סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

דגלים אדומים!

הסייבר הטוב בחייך​(מתחלף)
לפני 19 שעות • 10 בספט׳ 2026
קשה לי עם אנשים שאני לא נמשך לאופי שלהם, אנשים שאומרים שהם יודעים הכל, אנשים ללא גבולות, אנוכיים - מניח שיש עוד דגלים אדומים
ברייה​{לא!!!מחפשת}
לפני 19 שעות • 10 בספט׳ 2026
ברייה​{לא!!!מחפשת} • 10 בספט׳ 2026
גם אצלי, כמו אצל ברוס, הדגלים האדומים מבוססים בעיקר על תחושות. לפעמים משהו צורם לי הרבה לפני שאני יודעת להסביר לעצמי בדיוק מה ראיתי או שמעתי שגרם לכך. לכן אני לא יכולה לבנות רשימה מסודרת של מילים או מעשים שהם מבחינתי דגלים אדומים. כיוון שלא המעשה המסוים הוא שמעניין אותי אלא מה שהוא עשוי לספר לי על האדם שעשה אותו, רשימה כזאת תהיה אינסופית.

אם, למשל, שקרנות היא תכונה שלא אוכל לחיות איתה בקשר קרוב, אאלץ לפרט אינספור התנהגויות פוטנציאליות שעשויות לגרום לי לחשוד בה, כי כמעט אף אחת מהן לא תספר הרבה בפני עצמה. אחת יכולה להיות מקרית, לשנייה יכול להיות הסבר מצוין, ורק כשהן מתחילות להצטבר ולהתיישב זו לצד זו, יתגלה הדפוס. הדגל האדום לא אמור להודיע לי שמצאתי אדם שקרן, חסר אחריות או כל דבר אחר, הוא אמור להפנות את תשומת לבי לאפשרות כזאת. אם אראה משהו שעשוי להעיד על תכונה שלא אוכל לחיות איתה, אתקרב לשם עם זכוכית מגדלת ואבדוק אם היא באמת שם.

ואני עושה בדיוק אותו דבר עם דגלים לבנים. אם מישהו עושה משהו שגורם לי לחשוב שהוא כנראה אדם ישר, גם זאת תהיה רק השערה שנולדה מהתנהגות שדורשת בדיקה. צבע הדגל אומר לי מה אני חושבת שאולי אמצא. הוא לעולם לא מודיע לי מה מצאתי.

זה השתנה עם השנים. בהחלט. גם השתפרתי בזיהוי דפוסים עם השנים, וגם התחלתי להזהר יותר כשאני מייחסת משמעות גדולה מדי לפרט בודד.

סוג הקשר משנה כמובן את הרף. לא נדרשת לי אותה מידת התאמה אל אדם שאפגוש פעם אחת, לעומת האדם שאני מכניסה לחיי. אבל העיקרון מבחינתי נשאר זהה: ככל שהקשר דורש ממני יותר אמון, קרבה או תלות הדדית, כך חשוב לי יותר מי האדם שמאחורי ההתנהגויות שאני רואה ולכן אבדוק את הדגלים יותר לעומק.
shedona​(שולטת)חשבון מאומת
shedona​(שולטת)חשבון מאומת
לפני 18 שעות • 10 בספט׳ 2026
shedona​(שולטת)חשבון מאומת • 10 בספט׳ 2026
יש הרבה נורות אדומות שחייבות להידלק … אבל האחת והכי חשובה זאת האינטואיציה שנדלקת וצריך להקשיב לה.

אני לא יודעת לתת בנקודות באמת … כי כל שיח הוא בפני עצמו.

אבל כן יכולה לומר שהדבר הכי חשוב לפני הכל זאת תקשורת טובה וזורמת… אם היא לא מתקיימת אי אפשר לנהל שום מערכת יחסים בדסמית.. ונילית ומה שבניהן🥰
ivy sweet​(נשלטת)
לפני 17 שעות • 10 בספט׳ 2026
ivy sweet​(נשלטת) • 10 בספט׳ 2026
וואלה לא, אני צריכה לחטוף כאפה ולא במובן הסקסי כדי לקלוט. למזלי אני יודעת לחתוך בכאפה הראשונה 😂
cetus
לפני 16 שעות • 10 בספט׳ 2026
cetus • 10 בספט׳ 2026
אמנם ההודעה מנוסחת בלשון נקבה ולא מופנת אליי אך אענה בכל זאת כי אני נדחף.
דגלים אדומים בגבול הטעם הטוב זה מדליק לא? כאילו אני לא מדבר בקטע של היא רוצחת חתולים עכשיו או שיש לה נחש מחמד(בלי להעליב אני בטוח שיש פה אנשים עם נחש מחמד בקטע לא מיני)
אבל כאילו קצת קרייזי מפלפל את העניינים לדעתי, בעניין של יחסי שלוט שולט או ביזיזיות כאלה ואחרות..
אם מדובר באם ילדי המצולקים העתידיים והחיבור הוא מעבר אפשר לסחוב קצת ולהבין מאיפה זה בא ולאן זה הולך.

אבל אם היא אומרת לי משהו שלילי על האוסף מכוניות שלי אז זה נגמר באותו הרגע כן אין ספק
פלג-מתלמדת
לפני 3 שעות • 11 בספט׳ 2026
פלג-מתלמדת • 11 בספט׳ 2026
זה לדעת להקשיב לעצמך ולהבין שאם יש ספק אז אין ספק.
לא תמיד קל לנו להקשיב לעצמנו כי יש הרבה מסיחים ובעיקר רגש אבל בסוף ההקשבה היא התמרור האזהרה שלנו.