|
|
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
Re: גיס חמישי
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
WomanBeing{משויכת} • 6 באוק׳ 2025
זאלופון כתב/ה: מדען גרעין כתב/ה: זאלופון כתב/ה: מדען גרעין כתב/ה: זאלופון כתב/ה: מדען גרעין כתב/ה: WomanBeing כתב/ה: בתור מישהי שגם איבדה ב7.10 וגם עדיין בוכה דם על כל תמונה של אריאל, כפיר ושאר הילדים
אני חייבת להגיד לכל אלו שזועקים פה ג'נוסייד- אם ישראל היתה מעוניינת ברצח עם ולמחוק את עזה, זה לא היה לוקח כמה שנים. זו עבודה ליומיים מקסימום. ואם אתם בכל זאת טוענים לגנוסייד, תהיו פרקטיים. רדו מהארץ. איך אתם מסוגלים לחיות במדינה שעושה כ"כ הרבה זוועות לטענתכם? לאיזה אדם זה הופך אתכם? איך אתם חיים עם עצמכם? מה אני אגיד לך, אצלי זה עובד שונה. ליבי כואב על כל רצח תינוקות כי הרי מה הם אשמים שיש טירוף דתי, קיצוני ומשיחי אצל שני הצדדים. את בוכה רק על תינוקות יהודיים ואני בוכה על כל תינוק באשר הוא. אתה באמת חושב שהילדים שמתים עכשיו בעזה מתים בגלל "טירוף דתי, קיצוני ומשיחי" בצד שלנו? זו הסיבה שאנחנו נלחמים? ברור. המלחמה הזו היתה צריכה להסתיים מזמן וככה היה נחסך הרבה מאוד דם. למנות לך את שרי הממשלה הנוראית הזו שהם משיחיים שרוצים למחוק את עזה, לבנות שם ריביירות ולחלק את השטח (באחוזים...) שנמחק שם ביננו ובין ארצות הברית או שתסתדר לבד? ואם כבר הסתדרת לבד, לא ברור לך למה המלחמה הזו נמשכה ונמשכת ונמשכת? אתה חייב להפסיק לקרוא "הארץ" 🙄 מזל שרוב הישראלים, בין אם תומכי הממשלה או מתנגדיה, חכמים מספיק כדי להבין מי האויב, למה אנחנו נלחמים, ומי הקיצונים האמיתיים בינינו. אני אפסיק לקרוא "הארץ" דקה אחת אחרי שאתה תעביר ערוץ לנשיונל ג'אוגרפיק מערוץ 14 לפחות פעמיים ביום ולא רק בשבת... חסוך ממני את ההתנשאות השמאלנית שלך. אני לא ביביסט, לא צופה בערוץ 14 (שאינו גרוע יותר ממתחריו) וכנראה יודע הרבה יותר ממך על כל מה שמשדרים בנשיונל ג'אוגרפיק, ערוץ ההיסטוריה או יס דוקו. אם אי פעם תכתוב משהו שהוא מעבר לרמת הטוקבק נוכל לבחון זאת. לא אעצור נשימתי בציפייה. אני לא יהודיה בכלל וגדלתי בלוד בדו קיום מדהים. אבל בוכה רק על תינוקות יהודים. הוא פשוט מחפש על מה להתפס כדי לתת לגיטימציה כי איך יכול להיות שאתה תומך במדינה שלך ולא יושב מול ערוץ 14 ומצביע ביבי זה לא מתיישב לו בכלל. |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
white dark knight • 6 באוק׳ 2025
עם סגולה אין ספק! קריאת השירשור הזה ערב שמחה תורה מעורר מחשבות ומטיב לחדד לי עד כמה אנחנו רחוקים מלהבין את המכניזם האנושי.
