שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

מפית מפית​(קינקי)
לפני 8 חודשים • 6 באוג׳ 2025

צודק

מפית​(קינקי) • 6 באוג׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
אנחנו לא יודעים מה עובר בראש של כל עזתי. אבל אנחנו כן יודעים ש:
1. בפעם האחת שבה נתנו לעזתים את הזכות לבחור, הם בחרו בחמאס.
2. כל סקר שנעשה, גם אחרי הסבל שהמיט עליהם ה-7.10, הראה שחמאס נהנה משיעורי תמיכה ששום מנהיג מערבי לא יכול להתהדר בהם.
3. עזתים מן השורה יצאו להשתתף בזוועות וחגגו אותן ברחובות.
4. חטופים שחזרו ונשאלו אם יש צדיק בסדום ענו שאין. אף אחד. הם לא נתקלו באף אחד כזה.
5. רוצחי חמאס עשו לייב סטרימינג של הזוועות שלהם לאוכלוסייה שלהם. לא עושים את זה אם לא יודעים שהאוכלוסייה תאהב את מה שהיא רואה. אי אפשר לדמיין בכלל חייל מערבי משדר לאוכלוסייה מערבית כיצד הוא עורף ראשי אזרחים.

לאור כל זאת, אין שום סיבה להאמין שהאוכלוסייה בעזה שונה מחמאס באופן כלשהו, מלבד שאינה חמושה (בחלקה). כל מה שאנחנו יודעים מצביע על כך שחמאס מייצג אותה היטב.

אנחנו כמובן לא יודעים הכל. כנראה ישנם שם מעטים שהם בני אדם הגונים. אבל הרוב המכריע, כפי שמצטייר ממה שאנחנו כן יודעים, הוא מהסוג שימטיר מכות ויריקות על גופתה השבורה והמעורטלת של נערה ישראלית תמימה שנחטפה ממסיבה, או במקרה הטוב יעלוץ מהצד. הם נושאים באחריות על מה שבחרו להיות.

צודק בכל ילה
--Nir-- --Nir--
--Nir-- • 6 באוג׳ 2025
מדען גרעין כתב/ה:
--Nir-- כתב/ה:
מדען גרעין כתב/ה:
anyzeany כתב/ה:
מה שצריך, זאת עצומה של אומנים גרייטריים, יושבי בתי קפה פלצניים בצפון תל אביב, שמעולם לא שירתו בצבא. ואם הם כן שירתו, זה היה בלהקה צבאית או דובר צה"ל או גלי צה"ל.
כי בפשעי מלחמה, הם באמת מבינים.

הם לא "מבינים" בפשעי מלחמה, הם פשוט נגד פשעי מלחמה ומה שקורה בעזה זה פשעי מלחמה.
על מה אתה מתאונן בעצם?

קשקשן דביל.

היית שם שאתה מזיין את המוח וזורק בוץ על אלה שבזכותם אתה נושם?

אני הייתי. מה שיש שם זה צבא שנלחם מול שטופי מוח שרצח יהודים זה כל מה שמעניין אותם בחיים ועל הדרך הם גוררים אוכלוסייה שלמה לכאוס וחורבן (אוכלוסייה שבחלקה הגדול תומכת בהם יש לציין). ועדיין נעשים מאמצים אדירים לא לפגוע באוכלוסייה שם.

סליחה על השפה העדינה, התאפקתי.

כמה בורות במסווה של נאורות. איכס

למה לקלל?

כי כמו בבדס״מ גם בחיים יש גבולות. ולקרוא למי שיצא להגן על הגבולות ונהרג או נפצע לשארית חייו בשביל זה - ״פושע מלחמה״ ו״רוצח״ ולנסות לצייר איזשהי סימטריה בין שוחטי התינוקות ואנסי הנוח׳בה והתומכים הנלהבים שלהם (להלן: רוב מוחלט של תושבי הרצועה) לבין חברים שלי שעזבו משפחות וחלקם לא חזרו בשביל שכמה דבילים יוכלו ללרלר בבטחון על פשעי מלחמה ולהרגיש נעלים - מצדיק קללות הרבה יותר חריפות.

״קשקשן דביל״ זה רך מאוד.

