|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
ivy sweet(נשלטת) • 1 בדצמ׳ 2025
Huginn כתב/ה: ve-ra כתב/ה: חמלה. אתה כל כך צודק. זה חסר כאן מאוד. לפני כמה ימים נתקלתי כאן בתגובה כל כך מלאת ארס ועוינות. זה גרם לי עצב. לא בטוחה שהייתי מאשימה קבוצה מסויימת בהעדר חמלה. זה חוצה מגזרים
לינק? 😈 לא היה בה שום דבר מהמתואר, היד לעיתים קלה על המקלדת, בייחוד כשההקשר לא ידוע |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
ברייה{לא!!!מחפשת} • 1 בדצמ׳ 2025
Master Bruce כתב/ה: רק שאני אעקוב: כמה חמלה צריך להפגין כלפי טרולים שקרנים שפעם בחודש-חודשיים יוצרים פרופיל חדש רק בשביל להעלות פוסט פוגעני של "כולם פה לא שולטים\נשלטים אמיתיים חוץ ממני"? מה הרמה הנכונה לדעתכם של חמלה שצריך להביע כלפי מי שאקטיבית מנסה לפגוע בקהילה של הכלוב? כי זה קל לצקצק בלשון ולהגיד שלא נותנים מספיק חמלה, אבל קשה שלא לשים לב שאתם לא מציעים אלטרנטיבה מלבד לתת לטרולים ולבריונים להמשיך בשלהם.
ברוס, אני חושבת שהמילה חמלה קצת עצמתית מדי בשביל דיון כזה. ואני יודעת שפותח השרשור הוא זה שהשתמש בה ראשון. נדמה לי שהשאלה האמיתית היא האם להעמיד מישהו מציק במקומו או לדלג מעליו בהליכה של דוגמן ולהמשיך בעיסוקיך. את החמלה עדיף לשמור עבור סיטואציות קצת יותר הרות גורל. אם נצא מנקודת הנחה ש״מדובר באדם שאקטיבית מנסה לפגוע בקהילה״ כמו שציינת, צריך לקחת בחשבון שלטרול תועה לא באמת יש את הכלים לעשות את זה. הוא יכול להפריע לסדר הציבורי לזמן מוגבל ולא משמעותי, תוך שימוש גאוני במשת״פים שיגיבו לו כדי ללמד אותו לקח. ואח״כ יחליף ניק ויעשה את זה שוב. אציין, שאני לוקה בפגם מולד כנראה — מעולם לא ידעתי לזהות טרולים ולא אחת ניהלתי דיונים רציניים עם אנשים שהוגדרו כטרולים ע״י חדי העין. ונדמה לי שלפגם שלי יש אפקט קצת מרפא, הטרול אמנם לא הבריא, אבל לפעמים השרשור שפתח הפך לדיון מרתק. אז הנה, שתי אלטרנטיבות, לבחירתך. |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לחלוטין כן
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
כחש(נשלטת) • 1 בדצמ׳ 2025
תחת כנפיך כתב/ה: האם אנשים שדוגלים בשוויון, יותר אלימים כלפי הכבשים השחורים שבעדר
מה שאני רואה פה זה כמות לא פרופורציונלית של תגובות שמעבירות דאחקה או ביקורת על השואל או כאלה שקוטלות את כל השרשור. במקום לעסוק בתוכן, בוחרים יותר מדי פעמים לשחרר מרירות על חשבון מי שפתח את השרשור. סתם שאלה: למה יש כמות די מכובדת של משתמשים שמפחדים לפרסם או להגיב כאן? למה כמעט כולם יודעים שהפורום הוא מרחב שבו רוב הסיכויים שגם אם תהיה לך כוונה טובה, השיח יתפתח באופן לא מכבד? זה באמת רק בגלל הטרולים או החצופים שמעזים לכתוב בעזרת צ׳אצ׳י? באמת? |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
Re: האם אנשים שדוגלים בשוויון, יותר אלימים כלפי הכבשים השחורים שבעדר?
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
פרלין(נשלטת){ש} • 1 בדצמ׳ 2025
Black Lotus כתב/ה: תחת כנפיך כתב/ה: האם אנשים שדוגלים בשוויון, יותר אלימים כלפי הכבשים השחורים שבעדר?