מהי מקומה של האלימות בחיינו? האם היא בלתי נמענת ? (כן) האם יש לשאוף לקדש את החיים ? (כן) בפרדוקס הזה נדרש לבצע בוחן מציאות מתמשך: האם אנחנו מסוגלים ליצר הרתעה אזורית בימים ספורים ולפרק את טבעת האש האזורית שנבנתה כנגד ישראל במשך עשורים ? (כן) האם כיבוש עזה עלול לפרק את החברה הישראלית מבפנים ולעורר גל אנטישמיות עולמי חסר תקדים ? (כן) שורשי האמונה היהודית זימנו לנו אתגרים ושנאה מול התעלות ורגעי חסד. לצערי במצב הנתון איננו מובילי דרך או חזון אלא קהל שבוי בטקס פרס נובל לשלום שיוענק לאדם שנוי במחלוקת. מבחינתי החטופים חייבים לחזור מיד אין לנו תקומה כעם אם זה לא קורה! את האויבים שלנו תמיד ידענו להרתיע מתוך לכידות ומגיע לנו הנהגה ראויה שתדע להעצים זאת… שיהיה לנו חג שמח ועצוב. |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
Re: גיס חמישי
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
שוסי • 6 באוק׳ 2025
WomanBeing כתב/ה: בתור מישהי שגם איבדה ב7.10 וגם עדיין בוכה דם על כל תמונה של אריאל, כפיר ושאר הילדים
אני חייבת להגיד לכל אלו שזועקים פה ג'נוסייד- אם ישראל היתה מעוניינת ברצח עם ולמחוק את עזה, זה לא היה לוקח כמה שנים. זו עבודה ליומיים מקסימום. ואם אתם בכל זאת טוענים לגנוסייד, תהיו פרקטיים. רדו מהארץ. איך אתם מסוגלים לחיות במדינה שעושה כ"כ הרבה זוועות לטענתכם? לאיזה אדם זה הופך אתכם? איך אתם חיים עם עצמכם? את יודעת, לחלקנו אין ממש ברירה. לא לכולם דרכון זר. אני כן יכולה להגיד שבן הזוג שלי הוציא כבר את הפורטוגלי שלו והילדה שלי ואני בדרך. מאמינה שבעזרת השם עוד כמה שנים אנחנו כבר לא פה |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
6 באוק׳ 2025
פרלין(נשלטת){ש} • 6 באוק׳ 2025
אני יכולה להיות ציונית ועדיין עם הרבה ביקורת על המדינה שלי. זה טיעון חלש ולא באמת רלוונטי. עוד מאותו: אז לכו מפה!
לא רוצה ללכת מפה, רוצה שתהיה פה ממשלה אחרת ושהערכים ההומניים יהיו חזקים יותר. זה לא אומר שאני לא יודעת מי בדיוק נמצא בגבולות שלנו ולמה ישראל צריכה להיות חזקה מאוד. הבריון הכי מסוכן בשכונה. לא הוכחנו את זה כבר לפני שנה? בכנות אתם יכולים לומר לי שהלחימה במשך שנתיים הייתה אך ורק הכרחית? שלא היה אינטרס פוליטי מעורב? אני בספק. |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
ArchAngel(שולטת) • 7 באוק׳ 2025
בעיקר עצוב שהמלחמה הזו גרמה לכך שאנשים חושבים שיש מחנה אחד מושלם וזה כמובן המחנה הפוליטי שלהם, ומחנה אחר שהוא שורש כל הרע בעולם וזה המחנה הפוליטי האחר.
המחשבה הזו של "לאחר אין זכות להיות פה" ושהוא "לא אדם טוב כמוני" זה מה שהוביל למלחמה הזו וגם מה שממשיך אותה. אנחנו הגענו לרמות גבוהות של דה-הומיניזציה, מעטים מאיתנו עדיין רואים באחר אדם חושב ועם רגשות כמונו אלא "שמאלנים בוגדים לכו לעזה" או "מפגרים משיחיים חסרי שכל שרואים ערוץ 14", ולכולם שטפו את המוח ורק אני יודע את האמת הנכונה שבמקרה היא מה שאני אישית מאמין בו. ורק אני מוסרי ואמפתי לסבל האמיתי שהוא רק של מי שאני קבעתי שהוא כזה, ואם עוד אנשים היו כמוני היה שלום עולמי אתמול. "אם רק כולם היו כמוני" זה חלק מהבעיה, למרות שיותר מדי אנשים חושבים שזה חלק מהפתרון. |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
תחת כנפיך • 7 באוק׳ 2025
ArchAngel כתב/ה: בעיקר עצוב שהמלחמה הזו גרמה לכך שאנשים חושבים שיש מחנה אחד מושלם וזה כמובן המחנה הפוליטי שלהם, ומחנה אחר שהוא שורש כל הרע בעולם וזה המחנה הפוליטי האחר.
