ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אנשים שלא טורחים לקרוא פרופיל לפני שהם שולחים הודעה

dommixxx​(קינקי)
לפני 18 שעות • 23 בספט׳ 2026
dommixxx​(קינקי) • 23 בספט׳ 2026
סנטוריון כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

תמיד חשבתי שבכל נושא הגבולות *את* זו שצריכה להחליט אם מתאים *לך* להרחיב את הגבולות *שלך*

מעניין איך זה עובד בסשן עם נשלטים כל עניין הגבולות.
הם פשוט לא מבינים שהם רוצים לוותר על הגבולות שלהם? וכבר היו מקרים נשלטים *בחרו* להרחיב את הגבולות *שלהם*....
אז למה שלא ננסה?

האם את משווה הודעה שמישהו שולח לך בכלוב על אף שורה שרשמת בפרופיל לניסיון אונס של נשלט שאת מחליטה "להרחיב את גבולותיו"? מנסה להבין את האנלוגיה. פרופורציה היא בכל זאת שיקול בטיעון ... (אם השאלה הייתה "למה אנשים לפעמים חוצים את הכביש במעבר חצייה?" ומישהו היה עונה "כי לפעמים הם רוצים להגיע לצד השני", האם גם אז היית טוענת טענה נגדית שלפעמים את רוצה להגיע עם האוטו שלך עד לפתח הסופרפארם ולכן זה נותן לך הרשאה לעלות על המדרכה ולדרוס שלוש זקנות?)

אבל ניחא. אני עדיין חושב שהצדק איתי, וזה תלוי בסיטואציה, באופן הפניה, בקונטקסט. תני לי לנסות לתת לך אנלוגיה קצת יותר פרופורציונלית: כשאני מחפש עובד (לא לבלבל עם "עבד") - לא משנה לאיזה תפקיד כרגע - ומפרסם רשימת דרישות, ולמשל אני רושם "דרוש תואר ראשון בסוציולוגיה", ומישהי מחליטה לפנות אלי כי היא מרגישה שהיא מאד תתאים למשרה למרות שאין לה תואר ראשון בסוציולוגיה אבל יש לה למשל תואר באנתרופולוגיה, היא עדיין יכולה לפנות בצורה מנומקת וחדה, לספר סיפור אישי, לשכנע, להסביר מדוע היא מתאימה. כמישהו שקיבל הרבה דואר זבל בעבר אני יודע לזהות פניה שבולטת מעל לרעש, אחת רהוטה עם עומק שמעידה שמי שמאחוריה השקיע מאמץ ומחשבה.

במאמר מוסגר, העובד הכי טוב שהיה לי אי פעם היה בדיוק כזה. אחד שכשכתב לי בפעם הראשונה עמדתי לזרוק מכל המדרגות כי הוא לא עמד ברשימת הדרישות שלי, אבל הוא כתב מפורט ויפה ולקחתי עליו צ'אנס, והתברר בדיעבד כאדם המוצלח והחכם ביותר שעבד תחתי בפער גדול.

הן ייתכווחו איתך וייצאו טהרניות בלי להבין אותך כי הן אף פעם לא היו צריכות להתגמש בעצמן בנושאים האלה.

היחס ביקוש-היצע של נשים גברים כל כך מוטה לטובתן שיש להן את ה"פרווילגיה" לא להבין את היכולת להראות גמישות. מבחינתן למה להתגמש כשיש עוד אלף כמוך בתור?

אבל אם הן היו נואשות לעבודה למשל תאמין לי שהן היו שולחות את הקורות חיים למשרות גם שהן "לא בגבולות" כמו שרשמת.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 18 שעות • 23 בספט׳ 2026
Bluecollar כתב/ה:

אני לא עובדת בזה. לא משלמים לי כסף למיין פניות.
מלבד זאת, כאן מדובר ב"לא".
ב"לא" מקבלים אנשים ש...
אז אם אתה ברשימת הלא, אז לא תוכל. תקרא כל מכרז בנושא או משרה ציבורית

וכמובן מה שברייה אמרה

לציבור הניגשים למכרז יש זכות חוקית להגיש בקשה להבהרות על תנאי הסף ואף להביא לשינוי שלהם או לפסילתם. לא נראה לי שזו האנלוגיה שחפשת.
dommixxx​(קינקי)
לפני 17 שעות • 23 בספט׳ 2026
dommixxx​(קינקי) • 23 בספט׳ 2026
מתחשק לי לפתוח פוסט "זוגות מאושרים שהיא סרבה לך בפעם הראשונה אבל המשכת להתעקש והיא נתנה לך צ'אנס".

כדי שתראו איך זה עובד במציאות
פישוטו
לפני 17 שעות • 23 בספט׳ 2026
פישוטו • 23 בספט׳ 2026
dommixxx כתב/ה:
מתחשק לי לפתוח פוסט "זוגות מאושרים שהיא סרבה לך בפעם הראשונה אבל המשכת להתעקש והיא נתנה לך צ'אנס".

כדי שתראו איך זה עובד במציאות

The good old -
"בהתחלה לא רציתי את סבא שלך, אבל אחרי שהוא חטף אותי והעביר אותי יבשת התאהבתי."
צביטה בלב
לפני 15 שעות • 23 בספט׳ 2026

בוא נניח...

