דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
דרקן ראהל(נשלט){מית} • 27 באוק׳ 2020
נהדר. אלטלנה - מקרה מורכב, ללא ספק. אין לי בעיה שתרשום אותו כאלימות של השמאל, רק תזכור שזה היה בן גוריון. לא מפגין, לא רוצח, לא נאום הסתה. החלטה על פעולה צבאית, מהדרג המפקד. כך שצר לי, אתה לא יכול לייחס את זה לציבור השמאלנים. זה נושא אחר לגמרי. זאת השוואה רלוונטית מול בגין ומלחמת לבנון, למשל, לא לפעולות של אזרחים, לא להפגנות. שמאלנים לא הפגינו בעד ירי, לא הצביעו בעד ירי. בדיוק כמו שימנים לא הצביעו או הפגינו בעד סברא ושתילה, זה ממשלת הימין עשתה. שניהם בויכוח אחר.
האם השמאל אחראי לאלימות נגד אזרחי ישראל? שאלה טובה. אפשר לשבת לדבר על זה. זה לא אלימות של השמאל. עצם הטיעונים שלך זה שחוסר המוכנות של השמאל לאלימות הכרחית, דופק את המדינה. זה, שוב, דיון אחר. ואז המתנה. הציבור הערבי הכי אלים. אני לא יודע אם זה נכון, אבל אקבל לצורך הדיון. מה זה משנה? אם אני דפקתי לך בוקס, זה לא אלימות כי יש ערבי בכלא על רצח? כי הם שמאלנים, אז נדמה לך שזה מוכיח משהו על שמאל? עובדתית, זה לא. לא משנה שיש ציבור יותר גרוע או יותר טוב, לא בזה מדובר. הימין אלים יותר מהשמאל במדינת בישראל, עד היום. הציבור, לא הממשלה. הציבור, לא הבגצ. האזרחים. הפרטים. הציבור הימני אלים יותר מהציבור השמאלני במדינת ישראל, עד היום. וכבר אמרתי למעלה - להגיד "ומה אתם? ומה אתכם?" או "גם הם!" או כל דבר אחר, לא ישנה את זה. זה פשוט מוציא אותך מגוחך, כמו ילד קטן מול מורה "למה הלכת הביתה כשאיחרתי לכיתה?" "אבל המורה, גם הערבים הלכו הביתה. והמנהיג שמאל גנב תשובות למבחן!" יאללה. עכשיו, רוצה לדבר על טעויות של השמאל - פתח שרשור, כתוב לי בפרטי, בכיף. וזה לא ישנה את העובדה שהימין אלים יותר מהשמאל במדינת ישראל, עד היום. |
|
nicknose(מתחלף) |
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
nicknose(מתחלף) • 27 באוק׳ 2020
שטויותיך ותגובותיי בצמוד אליהן:
1. "ובכן, הציבור האלים והפושע ביותר בארץ הוא הציבור הערבי. זו עובדה!" - ראשית, לא דובר על מגזרים אתניים-תרבותיים במדינה. דובר על שתי קבוצות אידיאולוגיות, חוצות מגזרים, זו שמימין מהווה רוב ציבורי ולכן גם פוליטי מזה עשורים, השנייה מהווה קבוצת מיעוט משתי הבחינות הנ"ל באותה התקופה. שנית, המונח "שמאל" אינו זהה למילים "הציבור הערבי בישראל". יש לא מעט ערבים ישראלים שהם יותר ימנים בתפישתם את העולם מהרבה ליכודניקים שאני מכיר; זה מה שהופך את הרשימה המשותפת לעניין מדהים כל כך. אבל זה דיון אחר, דיון אחר לגמרי, ובכנות, אחרי שקראתי את רוב ההודעות שלך בדיון הזה, אני לא מאמין שתרצה או תוכל להבין גם אותו. שלישית, מה שראהל כתב. 2. "עובדה מס' 2: רוב הטרור הפיזי הישיר נגד יהודים וגם ערבים מאז ועד היום הוא טרור ערבי (משני צידי הקו הירוק)." - סו פאקינג ווט? אם אתה רוצה לפתוח שרשור על טרור במזרח התיכון, תפאדל, אבל אל תערבב אותנו. 