שנאוצר(נשלט) |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
שנאוצר(נשלט) • 17 בינו׳ 2021
אלימות זה שמנסים לדרוס אותך עם רכב לדוגמא
לא שבג״ץ מבטל חוקים של ימנים כי לפי דעת השופטים הם פוגעים בדמוקרטיה, או כי במשך שנים באופן יחסי ימנים לא עבדו בתקשורת, או התקדמו באקדמיה. זה נקרא שוק חופשי בדמוקרטיה ליברלית ותחרות ודברים שגם אם לא נעים לכם להכיר בהם הם לא אלימות. |
|
-X- |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
-X- • 17 בינו׳ 2021
לגבי סברא ושתילה -
ראיתי לא מזמן ראיון עם ד"ר אדי כהן. למי שלא מכיר, אחד התותחים בהסברה. מזמינים אותו הרבה לראיונות בערוצים הערבים. הטוויטר שלו הכי נעקב אאל"ט ע"י העולם הערבי מקרב ההסברה הישראלית. וכל זה שהוא לא איש הסברה רשמי! הוא נולד וגדל בלבנון וראה את ארועי מלחמת לבנון הראשונה כאזרח לבנוני. ולמרות זאת, צילמו אותו לסדרה לבנון של הערוץ הראשון ואז צינזרו את כל הקטעים איתו. וזה מה שיש לו לומר על סברא ושתילה (החל מ5:35 בערך) - https://youtu.be/4S5uvUIEIm0 ממליץ לראות את כל הסרטון למי שיש סבלנות ורוצה פרספקטיבה היסטורית ממקור ראשון. |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
דרקן ראהל(נשלט){מית} • 17 בינו׳ 2021
ג'וקר, אני לרגע לא באמת מאמין שאפשר לייחס לציבור הימני בארץ את מאורעות סברא ושתילה.
זה לא משנה כמה מעורבת היתה הממשלה, הציבור לא תמך בדבר הזה, לא ביקש אותו. בדיוק כמו שהציבור השמאלני לא תמך בחטיפת ילדים, ולא הצביע למפלגה שחטיפת ילדים במצע שלה. לקחת את פעולותיו של מנהיג או בעל תפקיד ולהאשים בה את ציבור הבוחרים, זה לא נכון. הדיון היה על הציבור, לא על השלטונות. אבל, אלפא מתעקש לקחת את הדיון למקום הזה, כי הוא חושב שזו זירה שבה הוא יכול לנצח. למען הסר ספק - לא, הבוחר הימני באשר הוא לא אחראי לסברא ושתילה, והבוחר השמאלני לא אחראי לחטופי תימן. אבל המשפחה בכפר דומא, או מערת המכפלה, או התקיפה עם מברג בהפגנה נגד ביבי, ניסיונות דריסה ותקיפה כמו ששנאוצר מביא, גזענות מושרשת יסודית כמו שאלפא כל כך גאה בה - אלה התנהגויות של ציבור. בדיוק כמו שלתת מבט מתנשא ולהגיד "מצביעי עדר" על כל מי שמצביע ימין, זו התנהגות של ציבור השמאל. והציבור הימני אחראי למשמעותית יותר מקרי אלימות מהציבור השמאלני. |
|
AlphaPower(שולט) |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
AlphaPower(שולט) • 17 בינו׳ 2021
דרקן ראהל כתב/ה: בבמילים אחרות, אין לך ציטוט שלי אומר שהשמאל לא אלים, כי לא אמרתי את זה.
ממש לא במילים אחרות, אם היית חושב אחרת לא היית כותב את זה |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
אז במילים פשוטות - לא אמרתי מה שאתה טוען. לא בערך, לא בכאילו, לא בכלל. שנינו גם יודעים את זה, וכל מי שיעבור על השרשור ידע את זה.
זה הרגע שבו אתה מקפל יפה את הזנב, בתקווה שלא תעקוץ לעצמך את האשכים, והולך בשקט להפריע בשרשור אחר. בהצלחה עם אנשי הקש בפעם הבאה. |
|
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} • 17 בינו׳ 2021
דרקן ראהל כתב/ה: ג'וקר, אני לרגע לא באמת מאמין שאפשר לייחס לציבור הימני בארץ את מאורעות סברא ושתילה.
