סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סוויצ'ופוביה

ArchAngel​(שולטת)
לפני 6 שנים • 11 ביולי 2018
ArchAngel​(שולטת) • 11 ביולי 2018
נקשר לנפש כתב/ה:
ואם תצאו עם שולט מספר חודשים/ שנים, וברגע של שכרות הוא יגיד לכן שבעבר היה נשלט של מישהי,
יותר לא תימשכו אליו יותר?

ואם לסבתא היו גלגלים היא הייתה מרצדס.
lori{ע_מ}
lori{ע_מ} • 11 ביולי 2018
מה מה מה?
מה הקשר בין מעגל חברים שמכיל אדם הומוסקסואל לאי משיכה מינית לאדם הומוסקסואל?
הדוגמא שנתת ממש לא מובנת לי.

אני לא אמשך לאנשים נמוכים, זה לא שיש לי פוביה מהם או שאני מפחדת שהגובה שלהם יגרום לי להיות נמוכה יותר (חה, הצחקתי את עצמי), אני פיזית לא יכולה להמשך אליהם. אותו דבר לגבי גברים עם ריח פה רע, או ידיים נשיות. לא כי יש לי פחד ואני לא נאורה או ליברלית מספיק, הם יכולים להיות חברים שלי ואפילו חברים טובים, אבל לא אמשך אליהם כבני זוג או פרטנרים מיניים.

זה אותו דיון לגבי סוויצ׳ים. אפשר לא להמשך אליהם או להגדיר את זה כחסם לקיום קשר בדיוק כמו כל תכונה אחרת שלא נחשבת אטרקטיבית בעינייך. איפה הפוביה פה?

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי יול' 11, 2018 3:42 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
lori{ע_מ}
התגובה שלי כוונה לתגובה של שדה
Green eyed girl​(נשלטת){Sheperd}
ArchAngel כתב/ה:
נקשר לנפש כתב/ה:
ואם תצאו עם שולט מספר חודשים/ שנים, וברגע של שכרות הוא יגיד לכן שבעבר היה נשלט של מישהי,
יותר לא תימשכו אליו יותר?

ואם לסבתא היו גלגלים היא הייתה מרצדס.

חחחחחחחחחח!
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 11 ביולי 2018
פחות מעניין בעיניי אם לפסול מתחלף זה שמרני או לא, לגיטימי או לא. ברור שלגיטימי ומה זה משנה אם שמרני. הרבה יותר מעניין בעיניי למה. "כי זה לא מושך אותי" לא עונה על השאלה. ברור שהוא נפסל כי הוא לא מושך. אבל למה ההתחלפות הופכת אותו ללא מושך?

אחדד: אם שולט מסוים הוא אדם מרשים, חזק, כריזמטי ונבון, הרי הוא כזה גם אם מדליק אותו לנשק כפות רגליים פה ושם. מה הולך פה לאיבוד?

ומנגד, ככל שיהיה חזק ומרשים, הרי ברור שבהקשרים וזמנים מסוימים הוא עשוי שלא להיות בשליטה או להיות חלש, פסיבי ופגיע. מה מתווסף פה, בהקשר הבדסמי, שמוריד את המשיכה ממנו?

(זו לא שאלה שיפוטית ואין תשובה "לא טובה")
שדה​(שולטת)
שדה​(שולטת) • 11 ביולי 2018
לורי,

אפשר לתרץ כמעט כל דבר כ"אי משיכה מינית". את יכולה להגיד שאת לא נמשכת לרוסים. או לא נמשכת לבני עדות המזרח. לא נמשכת לאנשים שבנסיבות מסויימות ילבשו חולצה וורודה. לא נמשכת לצעירים ממך בשנה. וכו'. הכל לגיטימי, כי אף אחד לא יגיד לך למי להימשך. אבל מי שכל כך סגור ביחס לאפשרויות היכרות הוא אדם סגור ושמרן. זו המשמעות של המילים.

יש אנשים עם ראש פתוח, שפתוחים להכיר ולהתנסות, ולחוות בדס"מ.
המשיכה שאת ואחרות מתארות (ואני לא שופטת אותכן!) היא לא ראש פתוח. אתן סגורות מאוד ביחס לאפשרויות שלכן ולאנשים שאתן מוכנות להכיר.
אתן שמרניות.

