סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סיפורה של O

אילנה 78​(מתחלפת)
לפני 19 שנים • 1 במרץ 2005
אילנה 78​(מתחלפת) • 1 במרץ 2005
השרשור שפתחת היה מאוד משעמם, לא התחברתי אליו ואנשים כתבו כל כך הרבה שלא היה לי חשק לסיים לקרוא את התגובות לכן תגובתי לא מתייחסת למה שכבר אמרו לך, כתבו לך או העירו לך

יכולות להיות אי התאמתות בין תגובתי לספר כי אני ראיתי רק את הסרט וזה היה מזמן... אז אנא

האם קיימת קשר לתפקיד אדון ולמעמדו הכלכלי...= מעמד כלכלי שווה עוצמה, יכולת להראות לשפחה כמה שהיא לא שווה כלום לעומת אדונה העשיר, מעצים את המרחק בינים, מעצים את השליטה, אבל בסרט הזה זה רק קומפלמנט, כלומר תבלין, כלומר סיפור יפה שמשתמש בכלים האלה כדי להשיג את מטרת הספר
האם אפשר לבשליך את הנושא לחיי היום יום? כן ולא תלוי באנשים המעורבים בעניין.... תלוי איך המעורבים רואים את השליטה
אני חושבת שהאדון כן צריך להיות עמיד יותר מהשפחה אם בכוונתו לשלוט שליטה טוטאלית על שפחתו, אם בכוונתו לשלוט על אורח חייה על החלטתיה עד כדי כך שללא מלים השפחה כבר תדע מה עליה לעשות על מנת לספק את אדונה. כמובן שזו מצב אופטימאלי כמו שבסרטים.. השאלה היא אם אנחנו מוכנים להתפשר כאשר מדובת בשנות ה2000 ובכל זאת יש פחות עשירים ויותר מדי שפחות.... מה עושה השפחה? מתפשרת או נשארת ללא אדון? או אולי יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו.... מה אתה אומר?
מקמרפי​(אחר){ush ואושה}
לפני 19 שנים • 1 במרץ 2005

גם אני חושב שהאדון צריך להיות יותר עמיד מהשפחה

שלא תחשוב שזה שיש לה סף כאב גבוה עושה אותה משהו מיוחד ואז יעלה לה השתן לראש וזה וזהכבר היא תהייה חוצפנית ולא צייתנית.
זאבה אפורה​(אחרת)
לפני 19 שנים • 2 במרץ 2005

Re: גם אני חושב שהאדון צריך להיות יותר עמיד מהשפחה

זאבה אפורה​(אחרת) • 2 במרץ 2005
מק, אני מבינה שאתה ממש עמיד
זהו, כבר קנית בית צמוד קרקע?
כבר גמרת לשלם משכנתא?
עכשיו נשאר לך רק להרבות שפחות?

לוקחת את זה בחשבון דארלינג

מקמרפי כתב/ה:

Re: גם אני חושב שהאדון צריך להיות יותר עמיד מהשפחה
שלא תחשוב שאיזה משהו בכלל עושה אותה משהו מיוחד ואז יעלה לה השתן לראש וזה וזהכבר היא תהייה חוצפנית ולא צייתנית.

גם את זה לקחתי...לריאות
מנטרה​(שולט)

סוף סוף משהי ירדה לסוף דעתי

מנטרה​(שולט) • 2 במרץ 2005
אילנה,

תודה על התגובה המדהימה שלך....

אילנה כתבה
ציטוט: השאלה היא אם אנחנו מוכנים להתפשר כאשר מדובת בשנות ה2000 ובכל זאת יש פחות עשירים ויותר מדי שפחות.... מה עושה השפחה? מתפשרת או נשארת ללא אדון?

יותר מדי שפחות ??? איפה הן ??? icon_lol.gif

עכשיו בנימה יותר רצינית קצת, לפי דעתי השפחה לא צריכה להתפשר. היא צריכה למצא את האדם שהכי מתאים לה.

אשר לעניין עצמו, אכן ברור לי שמדובר בסיפור או בסרט וזה לא משקף את החיים האמיתיים. אני בהחלט מסכים איתך בכך שפער המעמדות מעצים את השליטה ובכך נותן נופך לכל העניין.

אין ספק שהעניין מסקרן אותי ואני אמשיך לחקור אותו בפנים אחרות ואולי אלמד את סוד הקסם שלדעתי הוא חלק חשוב בעולם השליטה כמו כל אלמנט אחר .....

