|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 14 באפר׳ 2025
► אליפסה כתב/ה: לוטוס, זאלופון, מסטר ברוס, טיצ׳ר וכל השאר... אתם לא מרגישים איזשהו "איכס" ביחס למשחקים כאלו? מה הייתם אומרים אם המשחקים הבאים היו קיימים (ואולי הם כבר קיימים ואני רק לא מעודכנת): סימולציה של ה7 באוקטובר, כשהמטרה היא לפלוש לישראל ולרצוח כמה שיותר יהודים, לאנוס ולבזוז? משחק שבו אונסים ילדים? משחק שבו רוצחים את ראש ממשלת ישראל ורעיתו? משחק שבו עולים עם די-9 על בית המשפט העליון? משחק שבו עושים רצח עם לאוכלוסיה האזרחית בעזה? גם אם אלו פשוט משחקי פנטזיה, ואין בהם שום פשע, אתם לא מרגישים שיש בהם משהו רקוב וטמא? לא הייתם רוצים להילחם על חברה שאין בה משחקים כאלו? בראי הזמן מישהו עוד עשוי לעשות משחק מלחמה על המלחמה הזו. אם מנתקים את הרגש הלאומי, יש לה את כל הרכיבים שנדרשים כדי לייצר משחק מלחמה מעניין ברמות. לנו אין סנטימנט ישיר למלחמת ויאטנם או קוריאה ואנחנו סבבה לגמרי עם לטבוח בגרמנים. אבל גם שם מדובר על פצעים של אומה שתורגמו למשחק מחשב, ופתאום זה נורא פשוט לפוצץ ראש במקש. האם אשחק במשחק כזה? לא יודעת. תלוי מי יהיה המפתח (כדי לא לתרום לטרור ביי פרוקסי), איזה צד אני יכולה לשחק וכמה טוב הוא יהיה. אגב, בלא מעט משחקי מחשב רצחנו ראשי ממשלה, מלכים, דיקטטורים, גנרלים וכדומה. חלק מהעלילה כשרוצים להגיע לעמדת כח. הסבירות שיפתחו משחק שבו מתנקשים בראש ממשלת ישראל נמוכה, ואם כן - לא בטוחה שאפסול. יש לי הנחה סבירה שזה לא הורוקרוקס וזה לא יהרוג אותו במציאות |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
ArchAngel(שולטת) • 14 באפר׳ 2025
אני גיימרית, שיחקתי ב GTA, שיחקתי גם ב Wolfenstein שבו בסוף הורגים את היטלר.
באף משחק אלים מיינסטרימי המטרה היא לא לענות אף אחד, ב GTA שבו זה בסדר לדרוס דמות של זקנה זאת לא המטרה של המשחק אלא משהו שקורה לך תוך כדי מרדף משטרתי, או תוך כדי נהיגה פרועה. לא מתמקדים בה, בסבל שלה, כשהיא מתה היא פשוט נופלת וזאת לא הפואנטה. אפילו במשחק שבו הורגים דמות רעה כמו היטלר המטרה היא לא לגרום לו לכמה שיותר סבל והשפלה, פשוט להרוג את הרע. לא כל משחק מחשב עם אלמנטים של אלימות הופך אנשים לאלימים, אבל יש משחקי מחשב שהם פרופגנדה אלימה שנועדה להפוך אנשים לאלימים. משחקים של פלישה לישראל כשהמטרה לרצוח כמה שיותר יהודים? לא צריך לדמיין, ארגוני טרור כבר פיתחו את זה, ואנחנו מכירים את התוצאה. אנחנו יודעים שחלק בלתי מבוטל מהטבח בשביעי לאוקטובר היה מורכב גם מקטינים, ואנחנו יודעים שבמערכת החינוך שלהם המשחקים בחצר בית הספר ובמחשב היו כאלו שנרמלו את זה. ולפני שתגידו שזה תוצאה של משהו מערכתי יותר מרק משחק מחשב- אז היו מקרים של טרור בודדים ששאף השראה ממשחקי מחשב. של בני מהגרים שנולדו באירופה, שעל פניו קיבלו חינוך טוב ולא של החמאס. אז למרות ההיתממות שאין קשר, דווקא יש. ילדים ונוער מאוד מושפעים