סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

masoul masoul
לפני 8 חודשים • 6 באוג׳ 2025
masoul • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
יו מאסול,

אני יודעת שאנחנו אומרים שאנחנו משמידים את חמאס, אבל בפועל האם זה קורה? או אפשרי?

נגיד שהצדק איתכם ושווה להקריב חטופים וחיי חפים מפשע עזתים, מה עם הפרקטיקה? זה פאקינג לא עובד. החיילים נשחקים ואין מספיק מהם. גם באמת אין גבול לכסף.
התמיכה הבינלאומית אובדת בצורה מאוד מעשית, לא רק בדיבורים. זאת בעיה, כי הכל מתגלגל לכסף.
אנחנו מדינה קטנה, עם ציבור לא יצרני גדול והולך וגדל, לא נוכל להילחם לתמיד.

זה קורה פרלין. זה אפשרי וזה קורה.
האם הקצב משביע רצון? לא. ( והוא לא משביע רצון בעיקר, לא רק אבל בעיקר כי עסקות חטופים )
האם אין מה לשפר? יש, בטח שיש.
האם אין מחירים בכל גזרה? בין לאומית כלכלית צבאית וכו? בטח שיש מחירים.
מה שאת מתארת זו תבוסתנות פרלין.
פשוט תבוסתנות. אין לזה שם אחר.
והתבוסתנות הזו כמובן שלא תנצח כלום.

תארי לך הדעות שלך ב48.
זה לא שלא היינו מקימים מדינה, בית מלגו לא היינו מקימם בתבוסתנות כזו.

ומיכוון שאת תומכת בהשארת החמאס בעזה ויציאה מעזה,
לבדוק לך וילה קטנה להשכרה או קניה בניר עוז?
את עוברת לשם עם הבעל והילדים?

ואת צודקת. לא נוכל ואנחנו גם לא רוצים להלחם לתמיד.
לכן חייבים להשמיד את החמאס באופן סופי ומוחלט. ככה שלא נצטרך להמשיך להילחם לתמיד.
אם נצא עכשיו מעזה לפני שהשמדנו לחלוטין את החמאס, גזרנו על ילדינו ועל נכדנו וניננו, להילחם לתמיד

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי אוג' 06, 2025 6:17 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Solar Dragon Solar Dragon
Solar Dragon • 6 באוג׳ 2025
אי אפשר להביס את חמאס והדרג הצבאי והמדיני יודעים זאת. למה? מאחר וחמאס זה רעיון. הדרך היחידה להביס רעיון היא באמצעות רעיון הרבה יותר טוב. הרעיון של "חמאס" מייצג את עיקרון ההתנגדות לכיבוש, סיפוח, טיהור אתני ו"הגירה מרצון", וזאת גם הייתה סיבת היווצרותו ולא שום דבר אחר. המפלצתיות של חמאס היא תוצאה של שנים רבות של כיבוש וניסיונות התשה מהצד הישראלי לטובת אותם רעיונות משיחיים של כיבוש והתיישבות בעזה. כשאתה מרתיח סיר הרבה זמן - אתה יודע בדיוק מה הולכת להיות התוצאה, ובואו נהיה כנים - כולנו ידענו מה הולכת להיות התוצאה ואנשים המשיכו לתמוך במדיניות של פשיזם. כשראש הממשלה אומר "מי שלא רוצה מדינה פלסטינית חייב לתמוך בחמאס" או מבטא את עקרונות "הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון" בכך שכל מעשה הקמפיין שלו זה "גנץ.שמאל.חלש / ביבי.ימין.חזק" או "הערבים נוהרים אל הקלפיות באוטובוסים שממומנים על-ידי השמאל" וכ-מיליון אזרחים הצביעו לו בבחירות האחרונות ומאות אלפים אחרים ליהדות התורה, עוצמה יהודית, ציונות דתית (מפלגות שרק הופכות לקיצוניות יותר ויותר עד שיקום היטלר שיביא באמת לרצח עם טוטאלי) אז מי בכלל מתפלא מה-7.10. ההתפלאות לא צריכה להיות שזה קרה אלא איך הממשלה איפשרה בכלל לדבר כזה לקרות? מה בדיוק הם חשבו? שהפלסטינים חוגגים יום כיפור כמו היהודים? ישראל אולי יצאה פיזית מעזה אך היא שלטה לחלוטין במים, חשמל, מסחר, מצור ימי, אווירי ויבשתי על זה - ריגול לוויין, מודיעיני, סייבר וטכנולוגיית AI - כך שדי מדובר בפעולה מבפנים ובגידה של הימין שכמובן משתלחת כהקרנה פסיכולוגית על השמאל ועל "חמאס" כי חייבים למצוא כבשה שחורה באמצעות תעמולה אינסופית כדי לעודד תמיכה אבסולוטית בפעולות המדינה והצבא במטרה האמיתית של המלחמה הזו והיא כלל לא כוללת את החטופים בעסקה.

