לפני 17 שנים. 24 בינואר 2007 בשעה 23:14
750 גר' פיטריות שמפניון טריות
4 כפות מיץ סחוט מלימון
3 בצלים
50 גר' חמאה
6 כפות קמח
ליטר וחצי ציר עוף (נו, טוב, מאבקת מרק עוף)
300 מ"ל שמנת
להשאיר 6 פטריות ולקצות את היתר
(אני משתמש במגרדה של הפוד פרוססור)
להזליף 3 כפות מיץ לימון על הפטריות הקצוצות ולערבב
לקצוץ את הבצל
להמיס בסיר את החמאה ולהכניס את הירקות
לבשל על אש בינונית עד שכול הנוזלים יגמרו
להוסיף את הקמח ולערבב היטב
להוסיף את המרק (רותח)
לערבב עוד
להוסיף מלח ופילפל לפי הטעם
לבשל על אש קטנה 15 דקות
עם בלנדר יד או בפוד פרוססור לכתוש את הכול חלק חלק
אחרי שהכול נורא חלק
להוסיף את השמנת
לערבב היטב
לחתוך את 6 הפטריות שהשארנו (זוכרים?) לפרוסות
להזליף עליהן את מה שנשאר מהלימון ולהוסיף לסיר
לבשל עשר דקות
אסור להרתיח.
להגיש חם,
למות מהטעם.