שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

כל מה שרצית לדעת על שממית הבית (מחווה לromantikan)

המכשפה בג'ינס​(מתחלפת)
לפני 20 שנים • 2 באוג׳ 2004

כל מה שרצית לדעת על שממית הבית (מחווה לromantikan)

romantikan יקר,
הערב גיליתי שיש לנו תחביב משותף, לגדל שממיות מתחת לכיורicon_smile.gif))
אז החלטתי לפתוח שירשור רלוונטי לנושא אשר עוסק בכל מה שרצית לדעת על שממית הבית icon_smile.gif

שממית הבתים היא לטאה המשתייכת למשפחת השממיתיים. זוהי השממית השכיחה מכל השממיות בארץ והיא נפוצה בכל מקום.
יש לה גוף רך בצבע ורדרד המכוסה קשקשים. אורכה מגיע ל-14 סנטימטרים. בקצות אצבעותיה מעין "כריות הדבקה" שבאמצעותן היא נצמדת לסלעים ולקירות ומטפסת עליהם בקלות.
זנב השממית הקצר, ניתק בקלות ולאחר מכן ממשיך לפרפר, אף שאינו מחובר לגוף. בדרך זו היא מתגוננת מפני אויביה. תשומת לב האויב מופנית אל הזנב המפרפר ובינתיים היא נמלטת ומתחבאת וזנבה צומח מחדש.
משכנן של השממיות במערות, בבתים, מתחת לאבנים ומתחת לקליפות עצים, של אקליפטוס, בעיקר.
השממית מיטיבה לראות גם בחשיכה כמעט מוחלטת. בלילה היא מופיעה במרפסות מוארות ואורבת לחרקים הנמשכים לאור.
טרפה העיקרי עשים, אך גם חרקים ופרוקי רגליים אחרים.
שממית הבתים מטילה פעמים אחדות בשנה. בכל הטלה יש שתי ביצים שגודלן כגודל אפונים. הביצים מודבקות לכוכי סלעים או מוטלות מתחת לאבנים ולקליפות עצים. כעבור חודשיים בוקעים הצאצאים ומרגע בקיעתם הם עצמאים לחלוטין.
השממיות אינן דוגרות ואינן מטפלות בצעירים, כמקובל אצל רוב הזוחלים.
שממית הבתים מועילה לאדם משום שהיא אוכלת חרקים. בפולקלור של עמים רבים היא נחשבת לטובה וכמי שמביאה מזל לבית.

המידע נכתב בסיוע משרד החינוך באמצעות האתר: http://www.tzafonet.org.il
Romantikan​(שולט)
Romantikan​(שולט) • 2 באוג׳ 2004
וואוו איזה יופי
אכן הסממיות חיות בית נפלאות וכן יירבו

אם מישהי או מישהו שמעו על הסיפור של הסממית בכותל שהיה לא מזמן
אז הוא גם יבין למה החיה הזאת גם נחשבת לחיה שמביאה מזל טוב לבית וליושבים בו.

תבורכי המכשפה icon_biggrin.gif
אנפת לילה

כל כך יפות שבא לבכות

אנפת לילה • 2 באוג׳ 2004

ים_yam​(לא בעסק)
ים_yam​(לא בעסק) • 2 באוג׳ 2004
באירועים בהם אני עובדת, אחד הציורים הכי מבוקשים בחינה הוא השממית.
הבעיה בארץ שרוב האוכלוסיה כאן די טמבלים והם מצביעים על השממית בדף הדוגמאות ומבקשים "תציירי לי את הזיקית"...
זיקית ושאר חברי הכלוב - אנא פצחו במסע הסברה זאולוגי שאולי ימנע להבא את הטעות המביכה!
הרי כולנו יודעים שזיקית שלנו (מקסימה ככל שתהיה) לא נראית כמו שממית!
מוש​(נשלט){k}
מוש​(נשלט){k} • 2 באוג׳ 2004
"העור של השממית על הקיר
כל כך שקוף
שאפשר לראות לה את הקקי
בתוך הגוף"
יהודה אטלס.