צביטה בלב • 23 בספט׳ 2026
Sea of Tranquility כתב/ה:
למה לשפוט אותם לרעה, אולי הם פשוט לא יודעים לקרוא

אני זורמת עם מה שכתבת, 'הם פשוט לא יודעים לקרוא' - אז מה הם עושים באתר וירטואלי שככזה מסתמך על קריאה וכתיבה?
אין לי בעיה להגן על עוולות שנעשות שלא בכוונה, זו לא אחת מהן!
אין כאן תמימות ולא חוסר ידיעת הקריאה או הכתיבה - כפי שציינו קודם לכן יש שני גורמים עיקריים לתופעה:
האחת - ניסיון שלהם לא משנה מה והאם מתאים או לא מתאים לצד השני. מעין מחשבה זדונית אולי אתפוס אותם בחולשתם ואצליח. זו לא סתם הצלחה שלהם זו הצלחה שלהם על חשבון החולשה של האחר שאותה לראות עיניהם - זיהו.
השניה- שוב ציינו זאת כאן, החשיבה מה-ז או מהמוח הקטן שלא מפסיק לשלוט בהם ובמעשיהם.

הכלוב אינו פלסטר לכל מי שרוצה להתבהם. הכלוב לפחות ממה שאני הכרתי בעבר, כמו גם לאחר שנים של קריאה וחקירה של הבדסם - הוא לא מה שמנסים
להראות באתר כיום.
זה שאנשים נמצאים באתר לא עושה אותם ביי דפינישן , שטופי זימה ללא יכולת שליטה ביצרם וככאלה לא עושה אותם לא שייכים לקהילה(תת-תרבות).
יש תרחיש, אולי נעשה כאן במהלך השנים מעין טרנספורמציה טבעית בהתאמה לתרבות הקיימת מחוץ לכלוב. אין זה נותן לתופעה הבזויה של פנייה לא מתאימה ממישהו
שכל מחשבתו בכלל נתונה לאזור חלציו ותו לא - אין לו באמת עניין להכרות משמעותית או מעמיקה.

ובנימה אופטימית - אני מודה לכלובי שכל פעם ממציא פיצ'ר חדש עבורנו בקהילה על מנת להצליח לנהל את עצמנו כאן מול כל מיני פושטי עור שואבי מים וחוטבי עצים.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 15 שעות • 23 בספט׳ 2026
יש פיצ'ר חדש בתיבת ההודעות שמציג ליד ניקים חדשים כמה זמן עבר מאז שהם הצטרפו ועד שההודעה שלהם נחתה בתיבת ההודעות שלי. בגל הפניות החדש הכיתוב "הצטרף היום" מככב, מה שהבהיר לי שנודבתי לוועדת קבלת הפנים של הכלוב.

מההתנסות שלי, אנשים חדשים לא קוראים פרופיל כשהם פונים. הם לא עושים את זה במזיד, הם פשוט לא מודעים לחוקי הפורמט.
כשאני מסבירה להם שחשוב להסתכל בפרופיל לפני הפניה כדי שלא יחסמו אותם או יתעלמו מהם, הם מכירים תודה על ההסבר וההדרכה. אולי באמת יש סיבה לאופטימיות.
Sea of Tranquility​(שולט)חשבון מאומת
Sea of Tranquility​(שולט)חשבון מאומת
לפני 14 שעות • 23 בספט׳ 2026

Re: בוא נניח...

Sea of Tranquility​(שולט)חשבון מאומת • 23 בספט׳ 2026
צביטה בלב כתב/ה:

אני זורמת עם מה שכתבת, 'הם פשוט לא יודעים לקרוא' - אז מה הם עושים באתר וירטואלי שככזה מסתמך על קריאה וכתיבה?

יקירתי, זה נכתב בהומור, הרי מי שלא יודע לקרוא גם לא יודע לכתוב, ולכן לא רלוונטי לדיון...
הפואנטה הייתה שלכתוב הודעה בלי לקרוא בכלל את הפרופיל (לרוב זה די שקוף) זה מעשה לא רק חסר רגישות, אלא גם מעשה מטופש וחסר תוחלת, מבחינת "תפסת מרובה, לא תפסת מאומה".
Kitty frank
Kitty frank • 23 בספט׳ 2026
אם אנשים רוצים להתנהג כמו בוטים, מה אכפת לכם? פשוט תחזירו באותו מטבע, תלחצו ''דלג'' כמו על פרסומו ביוטיוב ותמשיכו הלאה בחייכם לפיצ'ים שבגללם אתם באתר. אני לא מבינה את הצורך לחנך אותם או להתעסק בהם בכלל. גם כל איש שנדחף לנתיב שלכם מעסיק אתכם באותו אופן?
צביטה בלב

Re: בוא נניח...

צביטה בלב • 23 בספט׳ 2026
צביטה בלב כתב/ה:

יקירתי, זה נכתב בהומור, הרי מי שלא יודע לקרוא גם לא יודע לכתוב, ולכן לא רלוונטי לדיון...
הפואנטה הייתה שלכתוב הודעה בלי לקרוא בכלל את הפרופיל (לרוב זה די שקוף) זה מעשה לא רק חסר רגישות, אלא גם מעשה מטופש וחסר תוחלת, מבחינת "תפסת מרובה, לא תפסת מאומה".

אההה, נו שוין, לא היית חד מספיק וברור מספיק בציניותך. 🤣😈