|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
A Ravenclaw(נשלט) • 4 ביוני 2025
► פישוטו כתב/ה: זה טוב וחשוב לדבר על הצד השני גם, ועל האמפטיה שיכלה להראות בהחזרת תמונה.
זה דברים טובים לעודד באינטרנט. אבל בפועל, כולנו יודעים שהמציאות לא כזאת. ולא כל זר פה מכיל את אותו סל ערכים של נימוסים ופגיעות כמונו. יש אנשים שמספיק להם לדעת שלא ימותו כדי לצלול מצוק. יש אנשים שצריכים לרדת בסולם ולטבול בוהן כדי לדעת מה הטמפרטורה בדיוק. יש אנשים שלא נכנסים בכלל כי מתביישים להוריד חולצה. אם אתה מרגיש פגיע וחשוף כשלא מחזירים לך תמונה בחזרה, תבטיח שאתה מקבל אותה לפני ששולח. להתבאס בדיעבד בלי בטחונות זה סבבה, אבל צריך להבין שהאחריות פה היא בעיקר עצמית. ואיך להתנהל הלאה כדי לא להרגיש פגיע מול פיקסלים על מסך. אני מן הסתם מסכים שזו אחריות שלנו להיזהר מזרים באינטרנט אבל לא היה נראה שאנשים בפורום מבינים למה בכלל משהו בסיטואציה הפריע לבנאדם |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
ArchAngel(שולטת) • 4 ביוני 2025
זה הגיוני לצפות ש"מה שנאו עליך אל תעשה לחברך", גם אם העולם לא הוגן ותמיד יהיו אנשים שיפגעו בכל זאת.
הציפייה הזו היא מצפן מוסרי, והכעס כשזה לא קורה והיכולת לדבר עליו בקהילה מבלי שאומרים לך "בעיה שלך, לא איימו עליך" זה בדיוק מה שהופך אותה לבריאה יותר. זה בדיוק מה שיגרום לאלו שחושבים לפגוע לחשוב פעמיים, כי הם יראו בצד של מי הקהילה הזו תהיה. ככה התנהגות כזו או אחרת מנורמלת. אני מתארת לעצמי שאם תגיד את השם האמיתי שלך ותחשוף תמונה בהכתבות פרטית, אתה תצפה שהצד השני לא יפרסם עכשיו צילום מסך של זה ויעלה לבלוג שלו גם אם לא אמרת לו מפורשות שזה לא בא בחשבון. וזאת לא תהיה "בעיה שלך" שלא דיקלמת לו את המובן מאליו והשבעת אותו לא להיות חרא. זה הגיוני לא לעשות תחקירי שב"כ לפני כל צעד מול אנשים שהתבססה ביניכם כימיה ומספיק אמון. וכשמישהו אקטיבית בוחר לעשות לך משהו שיכל לעשות אחרת, זו אחריות שלו. אני חושבת שאין באמת אדם בגיר פה שמסכן את עצמו במודע באינטרנט ושולח תמונה מהשנייה הראשונה ומתפלא. כולנו מנסים לשמור על כללי בטיחות. וכשאנחנו מתגשמים ונחשפים- זה כי מישהו רכש את האמון שלנו. יש לו אחריות כלפי האמון שניתן בו. זה אמור להיות מובן מאליו שעם פרטיות של אחרים לא משחקים, בטח באתר שבו כמעט ואף אחד לא מעלה תמונת פנים שלו. כולם יודעים כמה זה חשוף וכמה זה רגיש, ושלא צריך לעשות לאחרים את מה שלא היית רוצה שיעשו לך בעניין הזה. אף אישה שנעלמת אחרי שמישהו ששיתף תמונת פנים, מבלי שישתפה בחזרה, לא הייתה רוצה שיעשו לה את אותו דבר הפוך. והיא לא הייתה חושבת שזה מגיע לה ואחריות שלה שלא נתנה נאום מקדים למובן מאליו. היא הייתה בחרדה מזה, ממי שראה, מי הוא ומה הוא יעשה עם זה עכשיו. היא הייתה מאשימה את הצד השני בכל מה שהיא מנסה להתנער ממנו ולא אומרת "בעיה שלי". סביר שגם התגובות שהייתה מקבלת פה בכלוב היו יותר אמפתיות כשהמינים הפוכים. לכן לדעתי, זו הסיבה שגברים פחות נעלמים אחרי שמקבלים תמונה (לפחות ממה שיצא לי לשמוע). כי מרגישים שזה יהיה מניאקי מצידם, לעומת במקרה של נשים "שזו זכותן" ובעיה שלך שסמכת עליהן. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי יונ' 04, 2025 11:49 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
פישוטו • 4 ביוני 2025
בדיוק כמו שאת מייצגת את הצד החשוב הזה בדיון, אני באתי מהזווית השניה.
