צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אחת ולתמיד, שמישהו יסביר לי בוגדים

Harkin​(שולט)
לפני חודש • 25 בספט׳ 2024
Harkin​(שולט) • 25 בספט׳ 2024
antongarou כתב/ה:
אני הולך לשאול אותך ככה. כשולט, אתה צריך את האמון של הנשלט.ת אחרת לא יהיה כלום. למה שיאמינו לך שתשמור על הגבולות שהוסכמו כשאתה באופן יומיומי בוגד באמון של אשתך?

כי אין קשר בין הדברים.
זה כמו שתשאל אותי איך הבוס שלך יכול לסמוך עלייך?
Harkin​(שולט)
Bluecollar כתב/ה:
Harkin כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Harkin כתב/ה:
נהגתי לחשוב כמוך ואז פגשתי מישהי התאהבנו מעל הראש הזדיינו כמו שפנים חשבנו שמצאנו את החצי השני התחייבנו מול הרשויות, הבאנו לעולם ילדים.
אבל משהו בדרך נשבר או התקלקל. פתאום הדברים שפעם גרמו לה לצחוק גורמים לה להסתכל עליך כמו על ילד מפגר. פתאום דברים שאהבת שהיא עושה מתחילים לעלות לך על העצבים. אתם מנסים לדבר על הדברים אבל כל שיחה הופכת למריבת פיצוצים. היא מאיימת עלייך בדברים שלא חשבת שאפשר. אתה משתמש בשפה שלא ידעת שאתה מכיר. הפעם האחרונה שבה היתה מיניות היתה לפני שנים, הפעם האחרונה שבה היתה אינטימיות היתה לפני חודשים.
אתם עדיין אוהבים אחד את השניה אבל כבר לא מאוהבים אחת בשני.
התקשורת שלכם כל כך הרוסה שאי אפשר להציף צרכים ורצונות. אי אפשר להסביר שהתפתחתם כבני אדם ויש פער בין מה שהצטרכתם בעבר ומה שאתם צריכים עכשיו, ובטח לא להציף את הפעם בין מה שאתם צריכים ומה שאתם מקבלים.

אז אתה בטח אומר, אז למה לא פשוט להתגרש? אולי זה יגיע אבל כרגע הסבל והקושי מתהליך כל כך משברי גדולים משמעותית מהסבל והקושי בחיים כמו שהם עכשיו.

ועד אז, אני אקבל את מה שאני צריך כי מגיע גם לי להיות מאושר.

תגידו תירוצים, תגידו שאני מניאק, תגידו מה שתרצו. חשבתי פעם כמוכם. ואז החיים התנפצו לי בפנים.

בחרת לשאר בגלל שיקולי הפסד ורווח.
תקבל גם את ההפסד.
תהיה גבר כמונו ותבנה את החיים שלך בעשר ידיים כמו כל אחד שלא היה פחדן

אני מקבל את ההפסד. הפסדתי. נכשלתי.
אני בונה את החיים שלי לגמרי בעצמי, עם ההצלחות והכשלונות.
מה הקשר בין זה שהפסדתי ושאני בונה את עצמי לשאלת הנאמנות לאשתי?

בחרת להשאר אתה? תעשה את זה. בכך שאתה מקבל את כל תנאי החוזה אי תעזוב.
בלי לפגוע. בלי לעשות נעשה רע.
השלב הבא: לחנות בחניית נכים.
לשכב עם נשים שיכרות וקטינות
ולחרבן לאנשים על הדשא

טוב שלא שלחת אותי לבצע רצח עם ולאנוס קשישות.
Harkin​(שולט)
שרף אורנים כתב/ה:
אני דווקא חושב שיש משהו מאוד רומנטי ויפה שגבר לא מבין גברים אחרים (או נשים) שבוגדים. שיש לגבר את הצורך המאוד עמוק להיות נאמן לאישה שלו, לאהבה שלהם, לזוגיות שלהם.

אני לא חושב שאצליח לבגוד באישתי, הנפש שלי לא תתן לגוף לגעת באישה אחרת. אני בקושי מצליח להסתכל על אישה אחרת.

מצד שני, יש לי מיליון ואחת סיבות טובות למה לאיזתי מותר להיות עם גברים אחרים (אם זה נעשה בידיעת הצד השני, זאת לא בגידה).

מצד שלישי, כנראה שהה"אסור", ההסתרה מרגשת מספיק כדי שאנשים יבגדו ויסכנו את הזוגיות/ משפחה שלהם.

חשבתי פעם בדיוק כמוך.
antongarou​(ג׳נדר קוויר מתחלפת)
Harkin כתב/ה:
antongarou כתב/ה:
אני הולך לשאול אותך ככה. כשולט, אתה צריך את האמון של הנשלט.ת אחרת לא יהיה כלום. למה שיאמינו לך שתשמור על הגבולות שהוסכמו כשאתה באופן יומיומי בוגד באמון של אשתך?

כי אין קשר בין הדברים.

אם אני בוגד באשתי, אז איך באמת? אני לא בוגדת בה אז זה קצת שונה....
Harkin​(שולט)
antongarou כתב/ה:
Harkin כתב/ה:
antongarou כתב/ה:

כי אין קשר בין הדברים.

זה שונה כי כל מערכת יחסים היא שונה
antongarou​(ג׳נדר קוויר מתחלפת)
Harkin כתב/ה:
antongarou כתב/ה:
Harkin כתב/ה:
antongarou כתב/ה:

כי אין קשר בין הדברים.

