לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
לפני 8 חודשים • 6 באוג׳ 2025
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 באוג׳ 2025
אליפסה כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה, באופן מפתיע לא מניב את התוצאה הרצויה, אז נעבור כבר להשמדת עם על מלא?
ואם גם זה לא יעבוד? נצטרך להמציא קטגוריה חדשה לזוועת שאנו מחוללים על אוכלוסיה אזרחית?

אני לא מבינה. פשוט לא מבינה.
כן, באופן מפתיע העזתים לא עושים את מה שכל עם חפץ חיים היה עושה במצבם. נכנעים. פשוט נכנעים ללא תנאי, מחזירים את החטופים, את גופות הנרצחים, ומביאים להפסקת המלחמה והרעב. אבל הם לא חפצי חיים, הם בעיצומה של מלחמת דת.

מפני שהם לא נכנעים אנחנו אמורים "להיכנע" במקומם? לא קוראים לזה תבוסתנות? ומה אז? שוב נעביר כסף קטארי לחמאס למטרות "הומניטאריות" ול"שיקום" עזה?

ומה פתאום טיהור אתני? אני לא נלחמת בהם כי הם פלסטינים. אני נלחמת בהם כי הם מבקשים להרוג אותי. באיזה עולם אני צריכה להגן על "זכותו" של עם לחיות לצידי ב"אדמתו" כאשר בכל צומת היסטורית העם הזה סירב לפשרות וחזר וניסה להשמיד אותנו? זכויות מתקיימות בתוקפה של הדדיות. אני לא מכירה בשום זכות של מי שמבקש להרוג אותי. ואני פשוט לא מבינה את מפגן הרחמים כלפי מי, שאם יחסי הכוחות היו הפוכים, כבר מזמן היה דואג שלא נהיה כאן כדי לנהל את השיחה הזו.

יש את חמאס ויש את העם העזתי. זה לא אותו דבר.
כמו שאני לא ממשלת ישראל וגם את. את אומרת שהם לא עושים מה שכל עם תאב חיים היה עושה ונכנעים… אני לא יודעת מה מתרחש במוח של כל פלסטיני, האם את?
זאת שאלה מוסרית שמעסיקה אותי המון, כישראלית, עד כמה העם אמור לשלם על חטאי ההנהגה שלו?

ולעניין הכיבוש, בחייאת זה סתם ספין. נסיון לכופף את החמאס לקראת עסקה.
יולי Yuli יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
אני לא בטוחה שזה לגמרי ספין. אני חושבת שיש כמה אנשים בממשלה שלנו שמתכוונים לכל מילה שהם אומרים, ומביעים את רגשותיהם ושאיפותיים בכנות מלאה.
לא כולם, אבל יש כמה שאני מאמינה להם. אנשים כנים ופתוחים שלא מתביישים לומר מפורשות מה הם באמת רוצים.

(אני לא מציינת למי הכוונה וגם לא מציינת מה דעתי על הרצונות המסויימים שלהם. אבל את בטח יכולה לנחש).
כחש כחש​(נשלטת)
כחש​(נשלטת) • 6 באוג׳ 2025
"]
שוסי כתב/ה:

כמו שאני לא ממשלת ישראל וגם את. את אומרת שהם לא עושים מה שכל עם תאב חיים היה עושה ונכנעים… אני לא יודעת מה מתרחש במוח של כל פלסטיני, האם את?
זאת שאלה מוסרית שמעסיקה אותי המון, כישראלית, עד כמה העם אמור לשלם על חטאי ההנהגה שלו?

אני מבינה את הדילמה המוסרית שאת מעלה פרלין, אבל היא לא לוקחת בחשבון פרט קריטי: ה7.10. את מדברת על חטאי ההנהגה כאילו חמאס הוא איזה ממשל שמנותק מהעם, אבל המציאות מראה אחרת לגמרי.
אזכיר לך שההנהגה הזו נבחרה על ידי העם שלה ואזכיר לך שב7.10, אנשים מעזה יצאו להצטרף לטבח במו ידיהם, לא כי הם נאלצו, אלא כי הם רצו בכך. הם בזזו, אנסו, רצחו וחגגו על גופות. הם חזרו לעזה עם שלל וקיבלו תהילה על כך. הם לא היו החמאס, הם היו העם העזתי. ואגב, שיעורי התמיכה ב7.10 בקרב האוכלוסייה העזתית עמדה על 57% לבין 72%, שה ליטרלי רוב העם.

