|
|
לפני שעתיים •
22 במאי 2026
לפני שעתיים •
22 במאי 2026
Venus in Furs • 22 במאי 2026
|
|
|
|
|
לפני שעתיים •
22 במאי 2026
Re: דעתכם על ווק
לפני שעתיים •
22 במאי 2026
זאלופון(שולט) • 22 במאי 2026
► מילים מילים כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: ► מילים מילים כתב/ה: ► ברייה כתב/ה: ► מילים מילים כתב/ה: ► Cafe כתב/ה: פרופ' משה כהן אליה טוען שהומואים ולסביות נוטשים את הווק משלש סיבות:
1. יותר ויותר מסתבר שהווק הוא אנטי ליברלי. 2. הווק כורך הומואים ולסביות עם קווירים. 3. הווק גורר הומואים ולסביות למאבקי שמאל קיצוני שאינם ממין הענין. אשמח לשמוע את דעתכם בענין קישור: https://www.facebook.com/100006001336361/posts/3025051251038223/?app=fbl חלש. באופן כללי לא מומלץ ללמוד ממשה כהן אליה, הוא סוכן של שמרנות קורבנית ומפוחדת. הומואים ולסביות נוטשים את הווק כי הוא בגדול מאבקן של שכבות חלשות באוכלוסיה, והומואים ולסביות הרבה פחות חלשים משהיו בעבר, ולא זקוקים לדיבור הזה יותר. כמו שסאנה כתבה, בתחילת המאבק הציבורי גברים הומוסקסואלים עשו יד אחת עם נשים טרנסיות (חלקן גם שחורות, אז דאבל וואמי של טומאה) כי אלה היחידות שהיו מוכנות להיות בנות ברית שלהם. חלק מזה כלל להסתער על שוטרים ברחובות ולעשות מהומות כי זה המאבק שהיה צריך אז. היום גברים הומוסקסואלים – ובמידה פחותה נשים לסביות – עברו כמה משוכות לאורך הדרך, ובכזו מידה שבשלב זה להיות משויך לטרנסים אשכרה יעכב את ההתקדמות. אז רבים בוחרים לנטוש אותן במקום להושיט יד ולעזור להן להתקדם. התנהגות די גועלית אם תשאלו אותי, אבל אני גם לא הומו או לסבית אז לא יודע מה עובר להם בראש. מעליב. צמצמת מחלוקת פוליטית, זהותית ומוסרית מורכבת ל ״הם טיפסו בסולם ועכשיו בועטים במי שנשאר למטה״. לא תמיד ולא אצל כולם ולא הכל נסוב סביב מקום טוב ליד השולחן. הומואים ולסביות לא מתרחקים מטרנסים או מ״ווק״ כי הם שכחו מאיפה באו, אלא כי התנועה שאליה הם אמורים להשתייך פוליטית כבר לא מייצגת אותם. בבריטניה, למשל, יהודים או ישראלים להטבים מרגישים מנוכרים ממרחבים להטביים שמזוהים חזק עם קו פרופלסטיני או אנטי-ישראלי. הומוסקסואל יהודי לרוב לא יסכים לשנן סלוגן שקורא להשמדת ישראל ולעמוד תחת דגל שמורכב מצירוף בין דגל הגאווה לדגל חמאס. בישראל, הומוסקסואל ימני או ציוני, מסורתי, לאומי, יכול לא לרצות לצעוד תחת מסרים של מחנה פוליטי שהוא מתנגד לו. אם הוא מאמין שקיומה של מדינה יהודית הוא תנאי ביטחוני וקיומי, קשה לצפות ממנו להרגיש בבית בתנועה שמדברת בשפה שמבחינתו מערערת את זה. מדובר בהתנגדות עקרונית נגד סגנון דוגמטי, נגד סיסמאות פוליטיות מסוימות, נגד ערבוב כל המאבקים יחד ונגד תחושה שהתנועה דורשת נאמנות אידיאולוגית מלאה שאינה קשורה ישירות לזכויות להטב. לכן זה ממש לא ״הם כבר חזקים אז הם בוגדים בחלשים״. מדובר במחלוקת פוליטית, מוסרית וזהותית אמיתית. זהות מינית לא מחייבת חבילת דעות מלאה, ולא כל הומו או לסבית חייבים להרגיש מיוצגים על ידי השמאל הפרוגרסיבי, הקוויריות הרדיקלית, או כל עמדה שמוצמדת כיום לדגל הגאווה. אפשר לבקר חוסר סולידריות בלי להפוך