cow.gif
כלואה בכלוב​(נשלטת)

לא רוצה שממית

כלואה בכלוב​(נשלטת) • 2 באוג׳ 2004
יש לי כבר שתיים שהחליטו לגור לי דווקא בתוך הארון
והם מחרבנות לי שם חופי וזה מגעיל
ואני לא מצליחה להוציא אותם משם icon_sad.gif
אוהב בנו​(שולט)
אוהב בנו​(שולט) • 2 באוג׳ 2004
אחת מהחיות היותר יפות שיצא לי לראות בתוך הבית מבלי שנאלצתי להזמין אותם פנימה קודם...
זיקית
לפני 20 שנים • 5 באוג׳ 2004

מממ..

זיקית • 5 באוג׳ 2004
והנה קצת על זיקיות. ככה סתם..

הזיקית המצויה (מובהקת) נמנית על משפחת הזיקיות שבסדרת הלטאיים. היא נפוצה באפריקה, באסיה ובאירופה.
גודלה מגיע לכדי 39 ס"מ , בעוד שהגודל של מינים אחרים של זיקית מגיעים עד ל-60 ס"מ. (או 1.62 במקרים חריגים - 1.74 על העקבים הנכונים).
לזיקית יכולת הסוואה מעולה. כדי להסתתר מאויביה, היא משנה את צבעי גופה על פי צבעי הסביבה והאור. צבעה משתנה גם בתגובה לטמפטורה ומצבים כמו פחד, איום וכיוב'. כך למשל בשעות היום, כאשר היא נמצאת בין עלי צמחים, צבעה ירוק, ובלילה כאשר היא ישנה גופה מלבין. כאשר מפחידים אותה היא משחירה. (כך במקור. במציאות היא בד"כ צועקת חזק ותוקעת את המפתחות של האוטו באזורים אסטרטגיים).

גופה פחוס מצדדיו ומאפשר לה להתמתח ולהתכווץ בשעת הצורך. מבנה אצבעות רגליה יוצר מבנה דמוי צבת וזנבה הגמיש והארוך מותאמים ללפיתת ענפים (או לחילופין ללפיתת סאבים תמימים המשוטטים בקרבתה, כלל לא מודעים לאיום הממשמש ובא).לזיקית ריאות גדולות התופסות כמעט את כל חלל הגוף. בשעת רוגז, הזיקית ממלאת את ריאותיה מנפחת את כל גופה ומשמיעה נשיפה מפחידה.
עיניה הבולטות של הזיקית מאפשרות ראייה מרחבית, והיא מסוגלת להניע כל עין בנפרד ולהסתכל לכיוונים מנוגדים בו-זמנית (נו, אפעס, קצת הגזמנו. אני אמנם סובלת מקוצר ראיה, אבל לא צריך להגזים עם הירידות..).
זיקית ניזונה בעיקר מחרקים אותה היא צדה בין ענפי הצמחים. את החרקים היא צדה בעזרת לשון ארוכה ודביקה. כשהיא מבחינה בחרק, היא שולחת לעברו לשון ארוכה ודביקה, לוכדת אותו ובולעת אותו.

בתקופת הסתיו, מטילה הזיקית כ-40 ביצים באדמה לחה. כעבור כשנה הזיקיות הצעירות בוקעות מן הביצים. תוך חודשים אחדים גדלה הזיקית הצעירה בקצב מהיר ביותר: בסוף האביב משקלה גדול פי 10 ממשקל גופה בזמן הבקיעה מן הביצה. (זה לצערי באמת נכון, רק שאני בד"כ מתנפחת בחורף icon_cry.gif )
בפולקלור משמשת הזיקית לחיזוי עתידות ובספרות היא מתוארת כמי שמפחיתה את אש הגיהינום. בסיפורי העם המוסלמים מתוארת הזיקית כמי שיכולה לקלל את מי שמאיים על חייה.
זיקית
לפני 20 שנים • 5 באוג׳ 2004

כן נו,

זיקית • 5 באוג׳ 2004
זיקיות אוהבת לאלף. ולעלף..

icon_twisted.gif