|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
Daave(נשלט) • 26 בדצמ׳ 2025
bondman כתב/ה: ביחסי FLR כמו בכל יחסי זוגיות בעצם,
צריך להיות עדכון פעם בכמה זמן של ה״חוזה״. כי אנשים ותחושות יכולים להשתנות. דווקא אני חושב שזוגות בידיאסמים יכולים להיות יותר מודעים לכך מזוגות ונילים שאצלהם בדרך כלל הכל על אוטומט. מניסיון שלי ביחסי FLR ברוב המקרים העומס הנפשי נופל על השולטת דווקא. ולכן צריך לעשות התאמות. מסכים מאוד עם מה שכתבת עדכון תקופתי של "החוזה" או של ההסכמות הוא קריטי, כי אנשים ותחושות משתנים. בדיוק בגלל זה, קשר FLR דורש מודעות גבוהה ותקשורת פתוחה יותר, ולעיתים דווקא השולטת חשה עומס גם על ניהול הדינמיקה וגם על התחשבות בצרכי הנשלט. מה שאני למדתי מניסיון אישי כשהעומס הזה לא מאוזן ושאין אפשרות להביע קשיים או רגשות, הקשר עלול להפוך למאמץ מנטלי כבד. זה מחייב התאמות מתמשכות ושקיפות מלאה, כדי שהשליטה תישאר הדדית ומשמעותית, ולא רק עומס על צד אחד. מעניין אותי לשמוע מאחרים איך אתם מנהלים את האיזון הזה כדי שהדינמיקה לא תשחוק אף אחד מהצדדים? |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
פישוטו כתב/ה: כשזה מרגיש מאולץ ולא טבעי.
אם אני מוצא את עצמי משרת ומבצע פעולות כי צריך, רק בשביל לשמור על הקשר, באופן קבוע. זה בסדר לעשות דברים שאתה לא אוהב בשביל לרצות - אבל צריך לשים לב שאת הריצוי מניעה ההתמסרות ולא פחד לאבד. זה איזון שקשה להבין, כי הדדיות בקשר שליטה זה לא תמיד "החלפה הוגנת". זה שהקרבתי בשבילה ועשיתי מעבר לרצון שלי אמור להיות מובנה בקשר שליטה כביכול. אבל יש תמורה נפשית וערך שאני מקבל ממנה, צריך להיות חד ולראות שהערך הזה נוכח כשאני מקריב כנשלט - אם לא אז צריך לעצור ולאפס. התמסרות פה היא מילת מפתח - למי שיודע איך זה מרגיש. כשמרגישים אותה עצם הריצוי מספיק. כשהיא לא נוכחת בתחושה זה סימן מהבטן להתעורר, ולהתחיל לבדוק איך מתייחסים אליי באמת. מה שכתבת נוגע בנקודה מאוד עדינה וחשובה בעיניי, במיוחד ההבחנה בין ריצוי שנובע מהתמסרות לבין ריצוי שמונע מפחד לאבד. זה באמת לא תמיד “החלפה הוגנת” במובן הקלאסי, ובקשר של שליטה יש רגעים שבהם הנתינה לא סימטרית אבל כמו שאתה אומר, חייב להיות ערך נפשי שמורגש בצד שמקריב, אחרת משהו שם נסדק. מעניין אותי לשאול אותך (ואחרים כאן): איך אתה מזהה בזמן אמת שההתמסרות עדיין חיה ולא הפכה לאוטומט? יש סימנים פנימיים שעוזרים לך לדעת מתי זה עדיין מזין אותך ומתי זה כבר מתחיל לשחוק? ואם אתה מרגיש שהערך הנפשי נעלם מה מבחינתך הצעד הנכון: לדבר, לעצור, לשנות את הדינמיקה, או לצאת ממנה? אני חושב שדווקא השאלות האלה הן לב ה־FLR לטווח ארוך, מעבר לפנטזיה או להגדרות. |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
Lady cbt(שולטת) • 26 בדצמ׳ 2025
אגלה לכם סוד - לא רק צד אחד מקריב. אין צד שרק נותן וצד שרק מקבל.
שני הצדדים יוצאים נשכרים מהקשר, או שניהם מפסידים. גם אם רק לאחד טוב ולשני לא - הקשר לא בריא ושניהם יסבלו, או יחתכו. לכן אני מאוד מתחברת לתגובה של פישוטו - מהצד שלי כשולטת. |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
Lady cbt כתב/ה: אגלה לכם סוד - לא רק צד אחד מקריב. אין צד שרק נותן וצד שרק מקבל.
