לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עונש מוות

זאלופון זאלופון​(שולט)
לפני 3 ימים • 2 באפר׳ 2026
זאלופון​(שולט) • 2 באפר׳ 2026
Personal educator כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
לחלוטין בעד עונש מוות למחבלים. אין שום היגיון לשמור אותם אצלנו, על חשבוננו, כדי שיפתחו קשרים ושיטות פעולה בכלא, יטרידו מינית סוהרות ויהוו תמריץ לחטוף אזרחים וחיילים. ממילא אם ישתחררו, ישובו כמעט בודאות לעסוק בטרור.

נגד עונש מוות לפדופילים. קיים סיכוי משמעותי שלא יחזרו על העבירה וישנם טיפולים, התנהגותיים וכימיים, שיכולים להפחית את הסיכוי עוד יותר.

האם אתה גם בעד עונש מוות לאדם שזורק בקבוק תבערה באמצע הלילה ושורף משפחה שלמה?
מה לגבי אדם שפורץ למקום תפילה עם נשק והורג 29 מתפללים?
מה לגבי כזה שמעמיד בשורה פועלים ויורה בהם למוות סתם ככה?
וזה שיורה טיל לאו לאוטובוס כשהוא לא מכיר אף אחד מהנוסעים?
מה לגבי אחד שזורק רימון רסס לתוך תהלוכה וכתוצאה מכך נהרג אדם?
ומה לגבי אחד שמתפרץ לתהלוכה גאה ודוקר למוות איזה בחורה צעירה?
כשתענה על אלה בחיוב נדבר על עונש מוות למחבלים….
או שאתה רואה הבדל כלשהו?

בוודאי שאני רואה הבדל. בניגוד אליך, אני לא מהאו"ם. אני יהודי ישראלי במדינת ישראל, יש לי אויבים שרוצים להרוג אותי בגלל זה, והסוג הספציפי הזה של רצח לא דומה לשום סוג אחר של רצח, גזעני ככל שיהיה.
Personal educator Personal educator​(שולט)
Personal educator​(שולט) • 2 באפר׳ 2026
זאלופון כתב/ה:
Personal educator כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
לחלוטין בעד עונש מוות למחבלים. אין שום היגיון לשמור אותם אצלנו, על חשבוננו, כדי שיפתחו קשרים ושיטות פעולה בכלא, יטרידו מינית סוהרות ויהוו תמריץ לחטוף אזרחים וחיילים. ממילא אם ישתחררו, ישובו כמעט בודאות לעסוק בטרור.

נגד עונש מוות לפדופילים. קיים סיכוי משמעותי שלא יחזרו על העבירה וישנם טיפולים, התנהגותיים וכימיים, שיכולים להפחית את הסיכוי עוד יותר.

או שאתה רואה הבדל כלשהו?

בוודאי שאני רואה הבדל. בניגוד אליך, אני לא מהאו"ם. אני יהודי ישראלי במדינת ישראל, יש לי אויבים שרוצים להרוג אותי בגלל זה, והסוג הספציפי הזה של רצח לא דומה לשום סוג אחר של רצח, גזעני ככל שיהיה.

יש לך כשל מוסרי עמוק חביבי. אני דווקא לא מהאו״ם ותתפלא, גם אני יהודי ישראלי (וגם סביר להניח , בלי שאני מכיר אותך, שטיפלתי באופן אישי ביותר אויבים ממך ולא בכפפות של משי).
תסביר לנו בבקשה מה ההבדל בין ערבי שרצח את בעלה הראשון של לימור הר מלך ע״י ירי למכונית שבה הם נסעו לבין המנוול היהודי שזרק בקבוק תבערה באישון לילה לבית של משפחת דוובשה ורצח חצי משפחה כולל תינוק (והוציא שם רע לכל יהודי העולם כולל אני)? למה את המחבל היהודי הזה (ואחרים) לא צריך לתלות בכיכר העיר (ולא בכלא) על מנת להגיד בעיקר פנימה וגם החוצה שמנוולים רוצחים לא יחיו בינינו?
אם זה בגלל שאלה ערבים ואלה יהודים, אתה פשוט…. גזען.
זאלופון זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 2 באפר׳ 2026
Personal educator כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
Personal educator כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

או שאתה רואה הבדל כלשהו?

יש לך כשל מוסרי עמוק חביבי. אני דווקא לא מהאו״ם ותתפלא, גם אני יהודי ישראלי (וגם סביר להניח , בלי שאני מכיר אותך, שטיפלתי באופן אישי ביותר אויבים ממך ולא בכפפות של משי).
תסביר לנו בבקשה מה ההבדל בין ערבי שרצח את בעלה הראשון של לימור הר מלך ע״י ירי למכונית שבה הם נסעו לבין המנוול היהודי שזרק בקבוק תבערה באישון לילה לבית של משפחת דוובשה ורצח חצי משפחה כולל תינוק (והוציא שם רע לכל יהודי העולם כולל אני)? למה את המחבל היהודי הזה (ואחרים) לא צריך לתלות בכיכר העיר (ולא בכלא) על מנת להגיד בעיקר פנימה וגם החוצה שמנוולים רוצחים לא יחיו בינינו?
אם זה בגלל שאלה ערבים ואלה יהודים, אתה פשוט…. גזען.