הן לא מנוגדות, הן צריכות לעבוד יחד. יש מימד של סוג של ערבות הדדית, זה מה שאת מדברת עליו ויש לשאוף אליו כחברה. ויש את המימד של אחריות אישית - אני הרגשתי שהוא היה חסר בדיון. בסוף בכל פעולה בכלוב יש הימור מסוים על הפרטיות, יש דרכים להקטין את ההימור. תמיד צריך לדעת מה המחיר והאם באמת אפשר לשלם אותו. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
שוב, אם סמכת על שולטת מספיק ואמרת לה איך קוראים לך ואיפה אתה גר, האם מותר לה עכשיו לכתוב פוסט על סשן שהיה לה עם *שמך המלא* שגר ברחוב *כזה וזה*?
אבל לא אמרת לה לא! שיתפת מרצונך! לא סיכמת איתה אחרת ולא השבעת אותה לא לספר, בעיה שלך! אבל יש common sense. ואני לא חושבת שיש פה אדם אחד שמחלק את התמונות והפרטים האישיים שלו מהשנייה הראשונה שמישהי אמרה לו "היי", ואז מופתע שזרה מוחלטת לא הייתה נאמנה לפרטיות שלו. התמונות האלו תמיד מגיעות אחרי שנבנה מספיק אמון, וציפייה מספיק הוגנת שזה יהיה הדדי. לא פעם זה מוצג ממש כהחלפת תמונות, ולא "שלח תמונה". הרבה פעמים זה מגיע באופן דורשני אחרי שנוצרה תלות מסוימת ומציבים את הצד השני בפני "הכל או כלום", ומעוררים בו פחד לאבד. הרבה פעמים זה גם מגיע בצורה של מניפולציה של "אני לא יכולה לבטוח בך", והצד השני נכנס ללחץ להוכיח שהוא לא מתחזה. המעט שאפשר לעשות זה לשלוח תמונה בחזרה, גם אם אין משיכה. כי זה לא משנה רק מה את מרגישה כלפי האדם הזה, גם אם איבדת בו עניין. הרגשות שלו חשובים לא פחות. ואם מזלזלים בזה- בטח שלצד השני יש זכות להביע את התסכול שלו כלפי זה מבלי שיעשו ממנו אידיוט שלא שמר על עצמו ומצפה למשהו הזוי ומופרך. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
זוג פלוס(שולטת) • 4 ביוני 2025
► A Ravenclaw כתב/ה: ► זוג פלוס כתב/ה: כל מה שכתבת נכון. מה שעוד נכון זו העובדה שאתה יודע את כל מה שכתבת לפני שאתה שולח את התמונה. אף אחת לא כפתה עליך, לא איימה, לא סחטה. עשית את זה לגמרי במודע. ... זה אך ורק עניין של האם אתה בוחר לתת אמון בבן אדם או לא. זה חלק מהמשחק. רק אתה מחליט אם אתה רוצה להשתתף או לא. לא בטוח מה הפואנטה... הרי לא ניסיתי לטעון שזה לא חוקי, וברור שאפשר להיות בנאדם חרא ולפגוע באחרים גם בלי לכפות שום דבר. ואמנם לא הייתי קורא לזה סחיטה, אבל כמו שאנג'ל כתבה, באופן מעשי המשך ההתכתבות מותנה בזה שהגבר יסכים לבקשה. ► זוג פלוס כתב/ה: מה שאתה עוד מחמיץ, זה שהעניין הזה עובד לשני הכיוונים. כפי שאתה לא יודע מי בצד השני, מה נכון או לא נכון במה שנאמר לך, זה תקף גם לגביה. אף אחד לא ערב גם לה שהפרופיל שלך (זה לא אישי...