|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
תחת כנפיך • 23 בדצמ׳ 2025
► Master Bruce כתב/ה: ► תחת כנפיך כתב/ה: לא יודע מה זה מלמד על טבע האדם.
אבל רוב ההיסטוריה האנושית עבדו לאלות. ולא לאלים. כאילו בהתחלה לפני הדתות, הטבע ומעגל החיים נתפס ככוח נשי. ורק אחר כך הגיעו הדתות. אז אולי אנו מחווטים לסגוד לנשיות? מה? מאיפה האמירה הזו? על מה היא מבוססת? ככל הידוע לי, האלים הראשונים שיש לנו תיעוד שלהם בכתב אלו האלים המסופוטמים, והם כללו גם אלים זכרים (אנו, אליל, אשור) וגם אלות נקבות (נינקאסי, אישתר, נימה). בתקופה של הציידים לקטים. זה פרה היסטוריה. יש פסלים שלהן |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
Master Bruce{©} • 23 בדצמ׳ 2025
► תחת כנפיך כתב/ה: ► Master Bruce כתב/ה: ► תחת כנפיך כתב/ה: לא יודע מה זה מלמד על טבע האדם.
אבל רוב ההיסטוריה האנושית עבדו לאלות. ולא לאלים. כאילו בהתחלה לפני הדתות, הטבע ומעגל החיים נתפס ככוח נשי. ורק אחר כך הגיעו הדתות. אז אולי אנו מחווטים לסגוד לנשיות? מה? מאיפה האמירה הזו? על מה היא מבוססת? ככל הידוע לי, האלים הראשונים שיש לנו תיעוד שלהם בכתב אלו האלים המסופוטמים, והם כללו גם אלים זכרים (אנו, אליל, אשור) וגם אלות נקבות (נינקאסי, אישתר, נימה). בתקופה של הציידים לקטים. זה פרה היסטוריה. יש פסלים שלהן יש לך מקורות להפנות אליהם? אני לא אומר שאתה טועה, רק שאני לא מכיר את הטענה הזו והיא נראית לי מפתיעה. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
► Master Bruce כתב/ה: ► תחת כנפיך כתב/ה: ► Master Bruce כתב/ה: ► תחת כנפיך כתב/ה: לא יודע מה זה מלמד על טבע האדם.
אבל רוב ההיסטוריה האנושית עבדו לאלות. ולא לאלים. כאילו בהתחלה לפני הדתות, הטבע ומעגל החיים נתפס ככוח נשי. ורק אחר כך הגיעו הדתות. אז אולי אנו מחווטים לסגוד לנשיות? מה? מאיפה האמירה הזו? על מה היא מבוססת? ככל הידוע לי, האלים הראשונים שיש לנו תיעוד שלהם בכתב אלו האלים המסופוטמים, והם כללו גם אלים זכרים (אנו, אליל, אשור) וגם אלות נקבות (נינקאסי, אישתר, נימה). בתקופה של הציידים לקטים. זה פרה היסטוריה. יש פסלים שלהן יש לך מקורות להפנות אליהם? אני לא אומר שאתה טועה, רק שאני לא מכיר את הטענה הזו והיא נראית לי מפתיעה. שמעתי זאת באיזה פודקסט. אני אחפש את זה. אם אני לא טועה זה פה |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
Master Bruce{©} • 23 בדצמ׳ 2025
מעניין, תודה
|
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
Re: הוכחה לעליונות המין הנשי מהמקורות
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
God Less(קינקית) • 23 בדצמ׳ 2025
► נולדתי לעבדות כתב/ה: בספר משלי כתוב
חוֹשֵׂךְ שִׁבְטוֹ - שׂוֹנֵא בְנוֹ, וְאֹהֲבוֹ - שִׁחֲרוֹ מוּסָר חושך= חוסך= מונע מחסיר שבט= מקל שיחרו= מיילדותו הפירוש הוא שאבא שלא מכה את בנו במקל סימן שאין האבא אוהב את בנו משום שאינו מחנכו ולא אכפת לו שבנו ילמד ויאמץ תרבות רעה לשון האמור זכר ומכך למדים אנו כי חינוך הבת אינו מצריך מקל, ותובנה זאת מעידה על עליונות המין הנשי שמיינקות כבר מוכוון גנטית ל"אטרטודוקסיה." (הדרך הנכונה) וכאשר מתרגש הצורך למוסר לבת אזי אינו נלמד בשבט (במקל) ומכאן למדים גם שהחינוך לגבר צריך להילמד בסיוע המקל, ושהגיברת/אדון המעניק/ה את החינוך אינה/ו עושה זאת אלא מדאגה למתחנך וטובתו. חינוך נעים לא הייתי לוקחת הוכחה מהפסוק הזה בדווקא. לדעתי יש טובים מאלה אבל ההברקה - הברקה. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
► Master Bruce כתב/ה: מעניין, תודה זה נמצא מדקה 15.50 צריך להקשיב משם איזה 5 דק' |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
Kitty frank • 23 בדצמ׳ 2025
אני מכירה פסלוני נשים מהקיקלאדים.
