לפני 3 שנים. 27 באוגוסט 2021 בשעה 9:19
היה לי בוקר מטורף
עסקה ענקית שעובד עליה זמן רב נמצאת לפני פריצת דרך
מרגיש ממש זיקפה וחיות
עם שתי כוסות יין כבר והחלטתי להכין את הסביצ׳ה לוקוס האהובה עליי ולהתענג בגינה
המתכון:
לוקחים נתח יפה של לוקוס וקוצצים לחתיכות קטנות ובשרניים ומניחים בקערה
על הדג סוחטים הרבה לימונים עד שהמשרה ממש מכסה את הדג במעט
שמים במקרר את הקערה כל שהדג ממש מתבשל בתוך הלימון, סופג את טעמו ואף משנה את צבעו למשך כשעה
בצד קוצצים נענע, פלפל חלפיניו ועגבניות מיובשות לחות
(אפשר גם ארטישוק איטלקי משומר בשמן זית)
מוציאים את הקערה ושופכים את כל המיץ לימון
מוסיפים את התערובת הקצוצה מוסיפים מלח גס ומזליפים טיפול של יוזו (לימון יפני) שנותן עוד עומק לימוני אחר וכמובן ריח משגע
מגישים עם כוס יין לבן (של להט מעולה)
בתאבון:)