שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

האם אנו מרגשים .הוותיקים..,נידחקים משהו ???....

red-cell​(מזוכיסט)
לפני 17 שנים • 6 באוג׳ 2007
red-cell​(מזוכיסט) • 6 באוג׳ 2007
אנסח זאת אחרת: גיל לא בהכרח מעיד על ניסיון, יש מספיק אנשים שמגלים את הבדס"מ בגיל מבוגר כמו גם כאלה שמגלים אותו בגיל מאוד צעיר. אבל, כמו בכל תהליך; הניסיון בא עם הגיל.
כשאני מדבר על אנשים ותיקים אני מתכוון לאנשים ותיקים, ותיק יכול להיות בן 33 למשל (גם פחות) שלו נסיון אמיתי (לא בצאטים באינטרנט) של כך וכך שנים. אני מאמין שגם את מבינה שהניסיון מצטבר במשך שנים של עיסוק בבסד"מ.
לא נולדים עם כל הידע בעולם וגם לא מתים עם כל הידע בעולם.

אז מה זה ותיק?
ותיק הוא אחד שעוסק בבדס"מ במשך שנים ולו ניסיון רב בתחום. כן, לגיל יש משמעות בעיניי כשזה בא עם ניסיון ועם עוד כמה מרכיבים שיוצרים את ה"ותיק". אני מקווה שהתשובה שלי ברורה יותר.
יצאתי מהנחה שזה ברור ומובן מאליו, כנראה מהמקום בו אני נמצא. ושוב, אני מתכוון לוותק בדסמ"י. נא לקרא את דברי במלואם.
אז כן, יצאתי מהביצה המקומית ואולי זה נשמע לך פלצני ומתנשא. זווית הסתכלות שלך. זכותך.
אני רואה וחווה דברים אחרים לגמרי, דברים שלא האמנתי שקיימים, דברים שאת לא מאמינה שקיימים במציאות. יש עולם שלם של בדס"מ שהוא שונה בתכלית ממה שיש בארץ.
הגישה, כמו שלך, שיש כמה פלצנים ומתנשאים שיצאו החוצה וחווים דברים אחרים ומנסים לתת את ה- 50 סנט מהידע שלהם, מדגישה בדיוק את הנקודה הכי כואבת בקהילה הזאת, צרות העין וצרות האופקים.
בכל מקרה זו לא היתה כוונת פותח השרשור לדון ב"גיל להתחיל". לידיעתך, לא אני זה שפתחתי את השרשור ב- 40 פלוס אלא הגבתי לדברי אחרים. אז גם ההנחה הזאת שלך, מוטעית בעיניי גם היא.
בכל מקרה, הסטת את הדיון מהנושא המקורי לדרך צדדית, שולית לויכוח מיותר שאותו אני מקווה הבהרתי בפתיחת דברי.
אז אני כן חושב שצעירים יודעים פחות ממה שהם ידעו בעתיד, לכל אחד יש מה ללמוד, תמיד !
אם את לא חושבת כך זה עצוב מאוד. אני כן חושב שצעירים שיודעים באמת הם נדירים ורובם מתפתחים כמו בכל דבר אחר עם השנים והניסיון, זה לא נשמע לך הגיוני? זה לא רק הגיוני זו גם עובדה. אז באופן כללי, ואת מוזמנת לעשות מחקר סטטיסטי (לא רק אצלך בבית, אלא בעולם כולו) ותביני שצעירים שיודעים זה נדיר ומבוגרים שיודעים זה קצת פחות נדיר
מי שחושב שהוא נולד עם כל הידע בעולם, אין לו לאן להתקדם והוא תמיד יתקע עם מה שיש לו בלי לשאוף לדעת יותר.
אני מציע לך להסתכל על התשובות שלנו, על דרך ההסתכלות, על הניסוח, עכשיו אני משער שאת מבינה.
כמובן שבלי לפגוע (:
דוכיפת​(נשלט)
דוכיפת​(נשלט) • 6 באוג׳ 2007
Black Lotus כתב/ה:
יש הרבה התממות בתגובה שלך. למשל, בטענה שלא משתמע שלדעתך ותק קשור לגיל וגיל ראוי לכבוד ממשפט כמו: "הבדל גדול בין ישראל לבין מקומות אחרים הוא גיל האנשים שעוסקים בבדס"מ. בדרך כלל, קהילות הבדס"מ הגדולות (וגם הקטנות יותר) נשענות על הותיקים והם אלו שנותנים את הטון, הצעירים נותנים להם את הכבוד (כן, כבוד) הראוי ולומדים מהם". קומון סנס אומר שאם אתה משתמש במשפטים כאלה, ואם השרשור הוא בפורום 40+, כנראה שכשאתה מתייחס לותק אינך מדבר רק על ותק בדסמי.

אני חושבת שברור, גם מתגובתך ("נכון שיש שולטים צעירים נפלאים, כמה יש כאלה? ממי יש להם ללמוד?"), שאתה סבור שגיל הוא אינדיקציה למשהו, ולדעתי לא. יש לא מעט מבוגרים שה"ידע" לכאורה שלהם הוא פשוט גזים חמים, ולא מעט צעירים שיודעים ומבינים. אני לא חושבת שצעיר שמבין הוא "יוצא מהכלל" ומבוגר שמבין הוא "הכלל", כהגדרתך.

