סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הפגנת כח להטבית

כסופתשיער
לפני 6 שנים • 24 ביולי 2018
כסופתשיער • 24 ביולי 2018
ArchAngel כתב/ה:
חוסר תמיכה בפונדקאות לא ולנטרית =/= חוסר תמיכה בזכות להורות.
כמובן שיש הומופובים שתופסים על זה טרמפ ופתאום מעמידי פני אכפתיים כלפי נשים (שזה מה שפותח השרשור עושה כאן), אבל ביקורת כלפי פונדקאות עצמה, בייחוד כשלא מתייחסים רק לליגטימיות של ההומואים להשתמש בה אלא גם לסטרייטים, היא לא מסר שאסור להומואים להיות הורים בכלל.
שהרי יש עוד דרכים שבהם הומואים יכולים להיות הורים מלבד פונדקאות בשכר (ולא כוללים לכפות על עצמם יחסי מין עם אישה, למתחכמים): אימוץ, פונדקאות ולנטרית, הורות משותפת דרך הפריית מבחנה וכו'...
מה שאני מסכימה איתו בנוגע למחאת הפונדקאות הוא שזה בהחלט לא הוגן שהחוק מאפשר את זה לסטרייטים אך לא מאפשר להומואים, חוסר השיווין הזה הוא בהחלט אפליה.

לא ברור מהיכן נובעת העוינות שאת מפגינה כלפיי.
לכנות אותי "הומופוב" בגלל שאני מתנגד לחוק הפונדקאות זו אלימות מילולית וגם טיפשות מוחלטת לאור העובדה שאני מתנגד לחוק באופן גורף ומציע לגברים יחידנים,הומואים וסטרייטים כאחד ,לפנות לערוצים אחרים,כמו אימוץ למשל.
בכוח המוח​(שולטת)
בכוח המוח​(שולטת) • 24 ביולי 2018
לניה, למיטב ידיעתי ההליך הרפואי הנוגע לפונדקאות והמאושר ע״י המדינה, ממומן על ידיה, ולהבנתי מדובר בהוצאה של מאות אלפי שקלים בממוצע. בלי קשר, ישנן הוצאות נוספות, לרבות תשלום לאם הפונדקאית, אבל תקני אותי אם המידע שבידי שגוי.
מכל מקום, אם לא מדובר בעניין תקציבי, למה שהמדינה תתנגד? רעיונית? הרי ניתן לבצע הליך כזה במדינות אחרות.
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
בכוח המוח (כרגיל, אי אפשר לצטט תגובה אחרונה),
אני לא יודע את התשובה על עניין התקצוב.
אבל למה ישראל מתנגדת לילדים לגייז? דת? בנט והחרדים? חסרים אנשים שמשוכנעים שגייז לא יכולים להיות הורים טובים?
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 24 ביולי 2018
כסופתשיער כתב/ה:

לא ברור מהיכן נובעת העוינות שאת מפגינה כלפיי.
לכנות אותי "הומופוב" בגלל שאני מתנגד לחוק הפונדקאות זו אלימות מילולית וגם טיפשות מוחלטת לאור העובדה שאני מתנגד לחוק באופן גורף ומציע לגברים יחידנים,הומואים וסטרייטים כאחד ,לפנות לערוצים אחרים,כמו אימוץ למשל.

זה ממש לא איך שהתנסחת בהודעה הפותחת שלך.
אני לא אמורה לנחש שזה מה שאתה חושב, כשהפוסט שלך מלא ביקורת שמופנת אך ורק כלפי הגטימציה של לה"טבים להשתמש בפונדקאות, מבלי להתייחס לסטרייטים.
וכשאתה בוחר להתנסח עם משפטים כמו "רואים את זה בכל פעם שאיזה איש ציבור או ידוען פולט משהו נגד זכויות להטבים או שאיזה טרנסגנדר חוטף מכות בויכוח על תור בסופר" כאילו איך הם מעזים לדרוש שלא יחטיפו להם מכות במרחב הציבורי, זה מה שבאמת עוין כאן.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי יול' 24, 2018 7:52 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Lanya Colson
Lanya Colson • 24 ביולי 2018
בכוח המוח כתב/ה:
לניה, למיטב ידיעתי ההליך הרפואי הנוגע לפונדקאות והמאושר ע״י המדינה, ממומן על ידיה, ולהבנתי מדובר בהוצאה של מאות אלפי שקלים בממוצע. בלי קשר, ישנן הוצאות נוספות, לרבות תשלום לאם הפונדקאית, אבל תקני אותי אם המידע שבידי שגוי.
מכל מקום, אם לא מדובר בעניין תקציבי, למה שהמדינה תתנגד? רעיונית? הרי ניתן לבצע הליך כזה במדינות אחרות.

