Master Bruce |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
Master Bruce • 30 בדצמ׳ 2024
לגבי הנושא: אני לא מכיר את הנפשות הפועלות, אני לא יודע מה קרה בחדרי חדרים, ואני לא יודע מה האמת במקרה הזה. אבל הנה מה שאני כן יודע:
1- בדס"מ זה לא טיפול בדיוק כמו שסקס זה לא טיפול. זה משהו שעושים בשביל סיפוק והנאה הדדים. לא שום דבר אחר. 2- מטפל יכול לטפל בצורה מקצועית ובלי שום בעיות ב99 אנשים. אם הוא פוגע ב1, זו בעיה. |
|
תחת כנפיך |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך • 30 בדצמ׳ 2024
Master Bruce כתב/ה: לגבי הנושא: אני לא מכיר את הנפשות הפועלות, אני לא יודע מה קרה בחדרי חדרים, ואני לא יודע מה האמת במקרה הזה. אבל הנה מה שאני כן יודע:
1- בדס"מ זה לא טיפול בדיוק כמו שסקס זה לא טיפול. זה משהו שעושים בשביל סיפוק והנאה הדדים. לא שום דבר אחר. 2- מטפל יכול לטפל בצורה מקצועית ובלי שום בעיות ב99 אנשים. אם הוא פוגע ב1, זו בעיה. לא מדבר על המקרה בכתבה.. אבל שאלת תם: למה מיניות לא יכולה להיות דרך טיפולית? |
|
Master Bruce |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
Master Bruce • 30 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך כתב/ה: Master Bruce כתב/ה: לגבי הנושא: אני לא מכיר את הנפשות הפועלות, אני לא יודע מה קרה בחדרי חדרים, ואני לא יודע מה האמת במקרה הזה. אבל הנה מה שאני כן יודע:
1- בדס"מ זה לא טיפול בדיוק כמו שסקס זה לא טיפול. זה משהו שעושים בשביל סיפוק והנאה הדדים. לא שום דבר אחר. 2- מטפל יכול לטפל בצורה מקצועית ובלי שום בעיות ב99 אנשים. אם הוא פוגע ב1, זו בעיה. לא מדבר על המקרה בכתבה.. אבל שאלת תם: למה מיניות לא יכולה להיות דרך טיפולית? בטיפול אתה חייב להיות שם 100% עבור המטופל בלבד תוך הוצאת העצמי מהמשוואה. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 30 בדצמ׳ 2024
אני לגמרי מאמינה לכל מי שאמר שפגש אותה והיא הייתה מקסימה ומכילה ואכפתית. אילולא הייתה כזאת, לא הייתה יכולה לעשות שום דבר ממה שמיוחס לה.
אני לגמרי מאמינה לכל מי שאמר שקיבל ממנה טיפול שהטיב עמו. אילולא היו לה הצלחות, לא הייתה מגיעה לעוד אנשים. הבעיה עם מטפלים לא מוסמכים היא שהם יכולים לעזור למאה אנשים וזה יהיה בסדר אבל כשיהיה מישהו שהשיטה שלהם לא מתאימה לו ודווקא פוגעת בו - אין להם את הענווה להבין שזה מחוץ ליכולות שלהם, ואין להם את ההשכלה המתאימה לדעת מה הם לא יודעים. מטפל מקצועי לומד לא רק שיטות טיפול אלא גם לזהות סיכונים, לדעת מה לא להגיד, עם מה לא להתעסק, לדעת את הגבולות שלהם. מטפלים מקצועיים מקפידים לקבל הדרכה על בסיס קבוע, יוצאים להשתלמויות, לומדים לשים לב להטיות של עצמם. ויש פיקוח. יש רישיון ואפשר לקחת להם אותו. גם מטפלים מוסמכים עושים עבירות אתיקה. ההבדל הוא שיש על זה סנקציות והקהילה המקצועית שלהם מוקיעה ומקיאה אותם. *** אני לא מכירה אף אחד מהמעורבים ואין לי מושג מה אמיתי ומה בדיה. כל מה שאני יודעת זה שצריך רישיון