בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הפרעות אישיות ובדס״מ

masoul
לפני חודשיים • 1 בספט׳ 2024
masoul • 1 בספט׳ 2024
littelcati כתב/ה:
ואו איזה ביטול של כל מה שהיא אמרה ושל התחושות שלה השתקה של ״כל המלל שלה״…

הפרעת אישיות אנטי סוציאלית? חוסר עכבות? העדר רגישות?
כל זה בעצם מה שרצית לדון בו
באישיות נרקיסיסטית סוציופטית

מתחילה להבין את שורש השאלה…

חרדות חיים

צריך לעשות איזה פורום איך להיזהר מגברים דורסניים

כל זה בטח מחמיא לך נורא icon_smile.gif

אה רגע,
אז עכשיו אנחנו בכל זאת מאבחנים על סמך 3 תגובות בפורום?

האבחון של גברים דורסניים על סמך 3 תגובות בפורום בטח מחמיא לך נורא (:

וברצינות.
לא מעניין אותי להתנגח.
אני יודע לעשות את זה נפלא, אבל זה באמת לא מעניין.

אני אשמח לדבר על הנושא.
אני פחות שמח לסתימת פיות, ועוד פחות שמח להתנגח.
זה חסר תכלית.

שיהיה גם לך המשך ערב טוב. באמת ובתמים.
Adonai Elah Elahin
Adonai Elah Elahin • 1 בספט׳ 2024
Butterfly caught כתב/ה:
Adonai Elah Elahin כתב/ה:
Butterfly caught כתב/ה:
בידסמ על כל רבדיו לא בנוי על בסיס בריא.
מי שחושב אחרת, יש לי כמה רציונליזציות למכור לך.

מי שמך לקבוע דבר כזה? אתה מדבר בתור איש מקצוע המומחה בתחום הנפש?
ברור שלא, כי לו היית לעולם לא היית כותב קביעה נחרצת כזו, כאילו יש רק צורה אחת לבדס"מ, כאילו אם אתה לא מכיר דבר אחר ולא מבין דבר אחר זה משליך על השאר. ג'יזס, כמה צרות אופקים יכולה להיות לבן אדם. לא כולם כמותך וכמו האנשים שאתה מכיר וזה שאין ביכולתך להבין דבר מה זה לא הופך אותו ללא נכון. זה נכון שיש חובבי בדס"מ שאינם שפויים בדעתם (אני נכללת בהם כמובן) כמו שזה נכון שישנם כאלה נורמליים לחלוטין ובריאים נפשית.

אני לא מתייחס ל"מה המקצוע שלך" כי זה אד-הומינם ומטופש.
אני לא חושב שאמפירית בכלל ניתן לקבוע דבר כזה, לכן את יכולה לראות את התגובה שלי כדעתי בהתחשב העובדה שאי-אפשר לקבוע את זה באופן מוחלט. כלומר אם הייתי צריך לחשוב לכיוון אחד או אחר: הייתי שם את כל הז'יטונים על האופציה הזו.

אם תכתוב שזה אד הומינם זה לא יהפוך את זה לאד הומינם (כנ"ל על המטופש, ששם זה סתם לרדת נמוך ואני מעדיפה את הירידות שלי בצורה אחרת), אתה בכלל יודע מה הופך אד הומינם להיותו כזה? עצם כך שאין קשר בין גופו של אדם לטענה עצמה, אלא שבמקרה הזה לא מדובר בכך ולכן אין קשר, שכן מי שיכול לאבחן הפרעות נפש הם בלבד אנשי מקצוע מסוימים בתחום הנפש שהוסמכו לכך (זה כמו שאני אקבע הפרעה נפשית כלשהי למישהו ואז תאמר לי שאני לא מורשית לאבחן כי אינני מוסמכת לכך ואז אצעק "אד הומינם אד הומינם"; זה אפילו כמו שאאבחן מישהו בסרטן בהיעדר הסמכה מקצועית לכך וכשיבואו אליי בטענות שזה חוסר אחריות משווע ושאני לא יכולה לעשות דבר כזה אומר להם "אד הומינם אד הומינם").

