סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

לפעם הבאה שמישהו יטען שהשמאל אלים בדיוק כמו הימין

Venus in Furs​(מתחלף)
לפני 3 שנים • 12 בינו׳ 2021
Venus in Furs​(מתחלף) • 12 בינו׳ 2021
וואי וואי וואי שוגר בדאדי, כמה האשמות ועלבונות את מטיחה בי. 😔

מילא שלדבריך יש לי בעיה שאני מתנגד למציאות, שאני צרכן תקשורת די נאיבי, שהתגובות שלי לא מאוד מורכבות, שאני לא מבין שאני מאמין במידע כוזב וגם לא מבין שאני מזין ומפיץ מידע כוזב ברמיזות מתוך בורות, ושאני עיוור לאמת כי היא מנוגדת לתפיסה הפוליטית האישית שלי…

עם כל זה אני יכול לחיות כי אני סתם מישו שמגיב בשרשור חסר משמעות באתר סאדו מאזו ולא נניח נשיא ארצות הברית שמסית לאלימות בשיטתיות ומביא את הדמוקרטיה הגדולה והחשובה בעולם לסף מלחמת אזרחים.

אבל ההומור? גם ההומור שלי לא מוצא חן בעינייך?? זה כבר ממש מעליב ופוגע.
במיוחד לאור העובדה שאני נצר לשושלת ארוכה של נודניקים. הסבא של הסבא שלי היה הנודניק המלכותי של ההבסבורגים. 👻

בכל מקרה זו זכותך המלאה לא לאהוב את הסגנון שלי, וגם אני לא משתגע על הסגנון התוקפני והמתנשא שלך, ועל התחושה שעולה לי מדברייך כאילו יש לך איזשהו מונופול על האמת.

אני עדיין מרגיש שלא הבנת בכלל מה שניסיתי להגיד. יתכן שלא הסברתי את עצמי כראוי, אבל כמו שאמרת אין טעם להילחם בטחנות רוח ותחשבי מה שמתחשק לך.

בהצלחה במחקר החברתי שלך. אני מקווה שבו את מפגינה ראש קצת יותר פתוח והקשבה סקרנית לאנשים אותם את חוקרת מאשר הפגנת בתקשורת הבלתי פרודוקטיבית הזו איתי שהרגישה לי כמו שיח של חרשים, התפרצות לדלת פתוחה והטחת האשמות ועלבונות ללא בסיס, והותירה אותי עוד יותר עצוב ומיואש מהמין האנושי ממה שהייתי.🌈🦜
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
לפני 3 שנים • 13 בינו׳ 2021
פרשי כתב/ה:
שרשור מרתק של אנשים שמדברים על פוליטיקה בארצות הברית כאילו יש להם הבנה מינימלית בנושא ועוד מנסים לתת השוואה לישראל.
אז שתי נקודות חשובות
נקודה ראשונה מי שכועס נורא עכשיו על החמישה הרוגים שהיו בפריצה לגבעת הקפיטול(זה באמת מזעזע) מוזמן להראות לי את הזעזוע שלו כשכל השמאל הישראלי והאמריקאי עודד את פרעות ג'ורג' פלויד.
נקודה שנייה, עך השרשור ההסתה הזה נגד הימין נאמר "הכלבים נובחים והשיירה עוברת"

אוקיי, אנסה להסביר. ברור שזה לא פשוט, אז אתחיל ממש מדברים קלים.
יש מין דבר כזה שנקרא נייר ואפשר לעשות עליו סימנים, והסימנים האלה יכולים להגיד דברים לאדם אחר שמכיר אותם, ואז אפשר לעשות סימנים שאומרים מה קורה, ולהעביר את הנייר עם הסימנים לאנשים אחרים שיודעים אותם, וככה הם מגלים מה קורה בכל מיני מקומות. זה נקרא "עיתון"
בנוסף, לאנשים פה יש משהו שהוא ודאי זר לך, שנקרא "חברים", שזה אנשים שאתה מדבר איתם באופן קבוע ואכפת לכם אחד מהשני. וה"חברים" האלה יכולים להיות מכל מיני מקומות, אפילו ממקום מאוד מאוד רחוק כמו ארה"ב. אז הם יכולים לספר לך. משתמשים בדברים כאלה, שנקראים "טלפון" שיכולים להעביר את הדיבור שלך למרחק, אפילו לשם, וככה אתה יודע.
חברים, לא יודע לגביכם, אני צפיתי בחי בטלוויזיה האמריקאית כשזה קרא, נדמה לי בmsnbc. מישהו יכול להסביר לו מה זה אינטרנט, ואיך זה אפשרי? אני ממש אודה לכם
פרשי
פרשי • 13 בינו׳ 2021
אני אשמח להסבר מפורט מה זה אינטרנט, תודה.
לגבי העיתון והטלפון, אם אתה חושב שדרכם אתה יכול להתחיל להבין בפוליטיקה בארצות הברית, אז יש לי טיפ בשבילך, קח עיתון אמרקאי לגמרי ותחפש כתבה על הפוליטיקה בישראל, זה דבר חוויתי מאוד, אותו דבר כשאתה כותה על פוליטיקה בארצות הברית.
דרקן ראהל​(נשלט){מית}