בשביל לנהוג ברכב, ושלדעת לנהוג זה לא רק לדעת להפעיל את האוטו אלא גם לשים לב לסכנות, לציית לחוקים גם כשהם נראים לנו שרירותיים, ולהשתדל למנוע תאונות, ועל טעות אחת עם נפגעים אפשר לאבד רישיון. קל וחומר כשמתעסקים בנפש של אנשים. בלי להיכנס למקרה פרטי מסויים: אל תעלו לטרמפ עם נהג שאין לו רישיון. אנא. *עזרה נפשית ללא הסמכה לגמרי יכולה להינתן על ידי חברים ומתנדבים וסתם אנשים טובים באמצע הדרך, ויכולה להיות לא פחות מועילה מטיפול בתשלום. אך אלה לא יקראו לעצמם מומחים ולא יתיימרו לדעת יותר ממה שיודעים, וגם לא יעיזו להתוות טיפול תרופתי, להורות על הפסקת טיפול קיים, לגבות סכומי כסף גבוהים וכו'. |
|
מלישס(סדיסטית) |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
מלישס(סדיסטית) • 30 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך כתב/ה: Master Bruce כתב/ה: לגבי הנושא: אני לא מכיר את הנפשות הפועלות, אני לא יודע מה קרה בחדרי חדרים, ואני לא יודע מה האמת במקרה הזה. אבל הנה מה שאני כן יודע:
1- בדס"מ זה לא טיפול בדיוק כמו שסקס זה לא טיפול. זה משהו שעושים בשביל סיפוק והנאה הדדים. לא שום דבר אחר. 2- מטפל יכול לטפל בצורה מקצועית ובלי שום בעיות ב99 אנשים. אם הוא פוגע ב1, זו בעיה. לא מדבר על המקרה בכתבה.. אבל שאלת תם: למה מיניות לא יכולה להיות דרך טיפולית? כי טיפול זה עבודה פנימית. זה להתמקד בנפש של המטופל. זה לגעת בשורש הבעיה, מה שאומר לחפור עמוק בילדות,בעבר, דפוסי מחשבה והתנהגות,פגמי אופי מסוימים, טראומות וחוויות שעיצבו אותו וכדומה... מיניות זה הסחת דעת. בטיפול ההתמקדות היא עבודה פנימית. אלו שני תחומים שונים ובעיניי הם לא הולכים ביחד. יש לעשות הפרדה. ברגע שמיניות נכנסת לטיפול, זה פתח להרבה טעויות ... מין זה לא טיפול כמו שבידיסמ זה לא טיפול. כשמתמקדים בטיפול , מתמקדים אך ורק במטופל. |
|
תחת כנפיך |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך • 30 בדצמ׳ 2024
לא קראתי את כל המאמר אבל זה נניח פסקה ממאמר מבטיפולנט
"על אף המורכבות הטמונה בעבודה עם תכנים הנוגעים למיניות, לא ניתן להתכחש לחשיבותה בתהליך התרפויטי. אני סבורה כי מיניות הינה אנרגיה של חיים - 'ליבידו' כפי שכינה אותה פרויד, ולפיכך טמון בה פוטנציאל עצום לטרנספורמציה אשר יכולה להתממש במרחב הטיפולי, אם רק נהיה זהירים ונעז להנכיח אותה. בשנת 1915 כתב פרויד בהקשר זה- "הפסיכו אנליסט יודע שהוא עובד עם כוחות נפיצים מאוד, ושעליו לגעת בהם במידת זהירות וחריצות כשם שעושה הכימאי. אך ממתי נאסר על כימאים לעבוד עם חומרים נפיצים, בגלל הסכנה בעבודה עם חומרים אלו, על חשבון ההשפעות שלהם ?" (פרויד, 1915,עמודים 170-171)[1]" "איך בכל זאת עלינו להתמודד עם מיניות, וליתר דיוק עם העברה ארוטית המתעוררת במרחב הטיפולי? ארווין יאלום (2002) טוען שרגשות מיניים תמיד קיימים במרחב הטיפולי. האינטימיות יוצאת הדופן הנוצרת בין המטפל למטופל הינה כר נוח להתפתחות רגשות של אהבה ומשיכה מינית. הדינאמיקות של העברה