3. "עובדה מס' 3: מדיניות השמאל החל משנות ה90, דרך הסכמי אוסלו ועד תוכנית ההתנתקות הזניקו את הטרור הערבי לרמות חסרות תקדים." - אנחנו כנראה שותפים לביקורת קשה כלפי הסכמי אוסלו. זה לא עזר לי כשקראתי את ה"עובדה" הזו. את שאר הסיבות שהחמירו את הטרור הערבי כי הן לא מתאימות לאג'נדה שלך - ושוב, תפתח שרשור על טרור, בכיף נתווכח. יש על מה. אה, וההתנתקות ממש לא הייתה "מדיניות שמאל", ובוודאי שלא יצאה לפועל תחת ממשלת שמאל. 4. "מסקנה: השמאל הישראלי נושא באשמה לאלימות שהופנתה לאזרחי ישראל." - חחחחחחחחחחחחחחחח 5. "הוכחה: נסיונות כושלים של השמאל להתרפס ולהגיע בכוח להסכם שלום מזויף עם "הפלסטינים". מבלי לנקוט פעולות משמעויות למנוע אלימות וטרור." - חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח 6. "ובמעבר חד - ה"טרור" היהודי הוא טיפה בים בהשוואה לטרור הערבי. נכון, שזה לא הופך את זה לבסדר. רחוק מזה. נכון שעומדת מאחוריו שנאה ונקמה ושלל מניעים לא מוצדקים של פשעים לאומניים. אבל זה כלום ביחס לטרור הערבי בעידוד השמאל. ואני אומר עידוד בגלל שזה באמת משתלם להיות מחבל בישראל." - בשרשור הבא שאתה מוזמן לפתוח, זה שיעסוק ביחסי ימין ושמאל והקשר שלהם לטרור, אשאל אותך מה הפאקינג קשר בין המציאות לבין המילים "טרור ערבי בעידוד השמאל". 7. "לגבי אלימות של הימין ישירות נגד השמאל - כל מקרי הרצח הפוליטיים של ימין נגד שמאל מסתכמים באולי 5 מקרים גג: קסטנר, גרינצוויג, רצח רבין וכו'. דוגמא לטיהור פוליטי בקנה מידה הרבה יותר גדול: האלטלנה. אלימות פיזית של שלטון השמאל דאז נגד הימין (בן גוריון נגד בגין)." - ראשית, אלימות פוליטית לא מסתכמת ברצח. שאל את הגב, השכמות והצלעות שלי, שספגו מכות ביותר מהפגנה אחת. שאל חברות וחברים שלי, שיצאו בעצמות שבורות ועור חבול אחרי מפגשים עם פשיסטים ישראלים גאים. תחשוב על זה, ותתחיל לחשוב מאיפה תביא מספרים על אלימות פיזית של שמאלנים כלפי ימנים, כי כמה תיקי חקירה כאלה תצליח למצוא? כמה כתבות? וכמה כתבי אישום? לך, תחפש. בבקשה. אני מצאתי סיפור אחד (אחד!!!) בעשורים האחרונים, על פעילים של אהוד ברק שהחטיפו מכות לפעיל ליכוד שבא להציק להם בהפגנה. תזכיר לי כמה כתבות ראינו בחודש האחרון, רק בחודש האחרון, על טרוריסטים יהודים דתיים (אלה שהמתנחלים קוראים להם "נוער הגבעות", יעני פסטורליה של החברה להגנת הטבע, לא פחות) וכמה על טינופות אנושיות מ"לה פמיליה"? לך, תחפש. שנית, נניח שלקחתי שלוק ממה שאתה שותה שם ואני זורם איתך. 16 לוחמי אצ"ל נהרגו על סיפון האלטלנה. אני קורא עכשיו את הערך "טרור יהודי בישראל". מעניין כמה אצטרך לגלול כדי להגיע ל-17. |
|
-X- |
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
-X- • 27 באוק׳ 2020
כמו ששניכם מטיבים לעשות ולצמצם את הדיון לאלימות בקרב אזרחים המזוהים עם "הימין"