אבל אתה אותו בן אדם בכולן
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 25 בספט׳ 2024
גם בלי קשר לבגידות, הקשרים שלנו עם אנשים שונים מוציאים מאיתנו צדדים שונים.
כולנו מכירים את זה מחיי היומיום שלנו:
יש אנשים בחיים שלנו שהדינמיקה מולם היא רצינית, בעוד עם אחרים הדינמיקה היא שטותיניקית. יש כאלו שאפשר להיות כנים איתם לחלוטין, ויש כאלו שבלי שקרים לבנים אי אפשר להתנהל מולם.
ואם אנחנו מסוכסכים עם אדם מסוים, זה לא אומר שבהכרח גם נסתכסך גם עם האדם השני.

לכן הציפייה שמי שבוגד באשתו יבגוד גם במאהבת היא מסקנה שנוח לקפוץ אליה, אבל היא לא באמת מדוייקת.
זה די ברור מאליו שקשר עם הצלע השלישית שונה בתכלית מהזו בבית. אין מחוייבות בסדר גודל דומה, אין שחיקה, הם נפגשים לכמה שעות מדי כמה ימים ולפעמים שבועות.
יש חיים להם נפרדים מדי מכדי להתחכך אחד בשני יותר מדי ולהיחשף לכל הצדדים הפחות סקסיים זה של זו, ואם הצרכים מפסיקים להיות מסופקים אז כאן באמת מאוד פשוט לקום וללכת.
למה לו לצאת למסע הסתרות נוסף כשאין לו איתה מסגרת עם ילדים והתחייבויות כלכליות לאבד?
אם נעלם המין או הרגש מקשר כזה, הוא יתפוגג כבר מעצמו כי מלבד זה אין שום דבר שיחזיק אותו.

That being said, לגמרי מובן למה מישהי לא תרצה להיות בצד השני של קשר כזה ולהרגיש שהיא מהווה "מיקור חוץ" של מישהו. למעט אם היא עצמה באותה סירה.
טלי35​(שולטת)
טלי35​(שולטת) • 25 בספט׳ 2024
טלי35 כתב/ה:
אתה שואל למה. אז נשמע שאתה לא מבין את הסיבות.

אני חושבת שאני כן יכולה להבין למה.
מה הסיבות שגורמות לגבר או אישה בנישואין לנסות לרקום פה קשרים מחוץ לנישואים.
הן יכולות להיות מגוונות ורחבות (חוסר סיפוק, רצון לחוות, לא תמיד רוצים לפרק חבילה שהיא בסה"כ טובה בשביל XXX (מלאו את החסר) ועוד ועוד)
גם אם חבילת הבסיס לא טובה - יש מלא מלא סיבות לא לפרק, ופחדים שיש להם ביסוס במציאות - כלכלית, חברתית, סיבות של זהות ועוד מלא.
אז אני גם מבינה וגם לא שופטת.

ועדיין (!) אני אישית שמה בגבולות שלי נשואים כי זה בסופו של דבר קשר עם נשוי עושה *לי* רע.
הכאב, בכל כך הרבה רמות, שאחווה (וחוויתי) הוא עצום ולא מגיע לי לכאוב. אז אני מוציאה את זה מהאפשרויות שלי.

אפשר להבין את הסיבות של האחר (להעריך אותו או לא להעריך אותו, זה כבר אינדיבידואלי) בעיניי ועדיין לשמור על עצמךמכאב ופגיעה ולא לשתף פעולה.

ממליצה בחום על הספר "סיפור מהצד" של אסתר פרל.
עוסק בבגידות וממש ממש מוצלח בעיניי מבחינת הסברים.

אה, ויש כאלו שהם פשוט מאניאקים
Harkin​(שולט)
antongarou כתב/ה:
Harkin כתב/ה:
antongarou כתב/ה:
Harkin כתב/ה:
antongarou כתב/ה:

כי אין קשר בין הדברים.

אבל אתה אותו בן אדם בכולן

לא אני לא
Harkin​(שולט)
טלי35 כתב/ה:
טלי35 כתב/ה:
אתה שואל למה. אז נשמע שאתה לא מבין את הסיבות.

אני חושבת שאני כן יכולה להבין למה.
מה הסיבות שגורמות לגבר או אישה בנישואין לנסות לרקום פה קשרים מחוץ לנישואים.
הן יכולות להיות מגוונות ורחבות (חוסר סיפוק, רצון לחוות, לא תמיד רוצים לפרק חבילה שהיא בסה"כ טובה בשביל XXX (מלאו את החסר) ועוד ועוד)
גם אם חבילת הבסיס לא טובה - יש מלא מלא סיבות לא לפרק, ופחדים שיש להם ביסוס במציאות - כלכלית, חברתית, סיבות של זהות ועוד מלא.
אז אני גם מבינה וגם לא שופטת.

ועדיין (!) אני אישית שמה בגבולות שלי נשואים כי זה בסופו של דבר קשר עם נשוי עושה *לי* רע.
הכאב, בכל כך הרבה רמות, שאחווה (וחוויתי) הוא עצום ולא מגיע לי לכאוב. אז אני מוציאה את זה מהאפשרויות שלי.

אפשר להבין את הסיבות של האחר (להעריך אותו או לא להעריך אותו, זה כבר אינדיבידואלי) בעיניי ועדיין לשמור על עצמךמכאב ופגיעה ולא לשתף פעולה.

ממליצה בחום על הספר "סיפור מהצד" של אסתר פרל.
עוסק בבגידות וממש ממש מוצלח בעיניי מבחינת הסברים.

אה, ויש כאלו שהם פשוט מאניאקים

נכון