לא טענתי שחברות ומשיכה מינית הם היינו הך. לא על הציר הזו פועלת האנלוגיה.
אני טוענת שיש גברים שלא ירגישו בנוח עם חבר הומוסקסואל. זה עניין אישי ולגיטימי, בדיוק כמו משיכה מינית. אבל גבר כזה הוא סגור ושמרן. הוא לא פתוח להכיר אנשים באשר הם.
Sm Art{☆Sm}
Sm Art{☆Sm} • 11 ביולי 2018
מר אדון עכבר הנכבד
שואל על הגדרות במיקום הבדסמ'י של האדם .

וזה מנסיוני הכי לא אמת .
אם אני מדבר בשם עצמי
אני יכול להיות ביום אחד חנון עם קסקט ושלייקס ותיק חום מלא בצעצועי זימה וממתקים
עם
מכנס פנסים וחולצה
וביון אחר אני יכול להיות מאופרת עם חצאית טוטו גרבוני רשת ותחתוני שיפון
וביון אחר תלמידה יפנית עם תחתוני פנטלונה ירוקות עם לבבות ופרפרים
ועוד 1001 דמויות
וכנשלט אהיה
וכננשלטת
או שולט או עמה
מה שבא לי אני מחליט מול מי שבא לי .
אם יש אחת שרוצה לישלוט
אני אאפשר לה זאת כל עוד יש לה מה לירות עלי מהבליסטרה היצריתית וצורך שלה ליפרוק.
אבל אם פתאום בא לה בהיפוך .
אז אני מיד קופץ לעזרה ונותן לה את מה שהיא צריכה
בדיוק על העיקרון כשאשר אני רציתי משהו היא סיפקה לי אותו .

אז בדס'מ זה אליפסה מסורקלת של מצבים
ואני יכול להיות ג'ורג', וגריזלדה וז'קלין ופיונה ולורן
והנץ קרל גוסטב .ופייבל .וזבולון.ורוקו ועיסאם אבו טאלב גם
Green eyed girl​(נשלטת){Sheperd}
זאלופון כתב/ה:
פחות מעניין בעיניי אם לפסול מתחלף זה שמרני או לא, לגיטימי או לא. ברור שלגיטימי ומה זה משנה אם שמרני. הרבה יותר מעניין בעיניי למה. "כי זה לא מושך אותי" לא עונה על השאלה. ברור שהוא נפסל כי הוא לא מושך. אבל למה ההתחלפות הופכת אותו ללא מושך?

אחדד: אם שולט מסוים הוא אדם מרשים, חזק, כריזמטי ונבון, הרי הוא כזה גם אם מדליק אותו לנשק כפות רגליים פה ושם. מה הולך פה לאיבוד?

ומנגד, ככל שיהיה חזק ומרשים, הרי ברור שבהקשרים וזמנים מסוימים הוא עשוי שלא להיות בשליטה או להיות חלש, פסיבי ופגיע. מה מתווסף פה, בהקשר הבדסמי, שמוריד את המשיכה ממנו?

(זו לא שאלה שיפוטית ואין תשובה "לא טובה")

