ראשית, מטגנים שני בצלים וראש שום כתוש עם שליש כוס שמן זית בסיר גדול שמתאים לבישול ארוך. לאחר ההשחמה מנמיכים את הלהבה ומניחים את לב האדם בזהירות במרכזו של הסיר. מומלץ לבחור לב גדול, נקי, וטרי.
מוסיפים שתי כוסות מים, כף מלח, גרגרי פלפל אנגלי, קורט ציפיה, כוס וחצי אהבה, שלוש כפות כישרון, מפזרים מעל תמימות, מזליפים מעט רצון טוב ומערבבים היטב. משאירים על אש קטנה כשעה, לספיגת הטעמים וריכוך הלב.
לאחר כשעה מוסיפים בוקה אכזבה. מוסיפים את עלי האכזבה אחד אחד על מנת למצות את הטעם מכל אחד מהם. בסיר נפרד מכינים תמהיל של כאב געגוע וקשיים ומביאים לרתיחה. מוציאים את הלב מהסיר, מסננים את הציר ומצמצמים.
מניחים את הלב בתבנית ששומנה בתקוות שווא ושקרים ויוצקים עליו במהירות את התמהיל הרותח שהכנו בסיר השני. בעזרת סכין חדה חותכים חתכים עמוקים בלב ומחדירים פנימה תרכיז של דחייה כעס ועלבון (ניתן להשיג כמעט בכל מקום) . מכניסים לתנור שחומם מראש לעוצמה הגבוהה ביותר. ניתן להניח בתנור כוס חסינת חום עם תשוקה לא ממומשת, אדי הנוזלים יתפזרו בתנור ויוסיפו לטעמו של הלב. לאחר כחצי שעה, כאשר הלב חרוך ושרוף מכל צדדיו, יוצקים עליו את הציר המצומצם ומקשטים מסביב עם הודעות אדומות, זכרונות, מחשבות על מה יכול היה להיות, והודעות עיקול ממע"מ.
מגישים חם ופורסים לעיני האורחים.
בתאבון.
לפני 19 שנים. 15 ביולי 2005 בשעה 14:41