אז צה"ל יביס את החמאס ומחר יקום ג'יהאד אסלאמי או החזית לשחרור פלסטין, או פתח או אש"ף או ציונות הגרסה האסלאמית...אותה גברת בשינוי אדרת. כך שזה כלל לא למוטט את החמאס אלא טיהור אתני מוחלט ומלחמת התשה עד שאחרון הפלסטינים ימות מכדור בראש, פצצת 2000 פאונד ממומנת על-ידי מסים של אמריקאים מטומטמים, רעב, מחלות, או בריחה.

מוסר למדינה ולאזרחים פה בטוח אין. כך שמהצד של חמאס הגיוני לחלוטין כל המודוס האופרנדי שלהם כדי לדאוג לכך שאף אחד לא יעזוב את האדמה שכל השהידים שלהם מתו עבורה.

אה והמוסד אחראי ל-9/11.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
אליפסה כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
למה אנחנו בעזה עכשיו?

כי יש שם חטופים שלנו, ואנחנו נלחמים עבורם.
וכי יש שם אנשים שרוצים להרוג אותנו. ואנחנו נלחמים עד שנחסל את האיום שלהם.

לחץ צבאי לא ממש הוכיח את עצמו בהבאת חטופים. שזה מבאס תחת וגם די מדהים, כמה מעטים חולצו, אבל זה מה שזה.
ואנחנו לא נצליח להרוג את כל ״הרעים״, אני לא חושבת שיש מישהו שחושב שזה יקרה. גם אם וכאשר נכבוש את עזה, היינו בסרט הזה.

אין לי פתרונות קסם. אף אחד לא טען שכיבוש עזה זו אבקת פיות.

אני מאמינה שהדבר הערכי ביותר שאפשר לעשות עבור החטופים הוא להילחם למען החזרתם. זה כולל סיכון חיילים וחטופים. אבל זה הדבר הראוי, שנלחם זה למען זה ולא שניכנע זה למען זה.

בקשר ללחימה, כל עוד יש אויב את צריכה להילחם בו. עושים כמיטב יכולתנו ואולי יעברו שנים שימצא םתרון. זו לא בדיוק בחירה שלנו. אני לא מבינה את האלטרנטיבה. להכריז על שלום באופן חד צדדי? כמו שמסול כתב, התבוסתנות הזו גוזרת על חלקנו מוות ברגע שהם יהיו מוכשרים לכך.
זאלופון זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 6 באוג׳ 2025
פרלין כתב/ה:
יו מאסול, עכשיו אני מבינה למה זה כזה מרגיז שאתה מסיים כל משפט בכינוי שלי, מאסול.
זה כזה דידקטי…

אני יודעת שאנחנו אומרים שאנחנו משמידים את חמאס, אבל בפועל האם זה קורה? או אפשרי?

נגיד שהצדק איתכם ושווה להקריב חטופים וחיי חפים מפשע עזתים, מה עם הפרקטיקה? זה פאקינג לא עובד. החיילים נשחקים ואין מספיק מהם. גם באמת אין גבול לכסף.
התמיכה הבינלאומית אובדת בצורה מאוד מעשית, לא רק בדיבורים. זאת בעיה, כי הכל מתגלגל לכסף.

האם אנחנו באמת משמידים את חמאס? לא.

האם זה אפשרי? אני מאמין שכן, אבל לא בלי לכבוש את הרצועה כולה, לא כל עוד יש לחמאס "אזורים בטוחים" שצה"ל לא נמצא בהם. כפי שציינת בצדק, הפרקטיקה שנקטנו בה עד עכשיו לא עובדת. אם אין כוונה לכבוש את עזה כולה ולהנהיג בה משטר צבאי זמני עד לניכוש שרידי חמאס ועד שיוחלט מה עושים איתה, אין שום טעם שנמשיך להיות בעזה (מלבד צירים חיוניים).

למה אני מאמין שזה אפשרי? כי יש תקדימים לניצחון על גרילה. עשו זאת בעבר, ומבחינה צבאית, כנראה שעזה היא אפילו מקרה די פשוט: שטח קטן ומישורי ואויב שלא מקבל אספקת נשק סדירה. הבעיה היחידה היא שהפלסטינים הם קורבנות VIP. לאף אחד בעולם לא אכפת אם נהרגים אלפי סודנים או סרי לנקים, אבל ברגע שעזתי בוכה, כולם מקציפים מהפה. אז זמן אין לנו: או שמנסים להכריע בדרך היחידה שאולי אפשרית, או שמספיק. מצד שני, גם ראש ממשלה שאוהב לקבל החלטות קשות אין לנו.
masoul masoul
masoul • 6 באוג׳ 2025
Solar Dragon כתב/ה:
אה והמוסד אחראי ל-9/11.