נכון זה אפוסטריורי (כשם שיהיו גם אנשי מקצוע שיתנו אבחנות שונות לאותו אחד) ועדיין חוסר האבסולוטיות שבדבר לא סותר את דבריי. אינך צריך לחשוב לכיוון אחד או אחר, אף אחד לא חייב אותך, במקרה הזה אפשר לפצל כפי שאמרו חז"ל או אינטרנשיונל: "ישנן בנות וישנן בנות".

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני ספט' 02, 2024 1:40 am, סך-הכל נערך 3 פעמים
littelcati
littelcati • 1 בספט׳ 2024
לדעתי די פשוט לאבחן את האישיות שלך דרך שלוש התגובות שלך…
היית יכול להגיב בשלל רחב של תגובות ובכל זאת בחרת להגיב בצורה בה הגבת. במקרה גם הידע שלי לא מגיע מכמה מחקרים שאין לי כוח לחפש באינטרנט

שמחה שאתה מנסה להוכיח אותי

לנושא שלך

לדעתי יש קשר בין גברים שמגדירים את עצמם בתור שולטים לבין הפרעת אישיות נרקיסיסטית

בזה אפשר לדון ביתר קלות בגלל שאין כמעט סיכוי לפגיעה או לניצול של מעמד פרווילגי

האדם שסובל בצורה פסיבית מהפרעת אישיות נרקיסיסטית, רואה את מי שבא איתו במגע בתור אובייקט להגשמת הצרכים או הרצונות שלו
דרך לבטא את עצמו דרך ביטולו של האחר או היכולת לפגוע באחר מבחירה רק מעצם היכולת ותחושת העליונות שמגיעה לאחר מכן

ממש כמו התמכרות האישיות הנרקיסיסטית תופסת עונג בהשתלטות, בפגיעה בביטול האחר

אין שום סולידריות או יכולת אמפטית לאחר העומד מולו רק הרצונות להגשמת הרצונות של אותה אישיות. המצפון יהיה קטן ומצומק ולא משמעותי בשיח הפנימי

ביטוי של כנות או סולידיות תהיה מכאנית ומלאכותית ככלי להגשמת המטרה

לכן הקשר לקשרי שליטה יכולה להיות ישירה במקרים מסוימים

העיסוק בבידיאסאם היא זירה מושלמת להפרעה מסוג זה כי היא יכולה לבוא לידי ביטוי במקום שאינו מוגדר כאינו חוקי בהחלט אבל כן נוגע בעניני מוסר שלרוב בחברה אין עיסוק בזה

כלומר זירת פעולה נטולת פיקוח או הסדרה שיכולה להביא לידי ביטוי פגיעה והסבת נזק לאחר מבלי לשאת בהשלכות

מושלם 👌🏼
masoul
masoul • 1 בספט׳ 2024
littelcati כתב/ה:
לדעתי די פשוט לאבחן את האישיות שלך דרך שלוש התגובות שלך…
היית יכול להגיב בשלל רחב של תגובות ובכל זאת בחרת להגיב בצורה בה הגבת. במקרה גם הידע שלי לא מגיע מכמה מחקרים שאין לי כוח לחפש באינטרנט

שמחה שאתה מנסה להוכיח אותי

לנושא שלך

לדעתי יש קשר בין גברים שמגדירים את עצמם בתור שולטים לבין הפרעת אישיות נרקיסיסטית

בזה אפשר לדון ביתר קלות בגלל שאין כמעט סיכוי לפגיעה או לניצול של מעמד פרווילגי

האדם שסובל בצורה פסיבית מהפרעת אישיות נרקיסיסטית, רואה את מי שבא איתו במגע בתור אובייקט להגשמת הצרכים או הרצונות שלו
דרך לבטא את עצמו דרך ביטולו של האחר או היכולת לפגוע באחר מבחירה רק מעצם היכולת ותחושת העליונות שמגיעה לאחר מכן

ממש כמו התמכרות האישיות הנרקיסיסטית תופסת עונג בהשתלטות, בפגיעה בביטול האחר

אין שום סולידריות או יכולת אמפטית לאחר העומד מולו רק הרצונות להגשמת הרצונות של אותה אישיות. המצפון יהיה קטן ומצומק ולא משמעותי בשיח הפנימי