כן?) אמיתי, שמה שכתבת לה וסיפרת נכון. גם לה יש את אותן חששות. אנשים פה החליפו תמונות, אפילו נפגשו ואז הסתבר שהאדם הוא לא באמת מי שהוא טוען ומספר. אין ערבויות לכלום. בסוף, זו הרי לא התמונה. טוב, ככלל אני נזהר לא לדבר על צביעות כי אני לא רוצה להניח פרשנויות ולהכליל אותן לכל הנשים. אבל להגיד שאת לא מכירה או סומכת על הצד השני, ולכן הוא ישלח תמונה ואת לא..... אתה יכול לפרש ולהבין אותי איך שאתה רוצה. גם לדבר על צביעות. אבל לא הבנת בכלל מה שטענתי. אותם חששות שיש לך, (ידעו עליי, יכירו אותי..) יש לכולם. גם לזו שאתה מתכתב איתה. בניגוד אליה, אתה בחרת לקחת את ''הסיכון''. התנתה/לא התנתה זה לא רלוונטי. אתה בחרת. ואתה לא היחיד. כולנו לוקחים סיכון באיזשהו שלב וחולקים מידע ופרטים שלא ידועים לכולם בכלוב. מבחירה. אנחנו גם לוקחים סיכון שמה שכותבים ומספרים לנו הוא לא אוסף של שקרים. גם מבחירה. אז עכשיו, שלחת תמונה והיא החליטה שלא להמשיך. באיזה אופן זה יקדם אותך אם היא תשלח תמונה בחזרה? אתה מכין אלבום של ''כל הנשים שסירבו לי" ? היא לא מעוניינת להמשיך ולא משנה מה הסיבה. מה הטעם בלהתעקש? כי זה יהיה סוג של ''עירבון''? ''אם תגלי, אז גם אני''. זה לא. כי אתה לא יודע אם משהו ממה שנאמר לך לפני הוא בכלל נכון ואמיתי ואתה גם לא יודע אם תמונה שתקבל היא בכלל התמונה שלה ולא בכלל מחשבון אינסטגרם של אוסטרלית. אתה לא יודע. אבל אתה בוחר להאמין שכן. בדיוק כפי שאתה בוחר לשלוח תמונה שלך. ולזה התכוונתי, שבסוף זה לא עניין של תמונה. כל התקשורת מתחילתה עד סופה, סובבת סביב אמון ואתה בוחר. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
פישוטו • 4 ביוני 2025
אנג'ל, הקבלה שלך לא נכונה למקרה הזה.
בהקבלה שלך בוצע אאוטינג, במקרה התמונה רק קיימת סוג של יכולת לבצע אותו. בכל אינטראקציה בדסמית יש סכנה לאאוטינג. זה בדיוק מה שאני אומר, שצריך לשמור ולראות למי אתה חושף ומה. אם התעדוף הראשי הוא להמנע מאוטינג, מנגנוני ההגנה צריכים להיות רחבים והסינון יהיה קשה בהתאם. ליפול למניפולציה ולשלוח תמונה כשזה גורם לך להרגיש סכנה זה לא בריא, איך שלא נסתכל על זה. האחריות של מקבלת התמונה הוא לא לעשות איתה שימוש לא הולם כגון אאוטינג וכו.... הדדיות בחשיפה זה לא משהו שהיא מחויבת אליו קוסמית, אלא רק לפי הסכמה מול מי שהיא מדברת איתו. חוץ מזה, יש גם צד שני במשוואה. אולי מדובר באשה שלא רוצה להזדהות בפני גבר שהיא דחתה? אפשר גם לטעון טיעונים דומים בניגע לבטחון מהזווית הזו גם. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
אני אומרת שזאת לא "בעיה שלך" אם לא דרשת מאנשים להתנהג אליך בצורה הוגנת, והאמנת שמי שבסה"כ הייתה לך איתו שיחה טובה לא יפתיע אותך עם איזו התנהגות שמפרה לך את הפרטיות, אלא שזה אמור להיות חלק מהגינות בסיסית.