זה לא משנה כמה מעורבת היתה הממשלה, הציבור לא תמך בדבר הזה, לא ביקש אותו. בדיוק כמו שהציבור השמאלני לא תמך בחטיפת ילדים, ולא הצביע למפלגה שחטיפת ילדים במצע שלה. לקחת את פעולותיו של מנהיג או בעל תפקיד ולהאשים בה את ציבור הבוחרים, זה לא נכון. הדיון היה על הציבור, לא על השלטונות. אבל, אלפא מתעקש לקחת את הדיון למקום הזה, כי הוא חושב שזו זירה שבה הוא יכול לנצח. למען הסר ספק - לא, הבוחר הימני באשר הוא לא אחראי לסברא ושתילה, והבוחר השמאלני לא אחראי לחטופי תימן. אבל המשפחה בכפר דומא, או מערת המכפלה, או התקיפה עם מברג בהפגנה נגד ביבי, ניסיונות דריסה ותקיפה כמו ששנאוצר מביא, גזענות מושרשת יסודית כמו שאלפא כל כך גאה בה - אלה התנהגויות של ציבור. בדיוק כמו שלתת מבט מתנשא ולהגיד "מצביעי עדר" על כל מי שמצביע ימין, זו התנהגות של ציבור השמאל. והציבור הימני אחראי למשמעותית יותר מקרי אלימות מהציבור השמאלני. דרקן. לא הוגן. האלימות מהצד הימני של המפה עליה אתה מדבר ואותה אתה מפרט הגיעה בתגובה לאלימות מהצד הפלשתינאי. היא אינה מוצדקת, היא נוראית, היא רצח לכל דבר ועניין והיא נובעת מרצון לנקום ומגזענות. אני אתך באבחנתך. אבל אני לא מסכימה אתך שזאת השוואה נכונה לאלימות יש או אין של השמאל כפי שאתה מציג אותה. אם אתה רוצה לערוך השוואה הוגנת, הרי שצריך להשוות כיצד פועל איש שמאל מאויים לעומת איש ימין מאוים. איך איש ימין פועל במצב כזה הראית. איך פועל איש שמאל? ההיסטוריונים מכנים את כל המקרים בהם השמאל טיפל באיומים ״השואה האדומה״. כי מספר הנרצחים על ידי השמאל עולה על מספר הנרצחים בשתי מלחמות העולם גם יחד. למעלה מ 70 מליון נרצחים וזה לא המספר הסופי. למיטב הבנתי, אם לשפוט לפי מפת הבוחרים הצבעונית, הרי שהבוחרים מן השמאל מתגוררים באזורים מוגנים. הם לא מתמודדים על תקן יומיומי עם אותם אתגרים ועם אותה האלימות אתם מתמודדים הבוחרים של הימין. ולכן לא ניתן לדעת כיצד יגיבו לאלימות מצד האויב ברגע האמת. עם שוויצרי מנומס הרבה יותר מהעם הישראלי כי השוויצרים לא מקללים בעברית. אתה יודע... השוואה לא מי יודע מה הוגנת. ולגבי האלימות באופן כללי, שמעתי שהיטלר היה אדם טוב לב. כמדומני הוא היה צמחוני, הוא ניגן בכינור ונהג להפגש עם עמיתו האוסטרי ולנגן אתו יחד את ריכרד ואגנר בשני כלים או להקשיב ליצירותיו. באיזה שלב של האופרות של וגנר הם החליטו לשלוח שישה מיליון יהודים למשרפות, אני לא יודעת, אבל ברור לי שהאלימות לא מסתכמת בירי לעבר מתפללים מוסלמים ושההשוואות לא יכולות להיערך באופן בו אתה עורך אותן. בעיניי אדם שמחבק רוצחים או את הוריהם של הרוצחים הוא אדם אלים, כי אנשים לא אלימים לא מסוגלים להבין אלימות ובטח ובטח להזדהות אתה. אנשי השמאל הישראלי לא אחת התחבקו עם רוצחים ואף הגנו עליהם בגופם. אני מתנצלת שאני לא מסכימה אתך, דרקן, אבל זאת הדרך בה אני עורכת את ההשוואות שלי. והיא מאוד שונה משלך. ❤️ |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
ברייה,
כבר הסכמתי בעמוד הראשון שמה שאמרתי לא תופס בהשוואה היסטורית, לאו דווקא אפילו תופס בארה"ב של התקופה האחרונה (אם כי שוב, יש מגוון טענות על האלימות בהפגנות blm). כמו-כן, אני חוזר ואומר שאני מדבר על ציבור, לא על מנהיגים. כלומר, משמרות צניעות בבריהמ שמורכבות מציבור מתנדבים, והיו מכות בצורה אכזרית בנאדם שיצא לרחוב בג'ינס, הן דוגמה לאלימות שמאלנית. הוצאות להורג של סטלין, אינן נופלות בגדר הדיון הזה, מבחינתי. אוסיף אפילו שהגרמנים כאוכלוסיה הם בעיה להגדרה כאלימות ימנית, שכן היו שם תופעות חברתיות מורכבות, אך ההונגרים (למשל) הצטרפו לנאצים מבחירה והקימו ארגון חיקוי לאס אס (צלב החץ) - זאת מדינה שממש בחרה בעמדה ימנית, גזענית ורוויית שנאה לעולם (ואני בעצמי חוויתי אנטישמיות בהונגריה, עם מקסים). לגבי האזורים בהם אנשים גרים - כבר