תודה שהגבת...
אליזבת​(נשלטת)

בילבלתי את עצמי מעט ... :)

אליזבת​(נשלטת) • 2 במרץ 2005
אני חייבת להסכים עם הרבה ממה שנאמר פה.
קשה לבחור אדון לפני המצב הכלכלי שלו, ולא כל אחד יבוא עם תדפיסי בנק לפגישה הראשונה.
אבל אני חושבת שזה טוב להיות עם מישהו שיש לו ביטחון כלכלי ועל מה ליפול, ולא באיזה שהוא שלב הוא יפול על החשבון בנק שלי.
בכול אופן זה לא צריך להיות הפרט החזק בבחירת הדום.
אבל שווה ליחס לזה חשיבות.
לעניין אחר אני לא חושבת שאדון שיש לו כסף עושה אותו חזק יותר מאדון שמגיע מדרגה אחת או כמה מתחתיו זה לא זה שיעשה את ההבדל.
ואם חושבים על זה גם לא צריכה להיות חשיבות אם יש לשיפחה יותר ממון מאדונה.
אבל זו רק דעתי.

אני חושבת שאני אקרא את הספר עכשיו...
nephele​(אחרת)
לפני 19 שנים • 3 במרץ 2005
nephele​(אחרת) • 3 במרץ 2005
עדיין לא סיימתי לקרוא את הספר (סליחה מאבל... אשתדל לסיים בקרוב icon_smile.gif),
אבל את התיאורים של רואסי אני עוד זוכרת (התחלתי די מזמן).
אני חושבת שעושר כלכלי יכול להוסיף אבל לא משמש כבסיס.
אם O היתה נלקחת לדיר חזירים, אני מניחה שהסיפור היה נשמע, לדעתי בלבד, פחות כפנטזיה.
אני חושבת שהעושר בטירה עצמה מוסיף לאוירה (ambiance).
כשאתם חושבים על סשן פיזי, מה מושך אתכם יותר?
דיר חזירים מלא בצחנה, צריף עלוב, חדר ריק או חדר מפואר, עשיר בתפאורה (שהיא רק תפאורה, ועדיין....בהחלט בעלת ערך מוסך לטעמי).

ולגבי התגובות, אני בהחלט מסכימה עם לחישה,
ששולט שפנוי מדאגות היום יום (גם הכלכליות), זמין יותר להנות עם הנשלטת שלו.
ועוד דבר, בעיני, יש משהו קסום וארכאי בזה שלשולט יש עושר כלכלי בנוסף להיותו האדון המתאים לך מכל או מרוב הבחינות האחרות.

אני מקוה שלא הרגזתי אף אחד ולא אקבל תגובות מתלהמות (אין לי כוחות ורצון להתמודד עם זה).

ערב טוב,

נפילי.
פחדנית האושר​(לא בעסק)
לפני 19 שנים • 3 במרץ 2005

נקודת מבט אחרת

נתתי לך לקרוא את הספר כי הספר גרם לי לחשוב...........( אומנם לא על הנושא שהעלת כאן)
הסטטוס של האדון -
אדון בהגדרה הפשוטה במילון הוא שליט, מושל וככזה הוא בעל נכסים והון. בעבר הלא רחוק לאדון היו משרתים ומשרתות. ובעבר הקצת יותר רחוק לאדון היו עבדים ושפחות שאותם הוא רכש לצמיתות.

בסיפורה של 0 משתמשת המחברת בתפאורה של פאר אביזרים ומעמד, שנימצאים גם בספרים אחרים של בדסמ (כמו הספרים של סאד ), בשביל להעצים את מעמדו של האדון. היא יוצרת טירה מבודדת שמספקת אתר ליצירת מיני חברה עם מעמדות וחוקים משל עצמה ומישטר מיוחד של סדר יום. כאשר 0 מגיעה לטירה נילקחים ממנה פרטי הזהות שלה בגדיה וחפציה האישים והיא הופכת לרכוש.
אולי גם שמה של 0 יכול להקרא כסימן המתמטי אפס שמייצג אותה כלא דבר וחסרת כל.... ביחס לאדון.
כשיפחה חסרת כל היא חייבת לבצע את רצון אדונה ונתונה כולה למרותו.
אין ספק שזה מוסיף קסם לסיפור. במיוחד כאשר היו הבדלי מעמדות לכסף ולנכסים היה כוח עצום.
רנה ואח"כ סטיבן למעשה מכלכלים את 0 . אולי כך השיפחה הופכת להיות תלותית באדון ולמעשה יותר חסרת אונים. הוא זה שקונה לה אוכל בגדים ושולח את המכונית עם הנהג לאסוף אותה.

