות אמא טוטאלית (זו סתם דוגמא טיפשית, אבל הרעיון ברור).

ולשאלת פותח הפוסט -
נושא ממש חשוב!!
אני חיה עם אדוני ולדעתי הקו הזה עובר בתקשורת תמידית וראייה כנה ואמיתית של צרכי האחר.
כל מה שהוא עושה - אני מרגישה שזה בעדי. זה אף פעם לא קטנוני. גם אם זה משהו קשוח שמעורר אצלי מערבולת ומאבק פנימי - הוא שם לעבד את זה איתי. הוא לא משאיר אותי לבד - לא בתחושות ולא בנוכחות.
אנחנו מדברים על הכל. התוכן תמיד לגיטימי. אין נושא אסור/מעליב...(ואם בכל זאת יש מעליב, מתמודדים כמו בני אדם) אבל צורת השיחה והפנייה אליו מהמקום שלי, בדרך שהגדיר לי.
המסר שלו תמיד - גם אם פישלת ואני כועס, אני פה ואני אוהב אותך ודואג לך. אבל תתקני ותשתפרי.

לא הבנת את כוונתי בשני המקרים, ואין טעם גם שתנסי
ve-ra
ve-ra • 29 בנוב׳ 2025
או. למה להגיב בכזה ארס ורעל?
Daave​(נשלט)
Daave​(נשלט) • 29 בנוב׳ 2025
Too sweet כתב/ה:
ivy sweet כתב/ה:

בטח כשחיים יחד..

ולשאלת פותח הפוסט -
נושא ממש חשוב!!
הוא מחפש איך שאעוף גבוה ולא לקרקע אותי לאזור שיהיה לו נוח (בכל תחומי החיים אגב - הוא המעודד העיקרי שלי).

תודה ששיתפת! מאוד מחמם לקרוא על דינמיקה כזו שמבוססת על כבוד, אמון והקשבה. זה באמת נותן פרספקטיבה על איך מערכת בריאה יכולה להראות, עם הדדיות ותקשורת פתוחה. מעריך מאוד על השיתוף והכנות.🙏
AIYGIWGWY AIYDIWDWY
AIYGIWGWY AIYDIWDWY • 29 בנוב׳ 2025
רוצה להעלות את התובנה שלי שזוגיות רעילה זה לא בהכרח מעיד על בן/בת זוג נרקסיסטים, לפעמים קשר של שני אנשים הוא כמו ניסוי כימי שמשתבש, ומתפוצץ. לא תמיד יש רשע או נוול באחד הצדדים. לפעמים כן, לפעמים זה שניהם, לפעמים אף אחד מהם ועדיין נוצר משהו מסוכן. גם כשהמשיכה והאהבה אמיתית, עמוקה ויפה.
נויה הל​(לא בעסק)​{צ}
לפני חודש • 30 בנוב׳ 2025
אין לי נסיון עם מקרה של כניסה לקשר רעיל.

כמי שבאה ממשפחה שבה כולם בזוגיות ארוכת טווח בריאה אני יכולה לומר שהמפתח הוא כבוד.
צריך להרגיש שבבסיס, הצד השני מכבד אותך כאדם. יש משמעות ומשקל למה שאתה חושב, אומר, רוצה.
וכמובן אתה צריך לכבד את בן/בת הזוג באותה צורה.
ובלי הערצה. אהבה היא לדעת גם להתווכח ולא תמיד ללכת לפי הרצונות של אחד הצדדים.
Daave​(נשלט)
Daave​(נשלט) • 30 בנוב׳ 2025
נויה הל כתב/ה:
אין לי נסיון עם מקרה של כניסה לקשר רעיל.

כמי שבאה ממשפחה שבה כולם בזוגיות ארוכת טווח בריאה אני יכולה לומר שהמפתח הוא כבוד.
צריך להרגיש שבבסיס, הצד השני מכבד אותך כאדם. יש משמעות ומשקל למה שאתה חושב, אומר, רוצה.
וכמובן אתה צריך לכבד את בן/בת הזוג באותה צורה.
ובלי הערצה. אהבה היא לדעת גם להתווכח ולא תמיד ללכת לפי הרצונות של אחד הצדדים.

תודה על השיתוף! מסכים מאוד כבוד הדדי והקשבה למה שהצד השני מרגיש ומבקש באמת עושים הבדל גדול בכל קשר. רעיון חשוב ומועיל.🙏
Soft Bloom
Soft Bloom • 30 בנוב׳ 2025
בכל קשר (כן גם בקשר של שליטה) צריך להיות אופציה להגיד לא.
אם אין את זה בקשר, זה רעיל. אם הוא/ היא עושה לכם פרצופים על זה שאמרת לא, זה רעיל.
קשר שליטה הוא לא פתח לניצול
Daave​(נשלט)
Daave​(נשלט) • 30 בנוב׳ 2025
Soft Bloom כתב/ה:
בכל קשר (כן גם בקשר של שליטה) צריך להיות אופציה להגיד לא.
אם אין את זה בקשר, זה רעיל. אם הוא/ היא עושה לכם פרצופים על זה שאמרת לא, זה רעיל.
קשר שליטה הוא לא פתח לניצול

אני חושב שכל אחד יכול למצוא את עצמו לפעמים מושפע רגשית או מנטלית ממישהו שהוא מעריך או נמשך אליו, וזה יכול לגרום לזה להיות מאתגר להגיד ‘לא’. זה לא אומר שאין בחירה פשוט שזה יותר מסובך ממה שנראה.