טלי35(שולטת) |
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
טלי35(שולטת) • 3 ביולי 2018
גם אני שמחה על פתיתת הפוסט הזה.
הנה השנקל שלי: פוסט שלא מגיבים לו נעלם. נדחק לאחור. אנשים מתקשים להיות חופשיים ויצירתיים בסביבה לא בטוחה. המחיר של תגובות מקטינות, לועגות וכל דבר שמזכיר את ה"מקובלים" בספסל האחורי של האוטובוס הוא שאנשים מהססים אם לפתוח שרשור בנושאים שעשויים לעניין את כולנו ולהעיר את הפורום. אני יודעת שאני *אישית* חושבת כמה וכמה פעמים אם להעלות נושא ולרוב מחליטה לא. התשובה מה כדאי בעיניי מתחלקת לשניים ואינה קשורה לחוקים כללים ופיקוח אלא יותר לתרבות: א. לשמור על תרבות דיבור ושיח. אולי אפילו יותר מבמקומות אחרים. לשקול אלף פעמים כל מילה. לזכור שלכתיבה אין טון ובפורום אין אפילו אימוג'י שיכולים להקליל מעט - וככה לנסות לאפשר סביבה מוגנת להתייעצות ושיתוף. ב. אם נפתח פוסט חוזר או קפץ שרשור מהעבר שלא מתאים או מעניין (או אפילו מבאס תחת) - פשוט לא לענות. הוא יחזור לתהום הנשייה. |
|
israelislave |
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
israelislave • 3 ביולי 2018
לא מכיר חברה פלורליסטית ש"חוקים" של שיח עשו לה טוב.
גם כך כבר "הושתקתי" בעבר ע"י מנהל כאן באתר. בעולם של שיח "תקין פוליטית" הדרך למשטרת שיח קצרה מאד. קצרה מידי. רק מה שמהווה עבירה על החוק. אפילו שיח ש"מעורר אי נוחות" אצל Snowflakes לא צריך להיות עילה לצנזור. שילמדו להתמודד עם העולם בחוץ. |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
דרקן ראהל(נשלט){מית} • 3 ביולי 2018
שני דברים, חברים.
אחד, לא התייחסתי, בכוונה, לתכנים פוגעניים או צנזורה. ההתייחסות היתה לסדר וארגון של הפורום - סגירת דיונים מתים או ישנים, שרשורים שכבר עלו מספר פעמים וכולי. דבר שני, פה יצרנו דיון שבעיני הוא כן בוגר ומעניין, כך שזה אפשרי לגמרי. אה, ועוד דבר אחד כל אחד והפורום שלי. סליחה, הייתי חייב |
|
ArchAngel(שולטת) |
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
לפני 6 שנים •
3 ביולי 2018
ArchAngel(שולטת) • 3 ביולי 2018
טלי, זה בדיוק העניין באותן תגובות עוקצניות: לגרום לאנשים לחשוב לפני שישלחו משהו לפורום.
(זה מה שקורה כשאין חוקים פורמלים- אנשים לוקחים חוקים לידיים, אין מה לעשות. אם מותר לשאול הכל, אזי מותר גם לענות הכל). שיבדקו קצת אם השאלה נשאלה כבר באותו יום, אם אפשר להסתדר לבד ולחפש בגוגל בשנייה מקום לשלוח אחרים לעשות את זה עבורם, שיתנסחו בצורה מכבדת/מפורטת/מעוררת דיון כשהם כותבים. בסופו של דבר, הפוסטים שאת כן בוחרת לפרסם תמיד זוכים להרבה עניין, לתגובות חיוביות ומתפתחים בהם דיונים מעניינים שדורשים מאנשים מיומנויות שכליות מורכבות יותר מאשר לעשות העתק הדבק ולחזור על דברים בפעם האלף. החשש מתגובות שליליות הוא זה שדחף אותך לחשוב רגע איך הקהל יגיב וירגיש לנוכח דברייך ולכן התאמת אותם אליו, השקעת בלעורר בו מחשבה במקום להפיל עליו את הגחמה הראשונה שעלתה לך לראש והוא מרגיש את המאמץ ומגיב לך בהתאם ומתאמץ עבורך בתמורה. לעומת זאת, האנשים שכותבים כל פלוץ שעולה להם לראש מבלי להתחשב באף אחד, האלו ש"צדיקי סדום" מתעקשים לגונן עליהם כאילו זאת שואה שנייה כשבסה"כ כותבים להם איזה פאנץ' ליין (נדיר שיש התבטאויות באמת אלימות), ממשיכים להתבטא מבלי להתחשב בשאר וזאת הסיבה שלנצח יזכו לתגובות שליליות, לפחות לא עד שילמדו לקבל ביקורת ולהתחיל להתחשב בתגובות של אחרים ורצונם. וזה כן חשוב להתחשב בתגובות של אחרים בפורום, שהרי כל תכלית שלו היא לקבל תגובות מאחרים. זה לא בלוג אישי שהתכלית שלו היא ביטוי עצמי. להתעקש להביע את עצמך מול קהל הפורום רק איך שבא לך, זה כמו לדבר מול קהל במציאות ולהתעקש לא להתאים עצמך אליו ואז להתפלא למה ההרצאה שלך כושלת ויש כאלו בקהל שמפריעים מרוב שהם מרגישים שאתה מזלזל באינטליגנציה שלהם. בטח שאם אותו קהל לא יכול לברוח מזה, ונכפה עליו כבר להיחשף לכמה וכמה "הרצאות" כאלו ביממה האחרונה. אפשר או להשתמש בזה כביקורת בונה ולהתנסח בצורה שתטיב עם כולם או להתעקש לחנך את כולם ולזעוף פנים כי זה לא הוגן, וכולנו יודעים מה מן השניים באמת יעבוד. |
|