הומואים ולסביות למטומטמים, אינטרסנטים או בוגדים. הם לא בוגדים במאבק, הם פשוט לא חושבים שלמאבק הזה יש זכות לדבר בשמם בכל התחומים. אני מצטער לשמוע שהעלבתי ובוודאי שזו לא היתה הכוונה שלי. מקריאת התגובה שלך, אני לא בטוח שחייבת להיות בינינו חוסר הסכמה, מלבד סביב המשפט האחרון השיפוטי שלי, המכריז שההתנהגות הזו גועלית בעיני. המשפט הזה הוא עדיין העמדה שלי, אבל אם נתעלם ממנו לרגע, וניקח כדוגמה את ההומוסקסואל היהודי או הציוני מהפוסט שלך, אני חושב שדי ברור שתיארת דוגמה רלוונטית למה שאני אומר. לפני שנות דור אחד, להומו ציוני או יהודי לא היתה אפשרות לחיות כציוני או יהודי. בוודאי שהם יכולים היו להיות כל דבר שרצו מבחינת רחשי ליבם, אבל לא היתה להם האפשרות להזדהות ככאלה ולקבל הכרה ותמיכה מהחברה שסביבם. קבוצת הציונים / יהודים היתה דוחה אותם אם היו יוצאים מהארון. כמעט כל הנתיבים להיות יהודי או ציוני טוב – שירות צבאי, קריירה, התארגנות פוליטית, קהילה דתית, הקמת משפחה – היו חסומים בפניהם. אפילו הורים לא בטוח שהיו נשארים להם הם היו יוצאים מהארון. למעשה, אם הולכים עוד כמה שנים אחורה, זה בכלל היה פשע בחוק הישראלי להיות הומו. היום המצב שונה, והוא כפי שאת מתארת: הומו ציוני בישראל או במדינה זרה כלשהי מוגן מספיק – בעיני החברה והחוק – על מנת להיות מחוץ לארון ולהזדהות כיהודי וציוני ולדרוש הכרה והגנה גם על בסיס הזהות הזו. זהו בדיוק מקום טוב יותר ליד השולחן, כפי שתיארת בעצמך. בעבר לא היו להם אופציות כאלה, והם נאלצו למצוא בני ברית איפה שיכלו, ולהיאבק באמצעים אחרים. היום המאבק הוא על חוקי פונדקאות, פעם זה היה כדי ששוטרים בכלל יקחו אותם ברצינות כשהם מתלוננים על אלימות ברחוב. אז כן, זה בדיוק כמו שאת מתארת. את מפספסת רק את זה שלפני חמש דקות בערך זה לא היה המצב, ואז, נשים טרנסיות הן בדיוק בנות הברית שהיו שם בשבילם. וזה שהיום *חלק* מהם מפנים את הגב להן ולאוכלוסיות פגיעות אחרות – ובכן לגבי זה אני מפנה אותך חזרה למשפט האחרון בתגובה המקורית שלי. "הפניית הגב" נעשתה הרבה לפני שלהומואים וללסביות היה מקום סביב השולחן. כבר בשנות ה-70 בחרו ארגונים מובילים כמו ה-HRC לנתק עצמם מן הקהילה הטרנסית, אם כדי להצטייר כנורמטיבים יותר ובכך לשפר את סיכויי מאבקם ואם משום שהמאבק שלהם אינו זהה למאבק הטרנסי ולעתים סותר אותו. הסתירה הזו היא סיבה מהותית ל"הפניית העורף", והיא סיבה הגיונית: מי שחש עצמו נפגע ממאבקו של הזולת לא יתמוך בו. דוגמה עדכנית מספקת דחיית הערעור של סאל גרובר, מייסדת אפליקציית ההיכרויות Giggle לנשים בלבד, על פסק הדין שניתן כנגדה בתיק עם השם המופלא Tickle vs. Giggle. גיגל נוסדה כמרחב בטוח לנשים, שבו הן חופשיות מהטרדות מצד גברים. נוכחות גברים נאסרה, בין אם הזדהו כאישה או כגבר. רוקסן טיקל, טרנסג'דרית, תבעה את גרובר בעוון אפליה, וניצחה. בעקבות התביעה נאלצה גרובר לסגור את האפליקציה, לשלם עשרות אלפי דולרים לטיקל כפיצויים, וכבונוס - לקבל אינספור איומי אונס ומוות. אפשר להניח שמשתמשות האפליקציה לשעבר אינן התומכות הנלהבות ביותר של המאבק הטרנסי, וסיבותיהן עמן. "נוכחות גברים נאסרה, בין אם הזדהו כאישה או כגבר" זה משפט המקבל מראש את העמדה הטרנספובית של גרובר. ברור שאני לא מקבל את הנחת המבוקש הזו. הקבלה או אי הקבלה שלך אינה משנה את העובדה שישנן נשים רבות, הטרוסקסואליות ולסביות, שאינן מעוניינות בגברים ביולוגיים במרחבים שלהן, לא משנה כיצד הללו מגדירים את עצמם. התעלמות מהמצוקה שלהן וכינויין בשמות גנאי כנראה לא יסייעו להעבירן צד או לעורר בהן אמפתיה. |