אחד הפערים הבעייתיים בעיניי בשיח מסוג זה המאזניים האלה, השאלה הזו של: מה יותר חשוב? ואני מבינה שקשה לבחור ואני מבינה שזה מרגיש שזה בא על חשבון ההומניות אבל.. אין לנו כבר את הפריבילגיה לעצום עיניים ולא לפעול אקטיבית למען הביטחון שלנו. בעיניי, התמקדות בדילמה המוסרית מתעלמת מהאחריות *והמשמעות* הקולקטיבית על הרצחנות. העם העזתי ישלם מחיר על המלחמה הזו, וזה בלתי נמנע. אנחנו לא התחלנו את מעגל השנאה הזה, הם בחרו בו. הם רוצים אחרת? רוצים מוסר? שיחשבו אחרת ושיפתחו ערכים שלא כוללים רצון בהשמדה.

הדילמה שאת מציגה היא אמיתית, אנחנו עומדים בפני בחירה לא פשוטה. או שנמשיך עם המוסר המעוור שאפשר את ה7.10, מוסר שמתעלם מתרבות של שנאה ורצחנות שקיימת בעזה. או שנבין שהמחיר של המוסר הזה הוא בדם ונפעל באופן נחרץ כדי להבטיח את הביטחון שלנו, גם אם זה אומר שנצטרך ״להקריב״ חלק מהמוסר, עם כל הקושי בדבר. אחרת.. עוד כמה שנים ונחזור לסיבוב הרבה יותר מדמם מזה שאנחנו חווים כיום.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
אליפסה כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה, באופן מפתיע לא מניב את התוצאה הרצויה, אז נעבור כבר להשמדת עם על מלא?
ואם גם זה לא יעבוד? נצטרך להמציא קטגוריה חדשה לזוועת שאנו מחוללים על אוכלוסיה אזרחית?

אני לא מבינה. פשוט לא מבינה.
כן, באופן מפתיע העזתים לא עושים את מה שכל עם חפץ חיים היה עושה במצבם. נכנעים. פשוט נכנעים ללא תנאי, מחזירים את החטופים, את גופות הנרצחים, ומביאים להפסקת המלחמה והרעב. אבל הם לא חפצי חיים, הם בעיצומה של מלחמת דת.

מפני שהם לא נכנעים אנחנו אמורים "להיכנע" במקומם? לא קוראים לזה תבוסתנות? ומה אז? שוב נעביר כסף קטארי לחמאס למטרות "הומניטאריות" ול"שיקום" עזה?

ומה פתאום טיהור אתני? אני לא נלחמת בהם כי הם פלסטינים. אני נלחמת בהם כי הם מבקשים להרוג אותי. באיזה עולם אני צריכה להגן על "זכותו" של עם לחיות לצידי ב"אדמתו" כאשר בכל צומת היסטורית העם הזה סירב לפשרות וחזר וניסה להשמיד אותנו? זכויות מתקיימות בתוקפה של הדדיות. אני לא מכירה בשום זכות של מי שמבקש להרוג אותי. ואני פשוט לא מבינה את מפגן הרחמים כלפי מי, שאם יחסי הכוחות היו הפוכים, כבר מזמן היה דואג שלא נהיה כאן כדי לנהל את השיחה הזו.

אני לא מסכימה. עם כל הביקורת שיש לי על הממשלה הנוכחית (וממש לא חסר), היא מייצגת אותי ואני עומדת מאחוריה. אני יכולה להפגין נגדה, אבל אני עדיין חלק מהברית האזרחית שנותנת לה לגיטימציה. שירתתי בצבא, אני משלמת מיסים וכו... יש לי אחריות מלאה על כל מה שהיא עושה. אם ביבי וגלאנט אשמים בפשעי מלחמה, אז גם אני (ולדעתי גם את) במידה בלתי מבוטלת אשמות. כל השמאלנים, שוחרי השלום, שנרצחו בעוטף עזה, לא היו פספוס. זה לא שניסו לפגוע בתומכי הממשלה ובטעות פגעו בהם.

לכן איני מקבלת את ההבחנה שבין עזה לבין החמאס. הם נבחרו על-ידי העם העזתי, זוכים לתמיכה משמעותית, ועד כמה שאני יודעת אין עמידה עזתית משמעותית כנגד החמאס. וזו אולי הנקודה הכי חשובה, אם הם לא חמאס אז שיצאו כנגד החמאס וילחמו בו.

אנחנו מסרבים להתייחס אל הפלסטינים כפי שהם מתייחסים על עצמם: כעם נפרד שאינו כפוף לנו. אנחנו ממשיכים להתייחס אליהם כאל נתינים שנמצאים תחת כיבוש ושמפעילים נגדם שוטרים (יש אזרחים תמימים, שצריך להגן על זכויותיהם ויש פושעים חמאסניקים שצריך להכניס אל הכלא).