ביטוי של כנות או סולידיות תהיה מכאנית ומלאכותית ככלי להגשמת המטרה

לכן הקשר לקשרי שליטה יכולה להיות ישירה במקרים מסוימים

העיסוק בבידיאסאם היא זירה מושלמת להפרעה מסוג זה כי היא יכולה לבוא לידי ביטוי במקום שאינו מוגדר כאינו חוקי בהחלט אבל כן נוגע בעניני מוסר שלרוב בחברה אין עיסוק בזה

כלומר זירת פעולה נטולת פיקוח או הסדרה שיכולה להביא לידי ביטוי פגיעה והסבת נזק לאחר מבלי לשאת בהשלכות

מושלם 👌🏼

הנושא לא שלי. לא אני העלתי אותו, ואני הגבתי לו בחריפות בגלל התחושה שמנסים לסתום פיות לפותח השרשור ובעיקר לנושא עצמו.
כנראה שלולי זה לא הייתי מגיב.
כדאי לקרוא. לפני שמגיבים.

אני לא שולט, גם זה כתוב אצלי בפרוןפיל מאד מאד ברור, שוב, כדאי לקרוא לפני שמגיבים.
ממילא הטקסט שלך לגבי נרקסיסטים אמנם נכון, אבל לא נכון לי ועבורי. אני מהצד המזוכיסטי, כאמור.

באמת באמת ובכנות, תעשי לך ולסובבים אותך טובה, ותנסי להמנע מלאבחן אנשים מבלי שאפילו טרחת לקרוא אותם.
לא בשביל לרדת עליך, באמת.
גם אם את יודעת להגדיר נכון אישיות נרקסיסטית.
אני תוהה, ובאמת לא בשביל להעליב, רק תהיה שלי, מעוצמת התגובות שלך, אילו השלכות את עושה.
זו לא שאלה וזה לא מצריך תשובה, זו רק תהיה שלי.
אשאר איתה.

ושוב ובאמת, אני לא מנסה להתנגח בך להוכיח אותך או לרדת עליך.
באמת באמת שאין לי עניין בך.
ואני אשאר עם התהיות שלי לגבי העניין שלך בי.

לילה טוב.
וחוזר ואומר, בכל האמור בשרשור הזה אין כוונה לפגוע לא בך ולא באף אחד אחר.
littelcati
הערבוב נעשה בכוונה תחילה
תראה כמה חשוב לך להפריד, לדייק, לתקן את הטעות שחלילה לא יכולה להיות רלוונטית כלפי עצמך.

אתה בתפקיד אחר לכאורה חשוב לך לציין מה אני אמורה לעשות או איך אני אמורה לפעול בחייו האישיים

כנראה שבתפיסה שלך אתה יודע יותר טוב ממני איך אני אמורה לנהוג בחיי

אני לא חושבת שיש פה התנגחות כמו שלא חשבתי שיש פה סתימת פיות זה חלק מניהול ופרובוקציה מסויימת כאילו להגיד מה בסדר ומי קובע את נורמת השיח כאן…

מי שולט, מי עושה ניהול רושם יותר טוב.

הציון של אני לא יורד עלייך, במילים אחרות אומר אני יכול אבל אני כל-כך הרבה יותר מזה.

רק החגיגה שלך של עצמך אין פה באמת שיח לא פנית ישירות למהות הנושא מלבד לציין שכתבתי אותו נכון (שראוי לומר שהוא מאוד חלקי ולא מקיף הכל)

אבל כן התקשורת הזאת נחמדה
שמחה לראות את הגישה והראוותנות שבאה פה לידי ביטוי

גם שלי icon_smile.gif חחחח
Adonai Elah Elahin
masoul כתב/ה:
masoul כתב/ה:
masoul כתב/ה:
את לא רואה נסיון לסתימת פיות, זה נפלא.
רק שאני ראיתי את התגובה החדה והמהירה של בלו קולר כנסיון לסתימת פיות. והתגובה המאתגרת והמתחכמת שלאחר מכן,
מחקר אחד, אחד, וכו', גם כסתימת פיות.

אני מקווה שזה בסדר לך שכך אני חש.

רוצה להיות סקפטית. זה גם נפלא.
תרשי לי לקרוא מחקר או מאמר ולהחזיק ממנו אמין? זה בסדר? זה מותר?

