|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 7 בינו׳ 2026
כאמא לאוטיסט קטן השרשור הזה מדכא אותי.
אני חושבת על כמות האנשים והמקומות שיגידו לבן שלי מי הוא, מה מותר לו לרצות ומה אסור לו, איך צריך להתנהג אליו ואיתו וכל זה מעל הראש שלו. אני אגיד במירב העדינות שאני יכולה לגייס שלדעתי לא הושקעה יותר מדי מחשבה או רגישות בפתיחת השרשור ובחלק גדול מהתגובות אליו. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
Into(נשלטת) • 7 בינו׳ 2026
פרלין כתב/ה: כאמא לאוטיסט קטן השרשור הזה מדכא אותי.
היית רוצה שהבן שלך יהיה נשלט בכלוב?
אני חושבת על כמות האנשים והמקומות שיגידו לבן שלי מי הוא, מה מותר לו לרצות ומה אסור לו, איך צריך להתנהג אליו ואיתו וכל זה מעל הראש שלו. אני אגיד במירב העדינות שאני יכולה לגייס שלדעתי לא הושקעה יותר מדי מחשבה או רגישות בפתיחת השרשור ובחלק גדול מהתגובות אליו. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 7 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: פרלין כתב/ה: כאמא לאוטיסט קטן השרשור הזה מדכא אותי.
היית רוצה שהבן שלך יהיה נשלט בכלוב?אני חושבת על כמות האנשים והמקומות שיגידו לבן שלי מי הוא, מה מותר לו לרצות ומה אסור לו, איך צריך להתנהג אליו ואיתו וכל זה מעל הראש שלו. אני אגיד במירב העדינות שאני יכולה לגייס שלדעתי לא הושקעה יותר מדי מחשבה או רגישות בפתיחת השרשור ובחלק גדול מהתגובות אליו. הוא בן 4, כן? הייתי רוצה שהעולם יהיה פתוח בפניו. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
Into(נשלטת) • 7 בינו׳ 2026
פרלין כתב/ה: Into כתב/ה: פרלין כתב/ה: כאמא לאוטיסט קטן השרשור הזה מדכא אותי.
היית רוצה שהבן שלך יהיה נשלט בכלוב?אני חושבת על כמות האנשים והמקומות שיגידו לבן שלי מי הוא, מה מותר לו לרצות ומה אסור לו, איך צריך להתנהג אליו ואיתו וכל זה מעל הראש שלו. אני אגיד במירב העדינות שאני יכולה לגייס שלדעתי לא הושקעה יותר מדי מחשבה או רגישות בפתיחת השרשור ובחלק גדול מהתגובות אליו. הוא בן 4, כן? הייתי רוצה שהעולם יהיה פתוח בפניו. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
ברייה{לא!!!מחפשת} • 7 בינו׳ 2026
צר לי, into, אין שום דבר שקורא לשיח בפוסט שלך.
״עם כל הכבוד להכלה, אנשים על הרצף האוטיסטי הם טרף קל.כשאין לאדם את הכלים החברתיים הבסיסיים לזהות מניפולציה, ציניות או שקרים, ואין לו יכולת לקרוא ניואנסים של שפת גוף- להיכנס איתו ליחסי שליטה זו רשלנות פושעת.״ וכן הלאה. זו אינה קריאה לדיון וזה גם לא טקסט של אדם שמתעניין. את הטקסט הזה כתב אדם שמגדיר, מחליט ומנפה. ואת ניפית מהסצנה בערך את כולם, כי הטיעונים שלך חלים על מי שעל הספקטרום, על מי שמתמודד עם דיכאון, עם רגישות יתר, פיטורין, פוסט-טראומה, עיכוב אבחנתי, אכילה רגשית, או סתם עבר יום קשה מול ביטוח לאומי. אז דיון זה לא. זאת דעה. והמגיבים בשרשור הסבירו לך כמה היא עקומה ולמה. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
שוסי • 7 בינו׳ 2026
אין לי בעיה עם עצם השיח על התנהלות בדסמית עם אנשים שיש להם צרכים מיוחדים.