|
|
|
|
לפני שעתיים •
22 במאי 2026
לפני שעתיים •
22 במאי 2026
“Being exceptional isn’t revolutionary, it’s lonely. It separates you from your community. Who are you, really, without community? I have been held up consistently as a token, as the “right” kind of trans woman (educated, able-bodied, attractive, articulate, heteronormative). It promotes the delusion that because I “made it,” that level of success is easily accessible to all young trans women. Let’s be clear: It is not.”
“Frankly, I'm not responsible for other people's perceptions and what they consider real or fake. We must abolish the entitlement that deludes us into believing that we have the right to make assumptions about people's identities and project those assumptions onto their genders and bodies.” Janet Mock, Redefining Realness: My Path to Womanhood, Identity, Love & So Much More |
|
|
|
|
לפני שעה •
22 במאי 2026
Re: דעתכם על ווק
לפני שעה •
22 במאי 2026
Sunna סאנה(שולטת) • 22 במאי 2026
► זאלופון כתב/ה: הקבלה או אי הקבלה שלך אינה משנה את העובדה שישנן נשים רבות, הטרוסקסואליות ולסביות, שאינן מעוניינות בגברים ביולוגיים במרחבים שלהן, לא משנה כיצד הללו מגדירים את עצמם. התעלמות מהמצוקה שלהן וכינויין בשמות גנאי כנראה לא יסייעו להעבירן צד או לעורר בהן אמפתיה. בוא נבחין כאן שנייה משהו יש דבר כזה מגדר ויש דבר כזה מין אלו שני דברים שונים אתה אומר ״גבר ביולוגי״ ומתכוון למין, זכר. בל נשכח גם שיש אנשים אינטרסקס בעולם, שהמופע של אינטרסקס יכול להיות נקבי או זכרי או שניהם באותו הזמן, והכל תלוי באופן בו הכרומוזום ישפיע. הסיבה שהתביעה הזאת היא מורכבת אבל יש בה גם שורש של צדק היא שאנחנו לא יכולים להתחיל לקבוע גבול בו נשים הן נשים, כי תמיד יהיו מקרים יוצאי דופן. יש נשים שגילו אחרי שנים שבעצם יש להן ביצים בנוסף לביציות יש נשים שנולדות ללא רחם, יש אנשים שהם אינטרסקס ובעת הלידה מבקשים מההורים לבחור את המין, ושנים אחר כך האדם אומר שהוא מרגיש בכלל אחר לגמרי. בין 1-4% מהאוכלוסייה הם אינטרסקס ורובם בכלל לא יודעים או יודעות, אבל זה מספר לנו שמין (ובתוך זה גם מגדר) זה יותר מורכב מאשר רק גבר ביולוגי ואישה ביולוגית. בנוגע לאיומים באונס, מוות וכל דבר כזה, ברור שאיומים באלימות ואלימות מינית לא מתקבלים ולא בסדר מאף צד של המתרס |
|
|
|
|
לפני 40 דקות •
22 במאי 2026
לפני 40 דקות •
22 במאי 2026
מעניין לעניין באותו עניין
https://www.theguardian.com/world/2026/may/22/flotilla-video-ben-gvir-template-televised-abuse-honed-palestinians |
|
|