אז מה בעצם מקור השם המוזר?
כשהייתי סטודנט, חלקנו שלושה אנשים דירה. אחי הענקי, יאיר, חבר שלו באדוסה ואני.
היה לנו סיכום: כל שלושה ימים אחד מאיתנו עבד. הוא מכין אוכל ושוטף את הכלים.
אבל אבל, אמרתי, אני לא יודע להכין אוכל.
באדוסה אמר לי: מה הבעיה? קח עוף, דחוף לו שום בתחת, זרוק אותם לסיר והכל יהיה בסדר.
מאז השתכללתי טיפה והרי המתכון. מנה של אוכל מנחם.
***
מצרכים: 4 כרעיים או עוף שלם. 8 תפוחי אדמה, בטטה, 4 גזרים, בצל גדול, שני בצלים קטנים, שני ראשי שום וכמה פלפל שאטה יבש. כמובן גם סיר לחץ.
מטגנים בצל חתוך עד שישחים. ממלאים בשלוש כוסות מים. שמים שום אחד מקולף ופלפל שאטה. מפזרים גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות של כ 2 ס"מ.
תבלינים: (כפיות גדושות) מלח, פפריקה חריפה (מתוקה לחלשים), כמון, קארי/כורכום, שתי כפיות אבקת שום.
מניחים את העוף בתוך הנוזל ומעליו את תפוחי האדמה והבטטה חתוכים.
מוסיפים שני בצלים קטנים קלופים. מניחים ראש שום שקטמת לו את קצה השיניים עם החיתוך למעלה.
20 דקות עם אש מקסימלית ופקק סיר הלחץ סגור. 30 דקות עם פקק פתוח על אש בינונית.
הצעת הגשה: צלחת הגשה עם תפוחי האדמה, הבטטה והגזר. צלחת הגשה לחתיכות העוף. צלוחית מרק קטנה לרוטב של העוף ולחרצפים.
בתאבון.