בטח שזו התנגדות רעיונית
לא עקבת אחרי כל ההתבטאויות לגבי משפחה יהודית, ומה טבעי ומה לא טבעי...?
יעל גרמן התכוונה להעביר את התיקון לחוק הפונדקאות כך שיכולל גברים ב2014, ואז הגיע ליצמן ושינה את טיוטת החוק.
זה אידיאולוגי לחלוטין וזה קשור למי המדינה הזאת חושבת שתפקידה לאפשר לו להביא ילדים, ולמי לא.
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
בואו נשאל אחרת. פונדקאות קיימת בישראל. לא ראיתי מחאות נגדה, לא ראיתי דיונים אינטרנטיים זועמים לביטולה.
ופתאום, הפלא ופלא, כולם התעוררו. התעוררו בגלל כסף. התעוררו בגלל פמיניזם. התעוררו בגלל ניצול של נשים ממעמד נמוך. התעוררו בגלל שחשוב לאמץ, יותר מאשר פונדקאות.
זה מקרי לחלוטין שזה קרה דווקא עכשיו, דווקא בתיקון לחוק שיאפשר את זה גם לגברים, ומכאן שלזוגות חד-מיניים. באמת, אופס כזה.

או שלא
בכוח המוח​(שולטת)
לניה, הומוסקסואלים מביאים ילדים כבר שנים ארוכות בהורות משותפת, ואף אחד, למיטב ידיעתי לא מנסה לשנות את זה, או למנוע את זה. מהידיעה שלי, המדינה מממנת את ההליך הרפואי הנוגע לפונדקאות, ומשכך קובעת את הפרמטרים של הזכאים להכנס בגדרי ההליך הממומן.
בכוח המוח​(שולטת)
דרקן, מבאס אותי לא פחות ממך שמישהו חושב שגייז לא יכולים להיות הורים טובים, או שהם לא יכולים להיות משפחה. אבל בסופו של דבר זה בסך הכל כן עניין תקציבי, כי לא נמנע מגייז לבצע הליך פונדקאות בחול, זה פשוט יותר יקר כי זה לא מסובסד.
Skaro​(שולט)
Skaro​(שולט) • 24 ביולי 2018
אני לא מבין את הטענה כי המדינה מחליטה מי כן יביא ילדים לעולם ומי לא.
הומואים ולסביות אינם יכולים להביא ילדים לעולם וזאת עובדה.
גם בפונדקאות הילד יהיה שייך לאם הביולוגית ולאב הביולוגי. לבן זוג של האב הביולוגי אין שום זכויות על הילד.
כי הוא לא הילד שלו ובחיים לא יהיה שייך לו.
בפונדקאות של זוג נורמטיבי בו האישה אינה יכולה לשאת ילד, נלקחת הביצית של האישה והזרע של הגבר מתבצעת הפרייה מלאכותית
והאישה הפונדקאית בסה"כ משמשת בתור רחם לתינוק בשביל שהוא יוולד.

חלאס להפיל את הבעיות שלכם על הממשלה.
זה מעוות כמו שזה עכשיו בלי שתנסו לעשות את זה נורמטיבי.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 24 ביולי 2018
לפי ההגיון שלך, skaro, ילדים מאומצים הם פיקציה.
כי אצל סטרייטים אתה ממש לא חייב להיות האבא או האמא הביולוגי/ת של הילד בשביל שהוא יחשב שלך בפני החוק עם על הזכויות והחובות שבאות עם כך.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי יול' 24, 2018 8:22 pm, סך-הכל נערך פעם אחת