עוף:
מוזגים בקערית שמן זית בשפע. מכניסים 3-4 כפות גדושות של דבש (שמן הזית עוזר לדבש להתמוסס).
מקלפים ראש שום שלם וכותשים אותו אל תוך הקערית. מוסיפים שתי כפיות שטוחות של מלח בישול.
מקלפים כ 6 תפוחי אדמה וחותכים אותם לפרוסות דקות.
לוקחים חמגשית גדולה יחסית. מניחים על הקרקעית שלה פרוסות תפוח אדמה. על הפרוסות מסדרים כשני קילו שוקיים. על הדפנות תוחבים פרוסות תפוחי אדמה בין הדופן לשוקיים.
לוקחים עם כף את המרינדה שהכנו קודם ובוצקים אותה על השוקיים. להקפיד גם להרטיב את כל תפוחי האדמה (כולל אלו שבצד), במרינדה ובמיוחד בשמן שלה.
מצפים בנייר כסף ומכניסים לחצי שעה בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות ולאחר מכן שעה וחצי נוספות על 180 מעלות. חצי שעה לפני הסוף ניתן לפתוח ולהפוך את השוקיים בזהירות שלא יתפרקו ואז לכסות בחזרה בנייר הכסף (מבלי צורך להקפיד יותר מדי על הסגירה שלו).
תוספת אורז:
לוקחים בצל בינוני גדול. חותכים לחתיכות קטנות ומטגנים בסיר עם שמן עד שיהיה שקוף.
מכניסים לסיר: חמש כוסות מים פושרים, רבע כפית פפריקה חריפה, רבע כפית קארי, רבע כפית כמון, שתי כפיות אבקת שום וכפית גדושה מלח בישול. אני מוסיף גם 2-3 פלפלי שאטה מיובשים.
שוטפים 2.5 כוסות אורז היטב (להוציא את העמילן).
מכניסים את האורז לסיר ובוחשים.
משאירים את האש גבוהה עד לרתיחה ואז מחלישים את האש למינימום.
כשמתקרב מועד סיום הכנת האורז, מכניסים כף בדופן של הסיר, וברגע שרואים שהמים יבשו בתחתית הסיר, מכסים חזרה ומחכים חמש דקות לפני הגשה.
הערה לגבי שמן זית: יש מספר רב של יצרנים של שמן זית. מחירו של שמן זית איכותי בסופר הוא כ 40 שקל לליטר. מה שמיוחד בשמן הזית הזה שהוא מסונן מספר רב של פעמים כדי שיתאים לסלט וכדומה. ניתן למצוא שמן זית לא מסונן בקפידה במחירים של 80 שקל ל 4.5 ליטר. השמן הזה מתאים לבישול וחוסך במידה ניכרת בעלויות שלו.
בתאבון.
לא לשכוח לספר איך יצא לכם.