יש לי בעיה עם התפיסה הכוללנית האייבליסטית שמבטלת כליל את היכולות שלהם להבין עבור עצמם מה נכון להם ומה לא. האם דרושה היכרות מוקדמת? האם דרושה נקיטת זהירות והבנה מעמיקה? ברור. אני בטוחה שמחברת הפוסט כיוונה לטוב אגב. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
שוסי • 7 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: פרלין כתב/ה: Into כתב/ה: פרלין כתב/ה: כאמא לאוטיסט קטן השרשור הזה מדכא אותי.
היית רוצה שהבן שלך יהיה נשלט בכלוב?אני חושבת על כמות האנשים והמקומות שיגידו לבן שלי מי הוא, מה מותר לו לרצות ומה אסור לו, איך צריך להתנהג אליו ואיתו וכל זה מעל הראש שלו. אני אגיד במירב העדינות שאני יכולה לגייס שלדעתי לא הושקעה יותר מדי מחשבה או רגישות בפתיחת השרשור ובחלק גדול מהתגובות אליו. הוא בן 4, כן? הייתי רוצה שהעולם יהיה פתוח בפניו. לא מעל הראש שלו. לא כשהוא לא שותף בדיון( בגיל המתאים כמובן). ולא כשאנחנו מחליטות עבורו מה נכון לא ומה לא. יש עשרות הרצאות וסמינרים ודיונים אודות אוטיסטים שלא באמת כוללים אוטיסטים בין הדוברים. זה תמיד שיח אקדמי, מנותק ופריוולגי. לא צריך את זה גם כאן. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
שוסי • 7 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: פרלין כתב/ה: כאמא לאוטיסט קטן השרשור הזה מדכא אותי.
היית רוצה שהבן שלך יהיה נשלט בכלוב?אני חושבת על כמות האנשים והמקומות שיגידו לבן שלי מי הוא, מה מותר לו לרצות ומה אסור לו, איך צריך להתנהג אליו ואיתו וכל זה מעל הראש שלו. אני אגיד במירב העדינות שאני יכולה לגייס שלדעתי לא הושקעה יותר מדי מחשבה או רגישות בפתיחת השרשור ובחלק גדול מהתגובות אליו. אני לא הייתי רוצה שהילדה שלי תהיה נשלטת בכלוב ואין לה צרכים מיוחדים( חוץ מאשר שלמות על חלל כמובן) |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
Master Bruce{©} • 7 בינו׳ 2026
"האם דרושה היכרות מוקדמת? האם דרושה נקיטת זהירות והבנה מעמיקה? ברור."
רק שזה נכון לגבי כל אדם באשר הוא אדם, לא רק לגבי אנשים שעל הרצף האוטיסטי. האמירה הבעייתית שנאמרה כאן, כפי שברייה ציינה ובצדק, היא כביכול כל אוטיסט הוא חסר "את הכלים החברתיים הבסיסיים לזהות מניפולציה, ציניות או שקרים, ואין לו יכולת לקרוא ניואנסים של שפת גוף״, וזה פשוט עובדתית לא נכון. יש אוטיסטים שזה נכון לגביהם, כמובן, אבל אוטיזם זה לא משהו בינארי. יש אוטיסטים שאין להם את הכלים האלו, יש אוטיסטים שיש להם את הכלים האלו אפילו יותר טובים מאשר האדם הממוצע. ויש אנשים שלא מאובחנים כאוטיסטים שקשה להם עם הנושאים האלו בגלל אלף ואחת סיבות אחרות, קבועות או זמניות. אם כבר, אז ההדרה צריכה להיות על בסיס מי שמשתמש במניפולציות, ציניות, ו\או שקרים, ולא על בסיס הקורבן. יהיה הוא אוטיסט או לא. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
שוסי • 7 בינו׳ 2026
כמובן שזה דרוש כלפי כל אדם.
אבל במיוחד מול אנשים עם צרכים מיוחדים( לא רק אוטיסטים כאמור. אני עם PTSD וGAD גם צריכה את זה ) |
|
|