חיובית שכזו נוצרות מעצם טיבם של היחסים הטיפוליים, והן חלק בלתי נפרד מהדיאלוג הטיפולי" https://www.betipulnet.co.il/particles/%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%A4%D7%92%D7%A9_%D7%A2%D7%9D_%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99_%D7%9E%D7%A4%D7%92%D7%A9_%D7%A2%D7%9D_%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94_%D7%95%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%91_%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99__%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99 |
|
שוסי |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
שוסי • 30 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך כתב/ה: שוסי כתב/ה: תחת כנפיך כתב/ה: שוסי כתב/ה: מזכירה ומסכמת,-
טיפול רגשי עושים רק אצל מטפלת רגשית מוסמכת,קרי-בעלת תואר שני טיפולי+הסמכה בתחום הטיפולי הספציפי. זה בדר"כ יכלול לפחות 6 שנים של תואר ראשון ושני+מאות שעות הסמכה מעשית תחת פיקוח סופר וויזן. מי מוסמך לטפל? מטפלים בהבעה ויצירה,מטפלות בעזרת בעהח,עובדים סוציאליים בעלי תואר שני,יועצות חינוכית אשר עברו הכשרה בפסיכותרפיה במכללה/מכון/ אוניברסיטה מוכר של המל"ג. פסיכולוגיות קליניות,שיקומיות,רפואיות וחינוכיות.פסיכולוגים חברתיים,תעסוקתיים,קוגניטיביים אשר עברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שיועצות חינוכיות צריכות לעבור. מרפאות בעיסוק שעברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שהנל צריכים לעבור. איך נדע לזהות? תבקשו לראות תעודות ותארים. תבקשו לראות מסמכים אשר מעידים על הכשרה מעשית. תבדקו את שם המקום בו המטפל טוען שלמד. תבדקו מול המלג. לא תעברו ניתוח לב אצל מי שקורא ספרי רפואה להנאתו. אז בבקשה אל תעברו טיפול רגשי אצל מי שאין לו הכשרה מתאימה. אני בעד טיפולים מוסמכים. רק שהתאוריות עצמם שמטפלים בהם, לא הכי מבוססות מחקרית. זה למשל סרטון על לאקן. https://youtu.be/zxQ9y1yICjE?si=j6zjsjVKjX_sWgDy רק ש...כמעט ולא תמצא מטפל שמטפל בשיטות שלו. באופן כללי רוב המטפלים לא דובקים בשיטת טיפול אחת ומתאימים את עצמם ואת השיטה לצרכים של המטופל. תקני אותי אם אני טועה אבל נראלי שכל השיטות בפסיכולגיה הם על סמך התרשמות אישית של הפסיכולוג מהמטופלים שהיו לו. וכמעט שאין לזה ביסוס מחקרי. אז אתה בהחלט טועה. פסיכולוגיה היא מדע לכל דבר.מדע לא מושלם,זה ברור. אבל מדע שבהחלט מתבסס קודם כל על מחקרים וסטטיסטיקות העומדות ברף מחמיר. |
|
שוסי |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
שוסי • 30 בדצמ׳ 2024
אליפסה כתב/ה: אני פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ההשכלה שלי, ההדרכות שקיבלתי והניסיון שצברתי מאפשרים לי לטפל באנשים. כמישהו מגיע אלי לטיפול אני יכולה להציע לו טיפול שאדם מהשורה לא תמיד יוכל להציע. יחד עם זאת הניסיון של הממסד להשיג מונופול על תהליכי טיפול הוא בעייתי מאוד וכוחני בעיני.