ממשחקי מחשב, וגם מבוגרים שמאוד דחויים מהחברה ואין להם למה להשאוות. לנו זה נראה טיפשי, כולה משחק, כולה פיקסלים, עבורם זה לא. כשאני הייתי נערה בת 18 שכבר יודעת להפעיל שיקול דעת, בנות הדודות שלי היו בנות 11, הן ראו אותי משחקת ב Assassin's creed ובגלל שזה נראה מגניב לטפס על בניינים וכמו הדמות וחסר סיכון כמו במשחק, הן ניסו ואחת שברה את הרגל. הייתה סיבה שהמשחק הזה הוגבל למבוגרים. הייתה תקופה שהסדרה "הבורר" הייתה פופולרית, וילדים היו חיים בסרט שהם במאפיה והיו סוחטים אחרים בהשראת הסדרה. לא ילד בריון אחד או שניים, קבוצות על גבי קבוצות שכולם אמרו שזה מגניב בגלל הדמות של ברוך אסולין ואבי הטחול. לא עניין אותם שזה שחקנים, בכאילו, פיקסלים על המסך. זה המסר שהם הפנימו כשעשו מארגוני פשע משהו מגניב ונערץ שמזדהים איתו. אז משחק על אונס יעשה אפקט דומה, וזה יהיה יותר חמור מלתת לחבר מכות, לקפוץ מבניין או לקחת ממישהו את הכסף שלו לכריך בקיוסק. זה יהיה אונס, אונס שהפך למגניב. זה פשוט לא שווה את זה בשם "חופש הביטוי"- חופש לבטא מה בדיוק? יש הבדל בין פוסט קינקי בבלוג במרחב קינקי מול קהל ספציפי שמבין עניין, לבין להפוך את למשהו מסחרי שכל ילד יכול להוריד למחשב אפילו בטעות כשהוא גולש בסטים ובכלל רצה להוריד משהו תמים. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני אפר' 14, 2025 9:38 am, סך-הכל נערך 4 פעמים |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
שוסי • 14 באפר׳ 2025
► כרוב קייל כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: ► כרוב קייל כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: ► כרוב קייל כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: ► כרוב קייל כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: טוב רגע, מישהו שיחק ויכול לומר אם שווה משהו? שווה מה? שווה לשחק. עבור בן אדם בוגר שבלאו הכי יש לו פנטזיות אונס ויישומן על דמויות ממוחשבות הוא מהדרכים היותר בריאות להוציא אותן לפועל. אם כחלק מהפנטזיה אתה מעוניין לאנוס את אמא שלך, כנראה ש"שווה". חוץ מזה שיש הבדל, בין הפנטזיה, למימוש שלה, ובין לצפות באונס. מחרמן אותך לצפות באונס? בתור מישהי עם פנטזיית אונס, זה ממש לא אותו דבר לצפות באונס אמתי, לעומת לפנטז. גם כשהוא דיגיטלי. ויש אנשים שממשים את הפנטזיה, בדרכים בריאות מאוד דווקא, ברצון הדדי וכיף גדול. לא צפיתי באונס. לו הייתי צופה, הייתי עושה כל שביכולתי כדי להפסיק אותו, כמו שמצופה מכל אדם. כן צפיתי בסצנות אונס. מחרמן רצח. הסצנה ב-irreversible? רק על זה מוניקה בלוצ'י היתה צריכה לקבל אוסקר. מה לא בריא במימוש הפנטזיה באופן שבו הקורבנות היחידים הם פיקסלים על המסך? זה אפילו יותר סטרילי מ-CNC. נכון, בניגוד ל-CNC אין הסכמה (שכמובן גורעת מאלמנט ה"אונס" בפנטזיית האונס, למרות שאם מדובר בהסכמה מקונפלקטת זה עדיין יאמי לגמרי). אבל הסכמה רלוונטית לבני