סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

האם אתם רוכשים ידע על בסדם? איך אתם לומדים על בדסמ בשוטף?

NobleSavage
לפני 3 שנים • 23 ביוני 2021
NobleSavage • 23 ביוני 2021
ראש בקיר יענו.
אבל על אמת.
הלן הדוב
הלן הדוב • 23 ביוני 2021
masoul כתב/ה:
ננסה מכיוון אחר.

כתבת עד כה 16 הודעות.
הודעה אחת שלך קיבלה לייק אחד, בשרשור שכמעט כל הודעה קיבלה כמה.
כנראה שדרי האתר לא מזדהים עם מה שאתה אומר.
יכול להיות שיש מקום לבחון מחדש את התפיסה שלך ?
להרהר קצת שוב בהשקפה שלך בנושאים האלו ?
יתכן שאתה מנסה לעורר על בעיה שאולי קרובה לליבך, אבל אולי בעיני השאר
לא כזו אקוטית ?
או אולי רק הדרך שבה אתה מציג את הדברים מקוממת ?
אולי ההתנשאות והנחרצות בכתיבה שלך לא יורדת בגרון ?

כי דיי ברור שדבריך לא מתקבלים.

זה רק כולם צריכים כל הזמן ללמוד ולהשכיל ?
או שאולי גם לך יש מה ללמוד מהשרשור הזה ?

למדתי מהשרשור שאנשים בעיקר אוהבים להתווכח.
הלייקים לא מעניינים אותי. יש אנשים שהפוסט שלי מרגיז אותם, סבבה.
יתכן שפה בכלוב יש יותר אנשים שממש לא רוצים ללמוד? יתכן.
אני בכל אופן אמשיך בדרכי שלי. ככה לימדו אותי ואני לא מתפשרת.
הלן הדוב
הלן הדוב • 23 ביוני 2021
NobleSavage כתב/ה:
ראש בקיר יענו.
אבל על אמת.

ענית על השאלה המקורית? לא? אז באת להיות קטנוני.
וכן, אני עשקנית. 31 שנים של חיים בעולם הזה לא שינו את זה.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 23 ביוני 2021
הלן הדובה כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
SSC ו-RACK הם בסך הכל סיסמאות לאנשים שאוהבים כללים ומתן שמות לדברים.
זה לא שהם "שגויים", אבל הם גם לא יותר מראשי תיבות למה שהוא פשוט יחס אנושי בסיסי וסוף מעשה במחשבה תחילה.

אם אכפת לך מה- well being של הפרטנר שלך, ממילא ברור לך שהכל צריך להיעשות בהסכמתו ושעליך להשמר מלפגוע בו, גם בלי ראשי תיבות. אני לא מת על הטכניקליזציה הזו של אינטראקציה בין בני אדם. לא צריך ללמוד מונחים כדי לעשות בדסמ בטוח ובהסכמה, צריך פשוט להיות בנאדם. ואת זה, שום ראשי תיבות לא ילמדו אותך.

ראשי התיבות הם לא העיקר. יש לך אנשים שמתנערים מאחריות וקוראים לזה בדסמ. יש לא מעט אנשים שמשתמשים ב"מסיכה" של בדסמ כדי להיות מפלצות.
כשתשב ותדבר עם נשלט/ת שבורים שה"שולט" התעלל בהם כי אף אחד לא לימד אותם איך להגיד לא או להיפך לימד אותם שלהגיד לא זה לא בסדר אולי תבין שיש מטרה לכל החוקים.

אל תצא מתוך נקודת הנחה שכולם פה אנשים טובים ואחראיים.

נראה לי שאנחנו די מסכימים בסה"כ icon_smile.gif

עזבי אותך כן ssc לא ssc. הדבר העיקרי והיסודי שכל מי שמגיע לבדסמ צריך לדעת הוא שאותם כללים שהוא מכיר מהעולם "שבחוץ" בנוגע ליחסים בין בני אדם, לשכל ישר ולאחריות אישית תקפים גם פה. וזה אומר שאם "בחוץ" מצופה ממך להתחשב במי שאיתך ולכבד אותו - אז גם פה; ואם "בחוץ" מצופה ממך להפעיל שיקול דעת ולהיות אחראי לבחירות ולמעשים שלך - אז גם פה; ואם "בחוץ" אתה מצפה שינהגו בך בכבוד ובאכפתיות ויקשיבו לך - אז גם פה.

ברגע שמבינים את זה - ואני מסכים שזה שיעור חשוב שלא כל אחד שמגיע לפה מבין - השאר הוא או נגזרת של זה או שהוא הרבה פחות חשוב.
Nikka M​(שולטת)
Nikka M​(שולטת) • 23 ביוני 2021
אמ;לק ים של תגובות.

