סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הנוף בסוואנה שלי

מילים מילים ואת משמעותן, יבוא לו גל ישטוף אותן.
לפני 9 שנים. 3 בינואר 2015 בשעה 21:12

עוף:

מוזגים בקערית שמן זית בשפע. מכניסים 3-4 כפות גדושות של דבש (שמן הזית עוזר לדבש להתמוסס).

מקלפים ראש שום שלם וכותשים אותו אל תוך הקערית. מוסיפים שתי כפיות שטוחות של מלח בישול.

מקלפים כ 6 תפוחי אדמה וחותכים אותם לפרוסות דקות.

לוקחים חמגשית גדולה יחסית. מניחים על הקרקעית שלה פרוסות תפוח אדמה. על הפרוסות מסדרים כשני קילו שוקיים. על הדפנות תוחבים פרוסות תפוחי אדמה בין הדופן לשוקיים.

לוקחים עם כף את המרינדה שהכנו קודם ובוצקים אותה על השוקיים. להקפיד גם להרטיב את כל תפוחי האדמה (כולל אלו שבצד), במרינדה ובמיוחד בשמן שלה.

מצפים בנייר כסף ומכניסים לחצי שעה בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות ולאחר מכן שעה וחצי נוספות על 180 מעלות. חצי שעה לפני הסוף ניתן לפתוח ולהפוך את השוקיים בזהירות שלא יתפרקו ואז לכסות בחזרה בנייר הכסף (מבלי צורך להקפיד יותר מדי על הסגירה שלו).

תוספת אורז:

לוקחים בצל בינוני גדול. חותכים לחתיכות קטנות ומטגנים בסיר עם שמן עד שיהיה שקוף.

מכניסים לסיר: חמש כוסות מים פושרים, רבע כפית פפריקה חריפה, רבע כפית קארי, רבע כפית כמון, שתי כפיות אבקת שום וכפית גדושה מלח בישול. אני מוסיף גם 2-3 פלפלי שאטה מיובשים.

שוטפים 2.5 כוסות אורז היטב (להוציא את העמילן).

מכניסים את האורז לסיר ובוחשים.

משאירים את האש גבוהה עד לרתיחה ואז מחלישים את האש למינימום.

כשמתקרב מועד סיום הכנת האורז, מכניסים כף בדופן של הסיר, וברגע שרואים שהמים יבשו בתחתית הסיר, מכסים חזרה ומחכים חמש דקות לפני הגשה.

הערה לגבי שמן זית: יש מספר רב של יצרנים של שמן זית. מחירו של שמן זית איכותי בסופר הוא כ 40 שקל לליטר. מה שמיוחד בשמן הזית הזה שהוא מסונן מספר רב של פעמים כדי שיתאים לסלט וכדומה. ניתן למצוא שמן זית לא מסונן בקפידה במחירים של 80 שקל ל 4.5 ליטר. השמן הזה מתאים לבישול וחוסך במידה ניכרת בעלויות שלו.

בתאבון.

לא לשכוח לספר איך יצא לכם.

salvation angel - אני באה
לפני 9 שנים
צ'יטה​(שולט) - ;-)
}{
לפני 9 שנים
שתקן - אני משרה את העוף לפחות לילה קודם במקרר בתוך המרינדה שבה יתבשל.

זה מקפיץ

בקשר לאורז אם שמים קבנוס חתוך ביחד עם הבצל ומבשלים עם האורז יוצא טעים.
לפני 9 שנים
צ'יטה​(שולט) - ברוך הבא לבלוגי שתקן.
ביחס לשתקן אתה כותב לא מעט ;-)
שידרוגים יפים הצעת.
לטעמי, המרקם יוצא מאד עשיר (למרות שאולי לא נשמע/נראה ככה), גם עוף, גם תפוחי אדמה וגם אורז. אני מעדיף להשאיר את זה ככה ולא להעמיס בעוד טעמים.
תודה
לפני 9 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י