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי אוג' 06, 2025 2:24 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 באוג׳ 2025
אליפסה, אני באמת ובתמים לא רואה את זה ככה. אני לא מרגישה שאני צריכה לשאת באחריות לפעולות הממשלה שלי. אבל אני עוד חיה בדמוקרטיה, את חושבת שכל רוסי אחראי לפעולות של פוטין? הוא גם ״נבחר״, בדיוק כמו חמאס.

יוצא שאני חושבת שהעזתים הם אסופה תמימה, תינוקות שנשבו. לא. אני לא חושבת ככה אפילו לרגע. אני כן חושבת שיש חפים מפשע ואני חושבת שילדים מתים מרעב ואני חושבת (כמו רוב הצמרת הבטחונית) שהפעילות בעזה מיצתה את עצמה ועכשיו הזמן לחשוב מה לעזאזל קורה הלאה ולהפסיק למרוח זמן.
masoul masoul
masoul • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
אליפסה כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה,

ומה פתאום טיהור אתני? אני לא נלחמת בהם כי הם פלסטינים. אני נלחמת בהם כי הם מבקשים להרוג אותי. .

אז זהו פרלין, יש את החמאס ויש את העזתים והם אותו אחד. זה לחלוטין אותו אחד. חאמס והעזתים חד הם. ( אין עם עזתי. מעולם לא היה וגם היום אין כזה )

בפשטות, אמנת החמאס שקוראת להרוג את כל היהודים בארץ ישראל עד האחרון שבהם ידועה לעזתים מימים ימימה.
ובכל זאת רוב גדול מהם בחרו בחמאס לשלוט עליהם, בבחירות דמוקרטיות. כנראה שדווקא בגלל הקריאה להרוג את כל היהודים.

לבחירה שלהם יש משמעות. חייבת להיות משמעות.
אי אפשר לבחור ברצח לחמש את הרוצח להאכיל אותו להלין ולממן אותו, בידיעה שלמה ואף בעידוד ואף על מנת שירצח,
ואז להגיד זה לא אני רצחתי זה הוא רצח לא אני.
אין מציאות כזו.
השבעה באוקטובר היתה בחירה של העזתים, הם שמחו בבחירה הזו שלהם מאד, אפילו לא אחד מהם הסתייג מהמעשה.
זה שלהם. וגם המחיר לשלם שלהם.

לפתור אותם מהמחיר שצריך לשלם על המעשים שלהם זה זה הדבר הלא מוסרי.
לא מוסרי קודם כל כלפינו, כלפי הקורבנות של המעשים שלהם, וגם כלפיהם.
רק אם נגבה מהם את מלא המחיר עבור מעשיהם, תהיה להם הזדמנות להפסיק לעשות את המעשים הללו.
כל עוד מאפשרים להם לעשות את מעשי הרצחנות והשמדת עם ( כן, הם עושים השמדת עם, אנחנו רק מתגוננים מפני השמדת העם הזו) מבלי לשלם את המחיר,
הם גם הקורבנות של עצמם, לא רק אנחנו.
שישלמו את מלא המחיר, באופן הכי קשה הכי חמור והכי צורב תודעה, ואולי אולי, רק אולי, הם יצליחו פעם לבחור בחירה שהיא לא רצח.
כרגע עדיין לא נראה שהם בכיוון.
זאלופון זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 6 באוג׳ 2025
אנחנו לא יודעים מה עובר בראש של כל עזתי. אבל אנחנו כן יודעים ש:
1. בפעם האחת שבה נתנו לעזתים את הזכות לבחור, הם בחרו בחמאס.
2. כל סקר שנעשה, גם אחרי הסבל שהמיט עליהם ה-7.10, הראה שחמאס נהנה משיעורי תמיכה ששום מנהיג מערבי לא יכול להתהדר בהם.
3. עזתים מן השורה יצאו להשתתף בזוועות וחגגו אותן ברחובות.
4. חטופים שחזרו ונשאלו אם יש צדיק בסדום ענו שאין. אף אחד. הם לא נתקלו באף אחד כזה.
5. רוצחי חמאס עשו לייב סטרימינג של הזוועות שלהם לאוכלוסייה שלהם. לא עושים את זה אם לא יודעים שהאוכלוסייה תאהב את מה שהיא רואה. אי אפשר לדמיין בכלל חייל מערבי משדר לאוכלוסייה מערבית כיצד הוא עורף ראשי אזרחים.

לאור כל זאת, אין שום סיבה להאמין שהאוכלוסייה בעזה שונה מחמאס באופן כלשהו, מלבד שאינה חמושה (בחלקה). כל מה שאנחנו יודעים מצביע על כך שחמאס מייצג אותה היטב.