וגם פה אל תשכחו את ענת והאשרה! סאדו בהשראה מסופוטמית זה בעיני בראטית שמפריעה לשולט שלה לעשות שנ''ץ ומקבלת על זה עונש לא פרופורציונלי. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
Snitch • 23 בדצמ׳ 2025
► the rain song כתב/ה: בתור התחלה, הכוונה היא לשבט הלשון.
כלומר, הורים צריכים לדבר ולשוחח עם הילדים שלהם. חלילה וחס להכות. הנשים לא חטאו בחטא העגל ולכן אנחנו פטורות משלל ענייני מצוות. כן, אנחנו תותחיות.💪 נדמה לי ש"שבט הלשון" זאת פרשנות, לא? הפשט של המילה "שבט" במקרה הזה, היא "מקל", ותרגום המשפט הוא באמת להכות, אבל להכות כשצריך בתור אקט חינוכי ולא בתור גחמה. (כמובן שאני נגד אלימות שלא בהסכמה וזה רק הפירוש. אני פשוט לוקח בחשבון שזה ספר שנכתב לפני יותר מ-2000 שנה, ושיטות החינוך "קצת" השתנו. אלימות זה חרא!). https://tora.us.fm/tnk1/kma/qjrim1/jvt.html https://tora.us.fm/tnk1/ktuv/mjly/mj-13-24.html |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
23 בדצמ׳ 2025
the rain song • 23 בדצמ׳ 2025
► Snitch כתב/ה: ► the rain song כתב/ה: בתור התחלה, הכוונה היא לשבט הלשון.
כלומר, הורים צריכים לדבר ולשוחח עם הילדים שלהם. חלילה וחס להכות. הנשים לא חטאו בחטא העגל ולכן אנחנו פטורות משלל ענייני מצוות. כן, אנחנו תותחיות.💪 נדמה לי ש"שבט הלשון" זאת פרשנות, לא? הפשט של המילה "שבט" במקרה הזה, היא "מקל", ותרגום המשפט הוא באמת להכות, אבל להכות כשצריך בתור אקט חינוכי ולא בתור גחמה. (כמובן שאני נגד אלימות שלא בהסכמה וזה רק הפירוש. אני פשוט לוקח בחשבון שזה ספר שנכתב לפני יותר מ-2000 שנה, ושיטות החינוך "קצת" השתנו. אלימות זה חרא!). https://tora.us.fm/tnk1/kma/qjrim1/jvt.html https://tora.us.fm/tnk1/ktuv/mjly/mj-13-24.html בודאי שזו פרשנות. כל התורה היא פרשנות. כפי שהאיסור על עגל בחלב אימו הפך למשהו רחב יותר ולא רק עגל וחלב האם הפרטית שלו. התורה מאוד קמצנית בתיאורים שלה ולכן קמו פרשנויות לרוב. אני לא בקיאה גדולה בתורה כך שלא אכנס לפלפולים בנושא. גם התקופה שונה וכמה טוב שאנחנו חיים היום. גם בחינוך ילדים אני לא מומחית. אין לי ילדים משלי וזה לא נושא שמעסיק אותי. בטח לא כשאני בכלוב. באופן כללי אני חושבת שילדים צריך לחנך להערכה עצמית, בטחון עצמי, ושפע של אהבה עצמית וגם לזולת. וזה מתאפשר מתוך שיחות והסברים וכמובן דוגמה אישית של ההורים. שום דבר שמכות ואלימות משום סוג יכול להשיג. כך ששבט הלשון הוא הפרשנות המועדפת עלי. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
24 בדצמ׳ 2025
לפני חודשיים •
24 בדצמ׳ 2025
שיר של אש וקרח(מתחלף) • 24 בדצמ׳ 2025
חוסך שבטו שונא בנו - שבט זה לא מקל שנועד להרביץ אלא מקל שנועד להנהגה ,להנהיג את הצאן שזה סמל למנהיג בכלל. כתוב בתורה "לא יסור שבט מיהודה ומחוקק מבין רגליו" משמעות שבט ההנהגה .
והכוונה במשלי חוסך שבטו מי שלא מנהיג את הבן שלו וייצר יעלו סמכות ומשמעת... |
|
|