תדמיין דיון תרבותי בשאלה ״האם קרבנות אונס אשמים במה שקרה להם״
אפשר לנהל את הדיון הזה כמובן, ואפשר להבין שמי שמקיים אותו הוא בור מוחלט במקרה הטוב ו(צנזורה) במקרה הפחות טוב.
סווריןן סווריןן
סווריןן • 6 באוג׳ 2025
חשיבה מלודרמטית היא חשיבה במונחים מוחלטים של טובים ורעים, בני אור מול בני חושך. אין הקשר. אין היסטוריה. אין הסללה. מתחילים בנקודת זמן שרירותית: השביעי באוקטובר. הנכבה. הדחייה של תכנית החלוקה. העליה של שרון להר הבית. השריפה למוות של אבו ח'דיר בן השש עשרה. תמיד אפשר להתחיל במפלצת, ולבנות את העולם משם. זה קל, כי זה מספק מפה ברורה ותכנית עבודה. בדרך כלל נכון להימנע מחשיבה כזו, לחפש גוונים, להילחם כנגד מה שצריך להילחם, ולחפש גשרים מול גווני האפור.
יש התנגדות פלסטינית ג'יהדיסטית, שאיתה אין הרבה מה לדבר. יש ותמיד הייתה התנגדות פלסטינית אחרת, שאינה קשורה לדת, אלא לקיום מכובד לפלסטינים. איתה צריך להמשיך לנסות ולדבר. כך, למשל, ימי זיכרון יהודים-פלסטינים משותפים, הופכים כאב אישי לחיבור בין בני אדם. מי שמפגינים בחמת זעם כנגד ארועים כאלה, פשוט מסרבים לכל מצב בו רואים גם (גם) (גם) סבל פלסטיני.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
אליפסה, אני באמת ובתמים לא רואה את זה ככה. אני לא מרגישה שאני צריכה לשאת באחריות לפעולות הממשלה שלי. אבל אני עוד חיה בדמוקרטיה, את חושבת שכל רוסי אחראי לפעולות של פוטין? הוא גם ״נבחר״, בדיוק כמו חמאס.

יוצא שאני חושבת שהעזתים הם אסופה תמימה, תינוקות שנשבו. לא. אני לא חושבת ככה אפילו לרגע. אני כן חושבת שיש חפים מפשע ואני חושבת שילדים מתים מרעב ואני חושבת (כמו רוב הצמרת הבטחונית) שהפעילות בעזה מיצתה את עצמה ועכשיו הזמן לחשוב מה לעזאזל קורה הלאה להפסיק למרוח זמן.

אנחנו רבים ומתווכחים... ובסוף בוחרים ממשלה שכולנו מקבלים את מרותה. אם אנחנו אחראים רק על פעולותיה של ממשלה שתמכנו בה, איזו מין דמוקרטיה זו? אני יכולה להתווכח עם בן זוגי על חינוך הילדים, אבל ברגע שאנחנו עומדים אל מול הילדים אנחנו מישרים קו. אנחנו יחד בזה. אם (וכאשר) בת שלי תאשים אותנו שהרסנו לה את החיים, מה אגיד? שזה לא הייתי אני אלא הוא?

כל עוד אנחנו חלק מעם ומשפחה, יש לנו גם אחריות לאומית ומשפחתית. לא רק אישית. כמובן שזה תקף גם ביחס לרוסים. כל עוד הם מאפשרים את השלטון של פוטין, כלפי חוץ הם נושאים באחריות.

בקשר לכך שהפעילות בעזה מיצתה את עצמה... אני לא מבינה מה המילים האלו אומרות. מה בדיוק עשינו שמיצה את עצמו? אם אנחנו מפסיקים עכשיו כדי לחשוב "מה הלאה" זה אומר שמלכתחילה לא ידענו מה אנחנו עושים. ואז באמת סתם הרגנו אנשים. המלחמה הזו מוצדקת בעיני רק מתוקף העקרון הבא: יש לנו זכות וחובה מוסרית להבטיח לנו ולילדינו חיים בטוחים. אם מישהו מבקש להרוג אותנו, משמידים אותו. לא חובטים בו קצת עד שמרגישים שמיצינו את העניין.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
למה אנחנו בעזה עכשיו?

כי יש שם חטופים שלנו, ואנחנו נלחמים עבורם.
וכי יש שם אנשים שרוצים להרוג אותנו. ואנחנו נלחמים עד שנחסל את האיום שלהם.
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 באוג׳ 2025
אליפסה כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
למה אנחנו בעזה עכשיו?

לחץ צבאי לא ממש הוכיח את עצמו בהבאת חטופים. שזה מבאס תחת וגם די מדהים, כמה מעטים חולצו, אבל זה מה שזה.
ואנחנו לא נצליח להרוג את כל ״הרעים״, אני לא חושבת שיש מישהו שחושב שזה יקרה. גם אם וכאשר נכבוש את עזה, היינו בסרט הזה.
masoul masoul
masoul • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
למה אנחנו בעזה עכשיו?