ואכן, חזרתי ואמרתי שהתחושה שלי היא התחושה שלי, ובדיוק לכן חזרתי ואמרתי את זה.
לו הייתי רוצה להגיד שזו המציאות ולא התחושה שלי, הייתי עושה כך.
משכך מיותר לציין את המובן מאליו ( אך איני סותם פיות, ואם יש בך צורך לציין את המובן מאליו אנא עשי זאת, בשמחה )
שזו רק תחושה שלי, ושאי אפשר להסיק ממנה על הכלל, או על משהו.
מה שכן אפשר לעשות עם התחושה הזו שלי, היא לעורר דיון, לשאול שאלה, לבדוק איזה אינפוט יש לאחרים בנושא. אם בא להם.

אין כאן עניין של תחושה, "סתמו כאן פיות" זו לא תחושה, זו קביעת עובדה שגויה. רק כי מישהי לא הסכימה עם הנושא זה לא הופך אותה לסותמת פיות. לא גם התחושה האישית שלך לא הופכת אותה לכזו, פשוט מאוד כי היא לא השתיקה כאן אף אחד וזו עובדה, לא תחושה. אז למה לומר סתם?
לשאלתך, לא אני לא מתירה לך. אגב, אם אין לך מה לומר אין צורך לתקוע משפט לא ענייני בעליל ("תרשי לי? זה בסדר...", אתה יכול לנסות לצייר את התגובה שלי איך שבא לך אבל זה לא יעבוד לך).

מדהים כמה מלל יש לך, וכולו התנגדות אחת גדולה.
ולא אמירה אחת לנושא השרשור.

המשך ערב טוב ונעים שיהיה לך (:

שוב תגובה לא עניינית.
אני בחרתי להגיב על התגובה שלך ולא על הנושא, אז ברור שהתגובה שלי תהיה עניינית לדבר עליו אני מגיבה שהוא תגובתך.

אכן את בחרת לא להגיב לנושא.
ובחרת לעשות את זה במשך מספר רב של תגובות.

גיחכתי בקול. נראה שאתה לוקה בחוסר הבנה ואני בשעמום אז הפעם אסביר דבר כה פשוט, הרבה פעמים יש נושאים בפורום או אפילו פוסטים שלא מתחשק לי להגיב עליהם ואז כאחת סקרנית (שזה בתכלס משועממת) אני קוראת תגובות לאותם הנושאים או הפוסטים ואז לעיתים קורה דבר מופלא! דווקא התגובות הן אלו שמעוררות בי תגובה כך שכמובן שאגיב על אותה התגובה כאוות נפשי. כך עשיתי הפעם וגם ציטטתי בהתאם את הדבר עליו הגבתי. עצוב שזה דבר שצריך להסביר כשעד כה אתה הוא זה שמגיב לי בחוסר ענייניות ובהסטה לדברים שאינם קשורים.
כמה עזות פנים צריכה להיות למישהו כדי לנסות לגרום למישהו אחר לחשוב שזה לא בסדר להגיב על תגובות בלי להגיב על נושא? את המניפלוציות בגרוש שלך לא עליי. לבינתיים אתה זה שמנסה בתגובותיך (לתגובות שלי, לא מתייחסת כאן על תגובותיך לאחרים) להתחמק כל פעם.
Adonai Elah Elahin
littelcati כתב/ה:
הערבוב נעשה בכוונה תחילה
תראה כמה חשוב לך להפריד, לדייק, לתקן את הטעות שחלילה לא יכולה להיות רלוונטית כלפי עצמך.

אתה בתפקיד אחר לכאורה חשוב לך לציין מה אני אמורה לעשות או איך אני אמורה לפעול בחייו האישיים

כנראה שבתפיסה שלך אתה יודע יותר טוב ממני איך אני אמורה לנהוג בחיי

אני לא חושבת שיש פה התנגחות כמו שלא חשבתי שיש פה סתימת פיות זה חלק מניהול ופרובוקציה מסויימת כאילו להגיד מה בסדר ומי קובע את נורמת השיח כאן…

מי שולט, מי עושה ניהול רושם יותר טוב.

הציון של אני לא יורד עלייך, במילים אחרות אומר אני יכול אבל אני כל-כך הרבה יותר מזה.