Re: דרקן יקירי,

Element of crime כתב/ה:
לא קראתי את השירשור.
שמאל , ימין? זה כבר לא האישיו.
מי יותר אלים? כל השיח נהיה אלים. כולם אלימים.
יותר חשוב (לטעמי),כרגע? איך לעזאזל כל מתנגדי ביבי משחקים כמו כלי לידיו, עם כל הפילוגים האלו וריבוי המפלגות החדשות שצצות כמו פיטריות אחרי (או לפני) הגשם.
איך כולם שמצהירים על אותה מטרה משותפת (החלפת השלטון), לא מסוגלים להתאחד תחת מטריה אחת משותפת בשם אותה מטרה.
בקצב הזה - מה שהיה, הוא שיהיה.
רק לסיבור האוזן - אני לא חושב שביבי היה ראש ממשלה רע. אני כן חושב שהוא צריך ללכת.
בקצב הזה, זה לא הולך לקרות.

אלמנט, לשרשור הזה לא היה אמור להיות שום קשר לביבי, הוא לא על מנהיגים בכלל, פשוט לשם לקחו אותו. מה שכתבתי נכתב מהזעזוע העמוק שלי על מה שקרה בסנאט האמריקאי, והעצבים שלי כשמשווים בין אלימות *גופנית* של שני המחנות.
עזוב שהודיתי בעצמי שזו היתה היסחפות, שנבעה מאותו הלם, כבר בעמוד הראשון, מזה כולם מתעלמים.
אבל, בבקשה, בישראל הקטנה שלנו, השמאל מעולם לא הראה את רמות האלימות הפיזית שהראה הימין (על סוגים אחרים של אלימות שמאלנית כתבתי בעצמי, גם בעמוד הראשון, וגם מזה כולם מתעלמים). ויודע מה? כן, זה קשור לביבי. כי איכשהו, ולא חשוב לי כרגע הקשר המדויק, אבל איכשהו, ביבי מלווה את האלימות של הימין עוד מההפגנות נגד רבין.
עכשיו, לביבי היו כמה הצלחות משמעותיות כראש ממשלה (השלום שיש לנו עכשיו? מי היה מאמין, כל הכבוד לו), לצד דברים כמו הכשלון המחפיר בניהול הקורונה.
אבל, כשזה מגיע לאלימות? הבנאדם משסה, מסשע, מפנה ציבור נגד ציבור, ממציא מחדש את הדמוקרטיה כמו שנוח לו, קורא לאנשים בוגדים. אצלו, הפגנות בבלפור זה אנטי דמוקרטי, אבל כשהוא הפגין נגד רבין זה היה סבבה. (כמובן, בבלפור עושים דברים איומים כמו בלון דילדו, ולא פשוט עומדים יפה מתחת לראש ממשלה ישראלי בפאקינג מדי אס אס, כמו שביבי עשה. אז אולי באמת בלפור זה לא דמוקרטי)
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
פרשי כתב/ה:
לגבי העיתון והטלפון, אם אתה חושב שדרכם אתה יכול להתחיל להבין בפוליטיקה בארצות הברית, אז יש לי טיפ בשבילך, קח עיתון אמרקאי לגמרי ותחפש כתבה על הפוליטיקה בישראל, זה דבר חוויתי מאוד, אותו דבר כשאתה כותה על פוליטיקה בארצות הברית.