א) בתור קושרת אני יכולה להגיד לך שיש *הרבה* חבר'ה בקהילה שמסרבים ללמוד על בטיחות וקשירות חדשות כי הם בטוחים שהם יודעים הכל
ב) בהמשך ל(א), יש נטייה לישראלי הממוצע לחשוב שהוא הכי טוב במה שהוא עושה והוא יודע הכי טוב, זה גורר המון השלכות:
- החל מלפרסם פוסטים שקריים בפייסבוק על בדסמ, דינמיקה בדסמית, איך מגדירים שליטה, מה מסוכן (ובעצם הסאבטקסט - כלום לא מסוכן) וכו'
- לטעון שהם יודעים הכל כאשר הם לא מכירים אפילו את פלטורמת fetlife
- לא לדעת מה זה עבד, או טופ-בוטום, כי בעברית הכל מתורגם לשולט ונשלט, אין לך מושגים כמו primal, וDDLG זה חביב כי זה קינק מאוד פורנוגרפי .
- לטעון שבדסמ בלי סקס הוא לא בדסמ (כןכן), ולהדביק לבדסמ חובה של אינטרקציות מיניות בשביל שזה יהיה דינמיקת שליטה.

יחד עם כל אלה, ואני מכירה רשימה ארוכה של אנשים מהסוג הזה ^
יש הרבה אנשים חדשים ו-ותיקים בקהילה שמאוד מתעקשים להמשיך וללמוד, לקרוא ולדייק את ההגדרות שלהם בעיני עצמם ובעיני אחרים.
אני מאמינה שהדרך הכי טובה לפתח ולמנף אנשים כאלה היא לתת מקורות ידע לקריאה, לייצר שיח איכותי על שאלות בהגדרה דינמיקה, תחושות, אופן טיפול בספייס, ודברים בסיסיים כמו SSC RACK PRICK CNC וכדומה (שגם, לא הרבה אנשים מכירים)

אני אישית יכולה להגיד שאני משוועת לתגובות איכותיות, יש כמה אנשים בפייסבוק שלקרוא את התגובות שלהם זה תמיד תענוג ופותח לי חזית חדשה,
ומצד שני יש פוסטים שגורמים לי לרצות לדחוף מסמרים לעיניים.

זה לכאן ולכאן, אי אפשר להכליל, אבל כן, יש כאן טרנד (אולי זה טרנד עולמי של אגו)
הלן הדוב
הלן הדוב • 23 ביוני 2021
זאלופון כתב/ה:

עזבי אותך כן ssc לא ssc. הדבר העיקרי והיסודי שכל מי שמגיע לבדסמ צריך לדעת הוא שאותם כללים שהוא מכיר מהעולם "שבחוץ" בנוגע ליחסים בין בני אדם, לשכל ישר ולאחריות אישית תקפים גם פה. וזה אומר שאם "בחוץ" מצופה ממך להתחשב במי שאיתך ולכבד אותו - אז גם פה; ואם "בחוץ" מצופה ממך להפעיל שיקול דעת ולהיות אחראי לבחירות ולמעשים שלך - אז גם פה; ואם "בחוץ" אתה מצפה שינהגו בך בכבוד ובאכפתיות ויקשיבו לך - אז גם פה.

ברגע שמבינים את זה - ואני מסכים שזה שיעור חשוב שלא כל אחד שמגיע לפה מבין - השאר הוא או נגזרת של זה או שהוא הרבה פחות חשוב.

כן. לא חייבים להשתמש במושגים בשביל לעשות בדסמ נכון להיות בני אדם מכבדים. תודה.
הלן הדוב
הלן הדוב • 23 ביוני 2021
Nikka M כתב/ה:
אמ;לק ים של תגובות.

א) בתור קושרת אני יכולה להגיד לך שיש *הרבה* חבר'ה בקהילה שמסרבים ללמוד על בטיחות וקשירות חדשות כי הם בטוחים שהם יודעים הכל
ב) בהמשך ל(א), יש נטייה לישראלי הממוצע לחשוב שהוא הכי טוב במה שהוא עושה והוא יודע הכי טוב, זה גורר המון השלכות:
- החל מלפרסם פוסטים שקריים בפייסבוק על בדסמ, דינמיקה בדסמית, איך מגדירים שליטה, מה מסוכן (ובעצם הסאבטקסט - כלום לא מסוכן) וכו'
- לטעון שהם יודעים הכל כאשר הם לא מכירים אפילו את פלטורמת fetlife
- לא לדעת מה זה עבד, או טופ-בוטום, כי בעברית הכל מתורגם לשולט ונשלט, אין לך מושגים כמו primal, וDDLG זה חביב כי זה קינק מאוד פורנוגרפי .
- לטעון שבדסמ בלי סקס הוא לא בדסמ (כןכן), ולהדביק לבדסמ חובה של אינטרקציות מיניות בשביל שזה יהיה דינמיקת שליטה.

יחד עם כל אלה, ואני מכירה רשימה ארוכה של אנשים מהסוג הזה ^
יש הרבה אנשים חדשים ו-ותיקים בקהילה שמאוד מתעקשים להמשיך וללמוד, לקרוא ולדייק את ההגדרות שלהם בעיני עצמם ובעיני אחרים.
אני מאמינה שהדרך הכי טובה לפתח ולמנף אנשים כאלה היא לתת מקורות ידע לקריאה, לייצר שיח איכותי על שאלות בהגדרה דינמיקה, תחושות, אופן טיפול בספייס, ודברים בסיסיים כמו SSC RACK PRICK CNC וכדומה (שגם, לא הרבה אנשים מכירים)

אני אישית יכולה להגיד שאני משוועת לתגובות איכותיות, יש כמה אנשים בפייסבוק שלקרוא את התגובות שלהם זה תמיד תענוג ופותח לי חזית חדשה,
ומצד שני יש פוסטים שגורמים לי לרצות לדחוף מסמרים לעיניים.

