סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הגדרת המושג:שפוי בטוח ובהסכמה

huan
לפני 18 שנים • 5 בספט׳ 2006

הגדרת המושג:שפוי בטוח ובהסכמה

huan • 5 בספט׳ 2006
פעמים רבות אנחנו מדברים על הכלל של "שפוי בטוח ובהסמכה" אך ככל הנראה לא קיימת תמימות דעים לגבי ההגדרה של כל אחד המרכיבים של אותו כלל מפורסם,לאנשים שונים יש דעה שונה לגבי מהוא שפוי,מהו בטוח ומהו בהסמכה ויש אנשים מסויימים השוללים באופן כללי את היכולת להגדיר מושגים אלה. מה שהופך דיונים מסויימים לאבסורדיים שכן צד אחד לא מבין את הצד השני למרות ששניהם משתמשים באותו המושג ומסכימים עליו.
לכן לדעתי חשוב לנסות ולהגדיר את שלושת הרכיבים ב"שפוי בטוח ובהסכמה" בכדי ליצור קונסנזוס סביב העניין אחד ולתמיד.
אני אביא כאן את ההשקפה שלי על ההגדרה של כל מושג ואשמח עם יתפתח מזה דיון ענייני שבסופו של דבר יבצר משהו שאפשר יהיה לשים באלפוני למען הדורות הבאים.

בטוח:לשני הצדדים חייב להיות ידע מדוייק ונרחב על הפעולה המתבצעת (כולל סכנות אפשריות,השלכות,מהלך הפעולה וכו) אשר יאפשר להם לישם את כל כללי הזהירות האפשריים ולתת לכל אחד מהצדדים את היכולת להפסיק את הפעולה במידה ונראה שהיא מסכנת את אחד הצדדים.

בהסכמה:על שני הצדדים להסכים לפעולה בצורה ברורה כאשר ההסכמה חייבת להתבסס על ידע מדוייק ונרחב על הפעולה המתבצעת (כולל סכנות אפשריות,השלכות,מהלך הפעולה וכו),לשני הצדדים צריכה להיות היכולת השכלית ורגשית להבין ולנתח את אותו ידע ושני הצדדים נמצאים בדעה צלולה (לא בהשפעת סמים,מחלה או השפעות פסיכולוגיות ונפשיות כגון איומים,מניפולציות וכל צורה אחרת של לחץ).

שפוי:כל ההחלטות צריכות להתבצע בצורה הגיונית ועל הצדדים להיות בדעה צלולה (לא בהשפעת סמים,מחלה או השפעות פסיכולוגיות ונפשיות כגון איומים,מניפולציות וכל צורה אחרת של לחץ) ושני הצדדים עשו את את כל שביכולתם שהצד השני ממלא את הסעיפים שהוזכרו ליעיל בבטוח,בהסכמה ובשפוי.

אני מבסס את דברי בחלקו על ניסיוני האישי,יכולת ניתוח המידע וההיגיון שלי,הידע הקודם שלי ועל ההגדרה בויקיפדיה לSSC ולהסכמה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Informed_consent
http://en.wikipedia.org/wiki/Safe%2C_sane_and_consensual
huan
huan • 5 בספט׳ 2006
כמובן שאנחנו מדברים פה על הגדרה מסויימת ואשר לפי דעתי אפשר יהיה לקחת כאידאל ויהווה דוגמה אליהם אפשר יהיה לשאוף.
ואני יודע שהמצב בשטח הוא לא אדאלי ויכול להיות שמילוי ההגדרה מילה במילה יהיה קשה ואולי לא לגמרי מעשי,אך אנחנו מדברים על הגדרת המושגים במצב אידאלי.
shuki boy​(נשלט)

SSC מול RACK

shuki boy​(נשלט) • 5 בספט׳ 2006
http://www.albanypowerexchange.com/BDSMinfo/rack_vs_ssc.htm
http://www.leathernroses.com/generalbdsm/medlinssc.htm