אולי פשוט תפסיק להביך את עצמך? אדם שכתב בצ'ט שמרצ רוצחים, שישב בשקט כשמדברים על אלימות.
Snitch
Snitch • 13 בינו׳ 2021
בלת"ק- מי ניצח בסוף? מי אלים יותר?
רוח סערה
רוח סערה • 13 בינו׳ 2021
לדעתי אין כאן שאלה של מי יותר אלים ממי. האלימות היא לדעתי תוצר של פריקת זעם תסכול והרגשת אין אונים מצטבר שאין דרך אחרת להוציאו.
לכל אלו המאמינים שהימין אלים יותר נסו לרגע לחשוב ולדמיין לו ההגמוניה השלטת מאז קום המדינה היתה על ידי אנשי האצ"ל\ לח"י וכדומה. וכן על זה הדרך באמריקה. וכשאני אומר הגמוניה אני מתכוון לתקשורת/אנשי הסגל באוניברסיטאות/בעלי הון שלטון. דמיינוכם מצב מתמשך בו זכויות הליברליזם ועמדות השמאל לא מוצאים להם ביטוי הולם. מלחמת ששת הימים מתועלת להכרזה חד משמעית של בעלות טוטאלית של ישראל על ארצו ללא שום הסכם החזרת שטחים וכדומה. בית המשפט מורכב מאנשים מרקע דתי שבבחירות הם בוחרים ליכוד/ימינה/חרדים/נץ ולגודל הפלצות של השמאל הם טוענים לאובייקטיביזם. דמיינו כיצד קרן בשם "קרן ישנה לישראל" הממומנת על ידי אלי הון באמריקה מקימים עשרות עמותות שמטרתם נעה בין החזרה בתשובה לבין עידוד התיישבות בכל שטחי הארץ. דמיינו כיצד מפלגות השמאל הגדולות ביותר מתביישים להשמיע את עמדתם בעניין שתי מדינות לשני עמים כי אזי יותקפו מצד רוב מכריע של התקשורת שתעשה להם רצח אופי ויחפשו אותם ללא הרף אחרי עבירות שאולי ביצעו.
מאוד קשה לדמיין את כל זה. אך ודאי לא קשה להסיק כי תוצאות ההשתקה המתמשכת והחוסר בשמיעת העמדה השמאלית תוביל גם תוביל ללא מעט מעשי אלימות אם לא גרוע מכך.

ולמי שאומר "היי השלטון נמצא בידי הימין". אבל זוהי שטות. כבר הרבה זמן שאין שלטון אמיתי ולו במעט כמו בזמן ימי שמיר העליזים (בתקופה הטובה).
בקיצור, תאר לך שיקשרו אותך, יחטיפו לך, ואף יסתמו את פיך ובהנחה שאתה לא חובב שליטה ולא אוהב להיות שלוט סביר להניח שרק תחפש את ההזדמנות הראשונה שלך להוציא את זעמך החוצה גם אם לא בדרכים " נאורות" כל כך...
ברייה​(שולטת){לא!!!מחפשת}
דרקן ראהל כתב/ה:
פרשי כתב/ה:

אולי פשוט תפסיק להביך את עצמך? אדם שכתב בצ'ט שמרצ רוצחים, שישב בשקט כשמדברים על אלימות.

למה אתה מתנשא מעליו וסותם לו את הפה?
הוא לא מביך את עצמו. הוא טוען טענה שאולי ניתן להתווכח עליה, אבל יש בה הרבה מן האמת. אי אפשר ללמוד על הלך רוח פוליטי במדינה אחרת מפיהם של חברים שמעבירים מידע משוחד ומעתונים. לא לשווא הכתבים מדווחים מהשטח, כי מה שרואים משם לא רואים מכאן.
מצד אחד, דרקן, יש לך פאסון של אדם שמעוניין בדיון, ואני מאוד אוהבת לקרוא אותך ואת דעותיך, מצד שני אתה מזלזל בדעותיהם של אנשים ובאנשים שמנסים לקיים אתך שיח ומוציא כל חשק להתדיין אתך.

אפרופו אלימות שאינה מחייבת אקדחים, סכינים ויריקות.
(אולי באמת דיונים על פוליטיקה הם לא רעיון טוב. אני לומדת לחבב פחות אנשים שאני מכבדת).
king ddm​(שולט)
king ddm​(שולט) • 13 בינו׳ 2021
בסוף של סדבר אין אבדל בלפטיק בנין ישראל לאמרקה
הבדל אכי גדול זה מרוחת בחירות של ארוצות בירת אין אבדיל בנין אגדליות של ימן שמצביה טרפ ובידן
פשוט אחת יותר מטמטם שני זה כל ספור
הימן שלט ארוצית אברית עושה את דבר שעשה שמאל אבל פחות רגדקלי שוק של כלכלה של ארוצית בירת אחת טרמפ יצצום פבטל ברומת בריות גרמו לגדילה בכוח הפלטיה זה למה יש אנשים מצבים הם נגד "רמים השמלאים " כלם יודעים דבר אחד בלבד טרפה בפסידה בגלל סבה פשוט מואד הוא כשל אם קרונה
כמה שאמרים נצחון יש אמו אבות אבל הלפסדה יש רק אחד זה טרמפ זה כל ספור שם
Sm Art{☆Sm}
Sm Art{☆Sm} • 13 בינו׳ 2021
יש הבדל ,ועוד איזה הבדל ..
ענק