לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

רעש לבן

לפני 18 שנים. 29 בדצמבר 2005 בשעה 21:03

דגדגנים מוקפצים בשמן זית

1/2 ק"ג דגדגנים טריים
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש

חורצים בזהירות את קליפת הדגדגנים אך לא מסירים אותה.
מחממים מחבת עמוק עם שמן זית, ומטגנים שום כתוש.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הדגדגנים. רצוי לא לתבל במלח.
אחרי כחצי דקה הקליפה נפתחת קצת ואז מגבירים את האש ומתחילים להקפיץ ולערבב. חשוב שהדגדגנים כל הזמן יהיו בתנועה ויספגו בשמן.
ממשיכים להקפיץ עד שהדגדגנים מקבלים גוון אדום-אש ומגיעים למצב "אל-דנטה".
אפשר להגיש עם רוטב שמנת, רוטב עגבניות ועסיס פות, וגם ללא רוטב.


נמש - *כמה דגדגנים יש בחצי קילו?
*האם יש להשרות אותם לפני שחורצים?
*אכן חשוב שהדגדגנים יהיו כל הזמן בתנועה...
*מהו אופן ההגשה? יש הצעות?
*מהו אופן האכילה? בידיים? בצלחת מיוחדת?

חייכת אותי ((-:
לפני 18 שנים
קלייר​(נשלטת) - אאוצ' :)
לפני 18 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י