ואם מישהו מפר את ההיגנות הבסיסית הזו, זו אחריותו ולא אשמת הקורבן שלא קרא מחשבות והתנגד מראש לכל דבר. כשמישהו לא שולח תמונה בחזרה, הוא עשה לך אאוטינג. גם אם זו לא בדיוק ההגדרה המילונית לכך כי זה לא נעשה מול קהל, הוא עדיין חשף את הזהות שלך. הוא חשף מי אתה באמת, ושאתה שעכשיו ניתן לזיהוי, ברמה שיכול לגלות עליך עוד פרטים מחיפוש ברשתות חברתיות, ועכשיו יש לו חיבור בינך במציאות לבין כל הפנטזיות שאתה לא מעיז לספר לאף אחד בחוץ. הוא חשף זהות שהיית מעדיף לשמור לעצמך, אם היית יודע שהצד השני לא מתכוון להיחשף בחזרה. הוא חשף ממך משהו שהוא לא חושף בעצמו כי הוא יודע כמה זה רגיש, וכמה כוח זה נותן למישהו עליך. מעבר לכך, לך תדע אם זה לא פתח לאאוטינג לפי הספר. אם מישהי קיבלה תמונה שלי, אולי היא מכירה אותי? אולי היא ברגעים אלו מספרת לחברים משותפים "קלטו ת'הזוי הזה"? אולי היא קולגה לעבודה שלי? אולי זה גבר מתחזה שמתסלבט עלי? מה מונע מהם לעשות לי את זה? זה לא שיש לי קלף מיקוח בחזרה. כל החששות שבגללן אף אחד לא מעלה תמונת פנים לפומבי, כולל הנשים הנ"ל, עוברות עכשיו לאותו בחור בראש תוך כדי גוסטינג מזלזל. ואיזו דרך יכולה להיות לך לסנן כדי לדעת במי לתת אמון? להיפגש איתה קודם? מי תיפגש איתך בלי להחליף תמונות לפני? הגיוני שירצו לראות אותך לפני. אתה רק יכול לנהל שיחה ולקוות שהוגנות לא תהפוך לאיזו ציפייה מופרכת ו"בעיה שלך שהסכמת". היכרות במרחב קינקי כדי שיהיה מספיק אמון לעבור למציאות דורשת מידת סיכון בחשיפה, וזה לא הוגן להפיל אותו על צד אחד בלבד. באשר לחשש מנקמות: קודם כל תמונות נמחקות בטלגרם מונעות שמירה וצילום מסך לשני הצדדים. ודבר שני זה הדדי. לי לא הייתה בעיה לשלוח תמונת פנים שלי לגברים ששלחו לי, מהסיבה הפשוטה שאם הם יחשבו לעשות לי אאוטינג יש לי קלף מיקוח בחזרה. גם אני יודעת מי הם. אף אחד לא לוקח סיכונים כשהוא בעצמו חשוף. וזו כל הבעיה בחשיפה אחד צדדית- רק צד אחד מסתכן. מעבר לזה, אם את בטוחה שגבר כלשהו כל כך אלים ונקמן, למה את מבקשת לראות אותו? תברחי ממנו. מה יעזור לך לדעת שהוא חתיך? את תפגשי איתו אם הוא כזה מסוכן? כי אני בחיים לא ביקשתי תמונה מגבר שהדליק לי נורות אדומות והרגשתי שלא מסוגל לשמוע "לא", העדפתי לחסום אותו. מה שחסר לי שהוא ישלח לי תמונה ותהיה לו עוד סיבה לא לשחרר ממני. אז אני פחות מקבלת את הפרשנות שזה נובע מפחד. זה פשוט זלזול, לראות בנשלט עוד אוביקט חסר חשיבות שהפסיק לשעשע אותן, אז מה זה משנה מה הוא ירגיש עכשיו. וזה גם לא שהן יקבלו איזו ביקורת, כמו שניתן לראות בשרשור הזה. הוא יצא האשם וההזוי "ומי איים עליך אתה בחרת בזה", אז למה לא? זה נוח וקל. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
Sirene(נשלטת) • 4 ביוני 2025
זו נשמעת חוויה ממש לא נעימה.