המחשבה הזו של "לאחר אין זכות להיות פה" ושהוא "לא אדם טוב כמוני" זה מה שהוביל למלחמה הזו וגם מה שממשיך אותה. אנחנו הגענו לרמות גבוהות של דה-הומיניזציה, מעטים מאיתנו עדיין רואים באחר אדם חושב ועם רגשות כמונו אלא "שמאלנים בוגדים לכו לעזה" או "מפגרים משיחיים חסרי שכל שרואים ערוץ 14", ולכולם שטפו את המוח ורק אני יודע את האמת הנכונה שבמקרה היא מה שאני אישית מאמין בו. ורק אני מוסרי ואמפתי לסבל האמיתי שהוא רק של מי שאני קבעתי שהוא כזה, ואם עוד אנשים היו כמוני היה שלום עולמי אתמול. "אם רק כולם היו כמוני" זה חלק מהבעיה, למרות שיותר מדי אנשים חושבים שזה חלק מהפתרון. אני דיי ימני אבל אין מפלגה שאני תומך בה. אבל אני חושב שאם כולם היו כמוני, השלום היה יכול להתרחש מזמן. אז העובדות שאני מאמין בהם, הם: 1. יש בערך מליון פליטים יהודים שהגיעו בקום המדינה, ממדינות ערב. 2. הדי.אן. אי שלנו ושל הרבה מהפלסטינים די דומה. 3. הערבים בכל העולם מדליקים את הפלסטינים, לא להגיע להסדר איתנו. 4. הערבים הפסידו בכל המלחמות שפתחו נגדנו. לכן זכותינו לקבוע את הגבול במחלוקת ביננו. 5. המנדט הבריטי תחילה כלל את ירדן וארץ ישראל יחדיו והיה צריך לחלק את הארץ הזו כך שיבנה בית לאומי ליהודים אז משאלת הלב שלי על סמך העובדות הללו היא: שאני למד שהרבה מהפלסטינים הם יהודים שנשארו פה אחרי חורבן הבית. והתנצרו והתאסלמו לפי הדת ששלטה באותו זמן בארץ. חוצמזה ישנה גם הגירה של ערבים לפלסטין אבל הם לא הרוב. בקיצור יש כאן הזדמנות לחיבור בין העמים. עוד משהו זה לא שלפסטינים לא תהיה מדינה. באיזשהו שלב המלך בירדן יפול. כי זו דרכם של מדינות מלוכניות ואז רוב הפלסטינים שגרים שם ירצו שתהיה להם מדינה עצמאית בירדן. אז זה לא שיהיה להם מדינה בגבולות 67 וזהו. המדינה שלהם תהיה גדולה יותר מישראל. בקיצור לדעתי אם הפלסטינים לא יהיו אנטי ישראל לדעתי הם יחיו ברמה טובה כמו הישראלים. ואף יותר |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
Floating • 7 באוק׳ 2025
פרלין כתב/ה: אני יכולה להיות ציונית ועדיין עם הרבה ביקורת על המדינה שלי. זה טיעון חלש ולא באמת רלוונטי. עוד מאותו: אז לכו מפה!
לא רוצה ללכת מפה, רוצה שתהיה פה ממשלה אחרת ושהערכים ההומניים יהיו חזקים יותר. זה לא אומר שאני לא יודעת מי בדיוק נמצא בגבולות שלנו ולמה ישראל צריכה להיות חזקה מאוד. הבריון הכי מסוכן בשכונה. לא הוכחנו את זה כבר לפני שנה? בכנות אתם יכולים לומר לי שהלחימה במשך שנתיים הייתה אך ורק הכרחית? שלא היה אינטרס פוליטי מעורב? אני בספק. את רוצה משהו אחד, וכנראה שהרוב רוצה משהו אחר. הכל טוב, בשביל זה יש בחירות. למזלנו אנחנו עדיין מדינה דמוקרטית, למרות הנרטיב השקרי שהתקשורת בישראל מנסה לייצר. יכול להיות שהיו מעורבים כאן גם אינטרסים פוליטיים, יכול להיות שמהחלטות שנעשו גורמים פוליטיים הרוויחו מכך. האם זה סותר את זה שדברים שנעשו כאן בשנתיים האחרונות היו הכרחיים? לדעתי לא. בגלל שפוליטית המלחמה טובה לביבי זה אומר שכל דבר שמאריך את המלחמה רע לישראל? כל עוד האינטרס הפוליטי משרת את האינטרס הביטחוני שלי מה איכפת לי מה יוצא לו מזה? לא, לא הוכחנו את זה מספיק כבר לפני שנה. פגיעה אנושה בחיזבאללה והחלשה פוליטית שלה בלבנון הייתה הכרחית למדינת ישראל. פגיעה אנושה בחמאס הייתה הכרחית, פגיעה בנכסים צבאיים אסטרטגיים של חיזבאללה ואיראן בסוריה והשמדה של למעלה מ-70% מהכוח האסטרטגי של הצבא הסורי היה הכרחי. התקיפות בתימן היו הכרחיות. התבוסה של איראן במלחמת 12 הימים הייתה הכרחית, התקיפה בדוחא הייתה הכרחית. כל אלה היו הכרחיים אם המטרה שלך היא להגיע לעסקה להשבת החטופים בתנאים שלא יביאו עלינו עוד שביעי לאוקטובר. וחוץ מזה, כל השיח הזה זה דיבורים בעלמא, איפה הייתה לך עסקה שחמאס היה מוכן לקבל אותה לפני שנה? הסכם כניעה עלול להביא לאסון נוסף. משוחררי עסקת שליט רצחו ופצעו עשרות יהודים לאחר השחרור שלהם. האם החיים של גלעד שליט שווים יותר מאותם עשרות אנשים? |
|
|
| מדען גרעין |
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
מדען גרעין • 7 באוק׳ 2025
Floating כתב/ה: פרלין כתב/ה: אני יכולה להיות ציונית ועדיין עם הרבה ביקורת על המדינה שלי. זה טיעון חלש ולא באמת רלוונטי. עוד מאותו: אז לכו מפה!