הסברתי כבר. אני לא בעד עונש מוות לרוצחים. אני בעד עונש מוות לכל מי שרוצח ישראלים (מכל דת או לאום) בגלל היותם ישראלים. מפני שאני לא מהאו"ם, אני מישראל, ויש לנו בישראל בעיה כרונית של רצון לרצוח אותנו בגלל שאנחנו ישראלים. לכן אני לא בעד עונש מוות למי שרוצח בגלל שקורבנותיו עשירים, מרגיזים, ערבים, אשכנזים, גברים, נשים, בעלי שומות או תומכי בן גביר. אני רק בעד עונש מוות לחלאות שמנסים לרצוח אותנו כבר עשרות שנים כי אנחנו ישראלים, ואני לא מתבייש בזה. אתה יכול לקרוא לי גזען עוד מאה פעם ולגמור בתחתונים מרוב צדקנות ועדיין לא אתבייש בזה.
LowCarb LowCarb​(שולט)
LowCarb​(שולט) • 2 באפר׳ 2026
זאלופון כתב/ה:
אתה יכול לקרוא לי גזען עוד מאה פעם ולגמור בתחתונים מרוב צדקנות ועדיין לא אתבייש בזה.

מגניב איך בהרבה שיחות עם ווקיסטים הם כאילו מנסים ללכוד אותך - לגרום לך להגיד משהו שהם קוראים לו גזעני או מיזוגני, ואז מבחינתם הם "ניצחו".
ואני תמיד שואל את עצמי למה זה ניצחון בכלל?
אסור להיות גזעני? מי קבע? (עזוב שמי הגדיר מה זה גזעני, ושלשנוא ערבים במציאות שלנו זה לא גזענות, ועוד מיליון שיבושים לוגיים ועובדתיים פה).
זה מצחיק. שמח שכך ענית לו. הוא גומר מלהראות בכיכר העיר שהוא לא גזען, ואתה כן.
ווטאבר.

ואני מנסה להבין מה עובר להם בראש.
אני לא באמת חושב שווקיזם היא תפישת עולם. זה בעיני יותר סט של תשובות מוכנות מראש לשאלות צפויות, אז אני לא באמת קונה שזאת תפישת עולמם.
לצורך העניין כשיש שאלה חדשה הם מחפשים מקור סמכות כדי לענות, לפחות מנסיוני. אבל לדעתי הווקיזם הוא בעצם סטאטוס שמוענק למדקלמיו. ובגלל שכל המניע שלהם הוא סטאטוס (איתותי זוך, אם תרצה) אז הם חשים שאם יפגעו בסטאטוס שלך, הם ניצחו. כאילו אם אתה "גזען" אז הסטאטוס שלך מתרסק, ונגמר המשחק.
לא יודע. ככה אני רואה את זה בזמן האחרון. באמת קשה להבין אותם.
תחת כנפיך תחת כנפיך
תחת כנפיך • 2 באפר׳ 2026
אמממ…
אם הייתי חס וחלילה ממעגל הראשון של הנפגעים, כנראה הייתי רוצה שהפוגע יסבול כמה שיותר..

אבל בתור חברה. אז במשפט המקובל אנו מסתכלים על הרתעה.
ולכן להחמיר בענישה זה שאלה מחקרית.
מה יגרום להכי הרבה הרתעה.
כי לא בטוח שבסעודיה יש פחות גניבות. למרות שאמורים לכרות שם ידיים או משו כזה.

ולגבי אזרח ישראלי שעבר עבירה אני מעדיף שחוץ מהרתעה גם יתחשבו ממקום שהוא בא וכו
ויתנו לו הזדמנות לשקם את עצמו
כמו בסקנדינביות.

קיצור צריך מחקרים..
וחבל שלא מבאים מחקרים בנושא..
masoul masoul
masoul • 2 באפר׳ 2026
Personal educator כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

או שאתה רואה הבדל כלשהו?

או. זה נהדר הרשימה שהבאת כאן. נהדר.
עכשיו רק תשלים את העבודה.
תביא את הרשימה המקבילה שבה ערבים תקפו פצעו רצחו וניסו לרצוח יהודים - רק כי הם יהודים.
כשתהיה לך רשימה מול רשימה, אולי אפילו אתה תוכל להצביע על התופעה הרווחת והנפוצה כבר מעל למאה שנים, ועל החריגה ההפוכה מהתופעה הזו. כמו שאתה הבאת.
( לעזור לך, התופעה ההפוכה כל כך חריגה ונדירה, שנאלצת להביא ברשימה שלך חולה נפש עם היסטורית אישפוזים פסיכיאטרים ששומע קולות ורצח מפגינה יהודייה )

ברשימה שבה ערבים תוקפים ורוצחים יהודים מספיק אם תביא אלפיים או שלושת אלפים שמות של נפגעים פצועים ונרצחים, זה בסדר, לא צריך את כל הרשימה המלאה,
חבל להטריח אותך. אלפיים או שלושת אלפים השמות הראשונים שתביא מספיקים.