אמרתי, ואומר שוב, בנאדם לא נהיה אלים אחרי ששלשל פתק כזה או אחר בקלפי. למה הימין אלים יותר זו שאלה מצוינת שדורשת חקירה. מה שכן, ספציפית לישראל - האם אלה לא הדעות הימניות שגורמות לאנשים לעבור לגור בהתנחלויות? והאם אין קיבוצים שנמצאים תחת מתקפה מתמדת בעוטף עזה? אך תג מחיר לא קורה עם קיבוצניקים, וכן קורה עם מתנחלים. אנשים לא מחליטים לחיות בחברון בגלל הקניון, הם מחליטים לחיות בחברון כי הם כבר עם אידיאולוגיות מסויימות, ואלה משפיעות על המפגש עם האויב שלהם (לטענתי). ואם אנחנו דנים בהתיישבות - נערי הגבעות אלימים כלפי הבאים לפנותם, שאינם פלשתינאים. שום דבר לא מחייב אותם להקים מאחזים בגבעות האלה - מעבר לאמונות שלהם, אמונות שכנראה גם מצדיקות אלימות כלפי רשויות החוק. |
|
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} |
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
17 בינו׳ 2021
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} • 17 בינו׳ 2021
דרקן. אין לי מה להוסיף על דבריי שאת החלק הראשון שלהם לא הבנת (אם אתה חושב שכיוונתי להנהגה בלבד) ולחלק השני תשובותיך אינן רלוונטיות בעיניי. אם הבחירה להתגורר מעבר לקו הירוק בגלל אמונה בארץ ישראל שלמה היא הוכחה למבנה אופי אלים, אז להתחבק עם שני מחבלים שדקרו למוות שני ילדים בני שמונה וכרתו את ראשה של אחותם בת החודשיים זה מה? טוב לב שוחר שלום?
כתבתי: אני עורכת את ההשוואות שלי אחרת ולכן להבדיל ממך לעולם לא אוכל להשיב איזה ציבור אלים יותר בישראל. על ההיסטוריה, כאמור, השיבו ההיסטוריונים ואתם אני לא נוהגת להתווכח. 🤷♀️ |
|
AlphaPower(שולט) |
לפני 3 שנים •
18 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
18 בינו׳ 2021
AlphaPower(שולט) • 18 בינו׳ 2021
דרקן ראהל כתב/ה: אז במילים פשוטות - לא אמרתי מה שאתה טוען. לא בערך, לא בכאילו, לא בכלל. שנינו גם יודעים את זה, וכל מי שיעבור על השרשור ידע את זה.
זה הרגע שבו אתה מקפל יפה את הזנב, בתקווה שלא תעקוץ לעצמך את האשכים, והולך בשקט להפריע בשרשור אחר. בהצלחה עם אנשי הקש בפעם הבאה. במילים פשוטות קיבלת נוקאווט ואתה לא יודע להתמודד איתו אז אתה מחפש תירוצים, כמו תמיד. ולסיום תלמד כלל- אנשי ימין לעולם לא נוטשים שדה קרב גם כשהם נשארים בודדים, ימין נלחמים עד המוות. |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
18 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
18 בינו׳ 2021
דרקן ראהל(נשלט){מית} • 18 בינו׳ 2021
לגיטימי להסכים שלא להסכים. אם הבנתי משהו לא נכון, אשמח אם תסבירי אותו. שוב, כמו שאמרתי, נקטתי עמדה קיצונית בהתחלה, שגם אני לא יכול להגן עליה, והודיתי בזה כמעט מייד.
מה שכן, לרגע לא טענתי שלגור מעבר לקו הירוק מדגים מבנה אישיות אלים. אך, האם ייתכן שיש קשר כלשהו בין אלימות ואמונה דתית? שכאשר אתה יודע שאתה פועל בשם אלוהים ואמונה, אתה מגיע לאלימות יותר בקלות? שכאשר מחנכים אותך, וזו רק הצעה, שאתה עם סגולה, שמקום מגוריך מקרב את גאולת העולם, אולי שלאויב שלך אין נשמה או שיש לו נשמה נחותה משלך, יותר קל להגיע לאלימות? שכאשר התשובות לשאלות מוסריות מגיעות ממנהיג דתי שמילתו קדושה, שאומר שזה מוסרי לתקוף שוטר או חייל, אתה עושה את זה, בידיעה מלאה שאתה עושה מעשה טוב? קחי את בנצי גופשטיין, או את מפלגת נעם - מה מניע את השנאה שלהם להומואים? ספר שכתוב בו שדינם של הומואים הוא מוות, שלעולם לא יזכה למהדורה שנייה עם מוסר מעודכן לתקופתנו. הרבה מאוד מהאלימות בעולמנו מונעת מדת, אז למה היא לא יכולה להוות הסבר לאלימות פה בארץ? נטורי קרתא לא ממש ניתנים להגדרה כשמאל או ימין, אך הם בהחלט אלימים מאוד כלפי משטרה וחיילים. ניסיתי בחיפוש מהיר למצוא מידע על הקשר בין אלימות לדת בישראל, אבל לא מצאתי. כך שאני רק מעלה אפשרות, לא מעבר. |
|