בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

נוירופלסטיקה של המוח -עד כמה המוח באמת גמיש וניתן לשינוי ?

אדגר אלן פה
לפני חודש • 7 בדצמ׳ 2025
אדגר אלן פה • 7 בדצמ׳ 2025
Sirene כתב/ה:
אני חושבת שכן. אזורים במוח עוברים אדפטציה כל החיים. אני זוכרת מאמר מסויים בו דיברו על מחקר שהצביע על כך שאזור מסויים במוח של נהגי מונית, למשל, היה הרבה יותר פעיל ומפותח יחסית לאותו האזור אצל אדם שלא עובד בלנסוע ולאתר כתובת כל היום (דיי בטוחה שקראתי את המאמר הזה עוד לפני שהGPS הפך לחלק בלתי נפרד מאופן ההתנהלות שלנו, מה שמשפיע כמובן גם על נהגי המוניות וגם על העובדה שאני לא זוכרת האם המאמר הגיע ממקור אמין או לא, אבל אני נוטה להאמין לו).

זה ברור שיש מידה של גמישות. השאלה כמה ובאיזו השקעה. נהגי מוניות (אני זוכר שהמחקר נעשה על נהגים בלונדון, עיר מאתגרת, לפני עידן עזרי הניווט) הם מקרה די קיצוני. מראש כנראה הם אנשים עם יכולות ניווט סבירות, והם עבדו עליהן יום יום במשך שנים.
Sirene​(נשלטת)
לפני חודש • 7 בדצמ׳ 2025
Sirene​(נשלטת) • 7 בדצמ׳ 2025
נכון! וואו קראתי את זה מזמן, אבל זה באמת היה בלונדון.
חללית​(מתחלפת)
לפני חודש • 7 בדצמ׳ 2025
חללית​(מתחלפת) • 7 בדצמ׳ 2025
אני מאמינה שבעזרת תרגול ומדיטציות אפשר לחווט את כל המוח והתודעה אחרת . המדע כבר מסכים איתי חלקית icon_smile.gif
Tallario
לפני חודש • 8 בדצמ׳ 2025
Tallario • 8 בדצמ׳ 2025
זה קצת לוקח את הדיון לצד אבל באופן כללי, אנשים שמים דגש על פלסטיות במובן של יצירת קשרים חדשים, בזמן שלא פחות חשוב מזה לפלסטיות אפקטיבית - זה גיזום קשרים קיימים. מושג שנקרא pruning בשפה המקצועית. אחד מהדברים שמייחדים ילדים לעומת מבוגרים היא בדיוק היכולת הזו , לנוון במהירות ובאפקטיביות קשרים לא הכרחיים ומכבידים כדי לפנות מקום ליצירת חדשים. מבוגרים הרבה יותר גרועים בזה וזו אולי אחת מהסיבות שבגללה אנחנו לא גמישים כמו שהיינו רוצים לחשוב. אפשר לקחת מזה קצת השראה גם לרמה יותר פרקטית.