בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אם מישהי.ו עדיין חושב.ת שישראל וארה״ב מנצחות במלחמה הזו אנא הסגבירו לי למה.

תחת כנפיך תחת כנפיך
לפני 6 ימים • 15 באפר׳ 2026
תחת כנפיך • 15 באפר׳ 2026
אבל תכלס.
אם אפשר הסכם אחר הייתי זורם..

וגם אני לא אומר שתמיד הישראלים היו הכי מוסריים בעולם.
אבל לא יודע.

וגם סתם נניח כשנחרב הבית השני.
היו יהודים שנשארו פה כי לא הייתה ממש גלות בכוח.
אלא רק הרסו פה דברים.
ושליש בערך מתו במרד

ככה שיש מצב שיש פלסטינם שהם ממוצא יהודי

קיצור מסובך
תחת כנפיך תחת כנפיך
לפני 6 ימים • 15 באפר׳ 2026
תחת כנפיך • 15 באפר׳ 2026
אהה..
סתם כך נראה לי שיוסף אגסי היו לו דעות אחרות
Ofan
לפני 6 ימים • 16 באפר׳ 2026
Ofan • 16 באפר׳ 2026
ברור שהפסדנו. אם אנחנו צריכים כל כך הרבה מילים כדי לתאר השגים - זה בדיוק ההפסד. כל ההשגים שלנו (הרוגים לצד השני, מדינות שכבר פחות חברות איתם, כסף, תשתיות) זה מנקודת המבט שלנו. אם נאמץ את נקודת המבט שלהם - הצפון עדיין לא מקום בטוח, ומצד שני לא כבשנו כלום.
איך ניצחון נראה? קל. כיבוש. לא רוצים לכבוש? סבבה, אל תצאו למלחמה. יכולנו להגיע להסכם עם הצד השני כבר ב-7 לאוקטובר, והיו חוזרים יותר חטופים בחיים.
William Arthur William Arthur​{SilentDevo}
William Arthur​{SilentDevo} • 16 באפר׳ 2026
Venus in Furs כתב/ה:
אני לא ממש רוצה להמשיך לתחזק את השרשור המבאס הזה אבל נראה לי חשוב לשתף שני לינקים שמראים בבירור שהתמיכה של אזרחי ארה״ב בישראל (במיוחד הצעירים) נשחקת והולכת במהירות מבהילה, ואני לא מאמין שמישהו חושב שישראל יכולה להמשיך להתנהג כמו הבריון השכונתי הכל יכול היחיד באזור בלי התמיכה המאסיבית של ארה״ב.

רק שלום יביא ביטחון, וזה מתחיל בשלום עם הפלסטינים.

בתור מישהו שלא רוצה לעשות משהו, ונוס, אתה מתמיד בצורה די אובססיבית.

אתה מניח שהפלסטינים -
א. מסוגלים לכרות הסכם מדיני של שלום עם מדינת ישראל
ב. מסוגלים לקיים הסכם כאמור
ג. רוצים ביחסי-שלום כאמור

אבל מאז 2007 אין לפלסטינים יכולת לבצע את א'. הם מפוצלים לשני קולות (לפחות).
אז עם מי בדיוק תכרות הסכם שלום שם ?

ובהנחה שאין לך פרטנר לכריתת הסכם-שלום אצל הפלסטינים- מה תעשה עם שאר שאיפות השלום שלך? נתניהו טוען שהוא יכול להביא לך הסכמי שלום עם רוב מדינות ערב גם בלי הפלסטינים. אתה מקבל את שאיפות השלום של בנימין? ובהנחה שלא מעניין אותך שאין לך פרטנר לשלום אצל הפלסטינים - האם התוכנית שלך היא שוב לכפות על רוב הפלסטינית הנהגה דיקטטורית כמו אז בימים הטובים של אוסלו, כשהביאו את ערפאת כדי שיהיה מי שימנע את ההקצנה של הפלסטיניים המקומיים? כי זה לא עבד כל-כך טוב עם ערפאת. ולמקרה שאתה מתכנן להנחית עליהם הנהגה אחרי מותו של אבו-מאזן (הוא כבר לא צעיר), אתה זוכר איך זה נגמר לישראל עם ג'ומאייל בלבנון?

לבנון היא הדוגמא שאתה צריך לשים לב אליה. כי יש היום בלבנון הכי הרבה קולות מאז 1948 הקוראים לשלום עם ישראל. הלוואי שהיינו רואים בחברה הפלסטינית כל-כך הרבה קולות פרו-שלום. אבל במקביל יש בלבנון איזה ארגון אחד, שהאינטרס הקיומי שלו הוא בהמשך הסכסוך הישראלי-לבנוני. כל עוד רודפי השלום בלבנון לא יהיו מוכנים לעימות פנימי שעלול להתדרדר למלחמת-אזרחים, השלום עם לבנון יהיה מוטל בסימן שאלה.
Venus in Furs Venus in Fursחשבון מאומת
Venus in Fursחשבון מאומת
Venus in Fursחשבון מאומת • 16 באפר׳ 2026
William Arthur כתב/ה:

בתור מישהו שלא רוצה לעשות משהו, ונוס, אתה מתמיד בצורה די אובססיבית.