רק החגיגה שלך של עצמך אין פה באמת שיח לא פנית ישירות למהות הנושא מלבד לציין שכתבתי אותו נכון (שראוי לומר שהוא מאוד חלקי ולא מקיף הכל)

אבל כן התקשורת הזאת נחמדה
שמחה לראות את הגישה והראוותנות שבאה פה לידי ביטוי

גם שלי icon_smile.gif חחחח

מגיבה רק על המשפט "הציון של אני לא יורד עלייך, במילים אחרות אומר אני יכול אבל אני כל-כך הרבה יותר מזה", אני מקבלת את זה שזו הפרשנות שלך אך למרות שאני לא חובבת את הבחור אני יכולה להניח שזה לא המקום ממנו הוא בא. מאיך שאני תופסת אותו, הוא סך הכול רוצה יחס וכפינוק שיעשו לו "פויה" סימבולי כזה או אחר, אז שימשיך לרצות.
littelcati
יכול להיות שזה גם וגם
ייתכן ורק את צודקת והפרשנות שלי שגויה
לא משנה לי בעיקרון
אבל גם במקום קורבני או ביחס של פויה יש מימד נרקיסיסטי
לדעתי האישית אם האדם לא היה מועצם מהיכולת העילאית שלו לפגוע או בכישורי הירידה המדהימים שלו הוא לא היה מציין שהוא מבחירה פעל בניגוד ליכולותיו המרשימות
Adonai Elah Elahin
littelcati כתב/ה:
יכול להיות שזה גם וגם
ייתכן ורק את צודקת והפרשנות שלי שגויה
לא משנה לי בעיקרון
אבל גם במקום קורבני או ביחס של פויה יש מימד נרקיסיסטי
לדעתי האישית אם האדם לא היה מועצם מהיכולת העילאית שלו לפגוע או בכישורי הירידה המדהימים שלו הוא לא היה מציין שהוא מבחירה פעל בניגוד ליכולותיו המרשימות

אם כך אולי גם אני נרקיסיסטית כי אחרי "ייתכן ורק את צודקת" כבר הפסקתי לקרוא וכבשת אותי (בינינו ייתכן גם כי נרטבתי קלות). צחוק בצד ובאמצע ומסביב, אני לא הייתי ממהרת להגדיר מישהו כנרקיסיסט משום שיש בכך מעבר לאהבה עצמית גבוהה ונכלל גם אלמנט של התנהגות רעילה ואף מתעללת (ואני לא מדברת על התעללות בקטע טוב בגבולות ההסכמה, הרצון והספאנקים).
אם כי ייתכן שמישהו עושה דבר מה שהוא נרקיסיסטי גם בלי להיות נרקיסיסט (פעולה אחת לא קובעת את אישיותו של האדם, כמו שאם מישהו עושה דבר מה מטופש זה לא הופך אותו לטיפש. מאידך זה גם לא סותר את היותו כסיל בלי קשר).
מכל מקום צרם לי שהוא קרא לתגובות לגיטימיות ביותר של אנשים כאן "סתימת פיות" בעודו כותב זו ולמעשה "סותם פיות" בעצמו. הגבתי לו על כך לעניין וישר התחמק מזה והסיט בכך שאוי אוי אוי לא הגבתי על נושא הפורום אבל העזתי להגיב לו על התגובה, עבריינית שכמותי.
littelcati
לפני חודשיים • 2 בספט׳ 2024
littelcati • 2 בספט׳ 2024
חחח הורסת
לדעתי מאוד קל לאבחן מישהו כנרקיסיסט
אני קצת מרמה
פלאפונים סלפי קפיטליזם וכל היופי הזה די יצר אותנו בתור חברה מתוקה של נרקיסיסטים שמעריצים את עצמם
כנראה שגם את וגם אני וגם האידיוט המתחמק
בסך הכל אין פה שיח שאיכשהו משפיע ישירות על החיים שלנו
סתם מקום מאוד בלתי פורמלי ואחורי להכל שנותן לשחרר קצת קיטור מוזר מכל מה שקורה
קצת להביע עמדה על משהו קצת להפגין ידע ועוד קצת דברים אחרים
מבחינתי יש פה קצת התרה לאבחנות נטולות שחר שמגיעות מפרשנות שטחית להפליא מכמה מלים שהמסכן שם אומר
אבל מה אכפת לי או לך זה לא נותן שום אפקט מלבד הפגת השעמום
זה מציג כל מיני דפוסים וסתם אינפורמציה חדשה
נחמד בסך הכל בפורום על הפרעות נפשיות 😹