זה לכאן ולכאן, אי אפשר להכליל, אבל כן, יש כאן טרנד (אולי זה טרנד עולמי של אגו)

תודה לך.

אחד הדברים שמוזרים לי פה בארץ זה היעדר המונחים שמוכרים לי כל כך. את הקטע של "בדסמ זה רק מין" שמעתי לא מעט והאמת שיצא לי לשוחח עם כמה (גברים ונשים) ולהסביר שלמרות הפורנו ושאר ירקות ישנם סשנים של בדסמ בלי מין והם מספקים לא מעט. אני מאוד אוהבת לנהל שיחות בנושא. מזה אגב הפוסט הזה התחיל בכלל. דיברתי נונ סטופ כמעט עם כמה אנשים מנוסים יותר ממני במאנצ' על כל *זה*

מקווה שהפוסט שלי לא כולל מסמרים.
Kitty frank
Kitty frank • 23 ביוני 2021
זאלופון כתב/ה:
הלן הדובה כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
SSC ו-RACK הם בסך הכל סיסמאות לאנשים שאוהבים כללים ומתן שמות לדברים.
זה לא שהם "שגויים", אבל הם גם לא יותר מראשי תיבות למה שהוא פשוט יחס אנושי בסיסי וסוף מעשה במחשבה תחילה.

אם אכפת לך מה- well being של הפרטנר שלך, ממילא ברור לך שהכל צריך להיעשות בהסכמתו ושעליך להשמר מלפגוע בו, גם בלי ראשי תיבות. אני לא מת על הטכניקליזציה הזו של אינטראקציה בין בני אדם. לא צריך ללמוד מונחים כדי לעשות בדסמ בטוח ובהסכמה, צריך פשוט להיות בנאדם. ואת זה, שום ראשי תיבות לא ילמדו אותך.

ראשי התיבות הם לא העיקר. יש לך אנשים שמתנערים מאחריות וקוראים לזה בדסמ. יש לא מעט אנשים שמשתמשים ב"מסיכה" של בדסמ כדי להיות מפלצות.
כשתשב ותדבר עם נשלט/ת שבורים שה"שולט" התעלל בהם כי אף אחד לא לימד אותם איך להגיד לא או להיפך לימד אותם שלהגיד לא זה לא בסדר אולי תבין שיש מטרה לכל החוקים.

אל תצא מתוך נקודת הנחה שכולם פה אנשים טובים ואחראיים.

אני דווקא ממש אוהבת את ראשי התיבות והמושגים.
אני מרגישה שבעולם ''שבחוץ'' אין כללי כבוד ברורים, וזה גורם לאנשים לאבד מכבודם. דווקא ההמשגה בעיני עוזרת ל'קולות המתנדנדים' ליפול על הצד החיובי ואולי אפילו ילמדו אותם משהו לחיים עצמם.

אתן דוגמא יקרה לליבי- מטבחים זה מקום עם שפה והתנהגות מזעזעת, מכוח האינרציה של חתולי הרחוב שבאים לעבוד במטבחים. לכן דווקא במטבחים, מקפידים מאוד על תודה ובבקשה. הלחץ כל-כך גדול, וזה מתבטא בטונים שאם לא תגיד 'בבקשה' אלפיים פעם, וסתם תבקש, מישהו יחשוב שהנחתת עליו פקודה וידפוק לך אגרוף. ראיתי חתולי רחוב תופסים קצת צורה של בני אדם, רק בזכות הנוקשות על כללי הנימוס במקום העבודה שלהם.

אני רוצה להאמין שמי שלא גדל בסביבה שהמשיגה לו כללי התנהגות מכבדים בגילאים הרכים, יוכל לתפוס אותם מאוחר יותר, ובשביל זה צריך המשגה.

אכפתיות- לצערי- צריכה המון המון כלים כדי להיהפך לכבוד. אפשר להיות גם אכפתי וגם פוגעני בו זמנית, ממש בקלות.
hrgiger
hrgiger • 23 ביוני 2021
לדיון הזה היה פוטנציאל טוב בעיני, אבל את כל כך בטוחה בצדקתך ומתנשאת שזה פשוט מיותר בעיני.
את רוצה שילמדו בדס"מ, אני מסכימה איתך, אבל זה לא בהכרח את הבדס"מ שלך, או את שלי.
והנה, גם אני גם מציעה לך ללמוד משהו, זה שמשהו נכון לך לא הופך את לנכון באופן אבסולוטי.
וכן, אני מזהה את ההתנשאות גם אצלי, אני נאקה שרואה דבשות.
-X-
-X-
-X- • 23 ביוני 2021
מכל מלמדיי השכלתי