פעם הרגשתי אי נוחות מאוד גדולה מזה שהעולם הבדס״מי שלי נופל לתוך הסטיגמה של הגבר החזק והשולט והאשה החלשה והנשלטת.
בחיים הרגילים שלי אני עושה הכל לבד ואיך פתאום דווקא שם אני זקוקה להפך המוחלט?
אין פה הגיון או בחירה, ככה נולדתי או החיים עיצבו אותי וזה מה שמושך אותי.
יש משהו בגבר נשלט שממש שובר את הפנטזיה הזאת.... יש לי דוגמא אישית שאולי לא תהיה נכונה לגבי אנשים אחרים. לפעמים אני יודעת שאין סיכוי שאני אהיה עם מישהו רק על סמך בת זוג קודמת.... נגיד שיש משהו בה שממש דוחה אותי או מכעיס אותי ואני לא מצליחה להבין איך הוא היה איתה ועכשיו רוצה להיות איתי!
בעיני זאת סיטואציה דומה כי המשיכה שלנו מתעצבת על סמך התפיסה שלנו את הבן אדם מולנו ואם הוא עשה בעבר דברים שלא מושכים אותנו או גורמים לדחייה זה גם משליך עליו בהווה.
lori{ע_מ}
היי שדה,
מה שאת בעצם אומרת זה שכדי לא להחשב אדם סגור ושמרן, האנשים שהם פוטנציאלים להיות בני זוג, הם כולם? לא רק רוסי, ערבי, אתיופי, אשכנזי, נמוך קומה, מחוצ׳קן, שמן, רזה, חובב דגדגנים או בולבולים.
אני באמת לא מבינה איך עניין של העדפה ומשיכה מינית עשוי להקיש על כך שאדם מסויים הוא שמרן.
משיכה מינית זה עניין של כימיה לפני הכל. אדם יכול להיות פתוח להכרות עם כל אדם אחר, אבל אם הוא יודע מראש שתכונה, התנהגות או סממן ויזואלי מסויים לא עושה לו ואף מוריד לו- פסילה של אדם כזה לקשר מיני זה שמרנות?
פסילה של אדם שמראש סביר שההתאמה המינית מולו נמוכה ושני הצדדים בקשר עשויים להיות לא מסופקים לא נחשבת בעיניי שמרנות, אלא בגדר ״לא להכניס ראש בריא למיטה חולה״. (וזה לא אומר שיש משהו פסול בנטייה של אדם איקס לשני הצדדים של השוט, אלא שמלכתחילה זה קשר שלא נוכל להגיע בו לסיפוק מלא).
אם הבנתי אותך לא נכון, אני אשמח אם תסבירי.

זאלופון, אנסה להסביר. ראשית הידיעה הברורה מראש שבקשר כזה שני האנשים לא יצליחו לספק אחד את השני. אני הכרתי את זה אישית ואני מכירה את זה גם ממספר זוגות שלא היתה בהם התאמה מינית על רקע הנושא הזה בדיוק, זהו קשר שמלכתחילה נדון לכשלון בשלב מסויים. (למשל שולט ושולטת, נשלט ונשלטת וגם שולטת ומתחלף).

אם השולט שלי חולה לדוגמא וחלש כרגע- זה לא מפחית מהיותו השולט שלי ולא יגרום לערעור של מאזן הכוחות, זה יגרום לי לטפל בו ולדאוג שיבריא וירגיש טוב יותר. לכולנו יש נקודות חולשה בחיים ולא משם מגיעה הרתיעה וחוסר המשיכה.
זה לא רתיעה מתכונה ספציפית, אלא מצורת התנהגות, דברים שמושכים אותו, וגם פאסיביות (שאצלי מתקשרת לזה, סתם לצורך הדוגמא).
שדה​(שולטת)
שדה​(שולטת) • 11 ביולי 2018
לורי,
הדברים לא עובדים בדיכוטומיות של הכל או כלום. מן הסתם יש סקאלה.
אבל כן, ככל שאת מביאה תבנית ממוגדרת יותר וסגורה יותר באשר למיהו מבחינתך גבר פוטנציאלי, אז את מפגינה עמדה סגורה יותר ושמרנית יותר (לא במובן הפוליטי של המילה, אלא במובן האישי).
שוב, אני לא שיפוטית. זו פשוט המשמעות של להיות שמרנית: להגיע עם תבנית נוקשה שאומרת איך דברים צריכים להיות, ולא להיות גמישה או פתוחה לשינויים.

הנה דוגמה אולי מוצלחת יותר.
יש לי חברה שכבר תקופה ארוכה יוצאת לדייטים. ברגע שמגלים שיש לה תואר שלישי וקריירה מצליחה, גברים רבים פשוט מתרחקים ממנה. כשהם מגלים זאת משהו בדימוי של האישה האידאלית פשוט נשבר אצלם. הם לא יכולים לראות את עצמם בקשר איתה, אפילו כשלפני שתי דקות הם נהנו מאוד מחברתה.
איך היית מתארת אנשים כאלו? גברים שפשוט לא יכולים להימשך לנשים משכילות ומצליחות? היית אומרת שהם שמרנים? באופן אישי אני צריכה להתאפק כדי שלא לקרוא להם שובניסטים דוחים.