צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

גורה בתחילת הדרך..וכמעט נפלתי חזק

Kitty frank
לפני 4 חודשים • 4 באוק׳ 2025
Kitty frank • 4 באוק׳ 2025
Tropic Thunder כתב/ה:
Kitty frank כתב/ה:
מדען גרעין כתב/ה:

קיתונות*

יו תודה, מה הייתי עושה בלעדיך? גם איזה פאסון מחרמן!
טרחנות זו תכונה כל כך מקסימה. איך אתה הולך ברחוב בלי שכולן קופצות עליך?

אבל איך תדעי שאת טועה אם לא יתקנו אותך? אף אחד לא לעג לך. למה הנימה הזו?

אני חושבת שהאקט של להעיר לאנשים זרים על טעויות ממש שוליות לא בא ללמד או לטובתי. אני חווה אותו כניסיון להתעליין על בסיס כלום ושום דבר, וכגסות רוח לא נעימה.
כולנו מקלידים מהר, והפורום הוא לא עבודה סמינריונית. אין צורך בהגהה מחמירה. גסות רוח נעוצה בעיני הרבה פעמים בניסיון לכפות קודים חברתיים שלא הולמים את הסיטואציה .
וזה רק כלפיי, שעברית היא שפת האם שלי, ואני לא דיסלקטית. הסיבה האמיתית שאני מתעקשת על העניין היא כי דיסלקטים ועולים חדשים חובים את התיקונים האלו כהשפלות עמוקות, ואני ממש מבינה לליבם.

ובנימה יותר פילוסופית: הבלבול המתמיד ומאוד גברי, בין עובדות לאמץ מחרפנת אותי.
Blonde
Blonde • 4 באוק׳ 2025
נשמע כמו חוויה לא נעימה בעליל, מצטערת שחווית אותה.

אבל קצת מוזר בעיני שאת אישה בת 42 ולא מודעת לסכנות באינטרנט?

וזה לא קשור לבדסמ, או לכלוב, כל צ'אט,פורום וכדומה באתר אינטרנט לא מביאים כתובת או מס טלפון,גם אם היית קוראת את האזהרות שכתוב לפני שנכנסים לפורום גם זה כתוב שם.

אני לא רוצה להישמע מתנשאת אבל הייתי ממליצה ללכת לעזרה מקצועית בנושא, כי נשמע שיש פה בעיית גבולות מסוימת או סכנה ממשית לעצמך עם ההתנהלות שלך, הסיפור כאן ועם הסיפור עם השולט הקודם, נשמע שאת בסיכון לפורענות והייתי הולכת לאדם שיסביר בעצם את הדגלים האדומים והסכנות בעצם שלא תיפלי שוב לסיטואציות קשות, כי עכשיו זה אופסי חמוד אבל אחרכ תעשי טעות קשה שלא תוכלי לצאת ממנה באופסי שוב.
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 4 באוק׳ 2025
Kitty frank כתב/ה:

ובנימה יותר פילוסופית: הבלבול המתמיד ומאוד גברי, בין עובדות לאמץ מחרפנת אותי.

*לאמת

(סליחה, זה פשוט התבקש מדי בשביל הבדיחה, לא להרוג אותי)
Kitty frank
Kitty frank • 4 באוק׳ 2025
חלילה מר ברוך, יש לך מוניטין טרחנות לא מצחיקה לתחזק. לא אני אפריע לך במסע החשוב הזה.
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 4 באוק׳ 2025
Kitty frank כתב/ה:
חלילה מר ברוך, יש לך מוניטין טרחנות לא מצחיקה לתחזק. לא אני אפריע לך במסע החשוב הזה.

אוקיי, אבל מי זה ברוך?
גוריתה​(נשלטת)
גוריתה​(נשלטת) • 4 באוק׳ 2025
סנטוריון כתב/ה:
Kitty frank כתב/ה:
מדען גרעין כתב/ה:

קיתונות*

יו תודה, מה הייתי עושה בלעדיך? גם איזה פאסון מחרמן!
טרחנות זו תכונה כל כך מקסימה. איך אתה הולך ברחוב בלי שכולן קופצות עליך?

אני חייב להודות שחיפשתי בדקדקנות שגיאת כתיב שאוכל לתקן אך אבוי, לא מצאתי. (:

יואו, לא יו.. בבקשה(:
תמיד יש מה לתקן
Mary Jane
לפני 4 חודשים • 5 באוק׳ 2025
Mary Jane • 5 באוק׳ 2025
Kitty frank כתב/ה:

הסיבה האמיתית שאני מתעקשת על העניין היא כי דיסלקטים ועולים חדשים חובים את התיקונים האלו כהשפלות עמוקות, ואני ממש מבינה ללבם….
.

נראה לי שהדיסלקטים והעולים החדשים חווים את זה כמה שזה - עקב דיסלקציה ואי היכרות עם השפה. לא כ״השפלות עמוקות״. זה כבר עניין אישי. בכלל, כל השפלה היא כי *אנחנו* מאפשרים זאת לצד השני (ויודע זאת כל מי שנמצא מספיק זמן בעולמות הבדסמ 🙃). אנחנו נותנים לאחר להפעיל כוח על התודעה שלנו, ובאותה מידה יכולים גם שלא, הרי אין לאף שמוק אקראי כוח מובנה עלינו, רהוט או מוצלח ככל שיהא.

חוץ מזה, העולם לא אמור להתכופף כי נעלבנו. או לפרוש עלינו מטריית הגנה. אם כולם יסבלו בשקט, איך תלמדי לכתוב ולהתבטא? 🤓

אז עצה טובה היא, כמו תמיד: לנשום, ולדלג בקלילות.
כמהת-יער
לפני 4 חודשים • 5 באוק׳ 2025
כמהת-יער • 5 באוק׳ 2025
נושא שגיאות ההקלדה והכתיב הרבה יותר מעניין עבורי מהנושא שבכותרת.

אני מודה שיש שגיאות שממש מפריעות לי בעין. לא רק של אחרים, גם שלי. אי-תיקון דורש ממני מאמץ קטן לפעמים.

מצד שני, זה ברור שלא מקובל חברתית לתקן אנשים שלא ביקשו תיקון.

בתור מורה לשפה, הצורך העז לתקן כל דבר, בעיקר את כל מה שיוצא לי מהמקלדת ומהפה, לפעמים גובר על הנימוס הבסיסי בלאפשר למישהו לומר את מה שרצה, ולהתייחס לתוכנו ולא לצורתו. על זה, אפשר רק להתנצל 😅