התגובה למניפסט שלך הוא מתחום בריאות הנפש, כנראה הפסיכיאטרי תרופתי.
למצער אין לי ידע בתחום הזה כך שאני לא יכול לעזור ואפילו להגיב אני לא יכול.

אני רק יכול לברך אותך מעומק הלב בבריאות טובה. ואכן אני מברך אותך. הרבה הרבה בריאות, הגוף והנפש.
ve-ra ve-ra
ve-ra • 6 באוג׳ 2025
יואו הלוואי אנשים היו כה חדורי תשוקה בענייני בדסמ- בעודנו בין כותלי הכלוב
masoul masoul
masoul • 6 באוג׳ 2025
ve-ra כתב/ה:
יואו הלוואי אנשים היו כה חדורי תשוקה בענייני בדסמ- בעודנו בין כותלי הכלוב

אני מסכים איתך.
וגם אני קיוויתי שהשרשור הזה ידעך לו אחרי 3 הודעות.
מה שנאמר אבן שXXX זורק לבאר וגו'.

אני באמת חושב שאפשר להשאיר מקום נטול פוליטקה וענייני דיומא.
וכן אני מודע לזה שאני כרגע כתבתי רק איזה 712 הודעות בשרשור שקיוויתי שלא יהיה.
אני אדם חלש. אני מודה.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 6 באוג׳ 2025
Solar Dragon כתב/ה:

הרעיון של "חמאס" מייצג את עיקרון ההתנגדות לכיבוש, סיפוח, טיהור אתני ו"הגירה מרצון", וזאת גם הייתה סיבת היווצרותו ולא שום דבר אחר.

לא נכון. אתה פשוט טועה. הקשבת פעם לאנשי חמאס או קראת את האמנת החמאס? זו תנועה דתית פונדמנטליסטית. הם בהחלט רוכבים על סוגיית הכיבוש. אבל אלו לא הרעיונות המרכזיים של התנועה הזו. התנועה הרצחנית הזו פרחה על רקע הסכמי אוסלו.

Solar Dragon כתב/ה:

המפלצתיות של חמאס היא תוצאה של שנים רבות של כיבוש וניסיונות התשה מהצד הישראלי לטובת אותם רעיונות משיחיים של כיבוש והתיישבות בעזה. כשאתה מרתיח סיר הרבה זמן - אתה יודע בדיוק מה הולכת להיות התוצאה, ובואו נהיה כנים - כולנו ידענו מה הולכת להיות התוצאה ואנשים המשיכו לתמוך במדיניות של פשיזם.

פטרוניות, תחושת אומניפוטנטיות וצביעות.
"הישראלים פשוט רוצחים והם אחראים למעשיהם... אבל חמאס, גרמו להם להיות רוצחים. גם לזה הישראלים אחראים".

תן לאנשי החמאס קצת קרדיט שהם ניחנו בחשיבה עצמאית, שאינה רק תוצאה של "הנדסת תודעה ישראלית". אני מוכנה להילחם בהם, וגם לכבוש אותם. אתה, לעומת זאת, חושב שאתה שולט בהם תודעתית, ושאם רק נאמץ את הפילוסופיה שלך נוכל לשנות הוויה והתודעה שלהם. כן, נילחם בהם רעיונית ונגרום לכל אנשי החמאס להיות חילונים ליברלים. כן, בטח. "צריך רק לתת להם מדינה עם גבולות פתוחים ולדבר איתם בהגיון". לא רק שזו הזיה, זו גם צורה של פטרונות והתנשאות קולוניאליסטית.

Solar Dragon כתב/ה:

אז צה"ל יביס את החמאס ומחר יקום ג'יהאד אסלאמי או החזית לשחרור פלסטין, או פתח או אש"ף או ציונות הגרסה האסלאמית...אותה גברת בשינוי אדרת. כך שזה כלל לא למוטט את החמאס אלא טיהור אתני מוחלט ומלחמת התשה עד שאחרון הפלסטינים ימות מכדור בראש, פצצת 2000 פאונד ממומנת על-ידי מסים של אמריקאים מטומטמים, רעב, מחלות, או בריחה.