2 מאמרים מעניינים על SSC (שפוי בטוח ובהסכמה) מול הגדרה אלטרנטיבית RACK כלומר Risk Aware Consensual Kink שנוצר בעקבות הבעיתיות במילים "שפוי" ו"בטוח". קצת מזכיר לי את השימוש בsafer sex לעומת safe sex.
huan
huan • 5 בספט׳ 2006
אי אפשר לא לאהוב את הדרך בה אנשים סוטים מהנושא
אתה רוצה לפתוח בדיון על SSC יחסית לRACK ומה להעדיף כבסיס זכותך אבל נע לא לערבב את זה עם השירשור הזה שעוסק במשהו מאוד ספציפי.
huan
huan • 5 בספט׳ 2006
מעבר לזה ההגדרה של שפוי בטוח ובהסכמה במאמרים שהבאת היא מראש מנסה להיות לא מדוייקת ומעורפלת בכדי לתמוך בדעתו של הכותב בזכות הRACK כך שבאמת קשה להגדרות אלה ברצינות.
Queencie​(שולטת)
Queencie​(שולטת) • 5 בספט׳ 2006
אני לא חושבת שיש אי בהירות או אי הסכמה על עצם ההגדרות ומשמעותן, אלא שהתחום שבעיני האחד מוגדר כמסוכן שונה מזה שהוא עבור האחר. כל אחד על סמך חינוכו, נסיונו, אופיו ופחדיו.
הרי סיכון יש בכל דבר שעושים כמעט.
בדברים שנמצאים בתחום האפור - מסוכנים אך יש אמצעי זהירות - הפרשנות האם זה שפוי או בטוח עלולות להיות שונות אצל אנשים שונים. וזה בהחלט נתון לפרשנות. לכן לכל אחד יהיה את ה-SSC שלו - ובכל מערכת קשר צריך לבחון ולהכיר את המגבלות של הSSC- במיוחד אם עוסקים באותו תחום אפור (לרוב אקסטרימי יותר).

ה-RACK מצמצם את המודעות לסיכון ולהסכמה בלבד - אולי מכיוון ששום דבר לא באמת בטוח וסיכון יש תמיד. מי שלא רוצה לוקח אותו - פשוט לא עושה.
huan
huan • 5 בספט׳ 2006
קווינסי האם קראת את ההגדרה שלי לשפוי?...לא הזכרתי שום דבר לגבי תחומים מסוכנים ודעותיהם של אנשים אחרים לגביהם,אנשים אחרים שהם לא אותם שניים שמסכימים אינם חלק מהמשוואה בהגדרות שהבאתי.כל עוד הכל נעשה תוך ידיעת התחום,נקיטת אמצעים הזהירות,קבלת החלטות תוך שימוש בהיגיון ובדעה צלולה והסכמה של שני הצדדים בהתאם לכל הקרטריונים הכל הולך באם זה משהו פשוט כמו קשירות והצלפות או משהו אקסטרימי כמו מחטים,משחקי אש,משחקי חניקה ותליה מהתקרה על ידי ווים.אך אם אחד מהתנאים לא ממולא אין זה חשוב עד כמה "לא מסוכנת" לדעת כמה אנשים הפעולה (כמו למשל קשירה או ספנקינג) היא הופכת למסוכנת ולא לגיטימית
shuki boy​(נשלט)
huan כתב/ה:
אי אפשר לא לאהוב את הדרך בה אנשים סוטים מהנושא
אתה רוצה לפתוח בדיון על SSC יחסית לRACK ומה להעדיף כבסיס זכותך אבל נע לא לערבב את זה עם השירשור הזה שעוסק במשהו מאוד ספציפי.

זה פורום, לדעתי הנושא קשור כי אתה מנסה להגדיר את המושגים שפוי ובטוח כאשר לטעמי הם בלתי ניתנים להגדרה (מה שכתוב בלינקים שנתתי לך). אם לדעתך הנושא הוא אוף-טופיק אתה מוזמן שלא להגיב.

קווינסי דיברה על "בטוח", שהוא דיי מובן לכולם, שבדיוק כפי שאין כזה דבר safe sex אלא רק safer sex, ככה יש כל מיני פרקטיקות בבדס"מ שהן יותר או פחות מסוכנות. וראוי לזכור את זה. מה שאנחנו עושים הוא לא בטוח ב%100.