לבין אלימות בקרב אזרחים המזוהים בדעותיהם עם השמאל, אפשר להמשיך לפרט ולהתייחס לכל אזרח ואז לא תגיעו למסקנה שאליה אתם רוצים להגיע שהיא שהאזרחים ה"ימניים" אלימים יותר. והסיבה היא ש"ימין" היא קשת דעות רחבה, כמו ש"שמאל" הוא לוו-דווקא שמאל קיצוני התומך במדינת כל אזרחיה. כך לדוגמה, תנועת כ"ך היא ימין קיצוני ואפשר לומר שהיא לא מייצגת את הרוב המוחלט של ציבור הימין היום. אבל אם תתייחסו לכמות האלימות שהיא ייצרה, תגלו שהיא גדולה מאוד ביחס לגודל שלה ולייצוג הםוליטי שלה בכנסת ובציבור. וכך אפשר לעבור אזרח אזרח שביצע פשעים של אלימות פיזית קיצונית (דוגמת רצח) ולשלול ייחס שלו ל"ימין". יתכן והאזרחים האלו כלל חסרי דעות פוליטיות והם מונעים נטו משנאה אישית או ממניע אחר כלשהו. אתם מניחים שאם אותם פושעים בטוח לא שמאלנים, הרי שהם בטוח ימניים - וזו לא הוכחה לכלום ובטח לא עובדה. תוכיחו לי שכל אחד מהם הצביע לליכוד בכל מערכת בחירות ואז תראו קשר בין הזדהות פוליטית ימנית הולכת תמיד עם אלימות פיזית. ולגבי נאומי הסתה - ספציפית היום יש הרבה מאוד הסתה מאורגנת מהשמאל. החשיפה התקשורתית תתמקד רק ב"לה פמיליה" אבל תסתיר מקרי אלימות מהצד השני. מי שמחפש ברשת ימצא גם דיווחים על אלימות מצד המפגינים בבלפור. |
|
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} |
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} • 27 באוק׳ 2020
דרקן ראהל כתב/ה: ברייה, אני חייב להתייחס רק לדבר אחד שנאמר. אני מתייחס בדיוק אליו, ולא לשום דבר אחר.
אין סימטריה, בארץ ישראל, בין אלימות מצד הימין לבין אלימות מצד השמאל. פשוט אין. לא מדבר על העולם, לא מדבר על פוטנציאל ולא על יום יבוא. גם לא אל לפני קום המדינה. מדבר על מדינת ישראל עד היום. אין סימטריה. לא יודע למה, זה צריך לחקור, לא חקרתי. לא מייחס לזה כרגע שום סיבה. רק אומר שמסיבה כלשהי הקשר בין ימין לאלימות חזק יותר מהקשר בין שמאל לאלימות, במדינת ישראל, עד היום. לא מתווכחת, דרקן. אני מאמינה לך שזה נכון ומהתרשמות הלא מבוססת שלי, זה אכן כך. ובכל זאת ברגע שהשמאל מוותר על העקרונות הבסיסיים שלו עליהם הוא מושתת, כגון חרות המחשבה והדעה, ומאמץ את העקרונות של הימין, גם אם בווליום נמוך יותר, הוא מפסיק להיות שמאל והופך לימין אחר. וזה מה שצורם לי. כמו שזאלופון כתב באחד העמודים הקודמים: מצחיק כשאנשים מתרעמים על אלה שהם בעצם תמונת הראי שלהם עצמם. וכשאני מדברת על אלימות, אני מתכוונת לפתרונות כוחניים, להעדפות של האחד על חשבון האחר בכוח הזרוע ו/או בדרכי הפחדה וכדומה. אם היינו מחליפים את הסיגר של ביל קלינטון ברובה או אגרוף הוא לא היה מועמד מטעמה של המפלגה הדמוקרטית כי הוא לא היה מייצג אותה. התנהגות שסותרת את העקרונות הבסיסיים של הדמוקרטיה לא יכולה לאפיין קבוצה פוליטית שממקמת את עצמה בצד השמאלי של המפה. If it looks like a duck, and quacks like a duck and has a gun in it’s hand, it’s probably George H. W. Bush, and not William Jefferson Clinton |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
טוב, זה הרגע שבו אני אומר ששני הצדדים זה פשוט ריח אחר של חרא, ואז מישהו עם פטיש ביזאר יקפוץ לשרשור.