סטורי אוף מיי לייף... 🙄

אני לא שומע כל כך קולות בתוך ישראל שקוראים לשלום בעשרים השנה האחרונות. לא ראיתי יוזמת שלום ישראלית. כן ראיתי טיפוח ומימון של החמאס על ידי ממשלת ישראל כדי (באופן מוצהר) ליצור מצב של הפרד ומשול בין עזה לגדה שיהפוך את זה לבלתי אפשרי לגבש הסכם שלום, והמשך והעמקת מפעל ההתנחלויות (ובשנים האחרונות גם טרור יהודי כמעט ממוסד).

אולי בגלל זה אני די אובססיבי, כי אני מרגיש שהשתרש כזה קונצנזוס סביב ה״אין פרטנר״ (עוד מימי אהוד ברק).
מה שאני רוצה זה שעל כל דולר שמשקיעים במלחמה ישקיעו 25 סנט בניסיון להגיע לשלום ופיוס, קודם כל בין האנשים.
וששאיפה לשלום תחזור להיות חלק מהמדיניות האמיתית של ממשלת ישראל.

אני לא יודע אם זה יצליח או איך זה בדיוק יתבצע. זה בטח לא יהיה קל.
אבל חייבות לנסות משהו אחר מעוד ועוד ועוד ועוד מלחמות, כי הן בטוח לא עובדות.
Antimatter Antimatter​(נשלט)
לפני 5 ימים • 16 באפר׳ 2026
Antimatter​(נשלט) • 16 באפר׳ 2026
אם פעם הייתה תקווה לשלום, אחרי 7.10...ייקח עוד 50 שנה. בנתיים נשמיד את כל מי שמבקש לפלוש לפה שוב. מהיכרותיי הקרובה עם השטח יש רבים בעזה ועוד יותר ביהודה ושומרון.

חובת ההוכחה אחרי 7.10 היא על הצד השני. זה שגם הצד ש סירב ל 96 אחוזים מהשטח. זה גם הצד שיפספס כל הזדמנות שהיא.
-Birdy- -Birdy-
-Birdy- • 16 באפר׳ 2026
בחינת ההישגים שלנו לא צריכה להמדד בערך מוחלט אל מול החלומות שלנו, אלה כשינויי לטובה לעומת חוסר מעשה אל מול האירועים שהתגלגלו אלינו.
האם נהגנו בצורה אחראית ? כן.
האם השגנו הישגים צבאיים ? כן.
האם יש לנו עליונות צבאית מוחלטת ומוכרת ? כן
האם הצלחנו להגיע להישגים מדיניים בזכות העליונות הצבאית ? חד משמעי לא !
לא מיצינו את הערך השלם של העימות הצבאי ולכן לא השגנו את הניצחון המוחלט והמוחץ שביבי הבטיח.

ביבי לא קובע, לגמריי לא
מי שקובע זה החתול תעלול הג'ינג'י מאמריקה שהאינטרסים שלו טיפה שונים משלנו.

בואו ניקח פופקורן ומים קרים ונראה אם ננצח בסוף בכמה נקודות או באיפון 🙏
אד הוק
אד הוק • 16 באפר׳ 2026
Venus in Furs כתב/ה:

מה שאני רוצה זה שעל כל דולר שמשקיעים במלחמה ישקיעו 25 סנט בניסיון להגיע לשלום ופיוס, קודם כל בין האנשים.

אני אשמח לשמוע איך, בהינתן תקציבים בלתי מוגבלים, היית מציע להשקיע אותם כדי להגיע לשלום ופיוס (קודם כל בין האנשים). שואל בלי ציניות.
Ofan
Ofan • 16 באפר׳ 2026
השקענו תקציבי עתק בכל מיני רעיונות של גנרלים, כל הכסף הלך למנהרות.
dommixxx dommixxx
dommixxx • 16 באפר׳ 2026
ישראל וארה״ב הפסידו מהסיבה הפשוטה שאנחנו אילו שכרענו ברך וביקשנו הפסקת אש.

לאיראן יש את הקלפים האסטרטגיים ולנו יש הישגים טקטיים שכידוע אין להם משמעות בטווח של מספר שנים.
ישראל יצאה זחוחה למלחמה הזאת שהמשטר ייפול תחת הלחץ הצבאי אבל הוא לא והנה אנחנו היום.

מבחינה כלכלית עוד לא התחלנו לשלם על המלחמה הזאת. חכו חכו, אם קיר של מילים לא ישכנע אתכם שהפסדנו אז הארנק בטוח ישכנע.