אדם, לא לדמויות במשחקי מחשב, ובתקווה אנחנו אנשים בוגרים שיודעים את ההבדל. הדברים הנוראים שעשיתי לדמויות במשחקי מחשב יכולים להכניס אותי לא רק לכלא לשארית ימיי אלא גם לכל שבעת מדורי הגיהנום. במציאות אני דווקא מאד נחמד. התכוונתי בין היתר לסצנות אונס. מאוד רוצה לא לעשות קינק שיימינג אבל גם אני בתור מישהי עם פנטזיית אונס, לא מסוגלת להתחרמן מסצנות אונס. הקונטקסט כל כך שונה, אולי זה שיח אחר. אבל יאללה נכנסנו. אז אם אתה אומר שהיא הייתה אמורה לזכות באוסקר מרוב כמה שזה היה מציאותי, מה מחרמן בזה? שוב גם אני שותפה לפנטזיה והכל, נחרדת מסצנות אונס בסרטים. יש הבדל. משמעותי בין הפנטזיה שבראש שלי, שכן היא מאוד ברוטלית אבל יש את הרצון שלי שהוא ידוע, לעומת צפייה באונס, גם כשמדובר בשחקנים וזה לא אמתי. מניחה שאתה נחמד סך הכל. פשוט למה שתרצה, גם בתור בן אדם עם הפטיש/ קינק הזה לשחק במשחק כזה שהמטרה שלו זה לאנוס נשים כי שוב יש הבדל בין לרצות לאנוס, לבין לרצות לאנוס בכאילו. וגם לא בכאילו אבל עם רצון הדדי. למה שארצה? כי זה מחרמן אותי. למה זה מחרמן אותי למרות שזה פסול? אין לי מושג. זו לא בחירה שלי. אני יכול לבחור רק מה אעשה עם הנסיבות הללו, ומה שאני בוחר לעשות זה להתחרמן באופן שלא פוגע באיש. בשנותיי בקהילת הבדסמ הבחנתי שיש בינינו כאלה שמתחרמנים רק מאקטים אלימים שמבוצעים בהסכמה בעוד אחרים מתחרמנים יותר - בפנטזיה - דווקא כשאין הסכמה, אבל מבינים שבמציאות הסכמה היא הכרחית. מניח שאת נמנית על הסוג הראשון ואני על הסוג השני. בעיניי אין בעיה עם אף אחד מהסוגים, הראשון איננו "בכאילו" והשני איננו בלתי מוסרי. לכל אחד מתאים משהו אחר, והמוסריות שלנו אינה נקבעת לפי מה שמושך אותנו אלא לפי הבחירות שאנחנו עושים. אם אתה מתחרמן מצפייה באונס, דיגיטלי או לא דיגיטלי, בסרט או בסדרת טלויזיה, כשהם שחקנים,זה עדיין לא מוסרי. פנטזיית אונס, יכולה לדבר על עצמי בלי להכליל, היא פנטזיה ללא הסכמה. יש רצון, זה שונה מהסכמה. גם גברים שיש להם פנטזיית אונס מרגישים רע על זה, ובצדק. לא הייתי רוצה לממש את הפנטזיה הזו עם מישהו שאומר"it is what it is" ואין לו נקיפות מצפון לגבי זה. בכל זאת זאת פנטזיית אונס. ואם לך אין, יש לך בעיה וזה לא קינק שיימינג. זה לא מוסרי להתחרמן מצפייה באונס. לפחות בלי נקיפות מצפון או משהו. ואני חושבת שההבדל בפנטזיה לבין צפייה, היא שבצפייה באונס, דיגיטלי או של שחקנים, זה קורה למישהי אחרת, לא לי, דבר ראשון, דבר שני, בפנטזיה, אני חרמנית, ואין הסכמה אבל יש את הרצון שלי. כשאני צופה במישהי נאנסת לדוגמא בסצנה בסרט, גם כשזו שחקנית, אני יודעת שהדמות סובלת ולא חרמנית, היא לא רוצה להיות שם וזה כואב לצפות בזה. זה הכל חח מה. ממתי פנטזיות אמורות להיות מוסריות? |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
זאלופון(שולט) • 14 באפר׳ 2025
► אליפסה כתב/ה: עדיין אין לי עמדה חד משמעית בנושא, יש פה תחום אפור בעיני.