אנחנו כמובן לא יודעים הכל. כנראה ישנם שם מעטים שהם בני אדם הגונים. אבל הרוב המכריע, כפי שמצטייר ממה שאנחנו כן יודעים, הוא מהסוג שימטיר מכות ויריקות על גופתה השבורה והמעורטלת של נערה ישראלית תמימה שנחטפה ממסיבה, או במקרה הטוב יעלוץ מהצד. הם נושאים באחריות על מה שבחרו להיות.
מקטין
מקטין • 6 באוג׳ 2025
מדען גרעין כתב/ה:
--Nir-- כתב/ה:
מדען גרעין כתב/ה:
anyzeany כתב/ה:
מה שצריך, זאת עצומה של אומנים גרייטריים, יושבי בתי קפה פלצניים בצפון תל אביב, שמעולם לא שירתו בצבא. ואם הם כן שירתו, זה היה בלהקה צבאית או דובר צה"ל או גלי צה"ל.
כי בפשעי מלחמה, הם באמת מבינים.

הם לא "מבינים" בפשעי מלחמה, הם פשוט נגד פשעי מלחמה ומה שקורה בעזה זה פשעי מלחמה.
על מה אתה מתאונן בעצם?

קשקשן דביל.

היית שם שאתה מזיין את המוח וזורק בוץ על אלה שבזכותם אתה נושם?

אני הייתי. מה שיש שם זה צבא שנלחם מול שטופי מוח שרצח יהודים זה כל מה שמעניין אותם בחיים ועל הדרך הם גוררים אוכלוסייה שלמה לכאוס וחורבן (אוכלוסייה שבחלקה הגדול תומכת בהם יש לציין). ועדיין נעשים מאמצים אדירים לא לפגוע באוכלוסייה שם.

סליחה על השפה העדינה, התאפקתי.

כמה בורות במסווה של נאורות. איכס

למה לקלל?

מה ציפית שיעשה? שים לב לכול התומכים בכיבוש עזה וב"הגירה מרצון" האלה, שים לב לשפה שלהם.
אני כמובן לא שופט אותם כי הם באו מבית כזה שבא מבית דומה.
כושר ביטוי בסיסי מינוס אין להם והטיעונים שלהם מגיעים מערוץ 14 אז מה נשאר להם אם לא לקלל?

בקיצור, אל תתרגש מהעשבים השוטים האלה, הם לא עושים את זה בכוונה, הם פשוט כאלה.
Father​(שולט)
Father​(שולט) • 6 באוג׳ 2025
מקטין כתב/ה:
מדען גרעין כתב/ה:
--Nir-- כתב/ה:
מדען גרעין כתב/ה:
anyzeany כתב/ה:
מה שצריך, זאת עצומה של אומנים גרייטריים, יושבי בתי קפה פלצניים בצפון תל אביב, שמעולם לא שירתו בצבא. ואם הם כן שירתו, זה היה בלהקה צבאית או דובר צה"ל או גלי צה"ל.
כי בפשעי מלחמה, הם באמת מבינים.

הם לא "מבינים" בפשעי מלחמה, הם פשוט נגד פשעי מלחמה ומה שקורה בעזה זה פשעי מלחמה.
על מה אתה מתאונן בעצם?

קשקשן דביל.

היית שם שאתה מזיין את המוח וזורק בוץ על אלה שבזכותם אתה נושם?

אני הייתי. מה שיש שם זה צבא שנלחם מול שטופי מוח שרצח יהודים זה כל מה שמעניין אותם בחיים ועל הדרך הם גוררים אוכלוסייה שלמה לכאוס וחורבן (אוכלוסייה שבחלקה הגדול תומכת בהם יש לציין). ועדיין נעשים מאמצים אדירים לא לפגוע באוכלוסייה שם.

סליחה על השפה העדינה, התאפקתי.

כמה בורות במסווה של נאורות. איכס

למה לקלל?

מה ציפית שיעשה? שים לב לכול התומכים בכיבוש עזה וב"הגירה מרצון" האלה, שים לב לשפה שלהם.
אני כמובן לא שופט אותם כי הם באו מבית כזה שבא מבית דומה.
כושר ביטוי בסיסי מינוס אין להם והטיעונים שלהם מגיעים מערוץ 14 אז מה נשאר להם אם לא לקלל?

בקיצור, אל תתרגש מהעשבים השוטים האלה, הם לא עושים את זה בכוונה, הם פשוט כאלה.

כן ואתה פשוט כזה, רפה שכל שלא מבין מלחמה מהי, עשה טובה ואל תתרבה, יש מספיק עלוקות מוצצי דם שחיים על חשבונם של אחרים במדינה הזו