אבל אני חייבת להודות שכנראה הייתי עושה את אותו הדבר. בימי רווקותי העליזים, היו יותר מכמה פעמים גברים שניהלתי איתם שיחה נעימה, וברגע שהבנתי שזה פחות מתאים מכל סיבה שהיא הם הפכו להיות מאוד לא נעימים. לא הייתי שולחת תמונה אחרי שדחיתי מישהו, כי עכשיו יש לו סיבה "לנקום" בי. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
זוג פלוס(שולטת) • 4 ביוני 2025
► ArchAngel כתב/ה: אני אומרת שזאת לא "בעיה שלך" אם לא דרשת מאנשים להתנהג אליך בצורה הוגנת, והאמנת שמי שבסה"כ הייתה לך איתו שיחה טובה לא יפתיע אותך עם איזו התנהגות שמפרה לך את הפרטיות, אלא שזה אמור להיות חלק מהגינות בסיסית.
ואם מישהו מפר את ההיגנות הבסיסית הזו, זו אחריותו ולא אשמת הקורבן שלא קרא מחשבות והתנגד מראש לכל דבר. כשמישהו לא שולח תמונה בחזרה, הוא עשה לך אאוטינג. גם אם זו לא בדיוק ההגדרה המילונית לכך כי זה לא נעשה מול קהל, הוא עדיין חשף את הזהות שלך. הוא חשף מי אתה באמת, ושאתה שעכשיו ניתן לזיהוי, ברמה שיכול לגלות עליך עוד פרטים מחיפוש ברשתות חברתיות, ועכשיו יש לו חיבור בינך במציאות לבין כל הפנטזיות שאתה לא מעיז לספר לאף אחד בחוץ. הוא חשף זהות שהיית מעדיף לשמור לעצמך, אם היית יודע שהצד השני לא מתכוון להיחשף בחזרה. הוא חשף ממך משהו שהוא לא חושף בעצמו כי הוא יודע כמה זה רגיש, וכמה כוח זה נותן למישהו עליך. מעבר לכך, לך תדע אם זה לא פתח לאאוטינג לפי הספר. אם מישהי קיבלה תמונה שלי, אולי היא מכירה אותי? אולי היא ברגעים אלו מספרת לחברים משותפים "קלטו ת'הזוי הזה"? אולי היא קולגה לעבודה שלי? אולי זה גבר מתחזה שמתסלבט עלי? מה מונע מהם לעשות לי את זה? זה לא שיש לי קלף מיקוח בחזרה. כל החששות שבגללן אף אחד לא מעלה תמונת פנים לפומבי, כולל הנשים הנ"ל, עוברות עכשיו לאותו בחור בראש תוך כדי גוסטינג מזלזל. ואיזו דרך יכולה להיות לך לסנן כדי לדעת במי לתת אמון? להיפגש איתה קודם? מי תיפגש איתך בלי להחליף תמונות לפני? הגיוני שירצו לראות אותך לפני. אתה רק יכול לנהל שיחה ולקוות שהוגנות לא תהפוך לאיזו ציפייה מופרכת ו"בעיה שלך שהסכמת". היכרות במרחב קינקי כדי שיהיה מספיק אמון לעבור למציאות דורשת מידת סיכון בחשיפה, וזה לא הוגן להפיל אותו על צד אחד בלבד. באשר לחשש מנקמות: קודם כל תמונות נמחקות בטלגרם מונעות שמירה וצילום מסך לשני הצדדים. ודבר שני זה הדדי. לי לא הייתה בעיה לשלוח תמונת פנים שלי לגברים ששלחו לי, מהסיבה הפשוטה שאם הם