אני גם לא חושבת שיש כל כך הרבה מה לדעת ולהבין כדי להיות בדסמי ולא פטישיסט. אין סתירה בין הדברים. רוב האנשים פה מתלהבים מהבגדים - וגם עושים בדסמ.

אין כוונה לפגוע, אלא רק להציג נקודת מבט שונה.

בגדול-מסכים עם הלוטוסית..
גיל הוא לא אינדקציה לידע הבנה או אפילו נסיון.

ויש הרבה יומרנות מהצד של "הוותיקים",הדינוזאורים להגדרתם..
והעלמותם מהפורומים ומאירועים די צפויה הן בגלל שהנושאים נטחנו עד דק,שוב ושוב,והן בגלל שמה לעשות,גם רוחות חדשות מנשבות לפעמים,ולא מוצאות לנכון לעשות כבוד לוותיקים,רק בגלל ותיקותם...ובכל זאת,עם כל חוסר המשמעות יש לגיל משמעות ביצירת קשרים,וסביר מאד שהנטיה של מי שמחפש מעבר לסשן הקוויקי החד פעמי ,שיעדיף פארטנר באזור הגיל שלו.
ואשר לקהילה-קראתי בעבר את רשמיך,רד,מהקהילות בחו"ל,ואתה יודע את דעתי בענין..
בסה"כ מדובר כאן בנטיות מיניות,ואין מקום להפוך את הענין לתורה מסיני.
ברור ששולטת שרוצה להתנסות בענינים פולשניים-סיכות מחטים,קאטטרים חוקנים מיסמור שקי האשכים וכו ראוי ורצוי שתלמד,שלא תסכן את שלום הציבור,אבל בשביל זה לא צריך קהילה ,מספיק למצוא את הדום/ית הנכונים ולהתנסות אצלם..
Tish Adams
Tish Adams • 6 באוג׳ 2007
בתור מי שמצאה עצמה אין שם באמצע, בין דור הוותיקים לחדשים, בחרתי לטייל בין לבין.
לרקוד בשתי חתונות. מסתבר שלפעמים זה אפשרי.
מעבר להיותי אקסבציוניסטית, אני מאוד מתחברת למועדונים.
בנוסף, יש לי גם את הבדס"מ הפרטי שלי בבית ולפעמים גם שילוב בינהם.
התחברתי לאנשים שנחשבים ותיקים והתחברתי גם לחדשים יותר.
אני למדה משני הצדדים. תמיד יש מה ללמוד ומה ללמד. לא רק בבדס"מ, בכלל בבני אדם.
יש משמעות לגיל. בלאק לוטוס, מבלי לפגוע, בואי ניפגש עוד 11 שנה, אפילו עוד 3.
אנשים משתנים, מתבגרים. זה טבעי. בגרות היא גם בשלות בעיניי. לי זה חשוב.
זה לא אומר שאין צעירים שהם בסדר, אבל תסכימי איתי שתחומי העניין של אשה בת 37
וילד בן 23 (כן, זה ילד עבורי) - שונים לחלוטין?
יש דברים ש"מציקים" לי בדור ה'חדש', כמו גם בדור ה'ישן'. זה מטריד לכמה דק' (לפעמים ליותר) אבל, אני משתדלת להנות מהצדדים הטובים שלכל צד יש להציע. ויש.
shuki boy​(נשלט)

אייג'יזם זה לא הדבר היחיד שדפוק פה

shuki boy​(נשלט) • 6 באוג׳ 2007
ראשית, יש כאן כמה הודעות שמתעקשות לומר שידע בבדס"מ הוא לא כזה ביג דיל.
מצטער, אני חושב שמידע וטכניקות של בטיחות זה כן משהו שדורש גם ידע וגם נסיון. וכמו שיש הבדל בין נהג שיש לו נסיון של 3 שנים על הכביש, לבין נהג שנמצא שם כבר מעל 10 שנים - צריך לקחת את הזמן ללמוד את הדברים, גם תיאורטית, אבל גם מעשית.

והגב שלי מעדיף מישהו שמחזיק שוט כבר הרבה שנים מאשר מישהו שלא מזמן התחיל.

בכל מקרה, הדחיקה של אנשים הצידה. בין אם זה בגלל שהם מבוגרים בגיל, ובין אם זה שאף אחד לא ממש רוצה לשמוע מה שאחרים רוצים לומר - זה נזק לקהילה.

שנית, לצערי במקום לחשוב מה עושים כדי שזה לא יקרה, הדיון כעת נסוב על האם ההודעה היא אייג'יסטית או לא, או האם הקהילה היא אייג'יסטית או לא. ועם כל הכבוד למלחמה באייג'יזם, אני חושב שחבל להתעלם מהנושא שלדעתי יותר בוער - שאין כמעט חילופי מידע בקהילה, אין מפגשים שאינם מסחריים, אין סדנאות, ואין תמיכה.

