שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מתקני שגיאות כתיב בפורום

מקבי​(מתחלף)
לפני 20 שנים • 11 בנוב׳ 2004
מקבי​(מתחלף) • 11 בנוב׳ 2004
ציטוט: מקבי,
"הקדלה" = צ"ל: הקלדה
כ"כ לגבי "הקדלתי"

לא לא, טעות! דווקא התכוונתי להקדלה!

(זה עבד?)
המכשפה בג'ינס​(מתחלפת)
אלו שמתקנים שגיאות בפורום וירטואלי הם כמו המתחסדים שמתקנים שגיאות בשיחה במציאות - ושני הסוגים יכולים לבחור אחת האפשרויות הבאות:

1. לחפש מי ינענע אותם !
2. ללכת להזדיין ולהביא קבלה !
icon_exclaim.gif

(במהלך חיי נתקלתי בשני הסוגים עד היום אני מתעלמת מהם מצויין)
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 11 בנוב׳ 2004
לי אישית נורא מפריע שרוצחים שפה, נוטלים את מעיה, ומפזרים לעורבים ושאר אוכלי-הנבלות. אני כמעט אף-פעם לא מעיר לאנשים כשהם מדברים לא נכון, אלא אם מדובר בשגיאה גסה מאוד, וגם אז רק אם אני מכיר את מי שאני מדבר איתו.

גם פה בפורום עוד לא יצא לי לתקן אף-אחד (למרות שיוצר השרשור טעה באיזשהו שלב וחשב שתיקנתיו), אבל זה עדיין צורם לי כשאנשים עושים טעיויות... ולא, לא טועיות הקדלה, אלא טעויות שפה בסיסיות. סממן תרבותי, מבחינתי. ודרך-אגב, לא מסובך במיוחד להבחין בין טעויות שנובעות מדיסלקציה, ובין טעויות הנובעות מעילגות. הסוג השני עושה לי לא טוב. מה לעשות.

(פוסט זה הובא לכם בחסות מקבי, הלוחם בפורומים, והשורש ט.ע.ת)
השפוט של דוויל
השפוט של דוויל • 11 בנוב׳ 2004
אולי נבחר מועמד שיהיה: א.תיקון טעויות?
וגם נלך להזדיין ונביא קבלה..... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
דני בוי
דני בוי • 11 בנוב׳ 2004
אריאנה, אם אני טועה לעיתים כתוצאה מטעות הקלדה או בגלל חוסר ידיעה אני מרשה שיתקנו אותי רק מי שאני מכיר ומוכן שיתקן, לכן אין צורך להתנצל icon_cool.gif

כל מי שלא מכיר אותי ומתקן בדיוק כפי שמכשפה אמרה יכול ללכת להזדיין ולהביא קבלה וגם בדרך לחפש מי ינענע אותו .

יוצר השרשור גאה בשרשור שיצר ויש לו גם שם גולש יקר. icon_exclaim.gif
מיינד
לפני 20 שנים • 13 בנוב׳ 2004

עברית

מיינד • 13 בנוב׳ 2004
תגובה שתוקנה
תנו לי שטיח ואדרוך עליו, תנו לי פרקט ואשחק בו, תנו לי אויר ולא אדע מה לעשות בו.
לכל בעלי היכולת בשפה העברית, כאשר תבינו את אשר כתוב פה, תבינו עד כמה אתם
רחוקים.

זו היתה התגובה הראשונה
לא פעם הגבתי על אלו שירדו על אחרים עקב שגיאות הכתיב שלהם
החלק העצוב והעלוב בנושא הוא שאלו שיורדים על אחרים עקב שגיאות הכתיב
שוכחים לרגע שאין זה תפקידם להיות שוטרי שפה .
כאשר האדם הופך את עצמו לשוטר ולא עקב בחירה אין הוא יוצר
דמות חיובית אלא שלילית. התנשאותם של מתקני העברית קרובה עד
מאד להתנשאותו של מקק, כאשר הוא מופיע התגובה היא גועל
כמובן שיש כאלו שהגועל ממקק רחוק מהם והלאה, אלו יכולים להישאר בחברת המקק
Natural​(לא בעסק)
Natural​(לא בעסק) • 13 בנוב׳ 2004

בתור דיסלקטית אני חיבת להגיב , יש אנשים שלא תמיד מצליחים לזהות את התבנית של המילה נכון ולכן יש להם שגיאות כתיב. וכן שגיאות בקריאה
וגם אם ישתמשו ב speller זה לא תמיד עוזר.

מי שחושב לו שהוא צריך לתפוס את תפקיד מתקן השגיאות צריך לדעת שבשביל מי שיש לו שגיאות כתיב הדבר הכי לא טוב הוא להתביש ולא לכתב. כי על ידי הכתיבה התבניות הלא מוכרות של המילים או אלה שפשוט חקוקות אם שגיאות אט אט ישתנו .

ומי שרוצה לתקן כדי ללמד יכל בהחלט לעשות את זה בפרטי או בהודעה אישית כי באמת אחרת זה ממש ניראה כהתנשאות. ולא מבצע את פעולת הלימוד. ואף יכל לפגועה בכותב בעל השגיאות שבסך הכל רצה להביע את עצמו בשקט כמו כולם. ללא כול כוונה לזלזל בשפה.
מיינד

מעניין שכל שופכי הזעם על העברית הקלוקלת שבידינו

מיינד • 13 בנוב׳ 2004
לא הגיעו להגיב, אולי העברית בפוסט זה כל כך קלוקלת שהיא מכלכלת להם קילקולי קיבה
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 13 בנוב׳ 2004
אני חושב שזה קצת מטופש לתקוף את מי שמתקן אחרים. מה עניין התנשאות והתחסדות לכאן? אם במהלך שיחה אני פולט בטעות שבירת צרפת היא מונאקו, יהיה נחמד אם מישהו יתקן אותי ולא יניח לי להמשיך להסתובב עם מידע שגוי. באותה מידה לו הייתי כותב עם שגיאות בעברית, הייתי שמח אם היו מראים לי את טעויותיי ומלמדים אותי איך עושים זאת נכון (למעשה זה בערך מה שעשו בגילאים 5-6, והיה שווה icon_smile.gif ).

מה שכן, תיקון צריך להיעשות במטרה ללמד בלבד. תיקונים מתנשאים או מעליבים - אין להם מקום.
אם בפרטי או בכללי - בגדול כנראה שהפרטי עדיף, אבל לפעמים מדובר בשגיאה נפוצה (לדוגמה להתחיל גוף ראשון עתיד באות י'), ואז אולי עדיף לתקן בכללי כדי להגיע לאנשים נוספים.

כמובן שיש הבדלים בין מי שהוא דיסלקט, מי שהוא עולה חדש ומי שסתם לא יודע כראוי את שפת אמו. לרוב אפשר לזהות הבדלים אלו בכתיבה.

זאלופון,
הליגה למען אבשלום קור.
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 13 בנוב׳ 2004
ציטוט: הליגה למען אבשלום קור.

יש לי פוסטרים שלו. icon_redface.gif