יחשבו לעשות לי אאוטינג יש לי קלף מיקוח בחזרה. גם אני יודעת מי הם. אף אחד לא לוקח סיכונים כשהוא בעצמו חשוף. וזו כל הבעיה בחשיפה אחד צדדית- רק צד אחד מסתכן. מעבר לזה, אם את בטוחה שגבר כלשהו כל כך אלים ונקמן, למה את מבקשת לראות אותו? תברחי ממנו. מה יעזור לך לדעת שהוא חתיך? את תפגשי איתו אם הוא כזה מסוכן? כי אני בחיים לא ביקשתי תמונה מגבר שהדליק לי נורות אדומות והרגשתי שלא מסוגל לשמוע "לא", העדפתי לחסום אותו. מה שחסר לי שהוא ישלח לי תמונה ותהיה לו עוד סיבה לא לשחרר ממני. אז אני פחות מקבלת את הפרשנות שזה נובע מפחד. זה פשוט זלזול, לראות בנשלט עוד אוביקט חסר חשיבות שהפסיק לשעשע אותן, אז מה זה משנה מה הוא ירגיש עכשיו. וזה גם לא שהן יקבלו איזו ביקורת, כמו שניתן לראות בשרשור הזה. הוא יצא האשם וההזוי "ומי איים עליך אתה בחרת בזה", אז למה לא? זה נוח וקל. את שומרת ''קלפי מיקוח''. חוסמת מישהו שמרגיש לך שלא מסוגל לשמוע לא. רק חסר עוד שתשלחי לו תמונה כי הוא לא ישחרר ... תדעי לך, שזה לא נשמע כזה רגיש והדדי |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
4 ביוני 2025
איזה עיוות מדהים לדברים שלי.
מי שלא היה מסוגל לשמוע לא- נחסם, אני לא צריכה להסביר למה לא צריך להיכנס עם מישהו כזה למשא ומתן או לתת לו להמשיך להציף לי את האינבוקס. להיות רגיש לאחרים לא אומר להכיל מהם אלימות, מה נעשה. מעולם לא שמרתי על אף אחד "קלפי מיקוח" (גם איך באמת אפשר עם תמונות שמשמידות את עצמן?) אני לא חושבת שמיניות של אדם זה קלף מיקוח בכלל וגם לאדם הכי גס רוח בעולם לא מגיע אאוטינג על עצם ההעדפה המינית שלו. אם מישהו לא התאים לי, פשוט לא המשכתי איתו. אבל לא פחדתי לשלוח לגברים שסתם לא ראיתי שזה ממשיך בנינו בגלל וייב שונה איזו תמונות בחזרה בדיוק כי נחשפנו באופן הדדי. כי מה הם יעשו עם זה כבר? אני חושפת בדיוק את מה שהם חשפו בפני, בגלל שכל אחד מחזיק "בקלף" של השני אז לאף אחד אין באמת קלפי מיקוח, בדיוק בגלל זה. זו ההדדיות- מה שאני יודעת עליך, בטח אם ביקשתי לדעת עליך, אתה תדע עלי. אם לא פגעת בי, אני לא רוצה לפגוע ולעורר בך חרדות. אני לא אבקש ממך לחשוף את מה שאני לא חושפת. אם אני לא סומכת עליך מספיק להיחשף בפניך, אל תסמוך עלי בחזרה. וגברים שפחדתי מהאפשרות שלא יכבדו סירוב שלי כי היה להם ווייב מקריפ או אלים? לא ביקשתי מהם תמונות! כי מה הטעם בזה? זה ישנה משהו? להפך, רק תהיה עוד סיבה עבורם לא להרפות ממני. |
|
|