כי אנחנו משמידים את החמאס פרלין.
כי אם לא נשמיד אותו. הוא ישמיד אותנו.
את יודעת איך אני יודע את זה פרלין?
כי החמאס אומר את זה. שוב ושוב. בלי ליפות את זה.
וכי אלו לא רק מילים ריקות שלו. הוא ניסע לבצע את זה בפועל,
ומכריז שוב ושוב שהוא יעשה שבעה באוקטובר שוב ושוב עד היהודי האחרון.

כי אי אפשר לחיות עם מפלצת נאצית 500 מטר ממך פרלין.
את מכונה לעבור עם הילדים שלך לניר עוז או אחד מיישובי העוטף כאשר החמאס נמצא על הגדרות?
ואם לא, ואני מניח שלא, למה את מסכימה שאנשים אחרים, אחים שלי, יהודים, יגרו בסכנת חיים נוראית כל כך?
אז מה את מציעה? נפנה את יישובי העוטף? את שדרות? את אופקים ונתיבות?
כי זו המשמעות בפועל של נסיגה במצב הזה מעזה.

שנתיים שלוש, לא יותר, והחמאס חוזר לעצמו, על סטרואידים, ועושה את השבעה באוקטובר הבא, חלילה.
והשבעה באוקטובר הבא נורא כל כך, שהשבעה באוקטובר הקודם יראה טיול בפארק לידו.

ואף בר דעת לא יחיה במקום שבו חיות הטרף הנאציות האלו יאנסו את ילדיו הקטנים מול עינו,
או יבתרו את הבטן של אישתו בחרב ויוציאו את ילדו משם מול עיניו או ישרפו את ילדיו בחיים מול עיניו.
ואלו הדברים הפחות נוראיים שהם עשו.

האלו האופציות פרלין. אלו באמת באמת האופציות.
או שאנחנו משמידים את החיות הנאציות הללו.
או שהם באים אלינו שוב ושוב ושוב ועושים מה שאנחנו רואים מעל למאה שנה שהם יודעים לעשות, וכמו שראינו רק לאחרונה שהם עשו, בשמחה ובגאווה עשו.

אין אופציה אחרת פרלין. זה או או. אין אופציה אחרת.

לכן אנחנו בעזה עכשיו.
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 באוג׳ 2025
יו מאסול, עכשיו אני מבינה למה זה כזה מרגיז שאתה מסיים כל משפט בכינוי שלי, מאסול.
זה כזה דידקטי…

אני יודעת שאנחנו אומרים שאנחנו משמידים את חמאס, אבל בפועל האם זה קורה? או אפשרי?

נגיד שהצדק איתכם ושווה להקריב חטופים וחיי חפים מפשע עזתים, מה עם הפרקטיקה? זה פאקינג לא עובד. החיילים נשחקים ואין מספיק מהם. גם באמת אין גבול לכסף.
התמיכה הבינלאומית אובדת בצורה מאוד מעשית, לא רק בדיבורים. זאת בעיה, כי הכל מתגלגל לכסף.
אנחנו מדינה קטנה, עם ציבור לא יצרני גדול והולך וגדל, לא נוכל להילחם לתמיד.
masoul masoul
masoul • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
אליפסה כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
למה אנחנו בעזה עכשיו?

לחץ צבאי לא ממש הוכיח את עצמו בהבאת חטופים.
ואנחנו לא נצליח להרוג את כל ״הרעים״, אני לא חושבת שיש מישהו שחושב שזה יקרה. גם אם וכאשר נכבוש את עזה, היינו בסרט הזה.

לחץ צבאי צריך להיות מתעצם והולך, מתגלגל והולך.
זה יכול להביא את החטופים.

ואנחנו לא נצליח, אנחנו לא נצליח, אנחנו לא נצליח. אנחנו לא נצליח אנחנו לא נצליח.
קוראים לזה תבוסתנות פרלין.
ואת צודקת. תבוסתנות לא מביאה לשום הצלחה.
לא בחיים הפרטיים שלך. לא בחיים לאומיים, וגם לא בחיים הצבאיים.

והיינו בסרט הזה פרלין.
בזה את צודקת.
באמת היינו בסרט הזה. אני אעזור לך להתמקד.
אחרי כיבוש עזה ב67 התחיל טרור שהלך והתעצם.
בשנת 1970 אריק שרוו טיפל בטרור בעזה.
עם הרבה הרבה חומרי נפץ. הרבה ירי.
ובעיקר הרבה דלק שהוא שפך לכל מנהרה שהוא מצא.
שפך והדליק, הדליק ושפך. ככה.
לקח כמה ימים, הוא חיסל את הטרור מעזה להרבה מאד זמן,
למעשה, עד האינטיפאדה הראשונה.

אז נכון פרלין. היינו בסרט הזה. הצלחנו. ואפשר להצליח שוב.
אבל לא בתבוסתנות. בתבוסתנות אי אפשר אפילו לא לצחצח שיניים.