אבל אותי יותר מטרידה המלה "שפוי". כשאני, בגלל היותי טרנסג'נדר עדיין מוגדר כבעל מחלה נפשית בDSM האמריקאי, פלא שאני לא כלכך מחבב את עניין ה"שפוי"?
מה גם שמיטב חברי הם בוגרי מחלקות סגורות למינהם. אני לא רואה אותם כחולי נפש או בלתי שפויים אבל יתכן מאד שהחברה מסביב כן. שלא נציין את ריבוי האנשים פה שהם פוסט-טראומה וסביר להניח שחלקם בזמן זה או אחר סבלו מזה בצורה שהחברה תפרש כ"לא שפויה", האם זה אומר שהם לא יכולים לעסוק בבדס"מ? אני מקווה מאד שלא.

שפוי ובטוח הן הגדרות מעורפלות איך שלא תסתכל על זה. גם בצורה שאתה הגדרת אותם פה - אבל אתה מוזמן להמשיך ולנסות להגדיר אם זה עושה לך טוב.
huan
huan • 5 בספט׳ 2006
למה אתה לוקח את ההגדרה שלך ל"שפוי" או את ההגדרה של אנשים אחרים ל"שפוי" ומכניס אותה לדיון הזה.....הגדרתי את המושג "שפוי" למקרה הספציפי הזה הגדרה פשוטה וברורה ואתה מישום מה מדבר על חולי נפש,טראנסגנדרים ועל איך החברה רואה אותם כאשר הקשר בין שפוי במקרה הזה להגדרה שאני נתתי למושג במקרה הספציפי הזה אינו קיים.
תתיחס להגדרה הספציפית שלי ל"שפוי" במקרה הספציפי הזה או תנסח הגדרה משלך במקום לדבר על דברים שאינם קשורים כל וכלל לנושא.
ציטוט: כל ההחלטות צריכות להתבצע בצורה הגיונית ועל הצדדים להיות בדעה צלולה (לא בהשפעת סמים,מחלה או השפעות פסיכולוגיות ונפשיות כגון איומים,מניפולציות וכל צורה אחרת של לחץ) ושני הצדדים עשו את את כל שביכולתם שהצד השני ממלא את הסעיפים שהוזכרו ליעיל בבטוח,בהסכמה ובשפוי.

לא ברצינות...איפה פה בדיוק נכנסת החברה?הפסכאטרים? או כל אחד אחר חוץ מאותם שני אנשים השותפים לSSC?
shuki boy​(נשלט)

למה אתה כלכך רוצה להוציא את זה מהדיון?

huan כתב/ה:
לא ברצינות...איפה פה בדיוק נכנסת החברה? הפסכאטרים? או כל אחד אחר חוץ מאותם שני אנשים השותפים לSSC?

ההגדרות של אנשים אחרים *כן* רלוונטיות.

SSC לא שווה כלום אם הוא רק בין 2 אנשים. כי אחר-כך שהמשטרה באה לעצור את הזוג הנהנה - כי לקשור זה "מסוכן", ושניהם חולי נפש עם תעודות - הדעה של המשטרה היא רלוונטית.

SSC אמור לדאוג שלא תהיינה התעללויות ושלא יהיו תאונות. כאשר הדברים הללו קורים, צריך להוציא את המידע הזה מבין 2 האנשים ואל תוך הקהילה, ובמקרים מסויימים זה יוצא גם אל מחוץ לקהילת הבדס"מ לתוך החברה. והם אלה שתחליטים מי שפוי ומי לא, מה בטוח ומה לא.

לדעתי העקרונות הללו מאד חשובים לשם ניראות של בדס"מ בציבור הרחב, לאנשים חדשים שמגיעים לתחום - וSSC הוא בעייתי במובן הזה, קשה להציג אותו לציבור הרחב, ולאנשים חדשים, בגלל שקשה להגדיר אותו עם המושגים "שפוי" ו"בטוח".