צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

כחול בעולם שחור

לפני 5 שנים. 12 במאי 2019 בשעה 15:26

יש יותר מידי הודעת של אנשים שמזהים אותי כאן שבהם מבקשים מתכון ...

אז משהו קליל ליום ראשון, ואחד ממנות הקיץ שבכל אחת מהמסעדות שלי מגישים:

לברק במעטפת נייר

 

זו צורת בישול צרפתית קלאסית בה חומר הגלם נישאר עסיסי בטירוף, קל להכנה וקשה לפספס

למנה אחת -

מצרכים 

2 פילה דג לברק נקי 

כפית לימון כבוש 

4 עגבניות שרי צבעונית

אספרסו 

צ'ילי תאילנדי 

דלעת רימונים

בורגול 

עשבי תיבול (נענע,זעתר טרי,מרווה,כוסברה)

מלח פלפל 

נגיעה שמן זית 

קובית חמאה

 

ההכנה:

מכניסים את הבורגול למיים שחוממו ל20 דקות עד שהוא רך

 

פותחים נייר אפייה 

במרכזו שמים 2 כפות של בורגול ומקבלים

מניחים על הבורגול פילה דניס (עור למטה) מורחים בקצת לימון כביש מלח ופלפל

מניחים מעליו את הפילה השניה (העור שלו כלפי מעלה ) וקובית חמאה ומתבלים שוב .

 

פורסים את שאר הירקות דק ומפזרים מסביב לדג, אותו דבר עשבי תיבול (ללא גבעולים!) כמה כלים מכל סוג (אפשר גם לצוץ דג ולהוסיף לבורגול)

מתבלים ולא לשכוח קטנה קטנה של שמן זית 

מקפלים את נייר האפייה מסביב לדג לצורת מתנה תוך נסיון להצמיד את הנייר כמה שאפשר. 

 

מכניסים את המעטפה לתנור שחומם ל180 מעלות ל10 דקות...מוציאים ולא פותחים את המעטפה לעוד 5 דקות...

 

פותחים בעדינות ו...אוכלים 


להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י