חד משמעית כן. גם בתור מישהי שחוטאת בכך בעצמה מדי פעם, וגם כמי שמחזיקה בין השאר בדעות "לא נכונות" וחווה את האלימות הזו מאנשים שלכאורה דוגלים בשיוויון. תחת כנפיך כתב/ה: כי לפעמים נראה לי, שהכלוב/אנשים בארץ
יכלו להתנהל קצת אחרת. עם קצת יותר חמלה אחת הדילמות המוסריות של הסובלנות היא לשים גבולות כנגד מי שבא לפגוע בה. יש ל- Pursuit of Wonder סרטון מעולה שמסביר את הדילמה: אבל ברוב הפעמים לא מדובר במישהו פוגעני באמת אלא סתם במישהו שעושה רעש וצלצולים בחוסר טעם. הרבה יותר קל להכנס באחד כזה בהם ב1000 קמ"ש מלהלחם בתופעות משמעותיות שבאמת פוגעות בקהילה. פישוטו כתב/ה: ve-ra כתב/ה: פשוט, לא להגיב אם אתה סבור שמדובר בפרסום שאינו אותנטי
אבל חוסר תגובה לטרולים, שרלטנים או מטרדינים ושלל תופעות שאנחנו מכירים פה זה לא פתרון. חוסר תגובה לפוסטים כאלה רק מוביל לקרקע יותר פוריה לטורפים. חייב להיות איזשהו מנגנון הגנה פה כקהילה. מבחינת חלק מהאנשים פה זה נראה כמו רוע לב. אבל אני הייתי מבסוט מהתגובות בשרשור ההוא. זה מידע קריטי לכל נשלטת שהוא פונה אליה ויכולה להסתנוור ממילות gpt ללא כיסוי... אני עם ve-ra בעניין הזה. התעלמות היא כן הדרך. היא לא סוללת דרך לטורפים. הם היו פה גם לפני שהצ'ט כתב להם את הטקסטים והקהילה לא הצליחה להבריח אותם מלהריץ דחקות על חשבונם. אחת הדרכים היותר טובות לחנך היא להעלות מידע על מה כן. למשל להגיב בשרשורים כמו של Daave על סימנים רעילים או של Drwantlove על חיפוש קשר. לא בלשחק קדאווה עם הראש של מישהו ואז להצטדק שזה למטרות חינוכיות. רוצים להשתלח - מבינה אתכם לגמרי. גם לי יש ימים שאני רק מחפשת בהם קורבנות ואין כמו הכלוב לזה. Just own it, בלי להצטדק. לגמרי. חשפו את ערוותו תוך שלוש תגובות. כל השאר היה בשביל הכיף. |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
Re: לחלוטין כן
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
פרלין(נשלטת){ש} • 1 בדצמ׳ 2025
כחש כתב/ה: תחת כנפיך כתב/ה: האם אנשים שדוגלים בשוויון, יותר אלימים כלפי הכבשים השחורים שבעדר
מה שאני רואה פה זה כמות לא פרופורציונלית של תגובות שמעבירות דאחקה או ביקורת על השואל או כאלה שקוטלות את כל השרשור. במקום לעסוק בתוכן, בוחרים יותר מדי פעמים לשחרר מרירות על חשבון מי שפתח את השרשור. סתם שאלה: למה יש כמות די מכובדת של משתמשים שמפחדים לפרסם או להגיב כאן? למה כמעט כולם יודעים שהפורום הוא מרחב שבו רוב הסיכויים שגם אם תהיה לך כוונה טובה, השיח יתפתח באופן לא מכבד? זה באמת רק בגלל הטרולים או החצופים שמעזים לכתוב בעזרת צ׳אצ׳י? באמת? מה פתאום, זה המערב הפרוע. אין דין ואין דיין. אבל תדעו לכם שפעם היה הרבה יותר גרוע. (פינת הדינוזאורית יודעת כל) |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
Snitch • 1 בדצמ׳ 2025
מאז ומתמיד הפורום היה כר פורה לבריונות סמויה. אנחנו חיים בעידן שבו אנשים ישרפו את העולם, רק כדי לקבל לייקים מאנשים זרים על פאנצ' עבש ובריוני.
|
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
Re: לחלוטין כן
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
טלי35(שולטת) • 1 בדצמ׳ 2025
כחש כתב/ה: תחת כנפיך כתב/ה: האם אנשים שדוגלים בשוויון, יותר אלימים כלפי הכבשים השחורים שבעדר
מה שאני רואה פה זה כמות לא פרופורציונלית של תגובות שמעבירות דאחקה או ביקורת על השואל או כאלה שקוטלות את כל השרשור. במקום לעסוק בתוכן, בוחרים יותר מדי פעמים לשחרר מרירות על חשבון מי שפתח את השרשור. סתם שאלה: למה יש כמות די מכובדת של משתמשים שמפחדים לפרסם או להגיב כאן? למה כמעט כולם יודעים שהפורום הוא מרחב שבו רוב הסיכויים שגם אם תהיה לך כוונה טובה, השיח יתפתח באופן לא מכבד? זה באמת רק בגלל הטרולים או החצופים שמעזים לכתוב בעזרת צ׳אצ׳י? באמת? כל כך |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
unknownme • 1 בדצמ׳ 2025
אני מסכים שאין פה מספיק חמלה באתר כנראה גם בגלל שכולם אנונימיים אז א אנשים לא פוחדים מההשלכות של ההתנהגות שלהם. ב לא תמיד מבינים שמאחורי ניק אנונימי עומד בנאדם עם נשמה שנפגע מהמילים שלך
|
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
ve-ra • 1 בדצמ׳ 2025
כואב לשמוע שכך אתה מרגיש. הכלוב הוא מקום בעבורך לא פחות ממה שהוא בעבור בריוני המקלדת. אל תשכח את זה.
|
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 1 בדצמ׳ 2025
unknownme כתב/ה: אני מסכים שאין פה מספיק חמלה באתר כנראה גם בגלל שכולם אנונימיים אז א אנשים לא פוחדים מההשלכות של ההתנהגות שלהם. ב לא תמיד מבינים שמאחורי ניק אנונימי עומד בנאדם עם נשמה שנפגע מהמילים שלך
אני אגיד את זה ככה: 1. מודה שגם אני מרגישה ככה לפעמים (למעשה, חלק ממגיבי.ות השרשור כאן תרמו להרגשה הזאת אצלי איזה פעם או פעמיים). 2. אין לי ספק שהיו פעמים שאני גם גרמתי להרגשה הזו ועל חלק מהפעמים אני גם מתחרטת. 3. אני לא חושבת שיש אחד.ת בשרשור הזה שלא הרגיש.ה ככה בעצמו.ה וגם גרם.ה להרגשה הזו (לוקחת בחשבון שיתכן ואני טועה). |
|
|