אם גם לאחר מכן לא תצליח להבין מה המגמה מה התופעה ובמה צריך להילחם, תחזור אלי, ואסביר לך הלאה.
אז נוכל לדבר על נושאים כמו סיבה ותוצאה, וכיוצא בזה. אבל נדמה לי שאפילו אתה כשתראה את הרשימה המלאה, או רק ה2000-3000 שמות בה, תבין מה שרובנו מבינים.

חג שמח.
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 2 באפר׳ 2026
אז מה? ואם יש פחות מחבלים יהודים, אז מה? זה טיעון לא ברור. למה שהחוק יהיה שונה ליהודים וערבים?

לא מצליחה להבין את ההגיון. מצוין, אם יש כל כך מעט מחבלים יהודים, או רוצחים יהודים על רקע לאומני, הם בוודאי לא ימצאו עצמם מול הגרדום, לא?
masoul masoul
masoul • 2 באפר׳ 2026
פרלין כתב/ה:
אז מה? ואם יש פחות מחבלים יהודים, אז מה? זה טיעון לא ברור. למה שהחוק יהיה שונה ליהודים וערבים?

לא מצליחה להבין את ההגיון. מצוין, אם יש כל כך מעט מחבלים יהודים, או רוצחים יהודים על רקע לאומני, הם בוודאי לא ימצאו עצמם מול הגרדום, לא?

נלחמים בתופעה פרלין.
כשאין תופעה, לא צריך להלחם במה שאין.

לו היתה תופעה שבה כל יום, אבל כל יום, בלי יוצא מן הכלל, במשך יותר ממאה שנה, חלילה יהודים היו מנסים לרצוח ערבים רק כי הם ערבים,
הייתי הראשון לצעוק שצריך להלחם בתופעה הבזויה הזו.

עצם זה, שלמרות שבמשך מאה שנה, אין יום, אין יום, שבו ערבים לא מנסים לרצוח יהודים רק כי הם יהודים, ויש כל כך מעט יהודים
שניסו לפגוע בערבים, כל כך מעט שאפשר לספור אותם על יד אחת או שתיים.
זה אות כבוד לעם ישראל.
זו תעודת כבוד לעם ישראל.

לנסות ולהחיל על האין פשע, באופן גורף אין פשע, מאה שנה של טרור יום יומי כנגד יהודים וכל כך מעט תגובה יהודית רצחנית לטרור הזה,
עונש כאילו זה פשע שחייב ענישה כבדה, הכי כבדה.
זה לנסות להעליל על עם ישראל כאילו הוא רוצח ערבים.
הוא לא. וכך בדיוק יש להתייחס לאין תופעה הזו.
כמקרים בודדים, נדירים, שבהם היוצא מן הכלל יצא על מנת ללמד על הכלל.

מקווה שעכשיו קצת יותר ברור.

להכיל עונש מוות גם על יהודים, זה להגיד היהודים והערבים אותו דבר בפשיעה הלאומנית שלהם.
כאשר אין דבר רחוק יותר מהאמת, אין דבר שקרי יותר מכך, ואין קצוות רחוקים יותר מכך.
Personal educator Personal educator​(שולט)
Personal educator​(שולט) • 2 באפר׳ 2026
מישהו ציין ש״נלחמים בתופעה״.
כלומר בתופעה של רצח יהודים ע״י ערבים, רק בגלל שהם יהודים וישראלים.
נכון. נלחמים בתופעה שבה הם, הערבים, לא רוצים אותנו כאן. לא דבר חדש אגב.
נכון גם שהטרור הערבי רב יותר ובאופן משמעותי מהטרור היהודי.
ובכל זאת, טרור הוא טרור. הטרור היהודי לא שונה במאומה מהטרטר הערבי גם אם הוא מצומצם יותר. אז למה לא להעניק עונש מוות לטרוריסטים באשר הם? אולי זה כי השר הממונה על הבטחון הלאומי הורשע בעצמו בעבירות טרור (לא ברצח. זה נכון).
וההוא שקרא לי ״ווק״… מי זה החצוף הזה שמעניק כינויים לאנשים שהוא כלל לא מכיר? מי אתה בכלל ומה עשית לטובת בטחון מדינת ישראל? חוצפן!
masoul masoul
masoul • 2 באפר׳ 2026
Personal educator כתב/ה:

אולי זה כי השר הממונה על הבטחון הלאומי הורשע בעצמו בעבירות טרור (לא ברצח. זה נכון).

או.
קפץ הבן גביר.
לא לקח הרבה זמן או מאמץ.

פסח כשר ושמח פרסונל.