למרות שאני מצביע למפלגות שמאל, אני לא מחזיק מעצמי שמאלני. אני גם קיבוצניק, ובשנים האחרונות נחשפתי לקפיטליזם של האסכולה האוסטרית, והוא מרתק. השמאל אשם בהרבה חרא, ואני ממש לא מתכוון להסכמי אוסלו. הוא בעיקר חוטא בהתנשאות וביטול האחר. סבבה, יש מה לתקן, וטוב שכך. גם לימין יש דברים הגיוניים להגיד, ואנשים טובים בתוכו. פשוט, כמו שאת לא מסכימה לראות שמאל שנוהג בצורה פאשיסטית, אני לא מוכן לראות את ההשוואה הספציפית הזאת, אלימות. כי זה לא נכון, להשוות. מה לעשות? |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
KGB כתב/ה: כמו ששניכם מטיבים לעשות ולצמצם את הדיון לאלימות בקרב אזרחים המזוהים עם "הימין"
לבין אלימות בקרב אזרחים המזוהים בדעותיהם עם השמאל, אפשר להמשיך לפרט ולהתייחס לכל אזרח ואז לא תגיעו למסקנה שאליה אתם רוצים להגיע שהיא שהאזרחים ה"ימניים" אלימים יותר. והסיבה היא ש"ימין" היא קשת דעות רחבה, כמו ש"שמאל" הוא לוו-דווקא שמאל קיצוני התומך במדינת כל אזרחיה. כך לדוגמה, תנועת כ"ך היא ימין קיצוני ואפשר לומר שהיא לא מייצגת את הרוב המוחלט של ציבור הימין היום. אבל אם תתייחסו לכמות האלימות שהיא ייצרה, תגלו שהיא גדולה מאוד ביחס לגודל שלה ולייצוג הםוליטי שלה בכנסת ובציבור. וכך אפשר לעבור אזרח אזרח שביצע פשעים של אלימות פיזית קיצונית (דוגמת רצח) ולשלול ייחס שלו ל"ימין". יתכן והאזרחים האלו כלל חסרי דעות פוליטיות והם מונעים נטו משנאה אישית או ממניע אחר כלשהו. אתם מניחים שאם אותם פושעים בטוח לא שמאלנים, הרי שהם בטוח ימניים - וזו לא הוכחה לכלום ובטח לא עובדה. תוכיחו לי שכל אחד מהם הצביע לליכוד בכל מערכת בחירות ואז תראו קשר בין הזדהות פוליטית ימנית הולכת תמיד עם אלימות פיזית. ולגבי נאומי הסתה - ספציפית היום יש הרבה מאוד הסתה מאורגנת מהשמאל. החשיפה התקשורתית תתמקד רק ב"לה פמיליה" אבל תסתיר מקרי אלימות מהצד השני. מי שמחפש ברשת ימצא גם דיווחים על אלימות מצד המפגינים בבלפור. ושוב, אתה מתעקש על משחקי סמנטיקה. אני לא התייחסתי לארגון כזה או אחר. דבריי היו מאוד ברורים ומדוייקים. ואתה עדיין מתעקש בלשחק בקקי. אתה לא מסוגל להתמודד עם כלום. זה רק מריח ביקורת, אתה חייב להדוף. יש לך בעיה, אח |
|
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} |
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 באוק׳ 2020
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} • 27 באוק׳ 2020
דרקן ראהל כתב/ה: טוב, זה הרגע שבו אני אומר ששני הצדדים זה פשוט ריח אחר של חרא, ואז מישהו עם פטיש ביזאר יקפוץ לשרשור.
