צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

הטעויות בעברית שהכי מוציאות את הישראלים מהכלים

ve-ra
לפני 6 ימים • 25 בפבר׳ 2026
ve-ra • 25 בפבר׳ 2026
לא באמת. העברית היתה מתה רוב שנותיה
LowCarb​(שולט)
LowCarb​(שולט) • 25 בפבר׳ 2026
Kitty frank כתב/ה:

אני לא חושבת שהבנתי למה לרשום זה פסול בעינכן? הרופא לא רושם לי מרשם? לא רושמים רשימות?

רושמים רשימה.
רושמים רישום.
אלו אובייקטים מינימליסטיים ופונקציוניליים.
כותבים מכתב.
כותבים כתבה.
אלו אובייקטים טקסטואליים ארוכים ומפורטים.
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
LowCarb כתב/ה:
Kitty frank כתב/ה:

אני לא חושבת שהבנתי למה לרשום זה פסול בעינכן? הרופא לא רושם לי מרשם? לא רושמים רשימות?

רושמים רשימה.
רושמים רישום.
אלו אובייקטים מינימליסטיים ופונקציוניליים.
כותבים מכתב.
כותבים כתבה.
אלו אובייקטים טקסטואליים ארוכים ומפורטים.

טכנית, מבדיקה באתר של האקדמיה
https://hebrew-academy.org.il/%D7%93%D7%A3-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94/%D7%A8%D7%95%D6%B9%D7%A9%D7%81%D6%B5%D7%9D/
זאת ההגדרה:

כותב (לזיכרון ועוד)
מכניס לרשימה (להשתתפות בלימודים או בדיון וכדומה)
מסַרטט בעיפרון או בפחם
פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 25 בפבר׳ 2026
Kitty frank כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:
העברית דלילה. במה שיש נחמד להשתמש נכון. חסרים המון ביטוים שמבטאים דקויות. ואז אין מה להתקטנן

אבל אלה שפורסים רגליים. זה זה זה בלתי נסבל

פורסים רגליים לסנדוויץ׳ טוב כזה? עם פרוסות רגליים וחסה? חרדל?

העברית דלה אבל:
א. רק התחלנו!

ב. היא יפה יפה.

מי רק התחילה? העברית בת שלושת אלפי השנים? זו שדובריה היום מסוגלים להבין, גם אם בקושי קטן, כתובות מהכתב האלפאבתי הראשון בעולם?

העברית הייתה רדומה רוב הזמן. אז נכון שהיא יותר עתיקה, אבל בזמן שהשפות האחרות הוסיפו מילים וביטויים, העברית נמנמה.

לרשום זה לא בעייתי, רק לא במקום לכתוב. בעיניי, כן? עדיף לא לצמצם שפה אלא להרחיב אותה. גם מביא במקום לתת מחרפן אותי.
Kitty frank
Kitty frank • 25 בפבר׳ 2026
ve-ra כתב/ה:

היא לא מתה-מתה, רק כמעט לחלוטין מתה. הרבה אנשים טובים, בכל התקופות, חיפשו בכיסים שלה אוצרות ומצאו.
Kitty frank
Kitty frank • 25 בפבר׳ 2026
פרלין כתב/ה:
Kitty frank כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:
העברית דלילה. במה שיש נחמד להשתמש נכון. חסרים המון ביטוים שמבטאים דקויות. ואז אין מה להתקטנן

העברית דלה אבל:
א. רק התחלנו!

ב. היא יפה יפה.

מי רק התחילה? העברית בת שלושת אלפי השנים? זו שדובריה היום מסוגלים להבין, גם אם בקושי קטן, כתובות מהכתב האלפאבתי הראשון בעולם?

העברית הייתה רדומה רוב הזמן. אז נכון שהיא יותר עתיקה, אבל בזמן שהשפות האחרות הוסיפו מילים וביטויים, העברית נמנמה.

לרשום זה לא בעייתי, רק לא במקום לכתוב. בעיניי, כן? עדיף לא לצמצם שפה אלא להרחיב אותה. גם מביא במקום לתת מחרפן אותי.

ביאה, נתינה, מה זה משנה?העיקר שהזין יפה.
Curious B
Curious B • 25 בפבר׳ 2026
כחש כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
כחש כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
כרוב קייל כתב/ה:
כל מי שהשטויות האלו מפריעות לו הוא אייבליסט/ גזען/ גם וגם. להזכיר לכם יש אנשים שעלו ממדינה זרה/ שצריכים מעבר לשפה שהם הגיעו איתה מהבית לדעת עברית וגם אנגלית/ דיסלקטים/ אנשים שמסיבות כאלו ואחרות שלפעמים כוללות אוטיזם/ מצב סוציו אקונומי בעייתי וכו', לא יכלו ללמוד בבית ספר כמו שצריך או בכלל.

שאת נודניקית

פרלין 😄

סליחה, זה לא היה יפה. אבל די, מותר להתבאס על זה שהעברית רק נהיית יותר ויותר דלה, מצומצמת ועילגת.

הכל בסדר, אל תתנצלי בכלל! הגבתי מתוך הסכמה. מותר לאהוב את השפה העברית ולרצות סטנדרט בלי שזה יהפוך לדיון מתיש על זכויות אדם. מותר להתפחלץ כשמישהו אומר תינוקים (סיפור אמיתיי) בלי להצמיד דף הסתייגויות על אוכלוסיות מוחלשות. לא כל דעה היא פגיעה, בחייאת.

בתודה, אחת שתיקנו אותה על ההגייה הנכונה של המילה קרואסון ליטרלי לפני רגע.

חחחח תינוקים זה מעולה
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 25 בפבר׳ 2026
Kitty frank כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:

היא לא מתה-מתה, רק כמעט לחלוטין מתה. הרבה אנשים טובים, בכל התקופות, חיפשו בכיסים שלה אוצרות ומצאו.

It just so happens that your language here is only MOSTLY dead
ve-ra
ve-ra • 25 בפבר׳ 2026
לא סתם קוראים לזה ׳תחיית השפה העברית׳
למי שמכיר את ההסטוריה.. שפה והסטוריה ותרבות שלובים
פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 25 בפבר׳ 2026
Kitty frank כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:

העברית דלה אבל:
א. רק התחלנו!

ב. היא יפה יפה.

אני חושבת שהכתב האלפביתי הראשון בעולם הוא בכתב עברי עתיק ואין לנו באמת יכולת להבין אותו. אבל אני לא בטוחה ואין לי חשק לגגל כל שטות!