זה לא טיהור אתני. הקריטריון אינו הזהות האתנית שלהם. אלא זה שהם מבקשים להרוג אותי. כן, אני אלחם ואהרוג את כל מי שמבקש להרוג אותי, ללא הבדל דת, מין וגזע. המוטו של אף אחד מהארגונים שמנית אינו "שתי מדינת לשני עמים". אז אני נוטה לחשוב שהסיבה לכך שקמים עוד ועוד ארגוני טרור רצחניים אינה קשורה בנו אלא בהם.

Solar Dragon כתב/ה:

אה והמוסד אחראי ל-9/11.

גם לקורונה.
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 באוג׳ 2025
אליפסה כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
אליפסה כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
למה אנחנו בעזה עכשיו?

כי יש שם חטופים שלנו, ואנחנו נלחמים עבורם.
וכי יש שם אנשים שרוצים להרוג אותנו. ואנחנו נלחמים עד שנחסל את האיום שלהם.

לחץ צבאי לא ממש הוכיח את עצמו בהבאת חטופים. שזה מבאס תחת וגם די מדהים, כמה מעטים חולצו, אבל זה מה שזה.
ואנחנו לא נצליח להרוג את כל ״הרעים״, אני לא חושבת שיש מישהו שחושב שזה יקרה. גם אם וכאשר נכבוש את עזה, היינו בסרט הזה.

אין לי פתרונות קסם. אף אחד לא טען שכיבוש עזה זו אבקת פיות.

אני מאמינה שהדבר הערכי ביותר שאפשר לעשות עבור החטופים הוא להילחם למען החזרתם. זה כולל סיכון חיילים וחטופים. אבל זה הדבר הראוי, שנלחם זה למען זה ולא שניכנע זה למען זה.

בקשר ללחימה, כל עוד יש אויב את צריכה להילחם בו. עושים כמיטב יכולתנו ואולי יעברו שנים שימצא םתרון. זו לא בדיוק בחירה שלנו. אני לא מבינה את האלטרנטיבה. להכריז על שלום באופן חד צדדי? כמו שמסול כתב, התבוסתנות הזו גוזרת על חלקנו מוות ברגע שהם יהיו מוכשרים לכך.

לא. אין מה להכריז על שלום חד צדדי.
אבל הפתרון יהיה חייב להיות מדיני ולא צבאי. לצבא יש גבול ועל אחת כמה וכמה לצבא של מדינה שהיא בסך הכול קטנה.

בשיא הרצינות, זה פשוט לא נשמע לי פרקטי. ועוד לא דיברנו על פוסט טראומה, על אחוזי התאבדות גבוהים.
ועל העובדה שהצבא כבר כמה פעמים אמר לדרג המדיני שזהו, זה הזמן שלו.
ובואי נדבר על הדרג המדיני, עליהם את סומכת לנהל פה את המלחמה הארוכה הזאת? כי אני לא. ויש פה עניין של אמון שהוא גם מאוד חשוב.
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 באוג׳ 2025
masoul כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
יו מאסול,

זה קורה פרלין. זה אפשרי וזה קורה.
האם הקצב משביע רצון? לא. ( והוא לא משביע רצון בעיקר, לא רק אבל בעיקר כי עסקות חטופים )
האם אין מה לשפר? יש, בטח שיש.
האם אין מחירים בכל גזרה? בין לאומית כלכלית צבאית וכו? בטח שיש מחירים.
מה שאת מתארת זו תבוסתנות פרלין.
פשוט תבוסתנות. אין לזה שם אחר.
והתבוסתנות הזו כמובן שלא תנצח כלום.

תארי לך הדעות שלך ב48.
זה לא שלא היינו מקימים מדינה, בית מלגו לא היינו מקימם בתבוסתנות כזו.

ומיכוון שאת תומכת בהשארת החמאס בעזה ויציאה מעזה,
לבדוק לך וילה קטנה להשכרה או קניה בניר עוז?
את עוברת לשם עם הבעל והילדים?

ואת צודקת. לא נוכל ואנחנו גם לא רוצים להלחם לתמיד.
לכן חייבים להשמיד את החמאס באופן סופי ומוחלט. ככה שלא נצטרך להמשיך להילחם לתמיד.
אם נצא עכשיו מעזה לפני שהשמדנו לחלוטין את החמאס, גזרנו על ילדינו ועל נכדנו וניננו, להילחם לתמיד

מאסול, ראה את מה שכתבתי לאליפסה.

בעיניי ולטעמי, הצבא לא יכול (ולא רוצה) לכבוש את עזה. הרמטכ״ל הוא לא תבוסתן וצריך להקשיב לו.

מבחינתי מיציתי את הדיון.
באופן מדהים לא שכנעתי ולא שוכנעתי. איך זה יכול להיות? דיונים פוליטיים תמיד כל כך פורים!

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי אוג' 06, 2025 7:09 pm, סך-הכל נערך פעם אחת