שני הצדדים יוצאים נשכרים מהקשר, או שניהם מפסידים. גם אם רק לאחד טוב ולשני לא - הקשר לא בריא ושניהם יסבלו, או יחתכו. לכן אני מאוד מתחברת לתגובה של פישוטו - מהצד שלי כשולטת. אני מאוד מתחבר למה שכתבת, במיוחד למשפט שאין צד שרק נותן וצד שרק מקבל. זה בעיניי לב העניין, גם בדינמיקה של שליטה. הרבה פעמים מבחוץ זה נראה כאילו הנשלט הוא זה שמקריב, אבל בפועל גם מהצד השולט יש השקעה רגשית, החזקה, הקשבה, ויתורים פשוט מסוג אחר. מה שמעניין אותי לשאול אותך כשולטת זה איך את מזהה בזמן אמת שהאיזון מתחיל להתערער? איפה אצלך עובר הקו בין הקרבה מודעת ומספקת לבין מקום שבו את מרגישה שהנתינה כבר לא חוזרת אלייך בצורה שמזינה אותך? וגם כשאת מרגישה שהצד השני “מרצה” מתוך פחד ולא מתוך התמסרות, איך זה נראה לך מהצד שלך? זה משהו שאת מעלה בשיחה, או שזו כבר נורה אדומה שמרגישים אותה בגוף עוד לפני שמדברים עליה? מסקרן אותי לשמוע איך את חווה את זה בתוך קשר חי, לא רק כתפיסה עקרונית. |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
Kali Mudra(שולטת) • 26 בדצמ׳ 2025
קשר ארוך כמו כל קשר הופך ללא הכי סקסי נוח וקל כמו בשלב ההתחלה וההתלהבות
בתור שולטת לי מאוד קשה לתמלל נשלטים לברר ולדייק להם את הגבולות הפחדים או הכמיהות שלהם .ובאופן כללי להתעסק בכל הסינון הבלתי פוסק בחיפוש אחר קשר כזה זה מתיש וחייב לדעת מתי כמה איך ועם מי לצד השני במידה והוא לא תולעת תלויה בעולם אמורים להיות אתגרים כמו לכל אדם אבל בתור נשלט גם מחוויה אישית כנשלטת יש הרבה פחות עומס מנטאלי. הנשלט אפילו מוצא מפלט ושקט-אם מדובר על עבודות פיזית ושעבוד חייב להיות מודעים ליכולות הפיזיות והמנטליות. הבעיה העיקרית של נשלטים זה שהם ממש צמאים לאיזה מימוש פטיש שהם טוענים ליכולות וכוחות פנימיים שלא קיימים בהם וגם תהליך מנטאלי לא יבנה בהם זאת. וכן זה יכול להיות מעייף ומתיש יכול להיות שהקשר לא ממלא את המיכל האנרגטי שאיתו הנשלט רוצה לספק ולרצות יכול להיות הרבה דברים..... לא היה לי כוח לפסק מצטערת תתמודד |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
Kitty frank • 26 בדצמ׳ 2025
Curvy Doll כתב/ה: אני הרגשתי את העומס כשכל הקיום של הבן אדם מוטל עליי, ואין שעה בלי משבר.
נתקלתי בזה בעיקר בתחילת הקשר, כשפתאום התלות בי גדלה ושעה בלי הודעה ממני הופכת לאתגר שאי אפשר להתגבר עליו לבד, ושמצופה ממני גם להיות פסיכולוגית 24/7. ומולי זה היה נפוץ, למרות שניסיתי לתקשר מראש ותוך כדי שזה לא משהו שאני יכולה להכיל או לספק. מה שהכי הקשה עליי זה שבדרך כלל אלו שנתלו עליי כל כך גם לא יכלו לספק לי מקום לפרוק בו. הם רצו את הדיסטנס שלי כלפיהם אבל לא ההפך, וכשאני רציתי לחלוק או לשתף, זה "הוריד" את הפנטזיה. קיווץ לי קצת הלב לקרוא את זה. אני לא יודעת מה אקסים שלי מרגישים או זוכרים שעשיתי. אבל את הרגשות האלו של התלות, הרצון להיות מנוהלת, מוחזקת, על ידי בן אדם לא-אנושי ובגדול מהמציאות, בבירור הרגשתי. ניסיתי להילחם בזה ולהתנהג כמו בן אדם סביר, לא יודעת כמה הצלחתי. ואני יודעת שיש בזה משהו אלים, ב''נשלטות'' תכונה. אבל גם חלק מהקטע של סאדו זה לפלרטט עם האלימות. לא יודעת אם אפשר להיסחף לרגשות האלו בלי להיות אלימים ולא בסדר אחד כלפי השני. איןן לי מחשבה ברורה, רק בליל רגשות בנושא. כי מרגיש לי שהרגש דומה אצל גברים ונשים נשלטים, רק הדינמיקה מתעצבת קצת אחרת. ואולי זה לא אותו דבר? ואולי בדיוק זהה? |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
lola lolita(נשלטת) • 26 בדצמ׳ 2025
Curvy Doll כתב/ה: אני הרגשתי את העומס כשכל הקיום של הבן אדם מוטל עליי, ואין שעה בלי משבר.