אני מקבלת את הטענה שאי אפשר לאנוס פיקסלים. משחק מחשב שייך למרחב הפנטזיה, ואין שום פשע בפנטזיה. גם כל כך הרבה פנטזיות בכלוב מתכתבות עם "אונס" שקשה לי להבין את הצדקנות. אני גם מוכנה לקבל את הטענה שמשחקים כאלו לא בדיוק מעודדים אונס. ואני גם מוכנה ללכת רחוק יותר, אפילו אם היה מתברר שיש למשחק השפעה שלילית על אנשים מסויימים, זו לא היתה סיבה לאסור על המשחק. אנחנו לא אוסרים על מכירה של אלכוהול בגלל שיש כאלו שמתמכרים בקלות וחייהם נפגעים. אבל יש פה צד נוסף. מוסר לא קשור רק בתועלת. (קיטי פרנק התייחסה לזה). יש מוסר שהוא רוחני יותר, שהוא קשור בניקיון אישי וקהילתי. מוסר שעומד בפני עצמו. זה מוסר שאומר, בואו נשמור על טוהר מסויים ולא נזין את עצמנו בכל טומאה "שאינה פוגעת באף אחד", לדעת שיש אנשים שמשחקים במשחקים כאלו עושה לי לא טוב בבטן. אני יודעת שזו טיפה בים, אבל הייתי מעדיפה שלא יהיו משחקים כאלו בעולם. זה מרגיש לי רקוב. לוטוס, זאלופון, מסטר ברוס, טיצ׳ר וכל השאר... אתם לא מרגישים איזשהו "איכס" ביחס למשחקים כאלו? מה הייתם אומרים אם המשחקים הבאים היו קיימים (ואולי הם כבר קיימים ואני רק לא מעודכנת): סימולציה של ה7 באוקטובר, כשהמטרה היא לפלוש לישראל ולרצוח כמה שיותר יהודים, לאנוס ולבזוז? משחק שבו אונסים ילדים? משחק שבו רוצחים את ראש ממשלת ישראל ורעיתו? משחק שבו עולים עם די-9 על בית המשפט העליון? משחק שבו עושים רצח עם לאוכלוסיה האזרחית בעזה? גם אם אלו פשוט משחקי פנטזיה, ואין בהם שום פשע, אתם לא מרגישים שיש בהם משהו רקוב וטמא? לא הייתם רוצים להילחם על חברה שאין בה משחקים כאלו? שאלה מצוינת שגרמה לי לעצור ולחשוב. אשיב על הדוגמה של ה-7.10 ותקף גם לשאר הדוגמאות: לא, לחלוטין לא הייתי רוצה שיהיה משחק כזה שבו המטרה היא לפלוש לישראל ולעשות 7 באוקטובר. פסול בתכלית הפסילות בעיניי. אבל לא הייתי מרגיש כך כלפי משחק שבו עושים דבר דומה - פולשים *לאנשהו* ורוצחים אוכלוסייה אזרחית - מבלי הקשר ברור למציאות קונקרטית. מבלי שלקורבנות יש זהות מוגדרת המעוגנת בעולם שלנו. באותו אופן, אני יכול לקבל משחק שהמטרה בו היא לאנוס *מישהי* (אם כי אני מודה שאין מדובר במשחק משובב נפש), אבל לא משחק שהמטרה בו היא לאנוס את שקמה ברסלר או את אורית סטרוק, או משחק שבו המטרה היא לאנוס כמה שיותר עזתיות. אפשר למצוא טיעונים מדוע הגרסה שאני יכול לעכל מוסרית יותר מן הגרסה שלא, אפשר גם לשלול אותם, אבל אחסוך מפני שבסופו של דבר העמדה הזו שלי מבוססת יותר על תחושת בטן מאשר על שיקולים מוסריים. |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
שוסי • 14 באפר׳ 2025
► עוגיית לילה כתב/ה: ► Master Bruce כתב/ה: אתם אשכרה מזכירים לי כאן את התקופה שבה האשימו את המוסיקה של אביב גפן בהתאבדות נוער דווקא בנושא התאבדות המחקר ברור מאוד בנוגע להשפעה השלילית על הנמענים. אביב גפן עשה רומנטיזציה להתאבדות בנעוריו וייתכן מאוד וגרם נזק לקהל מאזיניו. האמת שהמחקר דווקא לא חד משמעי. כרגע נמנעים מפרסומים בנושאי אובדנות מתוך החשש הזה, אבל אלו לא מסקנות חד משמעיות. |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
שוסי • 14 באפר׳ 2025
אולי אין קשר חד משמעי בין אלימות לבין משחקי מחשב אלימים.
אבל בהחלט יש קשר בין פורנוגרפיה כפי שהיא מוצגת כיום, לבין תפיסות אלימות כלפי נשים ע"י בני נוער אשר צופים בפורנו. אנחנו גם יודעים שהצפייה בתוכן אלים, לא" מרוקנת" את הצורך האלים ואפילו לעיתים משלהבת את הצופה אף יותר. זה לא שאם הוא עכשיו צופה במשהו לא מוסרי, הוא בהכרח לא יממש אותו בפועל, כי הוא כבר מימש אותו. אני לא חושבת שאם נאסור את המשחק הזה, לא ימצאו דרכים להגיע אליו בכל זאת. אני גם לא חושבת שאם מישהו יבחר לשחק בו, הוא בהכרח יילך ויאנוס. אני חושבת שחינוך תמיד מוטל על ההורים. המציאות צריכה לאפשר בחירות, ועל ההורים מטולת האחריות לנווט את הבחירות של בילדים שלהם, כך שיבחרו נכון. |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
באשר לדוגמא על אלכוהול, שלא צריך לא לייצר אותו כי יש בעולם אלכוהוליסטים- גם שם, לא עושים ממנו פרסומות נוצצות של כמה אלכוהול זה כיף נטול סיכון ופתרון כל הבעיות שלך.