אולי היום לכסף יש פחות משמעות אבל אני מניחה שאם "יזרקו" כל אחד מאיתנו בטירה מלאה בעושר וכולם מסביב יהיו בעלי הון ונכסים אז נרגיש חסרי אמצעים,פחותים ועלובים.
וכאן ניכנס האלמנט של האופי ........ שיהיו כאלה שירגישו אפסים (כמו 0 ) ויהיו כאלה שימשיכו להתנהג כמו מלכים ....

מה שהציק לי בסיפורה של 0 זה הקשר שלה לאדון שהוא קשר של אהבה. 0 זוכה להכרה בתמורה לפריצת גבולותיה וביטול האני שלה, הכאב שהיא סופגת והציות שתובעים ממנה נותן עבורה אישור שהיא בעלת ערך ונאהבת. המיוחד בסיפור הזה ש 0 היא אישה מינית בעלת תשוקה שאוהבת את האדון שלה.
אבל בסוף האדון רנה שאוהב אותה (אבל כניראה לא מספיק) מוסר אותה לאחר ....
למה?
מנטרה​(שולט)
לפני 19 שנים • 4 במרץ 2005

באמת למה ? :cry:

מנטרה​(שולט) • 4 במרץ 2005
לדעתי התשובה טמונה בסיפור עצמו...
נראה כאילו רנה רצה לתת מנחה לסר סטיבנס וזה רצה את O. יותר מזה, ממבט יותר מעמיק נראה כאילו סר סטיבנס לא ממש רצה את O והוא יכל לקבל בתמורה כל דבר/אדם אחר. מה שהוא מצא ב-O זה בעצם סיפוק ייצרים - שליטה, הכנעה,ציות,חופש פעולה,בעלות,גאווה וכו'...
O היתה בעצם ככלי ביד היוצר אשר השתמש בה וכשנמאס לו, סימן אותו, ולאחר מכן זרק אותו והלך "לשחק" עם צעצוע אחר.

ניתוח שלי לעניין :
רנה הוא סאב. הוא רוצה להיות מקובל בחברה החדשה ו- O היא כרטיס הכניסה שלו. כדרכם של אנשים הרוצים להצטרף למועדון חדש עליו לרצות את החברים הוותיקים וזה בדיוק מה שהוא עשה. אפשר גם להקביל אותו ל-O עצמה, כששניהם משמשים חלק מהזמן ככלבי צייד מיומנים הדואגים להביא בשר טרי.להרחיק לכת עוד יותר, מבחינתי הוא גם סאב של ז'וסטין.

סר סטיבנס הוא דום. אבל לפי דעתי הוא דום שלעולם לא יהיה מסופק עם אף אחד. יום אחד הוא יתעורר ויגלה שמכל הנשים שעברו תחת ידיו לא היתה אחת שנתנה לו את מה שהוא באמת צריך. מעבר לריגושים קצרים לא היתה לו אהבה טוטאלית. זה יהיה אחד מהימים העצובים בחייו. לחילופין, יש מצב שבו הוא יפגוש את האחת שתגרום לו להרגיש מאוהב עד כלות. אבל ממה שנראה לי, הוא כלכך עמוק בקטע הזה שהוא כבר עיוור מסונוור מדי מכדי לעצור ולמצוא את האחת שהוא צריך. גם אם היא תעבור לו מול האף...

O היא עדיין מהווה מסתורין בעיניי. כנראה שאני צריך לחשוב עוד קצת לגביה
מלך לתמיד​(שולט)

אמיד ועמיד (ולא החלב )

מלך לתמיד​(שולט) • 4 במרץ 2005
האם שולט צריך להיות עמיד ?

לי נראה שנשלטת צריכה להיות יותר עמידה ... icon_biggrin.gif

אהה..

ולגבי אמיד זה טוב לכולם ........
מנטרה​(שולט)

אני דווקא נגד חלב עמיד! את הסיליקון רצוי להוסיף במקום אחר...

מנטרה​(שולט) • 4 במרץ 2005
מלך,

למה לדעתך הנשלטת צריכה להיות עמידה ?
אתה לא מעדיף אותה בשכיבה ? בכריעה ? בזחילה ? בתליה מהתקרה ?

אנא פרט הדגם והסבר icon_smile.gif