ומה עושים הלאה?
huan
huan • 6 באוג׳ 2007
אני מסכים עם המאונן, חוץ מהסדנת הקשירות של טיצר שהיתה בזמנו (ואולי עדיין מתקיימת אך אני לא יודע על זה) ושכזכור לי (שנית קנו אותי עם אני טועה) לא היתה פרו בונו. לא היו יותר מידי יוזמות קהילתיות ידועות שחורגות מהמסחריות - אני לא מסכים עם זה שאנשים לא רוצים לשמוע, אני לא מסכים עם זה שאנשים לא רוצים ללמוד - אבל כמו תמיד בישראל צריך מישהו שיקח יוזמה ויהפוך את הלמידה והידע למשהו זמין שלא מצריך יותר מטלפון, קריאת הודעה בפורום או שני קליקים בפורום אלפוני ומנגנון כלשהו שידחוף את העובדה שהידע הזה קיים וזמין לגרונותיהם של תאבי הלימוד (ופה בדיוק הנקודה שאני חולק על לוטוס בדבר זמינות המידע וכושרם של אנשים באשר הם למצוא אותו)

אני לא חושב שמישהו מדיר מהכלוב או מהקהילה את הותיקים, כפי שזה נראה הם פשוט מפסיקים להגיע בעצמם או מגיעים לביקור חטוף ב"ברכות ואיחולים" או "בליינים" - במקום לייצר תוכן מועיל ולנהל דיונים שווים לקריאה, דיונים שמאוד חסרים לא רק בכלוב אלה בכל המקומות האחרים גם כן (מדובר על הרוב,שכן יש כאלה שעדיין ממשיכים לתרום את חלקם גם במקומות אחרים) - זו אינה הדרה שכן שיוויון ההזדמנויות בהבאת דעה ובהגעה והרמה של ארועים אילו ואחרים בהחלט קיים, זו פשוט עזיבה המתרחשת מכל מיני סיבות - שהאחרונה מבינהם היא "שאף אחד לא מקשיב" שכן איש אינו משמיע קול.

אני בהחלט חושב שיש "מה לעשות הלאה" - מה שעושים הלאה זה מרימים את הכפפה, וזאת במקום לשלול מראש את קיומה של הכפפה ואת הקהילה בכלל - כפי שקרה פה עד עכשיו כשניסו להעלות יוזמות או לחכות שמישהו אחר מהותיקים יעשה זאת.
Blondie the good​(מתחלף)
Blondie the good​(מתחלף) • 6 באוג׳ 2007
אני סומך על ה"פז"מניקים" של הקהילה שישמחו לחלוק עם כל הצעירים את הידע הרב שלהם
רק שיבואו icon_wink.gif

Josephin​(לא בעסק)
לפני 17 שנים • 7 באוג׳ 2007
Josephin​(לא בעסק) • 7 באוג׳ 2007
dahanc כתב/ה:
Malva pusilla כתב/ה:
ערגה!!!! זו אני josie icon_smile.gif
icon_profilekiss.gif

עצם כתיבת הפוסט...הצלחתי לחבר לך ולמלודי...נוסטלגיה מענינת icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

אין לך מושג איזו נוסטלגיה מענינת ורבת שנים icon_smile.gif
מה הנוסטלגיה שאתה חיברת ? מענין icon_smile.gif
dahanc​(שולט)
לפני 17 שנים • 8 באוג׳ 2007
dahanc​(שולט) • 8 באוג׳ 2007
Malva pusilla כתב/ה:
dahanc כתב/ה:
Malva pusilla כתב/ה:
ערגה!!!! זו אני josie icon_smile.gif
icon_profilekiss.gif

עצם כתיבת הפוסט...הצלחתי לחבר לך ולמלודי...נוסטלגיה מענינת icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

אין לך מושג איזו נוסטלגיה מענינת ורבת שנים icon_smile.gif
מה הנוסטלגיה שאתה חיברת ? מענין icon_smile.gif

על נוסטלגיה אישית שחיברתי יקירה , ניכתב רבות בפורום זה בהרבה דמע ועצב ..... icon_biggrin.gif
פתוחה ל...
לפני 17 שנים • 13 באוג׳ 2007

רעיון

פתוחה ל... • 13 באוג׳ 2007
אולי נפתח מועדון מתבגרים משלנו?
כולם ירגישו בבית ולא בצילם של הצעירים
הכל יהיה בעל נסיון ואולי בוגר יותר... המוזיקה, החברה, המראות, הקולות, הסשנים...
ו... כמובן יהיו מקלות הליכה מפוזרים לכל דורש icon_biggrin.gif
ערגה
לפני 17 שנים • 13 באוג׳ 2007

לא צריך עוד מועדון אקסקלוסיבי,

ערגה • 13 באוג׳ 2007
רק יום שבו נחליט כי כולם באים...
ואז נוכל לראות, ולהחליף מקלות ומרשמים לכדורים,
וכן הלאה....

icon_lol.gif