למרות שאני מצביע למפלגות שמאל, אני לא מחזיק מעצמי שמאלני. אני גם קיבוצניק, ובשנים האחרונות נחשפתי לקפיטליזם של האסכולה האוסטרית, והוא מרתק. השמאל אשם בהרבה חרא, ואני ממש לא מתכוון להסכמי אוסלו. הוא בעיקר חוטא בהתנשאות וביטול האחר. סבבה, יש מה לתקן, וטוב שכך. גם לימין יש דברים הגיוניים להגיד, ואנשים טובים בתוכו. פשוט, כמו שאת לא מסכימה לראות שמאל שנוהג בצורה פאשיסטית, אני לא מוכן לראות את ההשוואה הספציפית הזאת, אלימות. כי זה לא נכון, להשוות. מה לעשות? לא ערכתי השוואה בין השניים ואני מסכימה שזה לא נכון להשוות, אבל מטעמים שונים משלך. אני מדברת על העקרונות. הפרה היא פרה לא בהשוואה לדג. היא פרה כי היא נקבת בקר. והשמאל אמור לשמור על העקרונות הדמוקרטיים ולא לרמוס אותם לא בהשוואה לימין, אלא כי הם מגדירים אותו. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 4 שנים •
28 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
28 באוק׳ 2020
זאלופון(שולט) • 28 באוק׳ 2020
דרקן ראהל כתב/ה: בשנים האחרונות נחשפתי לקפיטליזם של האסכולה האוסטרית, והוא מרתק. אם יש לך זמן והנושא מעניין אותך, אני ממליץ בחום על ספרו של תומס סואל "יסודות הכלכלה: מדריך לאזרח". באופן כללי אני ממליץ על תומס סואל כי הוא אדם מבריק ויש לי קצת man crush עליו, אבל הספר הזה ספציפית באמת מלמד (כמעט) כל מה שצריך לדעת על קפיטליזם ולמה יש מתאם כל כך גבוה בינו לבין שגשוג ושפע. |
|
Sm Art{☆Sm} |
לפני 4 שנים •
28 באוק׳ 2020
יום רביעי, גברות גברים ואוכלוסין ,שלום וברח.
לפני 4 שנים •
28 באוק׳ 2020
Sm Art{☆Sm} • 28 באוק׳ 2020
בלי שמאל ,אין ימין .
וללא ימין ,אין שמאל. איש את רעהו יעזורו,ולאחיו, יאמר,חזק . כולם אחים,וכולם מוחלים, וסולחים. כולם צודקים ,כל הדעות נכונות . גם המרכז ,חייב להיות כדי ,שמימינו, יהיה,הימין.ולשמאלו,יהיה השמאל . מה שחשוב, זה שכולם סולחים לכולם . וזה מה שחשוב . חזק וברוך. זזתי ל רחוב שרת ,נדבר בהמשך . יום טוב . |
|
-X- |
לפני 4 שנים •
28 באוק׳ 2020
לפני 4 שנים •
28 באוק׳ 2020
-X- • 28 באוק׳ 2020
"ושוב, אתה מתעקש על משחקי סמנטיקה. אני לא התייחסתי לארגון כזה או אחר. דבריי היו מאוד ברורים ומדוייקים. ואתה עדיין מתעקש בלשחק בקקי. אתה לא מסוגל להתמודד עם כלום. זה רק מריח ביקורת, אתה חייב להדוף.
יש לך בעיה, אח" זה כנראה בגלל האלימות הימנית שבי 😎 איפה החניתי את הטנק שלי? |
|