לא רוצה ללכת מפה, רוצה שתהיה פה ממשלה אחרת ושהערכים ההומניים יהיו חזקים יותר. זה לא אומר שאני לא יודעת מי בדיוק נמצא בגבולות שלנו ולמה ישראל צריכה להיות חזקה מאוד. הבריון הכי מסוכן בשכונה. לא הוכחנו את זה כבר לפני שנה? בכנות אתם יכולים לומר לי שהלחימה במשך שנתיים הייתה אך ורק הכרחית? שלא היה אינטרס פוליטי מעורב? אני בספק. את רוצה משהו אחד, וכנראה שהרוב רוצה משהו אחר. הכל טוב, בשביל זה יש בחירות. למזלנו אנחנו עדיין מדינה דמוקרטית, למרות הנרטיב השקרי שהתקשורת בישראל מנסה לייצר. יכול להיות שהיו מעורבים כאן גם אינטרסים פוליטיים, יכול להיות שמהחלטות שנעשו גורמים פוליטיים הרוויחו מכך. האם זה סותר את זה שדברים שנעשו כאן בשנתיים האחרונות היו הכרחיים? לדעתי לא. בגלל שפוליטית המלחמה טובה לביבי זה אומר שכל דבר שמאריך את המלחמה רע לישראל? כל עוד האינטרס הפוליטי משרת את האינטרס הביטחוני שלי מה איכפת לי מה יוצא לו מזה? לא, לא הוכחנו את זה מספיק כבר לפני שנה. פגיעה אנושה בחיזבאללה והחלשה פוליטית שלה בלבנון הייתה הכרחית למדינת ישראל. פגיעה אנושה בחמאס הייתה הכרחית, פגיעה בנכסים צבאיים אסטרטגיים של חיזבאללה ואיראן בסוריה והשמדה של למעלה מ-70% מהכוח האסטרטגי של הצבא הסורי היה הכרחי. התקיפות בתימן היו הכרחיות. התבוסה של איראן במלחמת 12 הימים הייתה הכרחית, התקיפה בדוחא הייתה הכרחית. כל אלה היו הכרחיים אם המטרה שלך היא להגיע לעסקה להשבת החטופים בתנאים שלא יביאו עלינו עוד שביעי לאוקטובר. וחוץ מזה, כל השיח הזה זה דיבורים בעלמא, איפה הייתה לך עסקה שחמאס היה מוכן לקבל אותה לפני שנה? הסכם כניעה עלול להביא לאסון נוסף. משוחררי עסקת שליט רצחו ופצעו עשרות יהודים לאחר השחרור שלהם. האם החיים של גלעד שליט שווים יותר מאותם עשרות אנשים? אז אתה בעצם אומר להשאיר את החטופים בעזה כי בכל עיסקה שלא תהיה ישוחררו מרצחים מהכלא? אני גם מבין ממך שחבל ששוחררו חטופים עד עכשיו כי שוחררו מרצחים רבים תמורתם, הלא כן? אתה כמובן מצטער שגלעד שליט עצמו שוחרר כי מי ששוחרר תמורתו רצחו ופצעו עשרות יהודים. נכון? אתה יודע מי גרם לשחרור יותר מאלף מחבלים תמורת שליט? יודע? |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
7 באוק׳ 2025
Floating • 7 באוק׳ 2025
מדען גרעין כתב/ה: Floating כתב/ה: פרלין כתב/ה: אני יכולה להיות ציונית ועדיין עם הרבה ביקורת על המדינה שלי. זה טיעון חלש ולא באמת רלוונטי. עוד מאותו: אז לכו מפה!