טיפול זו פעולה טבעית שקיימת בכל מהקום שבו יש בני אדם, וקיימת הרבה לפני שהופיעו פסיכולוגים בעולם. לכל קהילה יש את השמאנים שלה, את הרבי שלה, את המכשפה-כוהנת או את זקני השבט שלה. מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול. ויש הרבה שמטפלים בעצמם. מנגד, הממסד הפסיכיאטרי והפסיכולוגי עצמו אחראי על לא מעט זוועות, ויש לא מעט ביקורת על שיטות הטיפול הממסדיות. הטענה שטיפול נפשי ממוסד הוא בכלל אפקטיבי שנויה במחלוקת מבחינה מחקרית. יש כמה מחקרים רחבים שמראים שהמרכיב האפקטיבי בטיפול, זו לא השיטה עצמה אלא החיבור שבין המטפל למטופל והאמונה שלהם בתהליך. לכן, אני מאמינה שחברה בריאה יש בה מגוון של שיטות טיפול. מה שהפריע לי מאוד בכתבה זו הדה-לגיטימציה המובנית של מטפלים אלטרנטיבים. כאילו יש רק דרך אחת. וכאילו כל מי שאינו פסיכולוג או תרפיסט מוסמך הוא אוטומטית סוג של שרלטן. אז אני פסיכולוגית חינוכית מוסמכת,ואני מסכימה איתך שבהחלט יותר חשוב החיבור מאשר השיטה. אבל גם החיבור קודם כל מתבסס על ההכשרה המעמיקה שיש למטפלת מוסמכת. ולמען האמת,אני מתקשה להאמין שפסיכולוגית קלינית באמת לא מבינה את הסיכון האיום שיש בטיפול רגשי שלא ניתן ע"י בעלי מקצוע מוסמכים. |
|
שוסי |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
שוסי • 30 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli כתב/ה: אני לגמרי מאמינה לכל מי שאמר שפגש אותה והיא הייתה מקסימה ומכילה ואכפתית. אילולא הייתה כזאת, לא הייתה יכולה לעשות שום דבר ממה שמיוחס לה.
אני לגמרי מאמינה לכל מי שאמר שקיבל ממנה טיפול שהטיב עמו. אילולא היו לה הצלחות, לא הייתה מגיעה לעוד אנשים. הבעיה עם מטפלים לא מוסמכים היא שהם יכולים לעזור למאה אנשים וזה יהיה בסדר אבל כשיהיה מישהו שהשיטה שלהם לא מתאימה לו ודווקא פוגעת בו - אין להם את הענווה להבין שזה מחוץ ליכולות שלהם, ואין להם את ההשכלה המתאימה לדעת מה הם לא יודעים. מטפל מקצועי לומד לא רק שיטות טיפול אלא גם לזהות סיכונים, לדעת מה לא להגיד, עם מה לא להתעסק, לדעת את הגבולות שלהם. מטפלים מקצועיים מקפידים לקבל הדרכה על בסיס קבוע, יוצאים להשתלמויות, לומדים לשים לב להטיות של עצמם. ויש פיקוח. יש רישיון ואפשר לקחת להם אותו. גם מטפלים מוסמכים עושים עבירות אתיקה. ההבדל הוא שיש על זה סנקציות והקהילה המקצועית שלהם מוקיעה ומקיאה אותם. *** אני לא מכירה אף אחד מהמעורבים ואין לי מושג מה אמיתי ומה בדיה. כל מה שאני יודעת זה שצריך רישיון בשביל לנהוג ברכב, ושלדעת לנהוג זה לא רק לדעת להפעיל את האוטו אלא גם לשים לב לסכנות, לציית לחוקים גם כשהם נראים לנו שרירותיים, ולהשתדל למנוע תאונות, ועל טעות אחת עם נפגעים אפשר לאבד רישיון. קל וחומר כשמתעסקים בנפש של אנשים. בלי להיכנס למקרה פרטי מסויים: אל תעלו לטרמפ עם נהג שאין לו רישיון. אנא. *עזרה נפשית ללא הסמכה לגמרי יכולה להינתן על ידי חברים ומתנדבים וסתם אנשים טובים באמצע הדרך, ויכולה להיות לא פחות מועילה מטיפול בתשלום. אך אלה לא יקראו לעצמם מומחים ולא יתיימרו לדעת יותר ממה שיודעים, וגם לא יעיזו להתוות טיפול תרופתי, להורות על הפסקת טיפול קיים, לגבות סכומי כסף גבוהים וכו'. זה מאוד נכון. בגלל זה אגב,יש הכשרות ספציפיות לכל תחום. לא כל מטפלת רגשית מוסמכת יכולה לטפל בPTSD למשל.( לי למשל,בתור פסיכולוגית מוסמכת מומחית,אין הכשרה כזו) וטיפול מיני דורש שנים של הכשרה נוספת. |
|
Kitty frank |
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
30 בדצמ׳ 2024
Kitty frank • 30 בדצמ׳ 2024
סליחה, אבל הדבר שהכי הפתיע אותי בכל הסיפור זה שלווינט יש חומת תשלום.
|
|