פרסומות למוצרים מזיקים בריאותית כמעט ונעלמו מן העולם מהסיבה שאנשים מושפעים מהן, וכשהם מפורסמים בכל מקרה יש תווית אזהרה שיותר גדולה משטח הפרסום ומתזכרת בהשלכות כואבות. זה לא קורה במשחקי אונס, מה לעשות. זה כמו הטיעון לנשיאת נשק, שאקדחים לא הורגים אנשים, אנשים הורגים אנשים. אבל אקדח עושה את זה ממש זמין ונוח. למה לאפשר נוחות ונרמול כשמדובר באונס? מה זה משרת? חופש הביטוי הוא מעל הכל בכל מצב ומקרה? נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני אפר' 14, 2025 9:52 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
StreetCat(שולטת) • 14 באפר׳ 2025
► ArchAngel כתב/ה: באשר לדוגמא על אלכוהול, שלא צריך לא לייצר אותו כי יש בעולם אלכוהוליסטים- גם שם, לא עושים ממנו פרסומות נוצצות של כמה אלכוהול זה כיף נטול סיכון ופתרון כל הבעיות שלך.
פרסומות למוצרים מזיקים בריאותית כמעט ונעלמו מן העולם מהסיבה שאנשים מושפעים מהן, וכשהם מפורסמים בכל מקרה יש תווית אזהרה שיותר גדולה משטח הפרסום ומתזכרת בהשלכות כואבות. זה לא קורה במשחקי אונס, מה לעשות. פרסומות לאלכוהול הן דיי נוצצות פרסום לסיגריות אסרו בארץ והגבילו את האריזות כך שיהיו משעממות- צריכה לבדוק אם זה באמת השפיע על המכירות, כי לא נראה כך.(אין לי נתונים בנושא) בד"כ לפני משחקים אלימים או מיניים יש אזהרה - האם אתה בן 18 מתוך הנחה שבגיל 18 לאדם כבר יש בחירה, אחריות והוא לא ילד או נער קל דעת. (ההנחה החוקית במדינת ישראל) הכלוב מוכיח אחרת, אבל שינוי הגיל החוקי לאלכוהול, אתרי פורנו וכדומה, והעלאה שלו לגיל בוגר יותר, נראה מעט אירוני במדינה שמקבלים נשק בגיל הזה. |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 14 באפר׳ 2025
סטריטקאט, כיוון שעשית לי את רוב העבודה, הרשי לי לסייע בהשלמת החלק החסר:
מחקר: אזהרות גרפיות על חפיסות סיגריות נתפסות כלא-יעילות: https://www.ynet.co.il/health/article/hjcz1rqi1l מה שבאמת משפיע על המכירות הוא תמיד מיסוי. לכל השאר יש רק אפקט זניח. |
|
|
|
|
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
לפני 11 חודשים •
14 באפר׳ 2025
הבעיה היא לא העלאה לגיל בוגר יותר אלא נרמול של משהו שלא באמת צריך להיות נורמלי.
גם אין סיבה שבן 20 ישחק במשחק שכל המטרה שלו היא לאנוס נשים כמוך, ולראות בזה משהו מגניב ולא מחריד. אבל לשם שנוי בן 20, בממוצע, שכבר חווה סקס או שניים, שהייתה לו חברה, שדיבר עם בנות, יודע שמה שהוא רואה על המסך הוא בגדר מדע בדיוני ופיקסלים וכל הטיעונים שעלו פה. למרות שגם זה מוטל בספק, אבל לפחות עדיף מחשיפה של ילד בן 8 שבקושי יודע אנגלית כדי לקרוא אזהרה כלשהי וגולש בסטים כדי להוריד בכלל סוניק למחשב. את בעצמך רואה מה קורה בכלוב עם נשלטים שראו פורנו קינק רגיל שבו עוד כיבכול "משרתים את האישה", איך הם לא רואים בנו בנות אדם, כמה מפחידים הם הופכים להיות כשמסרבים להם. מה קורה כשזה נושא לא מדובר ואסור להגיד עליו כלום בשם "אוי ואבוי רק לא קינק שיימינג" ו"הליברליות" לעומת פורנו ונילי שכן התחילו להסביר לגביו את הפערים בינו לבין המציאות במקום להלל את "חופש הביטוי" שבו. באמת כזה דחוף שיהיו עוד גברים שיקבלו חיזוק חיובי להפעלת אלימות מינית? זה באמת הערכים שאנחנו רוצים לחזק בחברה? "חופש היצירתיות" באמת שווה את זה? |
|
|