נתקלתי בזה בעיקר בתחילת הקשר, כשפתאום התלות בי גדלה ושעה בלי הודעה ממני הופכת לאתגר שאי אפשר להתגבר עליו לבד, ושמצופה ממני גם להיות פסיכולוגית 24/7. ומולי זה היה נפוץ, למרות שניסיתי לתקשר מראש ותוך כדי שזה לא משהו שאני יכולה להכיל או לספק. מה שהכי הקשה עליי זה שבדרך כלל אלו שנתלו עליי כל כך גם לא יכלו לספק לי מקום לפרוק בו. הם רצו את הדיסטנס שלי כלפיהם אבל לא ההפך, וכשאני רציתי לחלוק או לשתף, זה "הוריד" את הפנטזיה. איזה סיוט וכאב ראש להיות שולטת ואוווווו שואבים, עלוקות מוצצות דם!! ברוך שעשני נשלטת.! |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
פישוטו • 26 בדצמ׳ 2025
lola lolita כתב/ה: Curvy Doll כתב/ה: אני הרגשתי את העומס כשכל הקיום של הבן אדם מוטל עליי, ואין שעה בלי משבר.
נתקלתי בזה בעיקר בתחילת הקשר, כשפתאום התלות בי גדלה ושעה בלי הודעה ממני הופכת לאתגר שאי אפשר להתגבר עליו לבד, ושמצופה ממני גם להיות פסיכולוגית 24/7. ומולי זה היה נפוץ, למרות שניסיתי לתקשר מראש ותוך כדי שזה לא משהו שאני יכולה להכיל או לספק. מה שהכי הקשה עליי זה שבדרך כלל אלו שנתלו עליי כל כך גם לא יכלו לספק לי מקום לפרוק בו. הם רצו את הדיסטנס שלי כלפיהם אבל לא ההפך, וכשאני רציתי לחלוק או לשתף, זה "הוריד" את הפנטזיה. איזה סיוט וכאב ראש להיות שולטת ואוווווו שואבים, עלוקות מוצצות דם!! ברוך שעשני נשלטת.! איזה דיבור מסריח ולא לעניין |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
lola lolita(נשלטת) • 26 בדצמ׳ 2025
פישוטו כתב/ה: lola lolita כתב/ה: Curvy Doll כתב/ה: אני הרגשתי את העומס כשכל הקיום של הבן אדם מוטל עליי, ואין שעה בלי משבר.
נתקלתי בזה בעיקר בתחילת הקשר, כשפתאום התלות בי גדלה ושעה בלי הודעה ממני הופכת לאתגר שאי אפשר להתגבר עליו לבד, ושמצופה ממני גם להיות פסיכולוגית 24/7. ומולי זה היה נפוץ, למרות שניסיתי לתקשר מראש ותוך כדי שזה לא משהו שאני יכולה להכיל או לספק. מה שהכי הקשה עליי זה שבדרך כלל אלו שנתלו עליי כל כך גם לא יכלו לספק לי מקום לפרוק בו. הם רצו את הדיסטנס שלי כלפיהם אבל לא ההפך, וכשאני רציתי לחלוק או לשתף, זה "הוריד" את הפנטזיה. איזה סיוט וכאב ראש להיות שולטת ואוווווו שואבים, עלוקות מוצצות דם!! ברוך שעשני נשלטת.! איזה דיבור מסריח ולא לעניין ואו זה היה מה זה עדין |
|
|
|
|
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
26 בדצמ׳ 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 26 בדצמ׳ 2025
גם אני מתחברת למה שפישוטו כתב, וזה ממש מתחבר לי לחוויה שלי גם וזה מרגיש לי ששתי נקודות המבט האלה (שולטת/נשלט) יושבות על אותו עקרון של "להיות הדמות". כלומר, אנחנו לא רוצים להרגיש שאנחנו משחקים דמות כל הזמן. סבבה משחקי תפקידים אבל אנשים בזוגיות לא רוצים להרגיש שלא רואים אותם ושאין להם מקום להיות עצמם.
אז אם אני כל יום משרתת מישהו אני צריכה להרגיש רצון לעשות את זה. יהיו ימים שלא בא לי ואעשה בכל זאת (ולפעמים זה רק יעצים את הסיפוק) אבל ברמה המתמשכת צריך גם להרגיש רצון ותשוקה להתנהג ככה, וזה לא יקרה אם לא אקבל פייאוף רגשי ולא ארגיש שרואים אותי. ועכשיו אם אכתוב את אותו הדבר בניסוח "אני הושלטת" זה ייצא לי כמעט מילה במילה אותו הדבר. אם אני מרגישה שלא רואים אותי, אם אני מרגישה שאני מובילה מישהו לא מתוך רצון שנובע מתוכי אלא מתוך ריצוי עבורו... אם בן אדם מבקש את דעתי על דברים לא כי דעתי מעניינת אותו אלא כי הוא מתעצל לחשוב לבד... זה הכל תמיד חוזר לנקודה הזאת, בשבילי - לא להיות הדמות. אל תבקש ממני להיות הדמות. אני מוכנה לשחק דמות אבל לא *להיות*. אל תהיה הדמות. אל תסתיר ממני את מה שלא מתיישר עם הנרטיב. |
|
|