לא רוצה ללכת מפה, רוצה שתהיה פה ממשלה אחרת ושהערכים ההומניים יהיו חזקים יותר. זה לא אומר שאני לא יודעת מי בדיוק נמצא בגבולות שלנו ולמה ישראל צריכה להיות חזקה מאוד. הבריון הכי מסוכן בשכונה. לא הוכחנו את זה כבר לפני שנה? בכנות אתם יכולים לומר לי שהלחימה במשך שנתיים הייתה אך ורק הכרחית? שלא היה אינטרס פוליטי מעורב? אני בספק. את רוצה משהו אחד, וכנראה שהרוב רוצה משהו אחר. הכל טוב, בשביל זה יש בחירות. למזלנו אנחנו עדיין מדינה דמוקרטית, למרות הנרטיב השקרי שהתקשורת בישראל מנסה לייצר. יכול להיות שהיו מעורבים כאן גם אינטרסים פוליטיים, יכול להיות שמהחלטות שנעשו גורמים פוליטיים הרוויחו מכך. האם זה סותר את זה שדברים שנעשו כאן בשנתיים האחרונות היו הכרחיים? לדעתי לא. בגלל שפוליטית המלחמה טובה לביבי זה אומר שכל דבר שמאריך את המלחמה רע לישראל? כל עוד האינטרס הפוליטי משרת את האינטרס הביטחוני שלי מה איכפת לי מה יוצא לו מזה? לא, לא הוכחנו את זה מספיק כבר לפני שנה. פגיעה אנושה בחיזבאללה והחלשה פוליטית שלה בלבנון הייתה הכרחית למדינת ישראל. פגיעה אנושה בחמאס הייתה הכרחית, פגיעה בנכסים צבאיים אסטרטגיים של חיזבאללה ואיראן בסוריה והשמדה של למעלה מ-70% מהכוח האסטרטגי של הצבא הסורי היה הכרחי. התקיפות בתימן היו הכרחיות. התבוסה של איראן במלחמת 12 הימים הייתה הכרחית, התקיפה בדוחא הייתה הכרחית. כל אלה היו הכרחיים אם המטרה שלך היא להגיע לעסקה להשבת החטופים בתנאים שלא יביאו עלינו עוד שביעי לאוקטובר. וחוץ מזה, כל השיח הזה זה דיבורים בעלמא, איפה הייתה לך עסקה שחמאס היה מוכן לקבל אותה לפני שנה? הסכם כניעה עלול להביא לאסון נוסף. משוחררי עסקת שליט רצחו ופצעו עשרות יהודים לאחר השחרור שלהם. האם החיים של גלעד שליט שווים יותר מאותם עשרות אנשים? אז אתה בעצם אומר להשאיר את החטופים בעזה כי בכל עיסקה שלא תהיה ישוחררו מרצחים מהכלא? אני גם מבין ממך שחבל ששוחררו חטופים עד עכשיו כי שוחררו מרצחים רבים תמורתם, הלא כן? אתה כמובן מצטער שגלעד שליט עצמו שוחרר כי מי ששוחרר תמורתו רצחו ופצעו עשרות יהודים. נכון? אתה יודע מי גרם לשחרור יותר מאלף מחבלים תמורת שליט? יודע? אז אני מבין שהבנת הנקרא היא לא הצד הכי חזק שלך. לא טענתי שלא צריך לעשות עסקה או שחבל ששוחררו חטופים. אני חושב שחייבים לעשות עסקה, כל עוד היא מבטיחה לנו שחמאס לא ישלוט ברצועה ולא יהווה איום בעתיד על ישראל, גם במחיר של אלפי מחבלים משוחררים. גם לא אמרתי שאני לא חושב שהיה צריך לשחרר את גלעד שליט. העלתי סוגיה שאני חושב שהיא מאוד רלוונטית להיום ולא נתתי תשובה עליה. מה שניסיתי להעביר בשאלה הזו זה שאני לא חושב שאפשר לדבר בכזו נחרצות על עסקה בכל מחיר, כשהמחיר יכול להיות כואב יותר בעתיד. אחד יטען שהדבר ההומני זה לשחרר את כולם עכשיו במחיר שהוא עדיין לא ידוע, אחר יטען שהדבר ההומני הוא להבטיח עתיד בטוח יותר במחיר חטופים. שניהם לא טועים. אחד מסתכל על ההווה ואחר על העתיד. |
|
|
|
|
לפני 3 חודשים •
8 באוק׳ 2025
לפני 3 חודשים •
8 באוק׳ 2025
ran-d(מתחלף) • 8 באוק׳ 2025
עכשיו אחרי שפתרתם את כל בעיות המדינה בדיבורים...
אולי תתחילו לעשות קצת? 🤔 |
|
|