| אד הוק |
לפני 5 ימים •
16 בינו׳ 2026
Re: נקודה למחשבה
לפני 5 ימים •
16 בינו׳ 2026
אד הוק • 16 בינו׳ 2026
Drizztpool כתב/ה: הרי לכם שאלה, השאלה מופנית לכל מי שרוצה לענות, ללא קשר להאם המשיב‾ה מוצאים עצמם "אשמים" בדבר שאזכיר או לא. השאלה היא: אם משהו הוא לא חלק ממערכת הדברים שמושכים / מעניינים אתכם - מדוע יש נטייה לאנשים מסוימים להצביע על המשהו הזה כמשהו לא רצוי, לא בסדר, או לא מתאים באופן כללי? למה לא להגיד "אני אישית לא אוהב את הדינמיקה", לשם הדוגמא, "הגוריאנית"? למה לבחור בשפה שאומרת "איזה מוזר" / "לא כיף" / "לא סקסי" / "איכסה פיכסה זו דינמיקה גוריאנית"?
[...] * הערת אגב: אני בעצמי לא מת על השימוש בכינוי המדובר בשרשור ההוא. אני פשוט חושב שיש כאלו שכן נהנים (ומהתגובות לשרשור ראיתי שאכן יש כאלו שכן נהנים מהכינוי הזה) ושעדיף אולי לא לגרום לאנשים להתבייש בקינק שלהם רק כי הוא לא מתאים לנו. אז הנה נקודה למחשבה בתמורה: האם אתה חושב שכל דבר הוא "בסדר" רק כי מישהו בוחר לעשות אותו (ונגיד שאין "קורבן נגיד לרגע שהיית גר במדינה בה גילוי עריות אינו לא חוקי. היה "בסדר" אם השכן שלך היה מזיין את הבת שלו? (מבלי לדבר על מה היית עושה בעניין) או נגיד משהו קצת יותר ריאליסטי. נגיד שיש לך שכן שנמשך מינית לילדים קטנים. הוא לא עושה עם זה כלום, כן? הוא פשוט מדבר על זה באופן פתוח, ואפילו מפרסם בבלוג האישי שלו ציורים אירוטיים של מעשים מגונים בילדים. אף ילד לא נפגע, כן? זה לא בניגוד לחוק. הוא לא עשה כלום. זה גם "בסדר"? אם אתה חושב שיש גבול, אז הנה התשובה שלך, והדיון הופך להיות אחר לחלוטין: איפה עובר הגבול, ולא האם יש גבול שמפריד בין "בסדר" ל"לא בסדר". |
|
|